De leukste excursies in Lapland
Actief, actiever, actiefst op vakantie naar Lapland

De leukste excursies in Lapland

Lapland staat net als de andere bestemmingen in het Pure Noorden bekend om haar actieve karakter. Een regio waar je op pad gaat, de natuur in trekt en de traditionele lokale gebruiken ervaart. Er zijn activiteiten, uitdagende tochten en excursies in overvloed!

De bekendste en leukste activiteiten in Lapland zijn de huskysafari’s, sneeuwscootertochten, het spotten van noorderlicht en ijsvissen. Excursies die alleen in het strenge winterse klimaat beleefd kunnen worden, dit maakt ze extra bijzonder.
 

Huskysafari

Met stip op één van menig bucketlist; de huskysafari. De husky’s hebben een ongekend uithoudingsvermogen en werden daarom al in vroegere tijden ingezet om sledes voort te trekken en zo als vervoersmiddel te dienen. Uiteraard nemen de sledehonden je graag mee op pad door het betoverende landschap. Samen met de husky’s vorm je één team. Je bestuurt de slede zelf en onderweg passeer je bevroren meren, besneeuwde taigabossen en open vlakten. Lees verder.

huskysafari lapland 

Sneeuwscootertocht

De snelste manier om in Noord-Scandinavië op onbegaanbare plekken te komen is per sneeuwscooter. Wanneer je te voet dagen zou moeten lopen, waar auto’s niet door de dicht beboste gebieden kunnen rijden en waar de sneeuw nog ongeroerd is; daar breng de sneeuwscooter je met gemak! Een tocht met de sneeuwscooter kan tijdens een reis naar het Pure Noorden eigenlijk niet ontbreken. De safari’s zijn mogelijk voor ongeveer anderhalf uur tot meerdaagse tochten. Lees verder.

sneeuwscooter lapland 

Noorderlicht spotten

Het noorderlicht spotten is voor veel reizigers een belangrijke reden om in de winter naar Lapland of Noord-Noorwegen op vakantie te gaan. Veel mensen rusten niet voordat ze dit magische natuurfenomeen hebben gezien. Noorderlicht kun je al eenvoudig zelf zien, maar tijdens een leuke excursie zal het noorderlicht nog meer bijblijven! Lees verder.

noorderlicht lapland 

IJsvissen

Een typische activiteit in Lapland is ijsvissen. Niet een huskysafari of een sneeuwscootertocht is dé weekendbesteding van de Finnen en Zweden, maar ijsvissen. Voor veel reizigers heeft het een wat suf karakter, maar dat verandert al snel als je zelfstandig een gat in het ijs boort en je hengeltje heeft uitgegooid. De oermens komt dan in je naar boven. Een ijsvissen excursie wordt vaak gecombineerd met sneeuwschoenwandelen of een sneeuwscootertocht. Lees verder.

ijsvissen lapland 

Benieuwd naar alle activiteiten die je in Lapland kunt ondernemen? Neem dan snel hier een kijkje!

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel