Sneeuwavontuur Svanstein

Uitdagende Lapse excursies combineren met skiën in Zweeds Lapland

sneeuwavontuur-svanstein-header

Sneeuwavontuur Svanstein

Svanstein Lodge ligt in Zweeds Lapland, aan de rivier de Torne en op enkele kilometers afstand van het afwisselende skigebied van het gelijknamige Svanstein. Een bestemming voor echte avonturiers die skiën willen combineren met uitdagende Lapse winterexcursies zoals een husky- en sneeuwscootersafari, een bezoek aan een rendierfarm en een inspannende sneeuwschoenwandeling. Ook maakt u kennis met het traditionele ijsvissen en is er eventueel nog mogelijkheid om optionele excursies bij te boeken. In de middag is de sauna voor u warm gestookt en kunt u nog wat baantjes trekken in het overdekte zwembad waar u gratis gebruik van mag maken. Zou het noorderlicht ’s avonds nog aan de hemel verschijnen? Een ding is zeker: na een weekje in Svanstein Lodge bent u weer helemaal opgeladen!

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van volpension. De maaltijden zijn van uitstekende kwaliteit en in buffetvorm.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 1 uur en 40 minuten

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sfeervolle Zweedse accommodatie vlakbij kleinschalig skigebied
 • Schitterende locatie voor langlauftochten
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)
 • Huskytocht (ca. 2 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • IJsvissen (ca. 3 uur)
 • Bezoek aan rendierfarm (ca. 4 uur)
 • Sauna met zwembad en jacuzzi
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
rudo-h-lapland

Rudo Hofman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Svanstein

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi en transfer naar Svanstein Lodge, net over de grens in Zweden. C...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi en transfer naar Svanstein Lodge, net over de grens in Zweden. Check-in, lunch en de gelegenheid om alvast een beetje de omgeving te verkennen. U maakt kennis met uw gids en krijgt alle informatie over het uitgebreide programma deze week. 's Avonds schuift u aan voor het diner. Overnachting in Svanstein Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Huskysafari

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet maakt u kennis met een groep enthousiaste huskyhonden ...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet maakt u kennis met een groep enthousiaste huskyhonden die staan te popelen om samen met u een prachtige sledetocht te gaan maken. De gids vertelt u alles over de honden en start met een uitleg over hoe u de slede moet besturen en hoe u kunt remmen. De honden zijn getraind en willen niets liever dan rennen, dus maakt u zich geen zorgen, het glijden gaat als vanzelf. Het is even spannend als de tocht van start gaat, maar u zult zien dat u al snel de 'schwung' te pakken heeft. Het is geweldig om te merken dat de luid blaffende husky's direct stil zijn als ze kunnen rennen en dat ze regelmatig naar u omkijken om af te stemmen of alles nog steeds goed gaat. Een unieke tocht, die u niet snel zult vergeten! Onderweg worden natuurlijk fotostops gemaakt en kunt u even pauzeren en genieten van een lekker warm drankje en een versnapering. Ook geeft de break de mogelijkheid om van bestuurder te wisselen, want u maakt per 2 personen gebruik van een huskyslede. Voor de lunch bent u weer terug bij Svanstein Lodge en heeft u de tijd aan uzelf. Diner en overnachting in Svanstein Lodge.
Duur programma: ca. 2 uur (ca. 1 uur op de slede)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen door de besneeuwde bossen

Neem het ervan tijdens het ontbijt want u gaat zich flink inspannen vanochtend. U trekt er namelijk ...

Neem het ervan tijdens het ontbijt want u gaat zich flink inspannen vanochtend. U trekt er namelijk samen met de gids op uit in de bossen op sneeuwschoenen. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat u niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen en vooral als er veel sneeuw ligt, vraagt het toch wat van de conditie! Gelukkig is er ook tijd om foto's te maken en te genieten van de stilte. U bent voor de lunch weer terug in Svanstein Lodge. Hier wacht de sauna, het zwembad en het diner. Overnachting in Svanstein Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Het leven van het rendier

Alweer uw vierde dag in winterwonderland. U doet zich eerst tegoed aan het uitgebreide Scandinavisch...

Alweer uw vierde dag in winterwonderland. U doet zich eerst tegoed aan het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet. Daarna brengt u een bezoek aan een rendierboerderij. De rendierhouderij is een van de belangrijkste middelen van bestaan in deze contreien en natuurlijk wilt u kennis maken met deze bijzondere dieren en de manier waarop ze gehouden worden. U mag de eigenwijze dieren voeren en u maakt een korte toch met de rendieren. Ook mag u proberen de rendieren met een lasso te vangen en is er een kleine race waarbij u een prijsje kunt winnen. Tevens wordt er een lunch verzorgd. Diner en overnachting in Svanstein Lodge.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Houdt u van snelheid en avontuur? Dan kunt u vandaag uw hart ophalen, want u gaat namelijk een sensa...

Houdt u van snelheid en avontuur? Dan kunt u vandaag uw hart ophalen, want u gaat namelijk een sensationele sneeuwscootersafari maken! Na een duidelijke instructie over hoe u deze machine moet bedienen, begint u aan de tocht door de bossen. U zit met 2 personen op 1 sneeuwscooter. Halverwege de tocht wordt er gestopt voor een warm drankje en kunt u van bestuurder wisselen. Voor de lunch bent u weer terug in de lodge waar u lekker kunt relaxen in de sauna of nog een mooie wandeling kunt maken in de omgeving. 's Avond geniet u van een heerlijk diner. Overnachting in Svanstein Lodge.
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 IJsvissen

Na het ontbijt maakt u kennis met een typisch Lapse manier van vrijetijdsbesteding: het ijsvissen! G...

Na het ontbijt maakt u kennis met een typisch Lapse manier van vrijetijdsbesteding: het ijsvissen! Gat boren, hengeltje uit en dan rustig wachten tot de vissen bijten. Benieuwd hoe groot de vangst zal zijn! Uiteraard wordt ook hier gezorgd voor wat warms te eten en te drinken. Terug in de lodge staat de lunch voor u klaar. Diner en overnachting in Svanstein Lodge.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Zweeds Lapland

Vandaag heeft u een vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om een extra excursie bij...

Vandaag heeft u een vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om een extra excursie bij boeken via de receptie van Svanstein Lodge. Wat dacht u van nog een extra huskysafari of een noorderlicht safari? Ook is het mogelijk om uw gratis naar het nabijgelegen skigebied te brengen voor een paar uitdagende afdalingen op de lange latten. Geniet van de rust op de piste en verse poedersneeuw! Lunch, diner en overnachting in Svanstein Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag in Zweeds Lapland. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbij...

Alweer uw laatste dag in Zweeds Lapland. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Huskysafari
Dag 3 Sneeuwschoenwandelen door de besneeuwde bossen
Dag 4 Het leven van het rendier
Dag 5 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®
Dag 6 IJsvissen
Dag 7 Vrije dag in Zweeds Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Svanstein Lodge

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Svanstein Lodge
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Maar het kan haast niet anders of u wilt nog meer bijzondere dingen meemaken! Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan ter plaatse via de receptie van uw accommodatie.

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald. U krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Driedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.495 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Veel activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ivalo

  sneeuwavontuur-ivalo-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Tweedaagse tocht traditionele ski's
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderland-week-kids-akaslompolo-thumb
 • Uitdagende sneeuwscooterreis
  8 dagen, v.a. € 2.965 p.p.

  Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

  sneeuwscooter-avontuur-summit-adventure-thumb(1)
 • Reis voor bikkels
  8 dagen, v.a. € 3.275 p.p.

  Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

  harriniva-hotels-safaris-extreme-adventure-lapland-thumb
 • Familiepret
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur_tropiikki_kids_thumb
 • Plezier gegarandeerd
  8 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie