Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

Ontdek de Lapse wildernis tijdens meerdaagse husky- en sneeuwscootersafari's

sneeuwscooter-husky-extreme-adventure-lapland-header

Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

Wilt u echt een extreme winterervaring waarbij u zowel met een eigen husky-team als op uw eigen sneeuwscooter op pad gaat, in het uitgestrekte en bergachtige landschap in het uiterste puntje van Lapland? Dan is dit uw perfecte reis! Maar mind you… wel een reis voor bikkels! De eerste twee dagen ontdekt u het grensgebied tussen Zweden en Noorwegen met als eindbestemming het Finse dorpje Kilpisjärvi, gelegen in de hooglanden. Eind maart geniet u hier met een beetje geluk van een lekker zonnetje in combinatie met uitstekende sneeuwcondities en onvergetelijk uitzicht op de besneeuwde bergen. Vanaf hier wisselt u van vervoersmiddel; u bent de komende twee dagen verantwoordelijk voor uw eigen husky-team waarmee u een schitterende tocht maakt hoog boven de boomgrens. Onderweg overnacht u in een verwarmde tent, op-en-top adventure! Als kers op de taart sluit u de meerdaagse tocht af met een lange sneeuwscootersafari via de Victoira Trail, de rivier tussen Finland en Zweden volgend. Gegarandeerd dat u thuis komt met stoere verhalen!

Verzorging
U verblijft op basis van volpension.

Verblijf
U verblijft tijdens deze reis in verschillende accommodaties met gedeelde faciliteiten. Indien u alleen reist verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Er is bij dit arrangement geen mogelijkheid voor een 1-persoonskamer. Bij alle accommodaties zijn de faciliteiten eenvoudig, doch netjes en comfortabel. Het ontbijt en de diners vinden plaats in een restaurant, waar u tevens wat versnaperingen voor op uw kamer kunt kopen. Ook kunt u gebruik maken van een sauna. 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 45 minuten.

NB: De arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen. Bij dit specifieke arrangement is de minimum leeftijd 18 jaar en dient u in bezit te zijn van een geldig autorijbewijs ivm het besturen van de sneeuwscooter.

Highlights

 • 3 sneeuwscootersafari's (totale afstand ca. 460 km)
 • 2 huskysafari's (totale afstand ca. 70 km)
 • Overnachten in de wildernis
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisette-k-lapland

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag-tot-dag gaat beleven tijdens uw Lapland vakantie. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Uw reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Lapland. Direct bij het verlaten van het vliegtuig b...

Uw reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Lapland. Direct bij het verlaten van het vliegtuig bevindt u zich in een witte wereld! U wordt naar uw overnachtingsplek in Muonio gebracht, op ongeveer een uurtje rijden van de luchthaven. Lunch, diner en overnachting in een accommodatie met gedeelde faciliteiten.  Toon minder

Toon meer

Dag 2 Start your engines!

Geniet van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want u heeft volop energie nodig deze dag! U...

Geniet van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want u heeft volop energie nodig deze dag! U neemt alleen mee wat u nodig heeft voor de safari, er is geen ruimte om al uw bagage mee te nemen gezien de beperkte ruimte op de sneeuwscooter. Neem bij voorkeur een kleiner formaat reistas mee. De bagage wordt verdeeld over de scooters en nadat u samen met de gids nogmaals de rij- en veiligheidsinstructies heeft doorgenomen en u uw warme kleding met schoenen, handschoenen, sokken en balaclava heeft gepast, stapt u op de sneeuwscooter. U rijdt vandaag over bevroren meren en door besneeuwde bossen. Lunchen doet u onderweg in de Lapse natuur. In de namiddag komt u aan in Galdotieva Fell Centre in Palojärvi Lake, vlak bij de Noorse grens. U verblijft hier in een cabin of appartement voor 4-6 personen met gedeelde faciliteiten. Na een verkwikkende sauna krijgt u in het restaurant een heerlijk diner geserveerd.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 110 km 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Per sneeuwscooter naar Kilpisjärvi

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om weer op de sneeuwscooters te stappen. U...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om weer op de sneeuwscooters te stappen. U maakt vandaag een mooie en lange tocht door het ruige berggebied in het uiterste puntje van Lapland. Uitgestrekte vlaktes zonder bomen zorgen ervoor dat u het gas diep kunt indrukken. Lunch wordt onderweg bij kampvuur voor u bereid. Laat in de namiddag komt u aan in Kilpisjärvi, op de grens met Noorwegen en Zweden en omgeven door indrukwekkend berglandschap. Kom heerlijk bij in de warme sauna, u zult uw spieren wel goed voelen! Bij uw accommodatie is een klein winkeltje waar u eventueel nog wat snacks of een drankje kunt kopen, de kou maakt hongerig! Diner en overnachting in een cabin voor 4-6 personen in Kilpisjärvi. 
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 150 km
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Huskysafari door het ruige landschap

Na het ontbijt staat u een compleet andere Lapse ervaring te wachten die zeker niet minder uitdagend...

Na het ontbijt staat u een compleet andere Lapse ervaring te wachten die zeker niet minder uitdagend is! U ontmoet uw gids die de komende twee dagen met u en uw eigen huksy-team van 4 of 5 husky’s op pad gaat. U krijgt eerst een uitgebreide uitleg hoe u de slede het beste kunt besturen en hoe u uw husky-team het beste kunt aanmoedigen, helpen en bijsturen. Een vrolijke en drukke gebeurtenis, want de husky’s kunnen niet wachten om met u op pad te gaan en dat laten ze luid en duidelijk merken! Zodra u echter door het uitgestrekte Finse landschap glijdt overheerst de stilte in combinatie met het gehijg van de husky’s. Geniet van uw team, het prachtige uitzicht met de ruige bergtoppen van Zweden en Noorwegen op de achtergrond. Onderweg wordt de lunch bij open vuur bereid terwijl de husky’s kunnen uitrusten. U overnacht deze dag in de Lapse wildernis, in een tent waar ook het diner wordt geserveerd. Een onvergetelijke ervaring!
Rijafstand met de husky’s: ca. 30–40  km 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Huskysafari terug naar Kilpisjärvi

Na het ontbijt staat uw husky-team alweer ongeduldig op u te wachten en maakt u wederom een mooie to...

Na het ontbijt staat uw husky-team alweer ongeduldig op u te wachten en maakt u wederom een mooie tocht door de wildernis, terug naar Kilpisjärvi. Onderweg wordt de lunch bij open vuur bereid terwijl de husky’s kunnen uitrusten. Diner en overnachting in een cabin voor 4-6 personen in Kilpisjärvi.
Rijafstand met de husky’s: ca. 30 – 40  km
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op de sneeuwscooter weer terug naar Muonio

Geniet van een uitgebreid ontbijt, want vandaag staat er een lange tocht per sneeuwscooter te wachte...

Geniet van een uitgebreid ontbijt, want vandaag staat er een lange tocht per sneeuwscooter te wachten! Via de Victoria Trail langs de Zweedse grens rijdt u helemaal terug naar Muonio. Onderweg stopt u uiteraard voor een lunch en om de spieren even te rekken en strekken. Moe maar voldaan kunt u in de avond tijdens het diner de belevenissen van de afgelopen dagen nog eens doornemen. U  overnacht in een accommodatie met gedeelde faciliteiten. Geniet na deze inspannende dag natuurlijk ook van de warme sauna. 
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 200 km 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Wellicht wilt u vandaag even lekker uitslapen, u heeft tenslotte hard gewerkt deze vakantie! Na een ...

Wellicht wilt u vandaag even lekker uitslapen, u heeft tenslotte hard gewerkt deze vakantie! Na een lekker ontbijt heeft u de dag voor uzelf. Maak een mooie wandeling door de omgeving, of huur bijvoorbeeld langlaufski’s of sneeuwschoenen voor een inspannende tocht door de besneeuwde bossen. Of vraag naar de mogelijkheden voor een optionele excursie. Lunch, diner en overnachting in een accommodatie met gedeelde faciliteiten.  Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijt maakt u zich op voor de terugreis. Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht na...

Na het ontbijt maakt u zich op voor de terugreis. Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Start your engines!
Dag 3 Per sneeuwscooter naar Kilpisjärvi
Dag 4 Huskysafari door het ruige landschap
Dag 5 Huskysafari terug naar Kilpisjärvi
Dag 6 Op de sneeuwscooter weer terug naar Muonio
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Muonio

Verblijf in Kilpisjärvi

Verblijf in Galdotieva Fell Centre

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Driedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.495 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Veel activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ivalo

  sneeuwavontuur-ivalo-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Tweedaagse tocht traditionele ski's
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderland-week-kids-akaslompolo-thumb
 • Uitdagende sneeuwscooterreis
  8 dagen, v.a. € 2.965 p.p.

  Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

  sneeuwscooter-avontuur-summit-adventure-thumb(1)
 • Familiepret
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur_tropiikki_kids_thumb
 • Plezier gegarandeerd
  8 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie