PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Tropiikki

Veelzijdige reis vol winterse activiteiten

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Kuusamon Tropiikki. Na het inchecken kun je meteen van de tropische Spa genieten. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscootertocht

Wakker worden in een witte wereld! Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet word je opgehaald voor je transfer naar de sneeuwscootersafari locatie. Na een korte instructie neemt de gids je mee op een mooie winterse tocht door het besneeuwde landschap en is het gas geven en op weg! Je zit met z'n tweeën op de scooter. Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en om eventueel van stuur te wisselen. Na de tocht word je weer teruggebracht naar het hotel. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Duur dagprogramma: ca.  3-  3,5 uur incl. transfers

Dag 3

Dag 3 Langlaufles

Na het stevige ontbijtbuffet ben je weer klaar voor een actieve dag buiten. De favoriete activiteit van de Finnen in de winter is langlaufen door de besneeuwde bossen. Je krijgt eerst instructies van de gids en na een beetje oefenen zul je zien dat het eigenlijk best makkelijk is. Al glijdend gaat het steeds beter en trek je door de bossen rondom Tropiikki. De middag is ter vrije besteding. Maar er zijn veel mogelijkheden om je middag te vullen! Je kunt bijvoorbeeld met de skibus naar het skigebied Ruka voor een middagje skiën. Het skiresort Ruka heeft in totaal 35 pistes geschikt voor beginners zoals ervaren skiërs. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Duur programma: ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 IJsvissen per sneeuwschoenwandeling

Na het ontbijt ontmoet je de gids bij de receptie. Vandaag ga je ijsvissen! Je krijgt eerst instructies over het gebruik van de sneeuwschoenen. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen, maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. Op sneeuwschoenen ga je over het bevroren Petäjälampi meer opzoek naar een mooi plekje om een gat te boren in het ijs. En dan gaan de hengeltjes uit en is het wachten op goed geluk! Wie vangt de meeste vis? De gids heeft warme drankjes mee om de vissers mannen en -vrouwen warm te houden. De middag is ter vrije besteding. Misschien wil je de stad Kuusamo ontdekken en wat souvenirs voor thuis kopen? Vraag bij de receptie naar de transfermogelijkheden naar het centrum en tips voor de beste winkels. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Duur programma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Bezoek aan rendierfarm

Na een goed ontbijt is het tijd voor een bezoek aan rendieren. Per bus word je naar rendierfarm Kujala gebracht, waar de rendierhouder Juha en zijn vierbenige vrienden al op je wachten. Je gaat eerst een rit van ongeveer 1,5 kilometer met de rendierslede maken door de besneeuwde bossen. Na de rendiertocht vertelt de familie Kujala alles over het houden van deze bijzondere dieren en geniet je van een warm drankje en een snack bij open vuur.  Na het programma word je teruggebracht. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Duur programma ca.  2 uur incl. transfers
 

Dag 6

Dag 6 Dag in Oulanka National Park

Na het ontbijt volgt een transfer naar Oulanka National Park voor een prachtige wandeling op speciale sneeuwschoenen. Op deze 'tennisrackets' zak je niet weg in de diepe sneeuw en kom je op plekken die je normaal gesproken niet zou kunnen bereiken. De wandeling voert langs de Kitkajoki rivier met een stop bij de oude watermolen Myllykoski. De natuur is hier werkelijk prachtig! Je wandelt circa 4 tot 6 kilometer en onderweg is een koffiestop met sandwiches bij kampvuur. Na deze wandeltocht word je teruggebracht naar het hotel. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Duur programma: ca 5-6 uur incl. transfers

Dag 7

Dag 7 Riverfloating

Een activiteit voor de echte bikkels! Je wordt bij het hotel opgehaald en naar de rivier gebracht. Met een speciaal drijfpak, dat je zowel warm als droog houdt, drijf je de ijskoude rivier af door een sprookjesachtig landschap. Uiteraard draag je ook een zwemvest en een helm en krijg je vooraf een goede instructie van de gids. Nadat je weer op de kant staat geniet je nog even na met een lekker warm drankje en word je weer teruggebracht naar het hotel. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Duur programma ca.  3- 3,5 uur incl. transfers

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Het is zover, de laatste ochtend in Lapland. Geniet nog een keer van het Scandinavische ontbijtbuffet. Met een hoofd vol mooie herinneringen ga je met de rechtstreekse vlucht terug naar huis.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur