Sneeuwscooter avontuur Rusland

Grensoverschrijdende expeditie van Fins Lapland naar Russisch Karelië

sneeuwscooteravontuur-rusland-header

Sneeuwscooter avontuur Rusland

Stap op de sneeuwscooter en reis naar de uitgestrekte wildernis van Rusland. Een gemotoriseerde expeditie die u vanuit de Europese Unie naar de Russiche Federatie voert. Alsof u op een tijdmachine bent gestapt, zo voelt het. U rijdt drie dagen door een onherbergzaam maar wondermooi gebied waar de inwoners in een andere eeuw leven en toch wordt u op typisch Russische wijze, overal als een oude vriend onthaald. Een grenzeloos avontuur in het grote onbekende.

Verzorging
U verblijft op basis van volpension tijdens de safari en verder op basis van logies & ontbijt.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 15 minuten.

Visum
Voor deze reis heeft u een visum nodig, dat u zelf dient aan te vragen en te regelen via visum.nl. Wij kunnen voor u alleen de uitnodigingsbrief vanuit Rusland regelen, wat een verplicht onderdeel is van de totale visumaanvraag. Houd er rekening mee dat het aanvragen van dit visum behoorlijk wat tijd en administratieve handelingen vereist. Boek deze reis daarom minimaal 8 weken voor vertrek om voldoende tijd te hebben om het visum te regelen.

NB: Dit arrangement is vanwege de lange en inspannende sneeuwscootertochten niet geschikt voor kinderen en vraagt om een goede fysieke conditie. Vraag bij twijfel om advies bij Voigt Travel. Bij dit specifieke arrangement is de minimum leeftijd 18 jaar en dient u in bezit te zijn van een geldig autorijbewijs ivm het besturen van de sneeuwscooter.

 

Highlights

 • 3 lange sneeuwscootersafari's (totale afstand ca. 360 km)
 • Verblijf in Rusland in authentieke houthakkerslodge met sauna
 • Passeren van de Russische grens
 • Bezoek aan Russisch Nationaal Park Paanajärvi
 • Verblijf in Fins Lapland in gezellig wintersportcentrum Ruka
 • Exclusief sneeuwscooterprogramma voor de Nederlandse markt
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 5 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Sneeuwscootersafari en thermo-uitrusting
cees-vd-bosch-zweden

Cees van den Bosch

Eigenaar Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Sneeuwscooter avontuur Rusland

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Hotel RukaTonttu. Check in, ontmoeting met de saf...

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Hotel RukaTonttu. Check in, ontmoeting met de safarigids, het in ontvangst nemen van de thermo uitrusting (overall, schoenen, handschoenen en helm) en briefing over de tocht die u gaat maken. We raden u aan om een rugzak of reistas mee te nemen waar u uw spullen voor de komende dagen in kunt stoppen. Eventuele overige bagage kunt u dan veilig achterlaten in het hotel. Overnachting in Hotel RukaTonttu. Toon minder

Toon meer

Dag 2 De grens over naar Rusland

Na het ontbijt wordt u naar de grensovergang met Rusland bij Kuusamo gebracht. U neemt alleen mee wa...

Na het ontbijt wordt u naar de grensovergang met Rusland bij Kuusamo gebracht. U neemt alleen mee wat u nodig heeft de komende dagen, er is geen ruimte om al uw bagage mee te nemen gezien de beperkte ruimte op de sneeuwscooter. Neemt u hiervoor bij voorkeur een kleiner formaat reistas mee. Eerst krijgt u de rij- en veiligheidsinstructies voor de sneeuwscooter. Na een proefrondje gaat u de Russische grens over. Hier begint het grote onbekende! Mens en machine moeten misschien nog even aan elkaar wennen maar u moet zeker niet vergeten tussendoor ook te genieten van de schitterende uitzichten. In het Russische dorp Pääjärvi stopt u voor de lunch en dan gaat het op volle snelheid over het enorme Pääjärvi meer naar de wildernislodge waar u de nacht doorbrengt. Bij aankomst staat er een heerlijk welkomstdrankje voor u klaar: op uw gezondheid oftewel: na zdorovje! Na deze enerverende tocht is het tijd voor een verkwikkende sauna en daarna krijgt u een heerlijk diner geserveerd. Overnachting in wildernislodge Zipringa.
Rijafstand: ca. 120 km
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Stroomversnellingen in Nationaal Park Paanajärvi

Ook de Russen weten wat goed ontbijten is: u stapt dus weer vol nieuwe energie op de sneeuwscooter. ...

Ook de Russen weten wat goed ontbijten is: u stapt dus weer vol nieuwe energie op de sneeuwscooter. Vandaag brengt u een bezoek aan Nationaal Park Paanajärvi. Het ligt in het noordwesten van Russisch Karelië en is verbonden met het Finse Nationaal Park Oulanka. Het gebied staat bekend om de grote variatie aan landschappen: van steile berghellingen met oerbossen tot kale, diepe ravijnen, meren en moerassen, brede rivieren en watervallen. De eerste stop is bij de waterval Mäntykoski. Hier komt u weer helemaal op krachten! Na de lunch rijdt u door naar de Kivakkakoski, de grootste waterval in dit Nationaal Park. Hoe koud het ook is, door de sterke stroming en de grote hoeveelheid water zal het hier nooit dichtvriezen. Na deze enerverende dag keert u weer terug naar de wildernislodge. Uiteraard staan de drankjes al koud en is de sauna goed warm zodat u de spieren kunt ontspannen. Diner en overnachting in wildernislodge Zipringa.
Rijafstand: ca. 120 km
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Over de poolcirkel en een oude grensovergang

Vandaag staat er een lange route op het programma, terug naar Finland. Als het goed is, heeft de sne...

Vandaag staat er een lange route op het programma, terug naar Finland. Als het goed is, heeft de sneeuwscooter geen geheimen meer voor u, net zo min als grote buurman Rusland! De tocht gaat langs de oude Finse grensovergang en u passeert midden in deze wildernis ook nog eens de poolcirkel, een magische grens. Uiteraard wordt er onderweg weer gestopt om te genieten van de omgeving, de stilte en even wat warms te drinken en te eten. Bij de grensovergang met Salla komt er een einde aan deze onvergetelijke en grensoverschrijdende sneeuwscootertocht. U laat de sneeuwscooter achter en rijdt per transfer weer terug naar Ruka. Wedden dat er nog lang zal worden nagepraat over deze bijzondere expeditie? Overnachting in Hotel RukaTonttu. 
Rijafstand: ca. 180 km*

* Deze lange en zware tocht gaat dwars door de wildernis en is alleen haalbaar als de rijvaardigheid van de deelnemers goed genoeg is. Mocht het niveau te laag zijn, dan wordt dezelfde route terug gereden naar de grensovergang van Kuusamo.
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Terug naar huis

In de ochtend kunt u tijdens het ontbijt bijkomen van deze enerverende sneeuwscooterexpeditie. Daarn...

In de ochtend kunt u tijdens het ontbijt bijkomen van deze enerverende sneeuwscooterexpeditie. Daarna is het helaas al weer tijd om te vertrekken. Er staat een transfer voor u klaar die u naar de luchthaven brengt voor uw vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 De grens over naar Rusland
Dag 3 Stroomversnellingen in Nationaal Park Paanajärvi
Dag 4 Over de poolcirkel en een oude grensovergang
Dag 5 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Hotel Rukan Kaarna

Verblijf in Wildernis Lodge Zipringa

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis
  5 dagen, v.a. € 1.595 p.p.

  IJshotel Break

  ijshotel-break-thumb
 • Noorderlicht topper
  8 dagen, v.a. € 1.595 p.p.

  Iisakki Glass Village

  iisakki-glass-village-thumb
 • Fotograferen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.225 p.p.

  Fotografiereis naar het noorderlicht

  fotografiereis-noorderlicht-thumb
 • Luxe verblijf
  4 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Weekend Iisakki Glass Village

  weekend-iisakki-glass-village-thumb
 • Luxe verblijf
  5 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Midweek Iisakki Glass Village

  midweek-iisakki-glass-village-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie