Sneeuwavontuur Ranua

Een arctische vakantie tussen ijsberen, wolven en lynxen

sneeuwavontuur-ranua-header

Sneeuwavontuur Ranua

Holiday Village Gulo Gulo is een bijzonder vakantiepark bij Ranua, in Zuid-Lapland. Ranua is voornamelijk bekend door de meest noordelijke dierentuin ter wereld: de Ranua Zoo. In deze dierentuin leven vele arctische diersoorten, zoals de bruine beer, de poolvos en de veelvraat. Tijdens uw verblijf in Holiday Village Gulo Gulo krijgt u een rondleiding, waarbij u de dieren gaat voederen. Er wordt zelfs speciaal voor u een bijzondere ontmoeting met de ijsbeer georganiseerd! Maar Ranua heeft veel meer te bieden, ook als u niet zo'n dierentuin liefhebber bent. Het is gelegen in de prachtige natuur, waarbij alle excursies recht voor de deur beginnen. Op en top romantiek op de poolcirkel! Bij uw arrangement zit al een langlauftocht van 2 uur, een huskysafari van 20 km, een 3 uur durende sneeuwscootertocht naar de rendierboerderij en een noorderlicht sneeuwschoenwandeling inbegrepen.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Transfertijd vanaf luchthaven Rovaniemi: ca. 60 minuten.

Kids Actief
Met kinderen op vakantie naar Ranua? Bekijk dan de reis Ranua Wildlife Kids.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Excursie 'Ontmoeting met de ijsbeer': rondleiding door Ranua Zoo, inclusief dieren voederen
 • Hele week gratis gebruik van langlaufski's en sneeuwschoenen
 • Hele week gratis toegang tot Ranua Zoo
 • Langlauftocht met instructie (ca. 2 uur)
 • Noorderlicht sneeuwschoenwandeling (ca. 2,5 uur)
 • Sneeuwscootersafari naar rendierboerderij incl. lunch (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (ca. 2 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
charlaine-g-lapland

Charlaine Goudriaan

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Ranua

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u tijdens uw Lapland vakantie van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar Holiday Village Gulo Gulo in Ranua. Check-in, pas...

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar Holiday Village Gulo Gulo in Ranua. Check-in, passen van de thermo-overalls. Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Rondleiding Ranua Zoo

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant wacht de gids u al op voor een rondleiding door de...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant wacht de gids u al op voor een rondleiding door de schitterende Ranua Zoo, waarbij u mag helpen bij het voederen van de arctische dieren en de gids u alles verteld over het leven van de dieren rondom de poolcirkel. Vervolgens krijgt u de gelegenheid om de ijsbeer van heel dichtbij in de ogen te kijken. U blijft hierbij uiteraard wel veilig achter een hek. Vergeet vooral uw fotocamera niet mee te nemen! Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op langlaufski's de natuur in

Na het ontbijt start u deze dag met een van de oudste sporten in het gebied rond de poolcirkel: de s...

Na het ontbijt start u deze dag met een van de oudste sporten in het gebied rond de poolcirkel: de ski. Op langlaufski’s maakt u onder begeleiding van een gids een mooie tocht van circa 3 km. Uiteraard krijgt u eerst instructies en na een beetje oefenen zult u zien dat het eigenlijk best makkelijk is. Al glijdend gaat het steeds beter en trekt u door de bossen en heuvels rond Ranua.  Wellicht heeft u na afloop zo de smaak te pakken dat u ’s middags nog op eigen gelegenheid een tocht maakt over de geprepareerde loipes. Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo. 
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding, Maak een mooie wandeltocht, warm de sauna op of k...

Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding, Maak een mooie wandeltocht, warm de sauna op of kruip weg bij de open haard. Na het diner maakt u onder begeleiding van een gids een sneeuwschoenwandeltocht door het donkere bos, op zoek naar het noorderlicht. Bij een vuurtje wordt er warme bessensap geserveerd. Overnachting in Holiday Village Gulo Gulo. 
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari naar rendierboerderij

Na het ontbijt is het tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscoot...

Na het ontbijt is het tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. De rit door de besneeuwde bossen stopt bij een kleine, authentieke rendierboerderij, waar de rendierhouder u uitgebreid vertelt over het leven van en met de rendieren. Hoe het was in vroegere tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en hoe het tegenwoordig gaat, met alle moderne middelen. Vervolgens maakt u ook nog een korte rit op een slede, voortgetrokken door een rendier en wordt er een warme lunch gereserveerd in een typische Lapse hut. Vervolgens rijdt u weer op de sneeuwscooter terug naar Ranua. Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag

Vandaag kunt u lekker uitrusten en helemaal zelf uw dag indelen. Misschien is er nog een activiteit ...

Vandaag kunt u lekker uitrusten en helemaal zelf uw dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar u aan wilt deelnemen of gaat u er zelf op uit op de langlaufski’s of met de speciale sneeuwschoenen. Bij de receptie helpt men u graag verder met het uitstippelen van een mooie tocht. Of breng nog een bezoek aan de Zoo. Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Huskysafari

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet loopt u met de gids richting de husky’s....

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet loopt u met de gids richting de husky’s. U zult ze al van verre horen blaffen, zo enthousiast zijn ze om met u op pad te gaan! Na een goede uitleg over hoe u een huskyslede dient te besturen gaat u met 2 personen per slede op pad voor een tocht van ca. 20 km. Als het sein tot vertrek is gegeven aan de husky’s is het ineens rustig. Het is echt verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slede kan gaan op vlakke stukken! In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houdt u de slede in bedwang en door uw gewicht te verplaatsen op de glijders kunt u meegeven in de bochten. Halverwege is er mogelijkheid om van bestuurder te wisselen met uw 'teamlid' en is er mogelijkheid om foto’s te maken. Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Rovaniemi voor uw vlu...

Alweer uw laatste dag. Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Rovaniemi voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Rondleiding Ranua Zoo
Dag 3 Op langlaufski's de natuur in
Dag 4 Noorderlicht sneeuwschoenwandeling
Dag 5 Sneeuwscootersafari naar rendierboerderij
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 Huskysafari
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Holiday Village Gulo Gulo

Excursies

Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Maar het kan haast niet anders of u wilt nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kunt u dat allemaal laten regelen. Heeft u de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van uw accommodatie. Het voordeel echter van vooraf uw excursies al vastleggen is dat u verzekerd bent van een plekje. We kunnen u niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn. Bekijk het complete weekprogramma met excursies in Ranua in PDF (opent in apart venster).

Alle excursies zijn inclusief:

 • Engelssprekende gids en instructie
 • Volledige uitrusting
 • Transfers
 

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Ranua Wildlife Safaris. U krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

ranua-sneeuwscootersafari-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht per sneeuwscooter

De sneeuwscooters zijn uitgerust met goede koplampen, perfect om 's avonds mee op zoek te gaan naar het noorderlicht! Halverwege drink je warme bessensap bij een kampvuur en hopelijk verschijnt aan de hemel het noorderlicht.

 • Prijs: € 132 per persoon | € 93 per kind 4 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 40
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

ranua-sneeuwscootersafari

Sneeuwscootersafari

Maak kennis met het indrukwekkende Lapse landschap tijdens deze korte sneeuwscootersafari. Perfect voor diegene die nog nooit een sneeuwscooter bestuurd heeft. Je maakt een tocht van ca. 2 uur door de wildernis rondom Ranua.

 • Prijs: € 113 per persoon | € 86 per kind 4 t/m 14 jaar | € 40 per kind 2 t/m 3 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 40
ranua-sneeuwscootersafari-ijsvissen

Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Combineer de adrenaline van het sneeuwscooteren en de oorverdovende stilte bij het ijsvissen midden op een meertje. Een warm drankje en een eventuele bereiding van je vangst boven het open vuur zijn inbegrepen.

 • Prijs: € 132 per persoon | € 93 per kind 4 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 40
ranua-lange-sneeuwscootersafari

Lange sneeuwscootersafari

Deze lange sneeuwscootersafari van 6 uur is perfect voor de echte avonturiers. Per sneeuwscooter maak je een dagtocht door het prachtige Lapse landschap, over bevroren meren en door besneeuwde bossen. Uiteraard wordt er tussendoor gezorgd voor wat te eten en drinken.

 • Prijs: € 198 per persoon | € 145 per kind 4 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Bent u alleen of met een oneven aantal, dan wordt u ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

ranua-huskysafari-lang

Lange huskysafari en wildernislunch

Met je eigen huskyspan trek je er op uit voor een lange tocht van ca. 35-50 km door bossen en over bevroren meren. Halverwege bereidt de gids een heerlijke wildernislunch boven het open vuur.

 • Prijs: € 194 per persoon
 • Duur: ca. 4,5-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Niet geschikt voor kinderen
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

ranua-sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

De beste manier om in de prachtige bossen rondom Ranua Zoo op verkenning uit te gaan is op sneeuwschoenen. Alleen zo kun je overal komen! Uiteraard krijg je eerst instructies. Je zult zien dat het helemaal niet zo moeilijk is! Tijdens de wandeling zal de gids je van alles vertellen over de arctische flora en fauna.

 • Prijs: € 60 per persoon | € 54 per kind t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
ranua-arrenslee

Ritje op de arrenslee

Iedereen in Ranua heeft de unieke kans om kennis te maken met échte Finse paarden. Dit sterke paard dat goed tegen de kou kan en heel veel kan dragen, heeft de Finnen al sinds vroeger tijden goede diensten bewezen. Stap op de arrenslee voor een sprookjesachtige sledetocht door het prachtige Ukonkangas bos en geniet van deze prachtige paarden.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 40 per kind t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 45-60 min
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
ranua-zoo-maanlicht

Ranua Zoo bij maanlicht

Een spannende tocht in het donker, midden tussen de wilde dieren! Als de avond valt, ga je, gewapend met een hoofdlamp het wildpark in om te kijken of we de dieren ook in het donker kunnen spotten! De nachtdieren verraden zich door de ogen die oplichten door de hoofdlamp maar al snel zullen we meer dieren kunnen zien en horen. De maan en de sterren geven een prachtige schittering op de sneeuw. Opwarmen en een worstje grillen kan bij het kampvuur.

 • Prijs: € 71 per persoon | € 50 per kind t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
ranua-dagtrip-rovaniemi

Dagtrip naar Rovaniemi

Per minibus ga je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, op ongeveer een uur rijden van Ranua. De eerste stop is bij de Kerstman, die pál op de Poolcirkel kantoor houdt en waar het jaarrond Kerstmis is. Uiteraard kun je hem bezoeken en een foto laten maken. Kijk gerust rond op de expositie over de Poolcirkel en wat Kerst voor de wereld betekent, koop kerstcadeaus of souvenirs en post je kerstkaarten op het postkantoor van de Kerstman. Na de lunch vertrek je naar het centrum en bezoek je het Arktikum, een prachtig museum over het leven in het gebied van de Noordpool tot aan de Poolcirkel of kun je op verkenning in het centrum van de stad.

 • Prijs: € 132 per persoon | € 93 per kind t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heeft u iets speciaals te vieren of wilt u uw verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. U krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

ranua-iglo-overnachting

Iglo-overnachting

Een overnachting in een echte sneeuw-iglo aan de rand van een bevroren meer, een onvergetelijke ervaring! De temperatuur in de iglo schommelt rond de -2º Celsius, maar de speciale slaapzakken houden je goed warm. In de naastgelegen bungalow kun je genieten van een heerlijke warme sauna en wordt het je toch te koud dan staat hier ook een bed voor je klaar.

 • Prijs: € 200 per persoon | € 100 per kind 4 t/m 14 jaar (bij twee vol betalende personen)
 • Duur: check-in ca. 21:00 uur, check-out tot 09:00 uur

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Driedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.495 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Veel activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ivalo

  sneeuwavontuur-ivalo-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Tweedaagse tocht traditionele ski's
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderland-week-kids-akaslompolo-thumb
 • Uitdagende sneeuwscooterreis
  8 dagen, v.a. € 2.965 p.p.

  Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

  sneeuwscooter-avontuur-summit-adventure-thumb(1)
 • Reis voor bikkels
  8 dagen, v.a. € 3.275 p.p.

  Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

  harriniva-hotels-safaris-extreme-adventure-lapland-thumb
 • Familiepret
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur_tropiikki_kids_thumb
 • Plezier gegarandeerd
  8 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie