Husky- en sneeuwavontuur Salla

Met husky's door de wondere winterse wereld in Lapland

husky-sneeuwavontuur-salla-header

Husky- en sneeuwavontuur Salla

In Salla kunt u tijdens uw bijzondere Lapland vakantie rekenen op een schitterende en afwisselende tijd vol actie en avontuur en met extra veel huskyplezier! De gezelligheid is hier spreekwoordelijk en alles gaat heerlijk relaxed. U logeert in een authentieke Finse bungalow aan de bosrand. Vrijwel iedere dag gaat u van hieruit op pad. Heeft u nog tijd over dan is de skipiste op loopafstand.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van logies.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo of Rovaniemi: ca. 120 minuten.

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen. 

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • 2 lange huskysafari's (ca. 5-6 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen met ijsvissen (ca. 4 uur)
 • Rendiersafari (ca. 3 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Logies
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten (vanaf Schiphol en Brussel) en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
renee-r-lapland

Renee Rikhof

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Husky- en sneeuwavontuur Salla

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven tijdens uw Lapland vakantie. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar de Sallatunturin Tuvat bungalows. Lichte welkomst...

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar de Sallatunturin Tuvat bungalows. Lichte welkomstlunch en infomeeting in het rendierpark (tenzij u vanuit Brussel vertrekt, dan ontvangt u dit in de bus). Check-in, uitleg over het programma dat u deze week te wachten staat, passen van de thermo-overall en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Onvergetelijke eerste dag met husky's

U maakt kennis met één van de meest typische Lapse middelen van vervoer, de huskyslee....

U maakt kennis met één van de meest typische Lapse middelen van vervoer, de huskyslee. U ontmoet de husky's en de gids vertelt u alles hoe de honden worden getraind en naar welke commando´s ze wel en niet luisteren. U kunt ze rustig aanhalen en zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! Dan wordt het sein voor vertrek gegeven. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slee kan gaan op de vlakke stukken. In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houdt u de slee in bedwang en door uw gewicht te verplaatsen op de glijders kunt u meegeven in de bochten. Om de zoveel tijd ruilt u van plek met uw teamlid en kunt u even uitrusten en genieten van het landschap, zittend in de slede. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Uiteraard maakt u stops onderweg om foto´s te maken, koffie te drinken en even uit te blazen. Halverwege de tocht is er een uitgebreide lunchpauze. De honden worden verzorgd en terwijl ze uitrusten kunt u genieten van een heerlijke lunch bij het houtvuur. In de middag keert u weer terug naar Salla.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Nog een dag op pad met sledehonden

Zorg dat u goed ontbijt want vandaag gaat u nog zo'n heerlijke lange dag weg met de huskyslee en...

Zorg dat u goed ontbijt want vandaag gaat u nog zo'n heerlijke lange dag weg met de huskyslee en rennen, dat is wat ze willen! Omdat u gisteren al heeft geoefend, zult u vandaag meer ontspannen op de slee kunnen staan en maakt u vast nog meer kilometers. Onderweg is er lunch bij het vuur. Laat in de middag komt u weer terug in Salla.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Dit keer een rendier voor de slee

U brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhoude...

U brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroegere tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. U gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert u hoe u het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het uw beurt! U krijgt een authentieke rendierslee en uw ´eigen´ rendier. U leert hoe u de dieren moet inspannen en dan gaat u op weg. Rendieren zijn statige dieren met veel kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en u het gevoel heeft de controle over de slee te hebben, kunt u genieten van het landschap dat aan u voorbijtrekt. Natuurlijk luncht u in de buitenlucht bij een houtvuur.
Duur programma: ca. 3 uur (1 persoon per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een mooie sneeuwscootertocht door Winterwonderl...

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een mooie sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. De gids verzorgt de koffiestop en daarna kunt u wisselen van bestuurder. De rest van de dag heeft u de tijd aan uzelf. Het is een optie om de skipistes op de Sallatunturi te gaan verkennen. Dat kan op ski's of een snowboard maar ook per slee: er is een fantastische sledehelling. Wie terug de stilte in wil, kiest voor sneeuwschoenen of langlaufski's huren en gaat zelf een tocht maken, routes genoeg!
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Opnieuw maakt u kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwsch...

Opnieuw maakt u kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwschoen. Het lijkt moeilijk, die 'tennisrackets' onder je schoenen, maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat u niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen en vooral als er veel sneeuw ligt, vraagt het toch wat van de conditie! Gelukkig is er ook tijd om foto's te maken en te genieten van de stilte. U komt uit op een meer waar u uw geluk kunt beproeven met ijsvissen. Gat boren, hengeltje uit en dan rustig wachten tot de vissen bijten. Benieuwd hoe groot de vangst zal zijn!
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kunt u lekker uitrusten en helemaal zelf uw dag indelen. Misschien is er nog een activiteit ...

Vandaag kunt u lekker uitrusten en helemaal zelf uw dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar u geen genoeg van kunt krijgen? Bind bijvoorbeeld de ski's onder en ga skiën in Salla. U kunt deze altijd bijboeken via de receptie. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de bossen en heuvels van Salla, nee...

Alweer uw laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de bossen en heuvels van Salla, neem afscheid van de vriendelijke mensen voordat u met de transfer naar het vliegveld gaat voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Onvergetelijke eerste dag met husky's
Dag 3 Nog een dag op pad met sledehonden
Dag 4 Dit keer een rendier voor de slee
Dag 5 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®
Dag 6 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat Bungalow

Excursies

Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kunt u dat allemaal laten regelen.  Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door het Rendierpark in Salla of via Sallatunturin Tuvat.

Informatiebijeenkomst
Speciaal voor u organiseert Voigt Travel samen met het Rendierpark in Salla een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op de dag van aankomst, nadat u met de bus vanaf de luchthaven naar Salla bent gebracht. U krijgt een lichte welkomstlunch aangeboden informatie over het gebied waar u verblijft, de excursies en activiteiten, huur van materialen, kleding etc. Uiteraard kunt u ook vragen stellen. Indien u vanaf Brussel vliegt ontvangt u een lichte snack en uitgebreide informatie in de bus op weg naar Salla, zodat u direct kunt aanschuiven voor het welkomstdiner. Heeft u de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van uw accommodatie. Het voordeel echter van vooraf uw excursies al vastleggen is dat u verzekerd bent van een plekje. We kunnen u niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn, vooral in de vakantieweken rond kerst en oud & nieuw en de voorjaarsvakantie.
 
Alle excursies zijn inclusief:

 • Engelssprekende gids en instructie
 • Volledige uitrusting
 • Transfers
 

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald. U krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

salla-sneeuwscooter-tunturi

Noorderlicht op de tunturi

In de avond rijdt u per slee achter de sneeuwscooter naar de omgeving van de Ruuhitunturi. De sneeuwscooter brengt u naar een prachtige open plek vlakbij de heuvel, waar u geniet van de uitgestrekte wildernis en miljoenen sterren aan de hemel. Als u dan ook nog het noorderlicht kunt zien, dan wordt dit een onvergetelijke avond! Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een makkara (worstje) van het houtvuur.

 • Prijs: € 70 per persoon | € 35 per kind 2 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
salla-rendier-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht per rendier

Het noorderlicht is een betoverend lichtspel en heel bijzonder om te zien, net als de miljoenen sterren in de donkere nacht. Wordt de hemel groen, geel of zelfs rood deze keer? In een rendierslee glijdt u door het stille Winterwonderland® naar een open plek waar u kans heeft om het te gaan zien. Uiteraard krijgt u onderweg wat lekkers en iets warms te drinken.

 • Prijs: € 102 per persoon | € 51 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1 persoon per slede
salla-bart-braafhart-noorderlicht

Aurora Borealis workshop B.Art Collection

Altijd al meer willen weten over het noorderlicht? Als u toch in Lapland bent, wilt u vast hulp en advies van een kenner! De Nederlander Bart Braafhart woont al jaren in Salla en kent het gebied op zijn duimpje. Hij is een fervent natuur- en noorderlichtfotograaf. Aan de hand van een foto- en time lapse videoshow vertelt hij u meer over de wildernis rondom Salla en over de achtergronden van de Aurora Borealis. Vervolgens krijgt u volgens een uitgekiend stappenplan de benodigde instellingen op uw camera uitgelegd en krijgt u veel praktische B.Art tips, zodat u tijdens uw verblijf ook zelfstandig de Aurora Borealis kunt gaan vastleggen. (Breng uw eigen camera mee, liefst met instructieboekje. Manual instelling met instelbare sluitertijd, diafragma en ISO-waarde is vereist).

 • Prijs: € 47,50 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief statiefhuur voor de hele week
skien-snowboarden

Skiën en snowboarden

salla-skipas-3dagen

Skimateriaal en skipas voor 3 dagen

Als u vaak de skipistes op wilt en geen tijd wilt verliezen met het steeds opnieuw huren en afstellen van ski's of snowboard, dan is dit pakket een must. Na een safari nog even op de lange latten, heerlijk toch? (Voor kinderen onder de 6 jaar kunt u het beste alles ter plaatse regelen: de skipas is gratis). Te gebruiken binnen een periode van 7 dagen.

 • Prijs: € 180 per persoon | € 170 per kind 12 t/m 17 jaar | € 138 per kind 6 t/m 11 jaar en 65+
 • Duur: 3 dagen/dagdelen
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
salla-snowboard-3dagen

Snowboardmateriaal en skipas voor 3 dagen

Als u vaak de skipistes op wilt en geen tijd wilt verliezen met het steeds opnieuw huren van schoenen en snowboard, dan is dit pakket een must. Na een safari nog even freestylen, heerlijk toch? (Voor kinderen onder de 6 jaar kunt u het beste alles ter plaatse regelen: de skipas is gratis). Te gebruiken binnen een periode van 7 dagen.

 • Prijs: € 180 per persoon | € 170 per kind 12 t/m 17 jaar | € 138 per kind 6 t/m 11 jaar en 65+
 • Duur: 3 dagen/dagdelen
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

salla-diner-ijsrestaurant-snowlounge

Diner in ijsrestaurant SnowLounge

Vindt u een overnachting in het ijshotel iets te avontuurlijk? Alleen dineren in het ijsrestaurant kan ook! Toegang tot de SnowLounge is inbegrepen. Geniet van een 3-gangendiner in het ijsrestaurant met een warm bessensapje en bewonder de fantastische sculpturen, de gangen en de ijskapel. De SnowLounge ligt naast het Salla Ski Resort bij de ticket office. U dient op eigen gelegenheid naar de SnowLounge te komen.

 • Prijs: € 58 per persoon | € 39 per kind 6 t/m 14 jaar
 • Duur: diner 19:00 uur (bezoek SnowLounge vanaf 18:00 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd diner SnowLounge is 6 jaar
bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heeft u iets speciaals te vieren of wilt u uw verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. U krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

salla-overnachten-snowlounge

Overnachten in de SnowLounge

Slapen op een bed van ijs in de SnowLounge in Salla! Maar wees gerust, de zachte rendiervellen en het matras in combinatie met warme thermo slaapzakken zorgen voor een goede nachtrust. Bewonder de fantastische sculpturen, de gangen en de ijskapel. Na een gedenkwaardige nacht krijgt u ’s-ochtends een warm bessensapje en is het tijd om terug te gaan naar uw accommodatie. De SnowLounge ligt naast het Salla Ski Resort bij de ticket office. U dient op eigen gelegenheid naar de SnowLounge te komen.

 • Prijs: € 295 per kamer bij 2 personen | € 342,50 per kamer bij 3 personen | € 390 per kamer bij 4 personen
 • Duur: ca. 19:00 tot 10:00 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Prijzen voor alleengebruik op aanvraag. Geen kinderkortingen.
salla-overnachten-snowlounge-3gangendiner

Overnachten in de SnowLounge met 3-gangendiner

Slapen op een bed van ijs in de SnowLounge in Salla! Maar wees gerust, de zachte rendiervellen en het matras in combinatie met warme thermo slaapzakken zorgen voor een goede nachtrust. Geniet voor u gaat slapen van een 3-gangendiner om 19.00 uur in het ijsrestaurant en bewonder de fantastische sculpturen, de gangen en de ijskapel. Na een gedenkwaardige nacht krijgt u ’s-ochtends een warm bessensapje en is het tijd om terug te gaan naar uw accommodatie. De SnowLounge ligt naast het Salla Ski Resort bij de ticket office. U dient op eigen gelegenheid naar de SnowLounge te komen.

 • Prijs: € 395 per kamer bij 2 personen | € 442,50 per kamer bij 3 personen | € 590 per kamer bij 4 personen
 • Duur: ca. 18:00 tot 10:00 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Prijzen voor alleengebruik op aanvraag. Geen kinderkortingen.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Alle highlights Aanbieding
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Driedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.495 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Veel activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ivalo

  sneeuwavontuur-ivalo-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Tweedaagse tocht traditionele ski's
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderland-week-kids-akaslompolo-thumb
 • Uitdagende sneeuwscooterreis
  8 dagen, v.a. € 2.965 p.p.

  Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

  sneeuwscooter-avontuur-summit-adventure-thumb(1)
 • Reis voor bikkels
  8 dagen, v.a. € 3.275 p.p.

  Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

  harriniva-hotels-safaris-extreme-adventure-lapland-thumb
 • Familiepret
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur_tropiikki_kids_thumb
 • Plezier gegarandeerd
  8 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie