Hotel & Appartementen Riekonlinna

De Lapse wildernis ontdekken vanuit een bruisende wintersportplaats

sneeuwavonturenweek-saariselka-header

Hotel & Appartementen Riekonlinna

Op zoek naar een vakantie in de wildernis van Lapland, maar wel in een bruisende plaats met voldoende vertier in de avonduren? In Saariselkä, in Noord-Lapland, vindt u het allemaal. Uw uitvalsbasis tijdens de Sneeuwavonturenweek Saarselkä is Lapland Hotel Riekonlinna, in het centrum van dit Finse wintersportplaatsje. Enkele minuten buiten het dorp is het meteen oorverdovend stil en leeg. Overdag gaat u mee op een huskysafari, bestuurt u zelf een sneeuwscooter en heeft u bovendien alle tijd om de ski’s onder te binden. ’s Avonds is de keuze aan u. Gaat u zelf een heerlijke maaltijd bereiden in uw appartement, of kiest u voor het gemak van een hotelkamer en laat u anderen voor u koken in één van de restaurants van Saariselkä? De rest van de avond kunt u samen met de locals doorbrengen in een kroeg, of doe wat wij het liefste doen: noorderlichtjagen!

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van logies en ontbijt.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 40 minuten.

NB: De arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 14 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Rendiersafari (ca. 5 km) incl. lunch (ca. 3 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 2 uur)
 • Huskysafari (ca. 10-15 km) incl. wildernislunch (ca. 5 uur)
 • Bezoek noorderlicht theater & iglo incl. noorderlichtfilm en diner (ca. 4 uur)
 • Sneeuwscooteersafari (ca. 60 km) met ijsvissen en sneeuwschoenwandelen en wildernislunch (ca. 5-6 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
marloes-meijer-noorderlicht

Marloes Meijer

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Hotel & Appartementen Riekonlinna

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Lapland Hotel Riekonlinna. Check-in en de gelegenhe...

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Lapland Hotel Riekonlinna. Check-in en de gelegenheid om alvast een beetje de omgeving te verkennen. U ontvangt uw thermo-overall en krijgt alle informatie over het uitgebreide programma deze week. Overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Huskytocht door besneeuwde bossen

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrekt u samen met de gids naar een huskyfarm, waar ...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrekt u samen met de gids naar een huskyfarm, waar u al wordt opgewacht door een groep enthousiaste huskyhonden die staan te popelen om samen met u een prachtige sledetocht te gaan maken van ca 10-15 km. De gids vertelt u alles over de honden en start met een uitleg over hoe u de slede moet besturen en hoe u kunt remmen. De honden zijn getraind en willen niets liever dan rennen, dus maakt u zich geen zorgen, het glijden gaat als vanzelf. Het is even spannend als de tocht van start gaat, maar u zult zien dat u al snel de 'schwung' te pakken heeft. Het is geweldig om te merken dat de luid blaffende husky's direct stil zijn als ze kunnen rennen en dat ze regelmatig naar u omkijken om af te stemmen of alles nog steeds goed gaat. Een unieke tocht, die u niet snel zult vergeten! Onderweg worden natuurlijk foto stops gemaakt en kunt u genieten van een wildernislunch bij kampvuur. Ook kunt u onderweg van plaats wisselen, want u maakt de huskytocht met 2 personen per slede. 's Middags bent u weer terug in Saariselkä en heeft u de tijd aan uzelf. Overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna.
Duur programma: ca. 5 uur (inclusief transfers)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Bezoek aan rendierfarm met sledetocht

Vandaag staat na het ontbijt een bezoek aan een rendierboerderij op het programma. De rendierhouderi...

Vandaag staat na het ontbijt een bezoek aan een rendierboerderij op het programma. De rendierhouderij is een van de belangrijkste middelen van bestaan in deze contreien en natuurlijk wilt u kennis maken met deze bijzondere dieren en de manier waarop ze gehouden worden. U maakt een tocht van ca. 5 km met de rendieren, waarna er een traditionele lunch wordt geserveerd op de rendierboederij. De rest van de dag heeft u vrij ter besteding. Overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna. 
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag

Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding. Maak een mooie langlauftocht of ga een dagje ski&...

Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding. Maak een mooie langlauftocht of ga een dagje skiën in het afwisselende skigebied van Saariselkä. Of boek een optionele excursie bij Lapland Safaris. Overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscooters, sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Houdt u van snelheid en avontuur? Dan kunt u vandaag uw hart ophalen, want u gaat namelijk een sensa...

Houdt u van snelheid en avontuur? Dan kunt u vandaag uw hart ophalen, want u gaat namelijk een sensationele sneeuwscootersafari maken! Na het ontbijt krijgt u eerst een duidelijke instructie over hoe u deze stoere machine moet bedienen en vervolgens begint u met 2 personen aan de tocht van ca. 60 km over de ruige heuvels en door smalle valleien. Onderweg maakt u een stop om het traditionele ijsvissen en sneeuwschoenwandelen uit te proberen. Rond het middaguur is het tijd om op te warmen en wordt er lekkere lunch geserveerd bij kampvuur. De tocht per sneeuwscooter gaat vervolgens weer verder (u kunt nu mooi van plaats verwisselen zodat iedereen de kans krijgt achter het stuur te zitten) door de besneeuwde bossen. Let onderweg goed op of u wellicht nog een kudde rendieren kunt ontdekken, op zoek zijn naar voedsel dat soms wel onder een meter sneeuw ligt. Overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna. 
Duur dagprogramma: ca. 5-6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Noorderlicht theater incl. noorderlichtfilm en diner

Na het ontbijt heeft u eerst tijd ter vrije besteding. Aan het einde van de middag wordt u naar het ...

Na het ontbijt heeft u eerst tijd ter vrije besteding. Aan het einde van de middag wordt u naar het een restaurant van Lapland Safaris gebracht, dat middenin de bossen ligt aan een bevroren meer. Een unieke locatie om het noorderlicht te spotten! Hier krijgt u een overheerlijke 3-gangen diner geserveerd. Aansluitend brengt u een bezoek aan het noorderlicht theater, in een grote sneeuw iglo. Hier wordt een film getoond over de mythen en feiten van dit indrukwekkende natuur fenomeen. Neem ook een kijkje (en een drankje) in de ijsbar, of schuif aan bij het kampvuur met zicht op hopelijk een heldere sterrenhemel met... het noorderlicht!
Duur avondprogramma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Na het ontbijt heeft u vandaag wederom tijd voor uzelf of alle gelegenheid voor een optionele excurs...

Na het ontbijt heeft u vandaag wederom tijd voor uzelf of alle gelegenheid voor een optionele excursie uit het uitgebreide weekprogramma van Lapland Safaris. Overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de ...

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Huskytocht door besneeuwde bossen
Dag 3 Bezoek aan rendierfarm met sledetocht
Dag 4 Vrije dag
Dag 5 Sneeuwscooters, sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
Dag 6 Noorderlicht theater incl. noorderlichtfilm en diner
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Hotel Riekonlinna

Excursies

Meer winteravonturen in Saariselkä
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan er plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids. Bekijk het complete weekprogramma met activiteiten in Saariselkä in PDF (opent in apart venster).

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Aan de skipistes
  8 dagen, v.a. € 1.175 p.p.

  Ruka Ski Chalets appartementen

  ruka-ski-chalets-appartementen-thumb
 • Skipas inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.095 p.p.

  RukaSuites appartementen

  rukasuites-appartementen-thumb
 • Luxe vakantieverblijf
  8 dagen, v.a. € 990 p.p.

  Ruka MastonAitio bungalows

  ruka-maston-aitio-thumb
 • Gratis sneeuwscootersafari
  8 dagen, v.a. € 895 p.p.

  Hotel Rukan Kaarna

  hotel-ruka-tonttu-thumb
 • Alles bij de hand
  8 dagen, v.a. € 1.225 p.p.

  Saariselkä bungalows

  saariselka-bungalows-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 1.065 p.p.

  Lapland Hotel Ounasvaara Chalets

  lapland-hotel-ounasvaara-chalets-thumb2
 • Aan de skipistes en inclusief excursies
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Lapland Hotel Saaga

  lapland-hotel-saaga-thumb2
 • Alle comfort en gratis excursie
  8 dagen, v.a. € 1.075 p.p.

  Levi bungalows

  levi-bungalows-thumb2
 • Superior kamer aan de skipiste
  8 dagen, v.a. € 1.085 p.p.

  Hotel Levi Panorama

  hotel-levi-panorama-thumb2
 • In het centrum
  8 dagen, v.a. € 1.145 p.p.

  Levin Stara appartementen

  levin-stara-appartementen-thumb
 • Alles bij de hand en gratis excursie
  8 dagen, v.a. € 1.095 p.p.

  Break Sokos Hotel Levi

  break-sokos-hotel-levi-thumb
 • Alles bij de hand
  8 dagen, v.a. € 1.055 p.p.

  Levi Hotel Spa

  levi-hotel-spa-thumb
 • Skipas inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.245 p.p.

  RukaVillage appartementen

  rukavillage-appartementen-thumb
 • Luxe verblijf
  8 dagen, v.a. € 943 p.p.

  Ruka Villa

  ruka-villa-thumb
 • Noorderlicht topper
  8 dagen, v.a. € 1.595 p.p.

  Iisakki Glass Village

  iisakki-glass-village-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie