PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Lemmenjoki

Onthaasten in een betoverende omgeving

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Hotel Korpikartano in Menesjärvi. Check in, lunch, uitleg over het programma dat je te wachten staat en Noorderlicht fotografie workshop. Nu je in Finland bent, wil je misschien gebruik maken van de sauna, deze wordt elke middag of avond voor je warm gestookt! Diner en overnachting.

Dag 2

Dag 2 Verken de omgeving van Menesjärvi

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijt krijg je een toelichting op de snow-fun activiteiten. Dit zijn de manieren om in Lapland de omgeving te verkennen: op sneeuwschoenen, op ski's (langlaufen) of met een kicksledge(duwslee)! Na de lunch, kun je ook weer op pad: je kiest zelf het middel van vervoer dat het beste bij je past! Diner en overnachting in het hotel.
Duur programma: ca. 2 uur

Optioneel voor de avond: Op zoek naar het Noorderlicht! (alleen ter plaatse te boeken)
Onder begeleiding van een gids stap je de arctische wildernis in op sneeuwschoenen. De gids vertelt je van alles over de natuur en het noorderlicht. Let op: dit kan alleen ter plaatse geboekt worden en is afhankelijk van het weer en de 'noorderlicht-verwachting'.
Duur: ca. 2 uur (€ 55 per persoon, €30 per kind 7 t/m 14 jaar)

Dag 3

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder en noorderlicht spotten

Na het ontbijt heb je een transfer naar de rendierfarm. Vanaf deze farm ga je, zittend in een slee achter de sneeuwscooter, op zoek naar de rendieren in het bos. Bij de voederplaats zul je de rendieren kunnen voeren, terwijl de rendierhouder je allerlei wetenswaardigheden over deze dieren vertelt. Prachtig om de rendierhouder en zijn rendieren samen te zien terwijl je geniet van een kop koffie bij het kampvuur. Na de lunch heb je de tijd aan jezelf. Uiteraard kun je gebruik maken van alle 'snow-fun' materialen. Na het diner staat er nog een leuke activiteit op het programma. Na een korte instructie ga je onder begeleiding van een gids op pad met een sneeuwscooter (2 personen per sneeuwscooter). Je maakt een schitterende tocht door de besneeuwde bossen en onderweg houdt de gids goed in de gaten of het noorderlicht aan de hemel wil verschijnen. Wij duimen alvast voor je dat je dit prachtige natuurfenomeen mag bewonderen!
​Duur dagprogramma: ca. 3 uur en duur avondprogramma: ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Het is nooit weg om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te beschikken. De gids neemt je op sneeuwschoenen mee en leert je hoe je een kompas en GPS moet gebruiken. Je merkt dat, ondanks de vele sneeuw, het toch mogelijk is om sporen te herkennen en aan de lucht het weer te kunnen voorspellen. Verder leer je hoe je een mes moet hanteren en hoe je het snelst een vuur kunt maken. Je krijgt een lunch geserveerd bij het kampvuur in de kota. De middag is aan u. 's Avonds diner en overnachting.
​Duur programma: ca. 3,5-4 uur

Dag 5

Dag 5 Huskytocht in het centrum van de Sami

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrek je naar de husky farm, waar je kennis maakt met de sledehonden en uitleg krijgt over het reilen en zeilen op de farm. Je zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met je op pad te gaan! Daarna is het tijd om op de slee te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee. Je rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. De lunch is op eigen gelegenheid in Inari, het centrum van de Sami cultuur. Je kunt hier het Siida (Sami museum en natuurcentrum) bezoeken, de entree is bij je reis inbegrepen. Er zijn diverse souvenirwinkeltjes en een kleine zilvershop, dit is een prima plek om een mooie herinnering aan Lapland te kopen. Diner in je hotel en overnachting.
​Duur bezoek huskyfarm en huskysafari: ca. 2 uur
Duur museumbezoek: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscooteren en ijsvissen

Vandaag trek je er wederom met de sneeuwscooter op uit, dit maal niet 's avonds maar overdag. De gids geeft je een uitgebreide instructie en dan ga je samen op pad. Je maakt een mooie tocht door besneeuwde bossen en over het bevroren Menesjärvi meer, terwijl je geniet van het prachtige landschap. Onderweg maak je een stop om een hengeltje uit te gooien. De gids vertelt je alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren in het ijs, hengeltje uit en wachten maar. Wie gaat er een lekkere vis vangen? De middag is ter vrije besteding. Je kunt relaxen in de sauna of gebruik maken van de gratis sneeuwschoenen en langlaufski's. Lunch en diner in het hotel en overnachting.
​Duur programma: ca. 2-2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om een extra activiteit te boeken bij de receptie. Wat dacht je van een excursie naar Kirkenes in Noorwegen of een bezoek aan de studio van een Sami kledingmaker of Sami juwelier? Ontbijt, lunch en diner in het hotel restaurant.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Alweer je laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur