Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

Voor wie gek is op snelheid, motoren en avontuur

sneeuwscooter-avontuur-summit-adventure-header

Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

Bent u gek op snelheid, motoren en avontuur? En lokken de uitgestrekte hoogvlakten in het grensgebied van Finland, Zweden en Noorwegen? Dan is deze meerdaagse sneeuwscootersafari echt iets voor u. Maar mind you…het is wel een reis voor bikkels! In totaal maakt u maar liefst vijf lange sneeuwscootertochten met in totaal een lengte van circa 650 kilometer. U bedwingt per sneeuwscooter de berg Halti, het hoogste punt van Finland met schitterend uitzicht op de omliggende Noorse bergen. Vergeet ’s avonds niet te genieten van de warme sauna, uw spieren zullen u dankbaar zijn. Als kers op de taart sluit u de meerdaagse tocht af met een prachtige sneeuwscootersafari via de Victoira Trail, de rivier tussen Finland en Zweden volgend. Gegarandeerd dat u thuis komt met stoere verhalen!

Verzorging
U verblijft op basis van volpension

Verblijf
U verblijft tijdens deze reis in verschillende accommodaties met gedeelde faciliteiten. Indien u alleen reist verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Er is bij dit arrangement geen mogelijkheid voor een 1-persoonskamer. Bij alle accommodaties zijn de faciliteiten eenvoudig, doch netjes en comfortabel. Het ontbijt en de diners vinden plaats in een restaurant, waar u tevens wat versnaperingen voor op uw kamer kunt kopen. Tevens kunt u gebruik maken van een sauna.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 45 minuten

NB: De arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen. Bij dit specifieke arrangement is de minimum leeftijd 18 jaar en dient u in bezit te zijn van een geldig autorijbewijs ivm het besturen van de sneeuwscooter.

Highlights

 • Vijf lange sneeuwscootersafari's (totale afstand ca. 650 km)
 • Beklimming (per sneeuwscooter) van de hoogste berg van Finland, Halti
 • Uitgestrekte hoogvlakten en bergachtig gebied
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Februari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
laura-b-lapland

Laura Benner

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. U ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Uw reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Lapland. Direct bij het verlaten van het vliegtuig b...

Uw reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Lapland. Direct bij het verlaten van het vliegtuig bevindt u zich in een witte wereld en wordt u door de gids opgewacht bij de bagagehal. Per bus wordt u naar uw overnachtingsplek in Muonio gebracht, op ongeveer een uurtje rijden van de luchthaven. Lunch, diner en overnachting in een accommodatie met gedeelde faciliteiten.  Toon minder

Toon meer

2 Start the engines!

Geniet van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want u heeft volop energie nodig deze dag! U...

Geniet van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want u heeft volop energie nodig deze dag! U neemt alleen mee wat u nodig heeft voor de safari, er is geen ruimte om al uw bagage mee te nemen gezien de beperkte ruimte op de sneeuwscooter. Neemt u hiervoor dus bij voorkeur een kleiner formaat reistas mee. De bagage wordt verdeeld over de scooters en nadat u samen met de gids nogmaals de rij- en veiligheidsinstructies heeft doorgenomen en u uw warme kleding met schoenen, handschoenen, sokken en balaclava heeft gepast, stapt u op de sneeuwscooter.  Ook krijgt u onderweg nog wat extra rijlessen: remmen, springen, accelereren en door diepe sneeuw gaan. U rijdt vandaag over bevroren meren en door besneeuwde bossen. Lunchen doet u onderweg in de Lapse natuur. In de namiddag komt u aan in Galdotieva Fell Centre in Paljärvi, vlak bij de Noorse grens. U verblijft hier in een cabin of appartement voor 4-6 personen met gedeelde faciliteiten. Na een verkwikkende sauna krijgt u in het restaurant een heerlijk diner geserveerd.

Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 110 km 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Lange sneeuwscootertocht naar Kilpisjärvi

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om op de sneeuwscooters te stappen....

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om op de sneeuwscooters te stappen. U maakt vandaag een mooie en lange tocht door het ruige berggebied in het uiterste puntje van Lapland. Uitgestrekte vlaktes zonder bomen zorgen ervoor dat u het gas diep kunt indrukken. Het weer kan snel wisselen van zonneschijn naar een zware sneeuwstorm en het is dan ook van belang om de gids goed te blijven volgen. Lunch wordt onderweg bij kampvuur voor u bereid. Laat in de namiddag komt u aan in Kilpisjärvi, op de grens met Noorwegen en Zweden en omgeven door indrukwekkend berglandschap. Kom heerlijk bij in de warme sauna, u zult uw spieren wel goed voelen! Bij uw accommodatie is een klein winkeltje waar u eventueel nog wat snacks of een drankje kunt kopen, de koude maakt erg hongerig! Diner en overnachting in een cabin voor 4-6 personen in Kilpisjärvi. 

Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 150 km
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar de top van de hoogste berg van Finland

Vandaag staat er wederom een prachtige tocht op het programma. U gaat namelijk per sneeuwscooter de ...

Vandaag staat er wederom een prachtige tocht op het programma. U gaat namelijk per sneeuwscooter de hoogste bergtop van Finland bedwingen, Halti. Mocht het weer meezitten heeft u vanaf hier werkelijk schitterend uitzicht over de Noorse besneeuwde bergen. Onderweg wordt de lunch bij open vuur bereid. Vervolgens rijdt u door het Zweedse berglandschap en bezoekt u het monument op de grens met Finland, Zweden en Noorwegen. Na deze lange tocht is de warme sauna erg welkom! Diner en overnachting in een cabin of appartement voor 4-6 personen in Kilpisjärvi. 

Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 120  km
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Over de Finse hoogvlakten

Na het ontbijt rijdt u vlak langs de grens met Noorwegen hoog boven de bomengrens terug naar Palj&au...

Na het ontbijt rijdt u vlak langs de grens met Noorwegen hoog boven de bomengrens terug naar Paljärvi, waar u in de namiddag aankomt bij Galdotieva Fell Centre. Het verblijf is hier wederom in een cabin of appartement voor 4-6 personen met gedeelde faciliteiten. Na een verkwikkende sauna krijgt u in het restaurant een heerlijk diner geserveerd.

Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 150  km
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op de sneeuwscooter weer terug naar Muonio

Vandaag staat alweer de laatste tocht per sneeuwscooter op het programma. Via de Victoria Trail lang...

Vandaag staat alweer de laatste tocht per sneeuwscooter op het programma. Via de Victoria Trail langs de Zweedse grens rijdt u terug naar Muonio. Onderweg stopt u uiteraard voor een lunch en om de spieren even te rekken en strekken. Moe maar voldoen kunt u in de avond tijdens het diner de belevenissen van de afgelopen dagen nog eens doornemen. U  overnacht in een accommodatie met gedeelde faciliteiten. Geniet na deze inspannende dag natuurlijk ook van de warme sauna. 

Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 120 km 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Wellicht wilt u vandaag even lekker uitslapen, u heeft tenslotte hard gewerkt deze vakantie! Na een ...

Wellicht wilt u vandaag even lekker uitslapen, u heeft tenslotte hard gewerkt deze vakantie! Na een lekker ontbijt heeft u de dag voor uzelf. Maak een mooie wandeling door de omgeving, of huur bijvoorbeeld langlaufski’s of sneeuwschoenen voor een inspannende tocht door de besneeuwde bossen. Of vraag naar de mogelijkheden voor een optionele excursie. Lunch, diner en overnachting in een accommodatie met gedeelde faciliteiten.  Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijt maakt u zich op voor de terugreis. Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht na...

Na het ontbijt maakt u zich op voor de terugreis. Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
2 Start the engines!
Dag 3 Lange sneeuwscootertocht naar Kilpisjärvi
Dag 4 Op naar de top van de hoogste berg van Finland
Dag 5 Over de Finse hoogvlakten
Dag 6 Op de sneeuwscooter weer terug naar Muonio
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Muonio

Verblijf in Galdotieva Fell Centre

Verblijf in Kilpisjärvi

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Driedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.495 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Veel activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ivalo

  sneeuwavontuur-ivalo-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Tweedaagse tocht traditionele ski's
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderland-week-kids-akaslompolo-thumb
 • Reis voor bikkels
  8 dagen, v.a. € 3.275 p.p.

  Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

  harriniva-hotels-safaris-extreme-adventure-lapland-thumb
 • Familiepret
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur_tropiikki_kids_thumb
 • Plezier gegarandeerd
  8 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie