Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

Voor wie gek is op snelheid, motoren en avontuur

sneeuwscooter-avontuur-summit-adventure-header

Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

Ben je gek op snelheid, motoren en avontuur? En lokken de uitgestrekte hoogvlakten in het grensgebied van Finland, Zweden en Noorwegen? Dan is deze meerdaagse sneeuwscootersafari echt iets voor jou. Maar mind you…het is wel een reis voor bikkels! In totaal maak je maar liefst vijf lange sneeuwscootertochten met in totaal een lengte van circa 650 kilometer. Je bedwingt per sneeuwscooter de berg Halti, het hoogste punt van Finland met schitterend uitzicht op de omliggende Noorse bergen. Vergeet ’s avonds niet te genieten van de warme sauna, je spieren zullen je dankbaar zijn. Als kers op de taart sluit je de meerdaagse tocht af met een prachtige sneeuwscootersafari via de Victoira Trail, de rivier tussen Finland en Zweden volgend. Gegarandeerd dat je thuis komt met stoere verhalen!

Verzorging
Je verblijft op basis van volpension

Verblijf
Je verblijft tijdens deze reis in verschillende accommodaties met gedeelde faciliteiten. Indien je alleen reist verblijf je in een 2-persoonskamer op indeling. Er is bij dit arrangement geen mogelijkheid voor een 1-persoonskamer. Bij alle accommodaties zijn de faciliteiten eenvoudig, doch netjes en comfortabel. Het ontbijt en de diners vinden plaats in een restaurant, waar je tevens wat versnaperingen voor op de kamer kunt kopen. Tevens kun je gebruik maken van een sauna.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 45 minuten

NB: De arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen. Bij dit specifieke arrangement is de minimum leeftijd 18 jaar en dien je in bezit te zijn van een geldig autorijbewijs ivm het besturen van de sneeuwscooter.

Highlights

 • Vijf lange sneeuwscootersafari's (totale afstand ca. 650 km)
 • Beklimming (per sneeuwscooter) van de hoogste berg van Finland, Halti
 • Uitgestrekte hoogvlakten en bergachtig gebied
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Februari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
iris-m-winter

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Je reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Lapland. Direct bij het verlaten van het vliegtuig b...

Je reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Lapland. Direct bij het verlaten van het vliegtuig bevind je je in een witte wereld en word je door de gids opgewacht bij de bagagehal. Per bus wordt je naar de overnachtingsplek in Muonio gebracht, op ongeveer een uurtje rijden van de luchthaven. Lunch, diner en overnachting in een accommodatie met gedeelde faciliteiten.  Toon minder

Toon meer

2 Start the engines!

Geniet van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want je hebt volop energie nodig deze dag! J...

Geniet van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want je hebt volop energie nodig deze dag! Je neemt alleen mee wat je nodig hebt voor de safari, er is geen ruimte om al je bagage mee te nemen gezien de beperkte ruimte op de sneeuwscooter. Neem hiervoor dus bij voorkeur een kleiner formaat reistas mee. De bagage wordt verdeeld over de scooters en nadat je samen met de gids nogmaals de rij- en veiligheidsinstructies hebt doorgenomen en je je warme kleding met schoenen, handschoenen, sokken en balaclava heeft gepast, stap je op de sneeuwscooter. Ook krijg je onderweg nog wat extra rijlessen: remmen, springen, accelereren en door diepe sneeuw gaan. Je rijdt vandaag over bevroren meren en door besneeuwde bossen. Lunchen doe je onderweg in de Lapse natuur. In de namiddag kom je aan in Galdotieva Fell Centre in Paljärvi, vlak bij de Noorse grens. Je verblijft hier in een cabin of appartement voor 4-6 personen met gedeelde faciliteiten. Na een verkwikkende sauna krijg je in het restaurant een heerlijk diner geserveerd.

Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 110 km 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Lange sneeuwscootertocht naar Kilpisjärvi

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om op de sneeuwscooters te stappen....

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om op de sneeuwscooters te stappen. Je maakt vandaag een mooie en lange tocht door het ruige berggebied in het uiterste puntje van Lapland. Uitgestrekte vlaktes zonder bomen zorgen ervoor dat je het gas diep kunt indrukken. Het weer kan snel wisselen van zonneschijn naar een zware sneeuwstorm en het is dan ook van belang om de gids goed te blijven volgen. Lunch wordt onderweg bij kampvuur voor je bereid. Laat in de namiddag kom je aan in Kilpisjärvi, op de grens met Noorwegen en Zweden en omgeven door indrukwekkend berglandschap. Kom heerlijk bij in de warme sauna, je zult je spieren wel goed voelen! Bij de accommodatie is een klein winkeltje waar je eventueel nog wat snacks of een drankje kunt kopen, de koude maakt erg hongerig! Diner en overnachting in een cabin voor 4-6 personen in Kilpisjärvi. 

Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 150 km
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar de top van de hoogste berg van Finland

Vandaag staat er wederom een prachtige tocht op het programma. Je gaat namelijk per sneeuwscooter de...

Vandaag staat er wederom een prachtige tocht op het programma. Je gaat namelijk per sneeuwscooter de hoogste bergtop van Finland bedwingen, Halti. Mocht het weer meezitten heb je vanaf hier werkelijk schitterend uitzicht over de Noorse besneeuwde bergen. Onderweg wordt de lunch bij open vuur bereid. Vervolgens rijd je door het Zweedse berglandschap en bezoek je het monument op de grens met Finland, Zweden en Noorwegen. Na deze lange tocht is de warme sauna erg welkom! Diner en overnachting in een cabin of appartement voor 4-6 personen in Kilpisjärvi. 

Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 120  km
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Over de Finse hoogvlakten

Na het ontbijt rijd je vlak langs de grens met Noorwegen hoog boven de bomengrens terug naar Palj&au...

Na het ontbijt rijd je vlak langs de grens met Noorwegen hoog boven de bomengrens terug naar Paljärvi, waar je in de namiddag aankomt bij Galdotieva Fell Centre. Het verblijf is hier wederom in een cabin of appartement voor 4-6 personen met gedeelde faciliteiten. Na een verkwikkende sauna krijg je in het restaurant een heerlijk diner geserveerd.

Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 150  km
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op de sneeuwscooter weer terug naar Muonio

Vandaag staat alweer de laatste tocht per sneeuwscooter op het programma. Via de Victoria Trail lang...

Vandaag staat alweer de laatste tocht per sneeuwscooter op het programma. Via de Victoria Trail langs de Zweedse grens rijd je terug naar Muonio. Onderweg stop je uiteraard voor een lunch en om de spieren even te rekken en strekken. Moe maar voldoen kun je in de avond tijdens het diner de belevenissen van de afgelopen dagen nog eens doornemen. Je overnacht in een accommodatie met gedeelde faciliteiten. Geniet na deze inspannende dag natuurlijk ook van de warme sauna. 

Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 120 km 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Wellicht wil je vandaag even lekker uitslapen, je hebt tenslotte hard gewerkt deze vakantie! Na een ...

Wellicht wil je vandaag even lekker uitslapen, je hebt tenslotte hard gewerkt deze vakantie! Na een lekker ontbijt heb je de dag voor jezelf. Maak een mooie wandeling door de omgeving, of huur bijvoorbeeld langlaufski’s of sneeuwschoenen voor een inspannende tocht door de besneeuwde bossen. Of vraag naar de mogelijkheden voor een optionele excursie. Lunch, diner en overnachting in een accommodatie met gedeelde faciliteiten.  Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijt maak je je op voor de terugreis. Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar...

Na het ontbijt maak je je op voor de terugreis. Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
2 Start the engines!
Dag 3 Lange sneeuwscootertocht naar Kilpisjärvi
Dag 4 Op naar de top van de hoogste berg van Finland
Dag 5 Over de Finse hoogvlakten
Dag 6 Op de sneeuwscooter weer terug naar Muonio
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Muonio

Verblijf in Galdotieva Fell Centre

Verblijf in Kilpisjärvi

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Toplocatie voor stellen en gezinnen Aanbieding
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Kleinschalige huskytochten & perfect noorderlicht Aanbieding
  8 dagen, v.a. € 2.595 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

  husky-sneeuwavontuur-lappeasuando-header-thumb
 • Perfecte winterreis voor gezinnen met tieners
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Winterwonderland week Kids Björkliden

  winter-wonderlandweek-kids-bjorkliden-header-thumb
 • Toffe winteractiviteiten inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb
 • Alles inclusief op prachtige locatie
  8 dagen, v.a. € 1.965 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Lange excursies tegen aantrekkelijke prijs
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Familie avontuur voor alle leeftijden
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Afwisselende gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.770 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur in de voorjaarsvakantie
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Perfecte noorderlicht locaties
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie in typisch Fins dorp
  8 dagen, v.a. € 1.445 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderlandweek-kids-akaslompolo-thumb
 • Toffe reis voor gezinnen met jonge kinderen
  8 dagen, v.a. € 1.585 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur-tropiikki-kids-thumb
 • Inclusief activiteiten en Spa faciliteiten
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Inbegrepen activiteiten en verblijf in gezellig skidorp
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Saariselkä

  sneeuwavontuur-saariselka-header-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie