Abisko Mountain Lodge

Vakantie in Zweeds Lapland op dé locatie voor het noorderlicht

abisko-mountain-lodge-header

Abisko Mountain Lodge

Een nieuwkomer binnen het aanbod van Voigt Travel is de kleinschalige Abisko Mountain Lodge in Zweeds Lapland. Abisko staat met name bekend als één van de beste plekken voor het spotten van het noorderlicht door de vaak ideale weersomstandigheden en droge lucht, maar ook landschappelijk gezien is het een adembenemende locatie! Gelegen aan het begin van de Koningsweg (Kungsleden), in een ruige vallei met woeste rivieren en uitzicht op hoge bergpieken. De accommodatie zelf is tevens een pareltje, misschien niet zozeer door luxe faciliteiten, maar wel door hartverwarmende gastvrijheid, de goedverzorgde maaltijden en afwisselende excursies. Bij uw verblijf zit al een wandeling door Abisko Canyon en een noorderlicht excursie inbegrepen, maar u kunt daarnaast uw verblijf zo compleet maken als u zelf wenst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ijsklimmen, een husky- of sneeuwscootersafari, het traditionele ijsvissen, een bezoek aan het bekende IJshotel in Jukkasjärvi of de Noorse stad Narvik. Het team van Abisko Mountain Lodge heet u van harte welkom!

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van volpension, waarbij de lunch bestaat uit een lunchpakket dat u eventueel ook mee kunt nemen de natuur in en in de avond kunt u genieten van een goed verzorgd 3-gangen diner. Het is aan u zelf of u met de groep wilt dineren of dat u liever aan een tafeltje voor 2 personen dineert.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kiruna: ca. 90 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Wandeltocht door Abisko National Park en langs de Abisko River Canyon (ca. 1,5 uur)
 • Noorderlicht safari in een slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter (ca. 3 uur)
 • Kleinschalige accommodatie in adembenemende natuur
 • Perfecte noorderlicht locatie en vlakbij Aurora Sky Station
 • Veel afwisselende optionele excursies mogelijk
 • Bezoek IJshotel inclusief lunch
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
laura-b-lapland

Laura Benner

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Abisko Mountain Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. U ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het sprookje van Zweeds Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kiruna. Bij aankomst haalt u de bagage op en gaat u het eerste avontuur te...

Rechtstreekse vlucht naar Kiruna. Bij aankomst haalt u de bagage op en gaat u het eerste avontuur tegemoet. De gids neemt u mee naar het enige echte IJshotel, een van de beroemdste hotels ter wereld. Het ligt in Jukkasjärvi, op zo'n 20 minuten rijden. Of u nu in sprookjes gelooft of niet, een bezoek aan dit hotel van sneeuw en ijs is een onvergetelijke ervaring. Walt Disney had dit huzarenstukje van de Zweden nooit kunnen evenaren. Want pas als u er bent, beseft u wat een prestatie het is om hier jaarrond gasten te ontvangen! Er wordt permanent gewerkt aan dit kunstwerk, door ijskunstenaars van over de hele wereld. Tijdens de rondleiding van een half uur hoort u er alles over. Daarna heeft u alle tijd om zelf rond te dwalen door de prachtig gedecoreerde hotelkamers. Bewonder ook de ijskunsthal, bezoek de kapel en drink een drankje in de ijsbar. Bijkomen van alle indrukken doet u in het verwarmde restaurant. Daar wacht u een 3-gangen lunchbuffet met Zweedse gerechten zoals de bekende gehaktballetjes maar ook zalm en rendiervlees, tenslotte bent u nu in Lapland! Na de lunch volgt de transfer naar Abisko Mountain Lodge. Check in, uitleg over het programma dat u deze week te wachten staat en verkenning van de lodge en de schitterende omgeving. Passen van de thermo overall, diner en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Vrije dag

Wakker worden in een witte wereld! Nadat u van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet heeft ge...

Wakker worden in een witte wereld! Nadat u van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet heeft genoten is de dag aan u. Misschien wilt u nog even in alle rust bijkomen van de reis van gisteren of maakt u een mooie wandeling. Of boek een optionele excursie zoals een sneeuwscooter- of huskysafari of een Aurora Photo Tour. Lunch, diner en overnachting in Abisko Mountain Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Noorderlichtsafari

Wederom heeft u vandaag alle tijd om te genieten van het Winterwonderland® landschap of om deel ...

Wederom heeft u vandaag alle tijd om te genieten van het Winterwonderland® landschap of om deel te nemen aan een optionele excursie. Een echte aanrader is het ijsklimmen! U hoeft nog geen ervaring met ijsklimmen te hebben om hier aan deel te nemen en krijgt een goede instructie voordat u de ijzers onderbindt. Of probeer één van de traditionele Lapse activiteiten uit; ijsvissen! Na het diner gaat u onder begeleiding van een gids op jacht naar het noorderlicht! Zittend in een slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter wordt u naar de top van de omliggende heuvels gebracht, waar het compleet donker is en u geen last heeft van lichtvervuiling. Ideaal om het noorderlicht te spotten onder het genot van een warm drankje. Hopelijk verschijnt dit fascinerende natuurverschijnsel aan de heldere hemel. Overnachting in Abisko Mountain Lodge.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Wandeltocht door Abisko NP en Abisko Canyon

Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch maakt u een korte maar prachtige ...

Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch maakt u een korte maar prachtige wandeltocht langs de Abisko River Canyon. De Canyon ligt midden in het Abisko National Park en u zult versteld staan van de natuurschoon. Diner en overnachting in Abisko Mountain Lodge.
Duur programma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag voor een optionele excursie

Wat een leuke optie voor vandaag is, is de dagexcursie naar het Sami dorpje Rávttas, dat op o...

Wat een leuke optie voor vandaag is, is de dagexcursie naar het Sami dorpje Rávttas, dat op ongeveer 45 minuten rijafstand van Abisko ligt. U maakt kennis met de traditionele levensstijl van rendierhouders en komt meer te weten over het leven van en met de rendieren boven de poolcirkel. Tevens maakt u een korte rit op een slede, voortgetrokken door een rendier om te ervaren hoe de Sami zelf vroeger door Lapland trokken. Diner en overnachting in Abisko Mountain Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling in Abisko?

Vandaag kunt u optioneel deelnemen aan bijvoorbeeld een sneeuwschoenwandeling door de wildernis rond...

Vandaag kunt u optioneel deelnemen aan bijvoorbeeld een sneeuwschoenwandeling door de wildernis rond Abisko of maak een dagtocht naar de Noorse stad Narvik, waar u het oorlogsmuseum bezoekt. Lunch, diner en overnachting in Abisko Mountain Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Zweeds Lapland

Vandaag heeft u wederom de dag voor uzelf of voor een optionele excursie. Heeft u nog geen genoeg ge...

Vandaag heeft u wederom de dag voor uzelf of voor een optionele excursie. Heeft u nog geen genoeg gehad van het bijzondere IJshotel in Jukkasjärvi of wilt u nog graag een extra husky- of sneeuwscootersafari? In de avond alweer uw laatste diner in Arctisch Lapland. Lunch, diner en overnachting in Abisko Mountain Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap va...

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap van Zweeds Lapland en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Nederland. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het sprookje van Zweeds Lapland!
Dag 2 Vrije dag
Dag 3 Noorderlichtsafari
Dag 4 Wandeltocht door Abisko NP en Abisko Canyon
Dag 5 Vrije dag voor een optionele excursie
Dag 6 Sneeuwschoenwandeling in Abisko?
Dag 7 Vrije dag in Zweeds Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Abisko Mountain Lodge

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Abisko Mountain Lodge 
Er staat u een bijzondere week te wachten in Lapland, maar wellicht wilt u uw programma nog uitbreiden met extra excursies! Via Voigt Travel kunt u dat allemaal laten regelen. Heeft u tijdens de vakantie de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van uw accommodatie. Het voordeel echter van vooraf uw excursies al vastleggen is dat u verzekerd bent van een plekje. We kunnen u niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn. Open het complete weekprogramma met excursies van Abisko Mountain Lodge (opent in apart venster).

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald. U krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.

wildernissafari-extra

Wildernissafari (extra bij uw reis)

abisko-wandeling-canyon

Wandeltocht Abisko National Park en Abisko Canyon

Een korte wandeling langs de rivier in de Abisko Canyon, één van de mooiste gebieden in Abisko National Park. De canyon bevindt zich middenin het nationale park van Abisko, de beste plek om de bijzondere natuur van het nationale park te aanschouwen.

 • Prijs: Gratis
 • Duur: ca. 1-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
noorderlichtsafari-extra

Noorderlichtsafari (extra bij uw reis)

abisko-noorderlicht-sneeuwscooter-extra

Noorderlicht spotten vanuit slee achter een sneeuwscooter (extra)

U zit in een slee achter een sneeuwscooter die u naar de top van de berg brengt. Omgeven door totale duisternis stopt u om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te bekijken, onder het genot van een warm drankje. U bent meer dan welkom om uw camera mee te nemen om het noorderlicht vast te leggen!

 • Prijs: Gratis
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
ijshotel-zweden-extra

IJshotel (extra bij uw reis)

jukkasjarvi-ijshotel-bezoek

Bezoek IJshotel met lunchbuffet (extra)

Direct na aankomst in Zweeds Lapland krijgt u een rondleiding in het eerste ijshotel ter wereld: Icehotel Jukkasjärvi! U bezoekt de bijzondere hotelkamers, neemt een kijkje in de kerk van ijs en neemt een drankje in de ijsbar, terwijl de gids u vertelt hoe dit hotel is ontworpen. Het IJshotel heeft ieder jaar een wisselend thema. U eindigt deze trip in het verwarmde restaurant, waar een 3 gangen lunchbuffet op u wacht.

 • Prijs: Gratis
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

abisko-noorderlicht-sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen onder het noorderlicht

Een sneeuwschoenwandeling in de wildernis van Abisko is de perfecte manier om het noorderlicht te zien. U begint de tour met een wandeling naar het subarctische bos. Tijdens de wandeling stopt u om wat over de unieke natuur in dit gebied te leren en na ongeveer 45 minuten arriveert u bij de plaats waar u het beste het noorderlicht kunt zien. Terwijl u samen met de gids een kampvuur maakt verschijnt hopelijk het noorderlicht aan de hemel.

 • Prijs: € 71,50 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
abisko-op-zoek-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht

U wordt per auto naar een locatie gebracht waar de omstandigheden op dat moment het beste zijn om het noorderlicht te zien. De reis kan dus elke kant op gaan, naar het oosten, naar het koude en droge klimaat van het binnenland of misschien naar het westen, richting de kustregio van Noorwegen. Binnen rijafstand kan het klimaat en het weer drastisch veranderen en met de kennis van uw gids kunt u de beste plek vinden voor het zien van het noorderlicht.

 • Prijs: € 126,50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
abisko-noorderlicht-fototour

Noorderlicht fototour

Ga samen met een professionele fotograaf de wildernis van Abisko Nationaal Park in om het noorderlicht te fotograferen. Door de heldere hemel en omdat er nagenoeg geen ‘lichtvervuiling’ is in Abisko is het één van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Er wordt gezorgd voor een camera en lens van hoge kwaliteit en al snel zal u mooie foto’s maken van het noorderlicht!

 • Prijs: € 158,40 per persoon
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: U dient zelf een SD kaart mee te nemen
abisko-avondbezoek-aurora-sky-station

Avondbezoek aan Aurora Sky Station

U wordt rond 20.40 uur vanuit de Abisko Mountain Lodge naar de kabelbaan gebracht vanwaar u bij het Aurora Sky Station kunt komen. Vanaf deze plek heeft u niet alleen een verbluffend mooi uitzicht over de bergen, maar hopelijk ook op het dansende noorderlicht. Warme kleren, transfer en ticket zijn inbegrepen. Na afloop van uw bezoek aan het Aurora Sky Station heeft u de keuze uit 3 transfers terug naar de lodge: 22.45, 00.15 of 01.00 uur.

 • Prijs: € 122,65 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
abisko-aurora-sky-station-diner

Aurora Sky Station met exclusief diner

Rond 17.40 uur wordt u vanuit de Abisko Mountain Lodge naar de kabelbaan gebracht vanwaar u bij het Aurora Sky Station kunt komen. Dit is één van de meest beroemde plekken in Europa om het noorderlicht te zien. U heeft op deze magische plek een exclusief diner en hopelijk krijgt u het dansende noorderlicht als toetje. Daarnaast neemt een gids u mee voor meer uitleg over het noorderlicht en Abisko National park. Warme kleren, transfer, ticket en diner zijn inbegrepen. Na afloop van uw bezoek aan het Aurora Sky Station heeft u de keuze uit 3 transfers terug naar de lodge: 22.45, 00.15 of 01.00 uur.

 • Prijs: € 275 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Bij slecht weer is het niet mogelijk om met de kabelbaan omhoog te gaan en vindt de uitleg van de gids en het diner plaats in de Aurora Lounge ipv Sky Station.
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

abisko-sneeuwscootertocht-zweeds-lapland

Sneeuwscooteravontuur in Zweeds Lapland

Geniet van een safari met sneeuwscooters in de bijzondere omgeving van Abisko National Park. Na een instructie rijdt u tussen hoge bergen en over bevroren moerassen en meren.

 • Prijs: € 152,90 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 57,20
abisko-lange-sneeuwscootertocht

Lange sneeuwscootersafari in Abisko

Voel de pk’s en ga mee met een lange sneeuwscootertocht door Abisko National Park. Tijdens deze safari schiet u niet alleen over bevroren meren, u gaat ook de hoogte in. Op heuvels en bergen waar alleen sneeuwscooters kunnen komen voelt u de absolute vrijheid. Geniet van de kracht van de sneeuwscooter, maar vergeet ook niet van het fantastische uitzicht te genieten.

 • Prijs: € 210,10 per persoon
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 55
huskysafari

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Bent u alleen of met een oneven aantal, dan wordt u ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

abisko-sami-rendieren-belevenis

Sami & rendieren belevenis

Kies voor een dagtrip naar het Samidorp Rávttas, 45 minuten ten oosten van Abisko, en ervaar de traditionele levensstijl van het rendiervolk. Deze bijzondere excursie geeft u de kans om een kijkje te nemen in de levensstijl van de Sami en om het meest iconische dier van Lapland van dichtbij mee te maken: het rendier. Tijdens uw bezoek aan Rávvtas krijgt u de kans om een korte rit in een traditionele slee achter een rendier te maken, net zoals de Sami dat al honderden jaren doen.

 • Prijs: € 275 per persoon
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
abisko-huskysafari

Huskysafari in Abisko National Park

Leer hoe u uw eigen hondenslee bestuurt. De gids begint met een introductie waarna u uw eigen slee en honden krijgt toegewezen. Samen met de honden vormt u vervolgens een hecht team terwijl u door het besneeuwde landschap van Abisko schiet!

 • Prijs: € 198 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
abisko-zweeds-lapland-huskyslee

Door Zweeds Lapland op een huskyslee

Zit comfortabel in een grote slee op een warme rendiervacht terwijl de husky’s u door de sneeuw voorttrekken. Tijdens deze safari bestuurt een gids de huskyslee. U zult versteld staan van de kracht die een team van sleehonden kan voortbrengen.

 • Prijs: € 187 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

abisko-fjordentrip-narvik

Fjordentrip naar Narvik

Deze dagtrip neemt u mee naar het stadje Narvik, in de fjorden van Noord-Noorwegen. Via het Torneträsk meer - het op één na diepste meer van Zweden - reist u langzaam richting de beroemde Navy Trail. Dit geeft u een fantastisch uitzicht op de bergen, bevroren watervallen en overweldigende Arctische valleien. In Narvik bezoekt u het oorlogsmuseum en krijgt u een lunch aangeboden bij het Quality Hotel.

 • Prijs: € 181,50 per persoon
 • Duur: ca. 8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
abisko-ijsklimmen

IJsklimmen in Abisko

Adrenaline en verticaal ijs. Abisko is de perfecte plaats om ijsklimmen uit te proberen. U begint met het passen van uw klimoutfit waarna u met de gids naar één van de klimgebieden rijdt. Na een introductie over de techniek begint u met klimmen. Grijp deze kans aan om het een keer uit te proberen!

 • Prijs: € 96,25 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
abisko-ijsvissen

Op een bevroren meer ijsvissen

Probeer eens om te vissen op één van de vele bevroren meren in de omgeving van Abisko. IJsvissen is erg rustgevend en een populaire bezigheid in Zweeds Lapland. Terwijl u op een rendiervel wacht op de vissen die hopelijk gaan bijten geniet u van het wonderbaarlijke arctische winterlandschap. Als u geluk heeft vangt u een forel of een trekzalm!

 • Prijs: € 82,50 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
abisko-sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandelen rond Abisko National Park

Wandelen met sneeuwschoenen is de beste manier om erop uit te gaan en de wildernis rondom Abisko te ervaren. Op deze speciale 'tennisrackets' zakt u niet weg in de sneeuw en komt u op plaatsen waar u normaal niet zou kunnen komen. Abisko staat bekend om zijn vele wilde dieren en als u geluk heeft komt u er een paar tegen, misschien wel een eland of een sneeuwhoen.

 • Prijs: € 68,75 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Gastvrij Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Isokenkäisten Klubi Lodge

  isokenkaisten-klubi-thumb
 • Kleinschalig verblijf Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.990 p.p.

  Nuorgam Lodge

  nuorgam-lodge-thumb
 • Luxe verblijf Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.785 p.p.

  Ylläshumina Lodge

  yllashumina-lodge-thumb
 • Scherp geprijsd Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  loma-vietonen-lodge-lapland-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 2.093 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  sneeuwavontuur-kukkolaforsen-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.655 p.p.

  Papin Talo Lodge

  papin-talo-lodge-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie