PRINT PAGINA

Brändön Lodge

Verblijf in een werkelijk sprookjesachtige omgeving

Dag 1

Dag 1 Aankomst in winterwonderland

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Skellefteå, in Zweeds Lapland. Nadat je je bagage hebt opgehaald wordt je met de transferbus naar het verblijf gebracht. Aan het einde van een bochtige weg door de bossen zie je de Botnische golf opdoemen. Op deze idyllische plek verblijf je deze week. Diner en overnachting in Brändön Lodge.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscootersafari Botnische Golf

Vandaag wordt je wakker in de witte wereld en na een goed ontbijt maak je je op voor je eerste winteravontuur: de sneeuwscootersafari. Wanneer je volledig uitgerust bent in je thermo overal en helm krijg je een instructie van de gids. Vervolgens stap je samen op de sneeuwscooter en glij je over het bevroren ijs naar de eilanden van de archipel. Hier wordt gestopt voor lunch en wie weet tref je sporen van rendieren of andere bewoners, Na de lunch wordt de indrukwekkende tocht voortgezet. Diner en overnachting in Brändön Lodge.

Dag 3

Dag 3 Nordic Winter Skills

Heb jij het in je om in het arctisch gebied te overleven? Vandaag krijg je een inkijkje in de lokale, traditionele manier van leven. Op sneeuwschoenen trek je erop uit en ga op zoek naar sporen van elanden, rendieren en andere bosbewoners, maak je een kampvuur en geniet je van een outdoor lunch. Ondertussen vertelt de gids je alles over de indrukwekkende natuur om je heen. Diner en overnachting in Brändön Lodge.

Dag 4

Dag 4 Huskysafari

Vandaag kun je een indrukwekkende ervaring van je bucketlist strepen, de huskysafari. Bij aankomst bij de huskyfarm zullen de honden je enthousiast begroeten, ook zij hebben er zin in! Je leert hoe je sturing geeft aan je eigen huskyspan en dan is het tijd om de slee te stappen en op pad te gaan. Hou je goed vast en step mee waar nodig en jij en de husky’s zullen genieten van een heerlijke tocht door de bossen. Halverwege de tocht wordt nog even gestopt voor een warme drank zoete snack. Lunch, diner en overnachting in Brändön Lodge.

Dag 5

Dag 5 Crosscountry ski tour

Na een heerlijk ontbijt ga je op pad om kennis te maken met het lokaal zeer populaire cross country skiën, bij ons beter bekend als langlaufen. Een van de meest gebruikte manieren om jezelf voort te bewegen in het Arctische gebied. De gids neemt je mee in de omgeving en leert je hoe je je het beste voortbeweegt op de lange latten. Een activiteit waar je het zeker warm van zult krijgen. Lunch, diner en overnachting in Brändön Lodge.  
 

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vandaag bepaal jij zelf hoe je dag eruit ziet. Kies je voor een relax dag in de sauna, wil je ervaren hoe het is om je hengel uit te gooien in een vers geboord gat in het ijs of ga je voor de ultieme ervaring van een hovercraft tour op de bevroren zee, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Lunch, diner en overnachting in Brändön Lodge.  

Dag 7

Dag 7 Bezoek aan een Sami en zijn rendieren

Na het ontbijt ga je vandaag op bezoek bij Henrik, een lokale Sami die je in geuren en kleuren zal vertellen over het leven van de Sami vroeger en nu. Ook maak je kennis met de rendieren en geniet je van tradioneel bereide lunch zittend op warme rendiervachten in een Sami tent. Diner en overnachting in Brändön Lodge.  
 

Dag 8

Dag 8 Hejdå!

De week is voorbijgevlogen en het is tijd om alle mooie herinneringen mee te nemen naar huis. Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Amsterdam. Bij thuiskomst zul je nog vaak terugdenken aan alle mooie ervaringen in Lapland.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur