Wildernisweek Salla

Met 3-daagse sneeuwschoenwandeltocht 'into the wild'

wildernisweek-salla-header

Wildernisweek Salla

Een echte 'Into the Wild' ervaring, maar dan wel met alle comfort. Vanuit een knusse bungalow in Salla gaat u er tijdens deze vakantie op uit om prachtige safari's te maken. U maakt prachtige dagtochten door Winterwonderland® op de husky- en rendierslee met een lunch bij knisperend kampvuur. Net als de rendierhouders bindt u de sneeuwschoenen onder en trekt u er 3 dagen met een gids op uit, op zoek naar de absolute stilte. U overnacht in een eenvoudige wildernis cabin onder een fonkelende sterrenhemel en misschien wel het dansende noorderlicht.

 

Verzorging
U verblijft:

 • 5 nachten een bungalow op basis van logies, met op de eerste dag een licht welkomstlunch en dinerbuffet, op de tweede dag een ontbijtbuffet en vier wildernislunches
 • 2 nachten in een wildernis cabin op basis van ontbijt en diner
 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo of Rovaniemi: ca. 2 uur.

 

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Boek de Winterwonderlandweek Kids indien u dit arrangement met kinderen wilt gaan ondernemen.

Highlights

 • Bezoek rendierfarm met rendiersafari en outdoorlunch (ca. 6 uur)
 • 3-daagse sneeuwschoenwandeltocht incl. 2 overnachtingen in wilderniscabin
 • Huskysafari met outdoorlunch (ca. 5-6 uur)
 • Aurora Borealis workshop (ca. 2,5 uur)
 • Uitstekende locatie noorderlicht spotten
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Logies
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
charlaine-g-lapland

Charlaine Goudriaan

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Wildernisweek Salla

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar Salla. U wordt ontvangen met een lichte welkomstl...

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar Salla. U wordt ontvangen met een lichte welkomstlunch bij het Rendierpark waar u meteen alle informatie en uitleg krijgt over het programma dat u deze week te wachten staat. Daarna volgt de check in, het passen van de thermo-overall en winterlaarzen en kunt u alvast een beetje de omgeving verkennen. Daarna kunt u aanschuiven voor het dinerbuffet in restaurant Kiela. Overnachting in een Sallainen bungalow. Toon minder

Toon meer

Dag 2 (10:00 uur) Op bezoek bij de rendierhouder

Na een heerlijk ontbijtbuffet in restaurant Kiela brengt u een bezoek aan het Rendierpark van Salla,...

Na een heerlijk ontbijtbuffet in restaurant Kiela brengt u een bezoek aan het Rendierpark van Salla, waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroeger tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. U gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert u hoe u het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het uw beurt! U krijgt een authentieke rendierslee en uw ´eigen´ rendier. U leert hoe u de dieren moet inspannen en dan gaat u op weg. Rendieren zijn statige dieren en u zult versteld staan van hun kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en u het gevoel heeft de controle over de slee te hebben, kunt u genieten van het landschap dat aan u voorbijtrekt. Natuurlijk luncht u in de buitenlucht bij een houtvuur. Aan het eind van de middag keert u weer terug.
Duur programma: ca. 5-6 uur (1 persoon per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 2 (19:00 uur) Aurora Workshop

Aan het begin van de avond staat de Aurora Workshop met de Nederlandse noorderlichtjager Bart Braafh...

Aan het begin van de avond staat de Aurora Workshop met de Nederlandse noorderlichtjager Bart Braafhart op het programma. Hij is een fervent natuur en noorderlicht fotograaf. Aan de hand van een foto en time lapse video show vertelt hij u meer over de wildernis rondom Salla en hoe u het Aurora Borealis het beste kunt fotograferen. Vervolgens gaat u zelf met uw camera aan de slag en krijgt u veel praktische B.Art tips om uw toestel zo in te stellen dat u ook de mogelijkheid heeft om de Aurora Borealis vast te leggen. 
Duur programma: ca. 2,5 uur

- Inclusief statiefhuur voor de hele week
- Breng uw eigen camera mee, liefst met instructieboekje*

* Manual instelling met instelbare sluitertijd, diafragma en ISO-waarde is vereist
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Prachtige lange huskytocht

Nu is het een span dolenthousiaste husky's dat de slee gaat trekken! U zult versteld staan van h...

Nu is het een span dolenthousiaste husky's dat de slee gaat trekken! U zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! Als het sein tot vertrek wordt gegeven is het ineens rustig. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slee kan gaan op de vlakke stukken! In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houdt u de slee in bedwang en door uw gewicht te verplaatsen op de glijders kunt u meegeven in de bochten. Om de zoveel tijd ruilt u van plek met uw teamlid en kunt u even uitrusten en genieten van het landschap. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Uiteraard maakt u stops onderweg: om foto´s te maken en om lekkere verse koffie te drinken en even uit te blazen. Halverwege de tocht is er een uitgebreide lunchpauze. De honden worden verzorgd en terwijl ze uitrusten kunt u genieten van een heerlijke lunch bij het houtvuur. 
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoentocht met wildernis overnachting

De komende drie dagen staan u nog meer avonturen in de wildernis te wachten. Opnieuw maakt u kennis ...

De komende drie dagen staan u nog meer avonturen in de wildernis te wachten. Opnieuw maakt u kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwschoen. Vanaf nu bent u totaal afhankelijk van deze 'tennisrackets' onder uw schoenen. Met een beetje inspanning brengen ze u overal, ook door de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen en natuurlijk is het even wennen maar we doen het rustig aan en er is alle tijd om foto's te maken en te genieten van de stilte. De eerste lange stop is een indrukwekkende ijsmuur! Vanuit hier wandelt u op uw gemak naar een plek waar u samen met de gids op het vuur een overheerlijke lunch klaarmaakt. Na de lunch vervolgt u de tocht naar een wildernis cabin bij het meer van Tuohenlusikka. Hier gaat u de komende 2 nachten doorbrengen. Blaas even lekker uit en geniet van de oorverdovende stilte terwijl de gids de wildernis cabin en de bijhorende sauna lekker warm stookt. Na de sauna en een traditioneel Laps diner kunt u nog even heerlijk relaxen bij het haardvuur of nog even het meer op. Misschien verschijnt het noorderlicht aan de hemel? Daarna is het tijd om uw slaapzak in te kruipen en weg te dromen in Winterwonderland®.
Duur programma: ca. 5-8 km sneeuwschoenwandelen
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwschoenwandelen

Dat is wel even anders wakker, zo in de wildernis! Samen met de gids maakt u een heerlijk ontbijtje ...

Dat is wel even anders wakker, zo in de wildernis! Samen met de gids maakt u een heerlijk ontbijtje klaar en wordt u op uw gemak wakker in de witte wereld. Vandaag staat een mooie sneeuwschoenwandeling op het programma, met onderweg een outdoorlunch. De gids vertelt u alles over de Lapse flora en fauna en leert u hoe een sneeuwbivak wordt gemaakt. U zult ervaren hoe eenvoudig maar verbazingwekkend vindingrijk de Lappen al eeuwenlang in dit sneeuwrijke gebied kunnen wonen. Ervaar de stilte, het fascinerende landschap en vooral de complete rust om u heen. Een mooi moment om even helemaal afgezonderd te zijn van de drukte van de alledaagse dag. Sauna, diner en overnachting in de wildernis cabin. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Na flinke inspanning lekker ontspannen

Na een overheerlijk ontbijt in de wildernis is het tijd om de sneeuwschoenen weer onder te binden. S...

Na een overheerlijk ontbijt in de wildernis is het tijd om de sneeuwschoenen weer onder te binden. Samen wandelt u door de bossen weer terug in de richting van het Rendierpark, waar u rond het middaguur aankomt. Van daaruit wordt u teruggebracht naar uw bungalow en heeft u de rest van de dag lekker de tijd aan uzelf. Als u nog energie over heeft, dan is het een optie om de skipistes te gaan verkennen. Dat kan op ski's of een snowboard maar ook per slee: er is een fantastische sledehelling! Wie nog verder de omgeving wil verkennen, kiest voor langlaufski's huren en gaat nog een mooie tocht maken, er zijn loipes genoeg.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kunt u lekker uitrusten en helemaal zelf uw dag indelen. Misschien is er nog een activiteit ...

Vandaag kunt u lekker uitrusten en helemaal zelf uw dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar u geen genoeg van kunt krijgen? Dan kunt u deze altijd bijboeken via de receptie. Bind bijvoorbeeld de ski's onder en verken het kleine skigebied van Salla. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag van de vakantie. Geniet nog even van een laatste blik over de bossen en heuvel...

Alweer uw laatste dag van de vakantie. Geniet nog even van een laatste blik over de bossen en heuvels van Salla, neem afscheid van de vriendelijke mensen voordat u met de transfer naar het vliegveld gaat voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 (10:00 uur) Op bezoek bij de rendierhouder
Dag 2 (19:00 uur) Aurora Workshop
Dag 3 Prachtige lange huskytocht
Dag 4 Sneeuwschoentocht met wildernis overnachting
Dag 5 Sneeuwschoenwandelen
Dag 6 Na flinke inspanning lekker ontspannen
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallainen bungalows

Excursies

Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kunt u dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door het Rendierpark in Salla of via Sallatunturin Tuvat.

Informatiebijeenkomst
Speciaal voor u organiseert Voigt Travel samen met het Rendierpark in Salla een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op de dag van aankomst of de ochtend daarna (u hoort dit bij aankomst). U krijgt informatie over het gebied waar u verblijft, de excursies en activiteiten, huur van materialen, kleding etc. Uiteraard kunt u ook vragen stellen. Heeft u de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van uw accommodatie.

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald. U krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

salla-sneeuwscooter-tunturi

Noorderlicht op de tunturi

In de avond rijd je per slee achter de sneeuwscooter naar de omgeving van de Ruuhitunturi. De sneeuwscooter brengt je naar een prachtige open plek vlakbij de heuvel, waar je geniet van de uitgestrekte wildernis en miljoenen sterren aan de hemel. Als je dan ook nog het noorderlicht kunt zien, dan wordt dit een onvergetelijke avond! Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een makkara (worstje) van het houtvuur.

 • Prijs: € 70 per persoon | € 35 per kind 2 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
salla-rendier-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht per rendier

Het noorderlicht is een betoverend lichtspel en heel bijzonder om te zien, net als de miljoenen sterren in de donkere nacht. Wordt de hemel groen, geel of zelfs rood deze keer? In een rendierslee glijd je door het stille Winterwonderland® naar een open plek waar je kans hebt om het te gaan zien. Uiteraard krijg je onderweg wat lekkers en iets warms te drinken.

 • Prijs: € 102 per persoon | € 51 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1 persoon per slede
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

salla-sneeuwscooter-rusland

Sneeuwscootersafari naar de Russische grens

Salla ligt niet ver van Rusland en dan ligt een sneeuwscootertocht naar de Russische grens voor de hand. Ben je sportief en avontuurlijk, boek dan deze sensationele safari met stop en uitzicht over dit immense land. Je rijdt op eigen sneeuwscooter. Halverwege de tocht geniet je van een wildernislunch bij het vuur.

 • Prijs: € 175 per persoon | 2e persoon achterop: ca. € 87 (ter plaatse te regelen)
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: 1 persoon per scooter (niet geschikt voor kinderen)
skien-snowboarden

Skiën en snowboarden

salla-skipas-3dagen

Skimateriaal en skipas voor 3 dagen

Als je vaak de skipistes op wilt en geen tijd wilt verliezen met het steeds opnieuw huren en afstellen van ski's of snowboard, dan is dit pakket een must. Na een safari nog even op de lange latten, heerlijk toch? (Voor kinderen onder de 6 jaar kun je het beste alles ter plaatse regelen: de skipas is gratis). Te gebruiken binnen een periode van 7 dagen.

 • Prijs: € 180 per persoon | € 170 per kind 12 t/m 17 jaar | € 138 per kind 6 t/m 11 jaar en 65+
 • Duur: 3 dagen/dagdelen
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
salla-snowboard-3dagen

Snowboardmateriaal en skipas voor 3 dagen

Als je vaak de skipistes op wilt en geen tijd wilt verliezen met het steeds opnieuw huren van schoenen en snowboard, dan is dit pakket een must. Na een safari nog even freestylen, heerlijk toch? (Voor kinderen onder de 6 jaar kun je het beste alles ter plaatse regelen: de skipas is gratis). Te gebruiken binnen een periode van 7 dagen.

 • Prijs: € 180 per persoon | € 170 per kind 12 t/m 17 jaar | € 138 per kind 6 t/m 11 jaar en 65+
 • Duur: 3 dagen/dagdelen
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Driedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.495 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Veel activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ivalo

  sneeuwavontuur-ivalo-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Tweedaagse tocht traditionele ski's
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderland-week-kids-akaslompolo-thumb
 • Uitdagende sneeuwscooterreis
  8 dagen, v.a. € 2.965 p.p.

  Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

  sneeuwscooter-avontuur-summit-adventure-thumb(1)
 • Reis voor bikkels
  8 dagen, v.a. € 3.275 p.p.

  Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

  harriniva-hotels-safaris-extreme-adventure-lapland-thumb
 • Familiepret
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur_tropiikki_kids_thumb
 • Plezier gegarandeerd
  8 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie