Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

Actieve eco reis in de middle of nowhere van Lapland

sneeuwavontuur-rajamaa-header

Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

Deze mooie reis naar Zweeds Lapland is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers die verantwoord op reis willen! Je bent hier op bezoek bij de familie Malmström die sinds 1986 met veel zorg en passie haar gasten ontvangt op een eiland in de Muonio rivier; het grensgebied tussen Zweden en Finland. Je wordt niet zozeer verwend met luxe faciliteiten, maar met kleinschalige en lokale elementen. Lars en Kaisu Malmström verblijden je met excursies in kleine groepjes waarbij veel informatie gegeven wordt over de arctische flora en fauna. Elke avond wordt onder het genot van een drankje de dag geëvalueerd en veel verteld over het leven en het dierenrijk boven de poolcirkel. Een heerlijk ontspannen week met veel activiteiten in de buitenlucht. Je keert verliefd en als herboren terug naar huis. 

Deze reis voldoet aan de door Voigt Travel opgestelde eisen voor verantwoord reizen. Bij het boeken van deze reis stimuleer je de lokale economie en cultuur. Daarnaast is Rajamaa Lodge een kleinschalige accommodatie waar afval wordt gerecycled en waar alleen lokale inwoners uit Muonio werkzaam zijn. Tenslotte hebben de excursies die je tijdens deze reis doet een lage impact op het milieu. De focus van de activiteiten ligt op het in harmonie zijn met de natuur en het bewustzijn van de omgeving.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. De maaltijden (3 gangen diner) zijn eenvoudig maar met zorg bereid door gastvrouw Kaisu. Het restaurant biedt voldoende tafeltjes om privé te dineren, maar vaak zoekt de groep elkaar op tijdens de maaltijden. 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 75 minuten

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. 

Highlights

 • Wandeling door het besneeuwde landschap incl. outdoorlunch (ca. 5 uur)
 • Bezoek aan Sami familie op rendierboerderij incl. lunch (ca. 3 uur)
 • Huskysafari van ca. 17 km (ca. 2,5 uur)
 • Sneeuwsculpturen maken (ca. 3 uur)
 • Optionele sneeuwscootersafari mogelijk
 • Verantwoorde reis: lage milieu-impact
 • Elke avond fotopresentatie en informatie over verschillende Scandinavische roofdieren
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisanne-n-lapland

Lisanne van Nie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins en Zweeds Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kittilä in Fins Lapland. Je wordt opgewacht door de gids en per bus i...

Rechtstreekse vlucht naar Kittilä in Fins Lapland. Je wordt opgewacht door de gids en per bus in ca. 1 uur naar Rajamaa in Zweeds Lapland gebracht. Je wordt hartelijk verwelkomd door de familie Malmström, die er deze week alles aan zal doen om er een onvergetelijke tijd van te maken. Check-in, uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat, passen van de thermo-overall. Na het diner worden er foto’s getoond van en verteld over 1 van de 'Big 4' roofdieren die nog in de omgeving van Rajamaa voorkomen: de lynx. Overnachting in Rajamaa Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Wandeling door het witte landschap

Na een stevig ontbijt verzorgd door gastvrouw Kaisu maak je je klaar voor een mooie wandeltocht door...

Na een stevig ontbijt verzorgd door gastvrouw Kaisu maak je je klaar voor een mooie wandeltocht door het winterse landschap onder begeleiding van een ervaren gids.  Onderweg ga je op zoek naar sporen van vogels en wilde dieren in de sneeuw. Lunch wordt bij kampvuur in het bos geserveerd. In de middag ben je weer terug in Rajamaa waar de sauna al voor je is warm gestookt. Na het diner is het tijd voor een presentatie over het tweede roofdier van Lapland: de veelvraat! Overnachting in Rajamaa Lodge.
Duur programma: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwsculpturen maken

Na het ontbijt is het tijd om de creatieve kant van jezelf naar boven te laten komen tijdens het mak...

Na het ontbijt is het tijd om de creatieve kant van jezelf naar boven te laten komen tijdens het maken van sculpturen van sneeuw en ijs. De ervaring leert dat gasten in eerste instantie niet zo enthousiast worden van deze activiteit, maar zodra ze een begin hebben gemaakt niet meer te stoppen zijn. De eerste stap is om van sneeuw blokken te maken, waaruit je vervolgens sculpturen gaat vormen. Na de lunch kunnen de fanatiekelingen nog doorgaan met de ceatieve activiteit of geniet van de natuur, de stilte, de sauna en het diner van Kaisu. Overnachting in Rajamaa Lodge.  Toon minder

Toon meer

Dag 4 Huskysafari

Na wederom een overheerlijk ontbijt ga je vandaag opnieuw de wildernis in, met een typisch Laps verv...

Na wederom een overheerlijk ontbijt ga je vandaag opnieuw de wildernis in, met een typisch Laps vervoermiddel; de huskyslee. Als je aankomt bij de huskyfarm zul je versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil en geblaf is dan ook oorverdovend. Er is alle tijd om kennis te maken met je hondenspan en je mag de honden rustig aanhalen. De huskyhouder neemt eerst alle instructies met je door, voordat je met 2 personen per huskyslee op pad gaat. Uiteraard kun je onderweg een keer van stuur wisselen. Na de lunch in Rajamaa heb je tijd voor jezelf. Misschien vind je het leuk om langlaufski's of sneeuwschoenen te huren, voor nog een mooie tocht in de directe omgeving van de lodge. Na het diner is als derde Lapse roofdier de wolf aan de beurt voor een uitgebreide presentatie. Overnachting in Rajamaa Lodge. 
Duur huskyprogramma: ca. 2,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag

Vandaag heb je de dag voor jezelf. Maak een mooie tocht op langlaufski’s of sneeuwschoenen of ...

Vandaag heb je de dag voor jezelf. Maak een mooie tocht op langlaufski’s of sneeuwschoenen of schrijf je in voor een sneeuwscootersafari van 30 km. Lunch en diner in het restaurant van Rajamaa. Vanavond wordt er meer verteld over de beer! Toon minder

Toon meer

Dag 6 Bezoek aan Sami familie op een rendierboerderij

Na het ontbijt ga je op bezoek bij een Sami familie, die je alles zal vertellen over de tradities en...

Na het ontbijt ga je op bezoek bij een Sami familie, die je alles zal vertellen over de tradities en het verleden van de Sami en het leven met de rendieren. Er wordt getoond hoe zij op de rendierboerderij leven en werken en je krijgt een traditionele lunch geserveerd. Je kunt een aantal rendieren van dichtbij bewonderen en fotograferen, maar het grotendeel van de kudde loopt vrij rond in de bossen. Geniet in de middag gerust nog een keer van de sauna bij Rajamaa. Diner en overnachting in Rajamaa Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Na een stevig ontbijt heb je vandaag nog een vrije dag ter besteding. Als je van de week het sneeuws...

Na een stevig ontbijt heb je vandaag nog een vrije dag ter besteding. Als je van de week het sneeuwscooteren hebt uitgeprobeerd en dit erg leuk vond, kun je eventueel vandaag nog een mooie tocht maken, of het vandaag juist voor de eerste keer proberen. Of huur langlaufski's of sneeuwschoenen voor een mooie tocht door de bossen. Lunch, sauna, afscheidsdiner en overnachting in Rajamaa Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas alweer je laatste dag in Winterwonderland®. Nog even genieten van een laatste ontbijt van...

Helaas alweer je laatste dag in Winterwonderland®. Nog even genieten van een laatste ontbijt van Kaisu en dan de transfer terug naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins en Zweeds Lapland!
Dag 2 Wandeling door het witte landschap
Dag 3 Sneeuwsculpturen maken
Dag 4 Huskysafari
Dag 5 Vrije dag
Dag 6 Bezoek aan Sami familie op een rendierboerderij
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Rajamaa Lodge

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Rajamaa. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst. Ter plaatse kun je langlaufski's of sneeuwschoenen huren voor een dag of de hele week. 

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Perfecte winterreis voor gezinnen met tieners
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Winterwonderland week Kids Björkliden

  winter-wonderlandweek-kids-bjorkliden-header-thumb
 • Toffe winteractiviteiten inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb
 • Alles inclusief op prachtige locatie
  8 dagen, v.a. € 1.965 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie voor stellen en gezinnen
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Lange excursies tegen aantrekkelijke prijs
  8 dagen, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Familie avontuur voor alle leeftijden
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavontuur-jeris-header-thumb
 • Afwisselende gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur in de voorjaarsvakantie
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Perfecte noorderlicht locaties
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie in typisch Fins dorp
  8 dagen, v.a. € 1.445 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderlandweek-kids-akaslompolo-thumb
 • Toffe reis voor gezinnen met jonge kinderen
  8 dagen, v.a. € 1.585 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur-tropiikki-kids-thumb
 • Inclusief activiteiten en Spa faciliteiten
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Inbegrepen activiteiten en verblijf in gezellig skidorp
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Saariselkä

  sneeuwavontuur-saariselka-header-thumb
 • Kleinschalige huskytochten & perfect noorderlicht
  8 dagen, v.a. € 2.595 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

  husky-sneeuwavontuur-lappeasuando-header-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie