PRINT PAGINA

Svansele Lodge

Ideale uitvalsbasis voor een wildernis avontuur

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Skellefteå. Welkom in Lapland! De transferbus staat al voor je klaar, je haalt je bagage op en gaan. Eenmaal aangekomen in het Svansele Wilderness Center staat er een lekkere lunch voor je klaar en word je naar het Knutes Hotell gebracht. Je zult je er gelijk thuis voelen! Diner en overnachting in Svansele.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscootersafari met lunch

God morgon – goedemorgen! In het Wilderness Center staat een heerlijk ontbijt voor je klaar, bereid op open vuur. Vandaag stap je op de sneeuwscooter, tijd om de omgeving te verkennen. Na een korte instructie ben je er helemaal klaar voor. Met 2 personen op een scooter trek je de bossen in en rijd je over de bevroren meren, een ervaring om niet meer te vergeten. Onderweg stop je voor een heerlijke lunch om je warm te houden. Diner en overnachting in Svansele.

Dag 3

Dag 3 Op zoek naar elanden

Na het ontbijt kleed je je warm aan, want je gaat op zoek naar de Koning van de Zweedse bossen. Je neemt plaats in een slee die wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter, zo kun jij goed je ogen openhouden. Zie jij vandaag een eland in het wild? Onderweg wordt er gestopt voor een typisch Zweeds Fika, een snackpauze met een warm drankje. Lunch, diner en overnachting in Svansele.

Dag 4

Dag 4 Paardrijden door de sneeuw

Vandaag verken je de omgeving van Svansele te paard, een IJslands paard om precies te zijn. De dieren zijn gek op sneeuw en wandelend door de besneeuwde bossen is werkelijk magisch. Geen zorgen, er is geen ervaring vereist. De rest van de dag verblijf je rondom het Wilderness Center waar je stepsledes kunt gebruiken, vergelijkbaar met onze steppen maar dan op 2 ijzers. Een authentieke manier van voortbewegen in Lapland. Lunch en diner in Svansele.

Dag 5

Dag 5 IJsvissen en outdoor lunch

Een typisch Lapse hobby is ijsvissen. Vandaag trek je het meer op om het zelf ook eens te proberen. Gat boren, hengel uit en wachten! Terwijl je wacht tot de vissen bijten wordt er een heerlijke outdoor lunch verzorgd. Wie weet kun je je eigen gevangen vis bereiden? Diner en overnachting in Svansele.

Dag 6

Dag 6 Op pad met de husky’s

Na wederom een heerlijk ontbijt maak je kennis met de dolenthousiaste husky’s, ze kunnen niet wachten om weer te mogen rennen. Je ontmoet je eigen hondenteam en harnast ze vervolgens zelf, zo raken de husky’s aan je gewend. Na een instructie volg je de gids de bossen in. In het begin zal je merken dat het lastig is, maar je went al snel aan de handelingen en geniet je van te stilte van de Lapse wildernis. Onderweg stop je voor een goed verzorgde lunch en is er gelegenheid om te wisselen van bestuurder. Diner en overnachting in Svansele.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag en noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Overdag heb je tijd om te ontspannen aan het einde van zo’n drukke week. Kom bij in de sauna of ga zelf wandelen in de omgeving. In de avond ga je op zoek naar het noorderlicht per sneeuwschoenen. Deze speciale ‘rackets’ zorgen ervoor dat je niet wegzakt in de losse sneeuw, zo bereik je gemakkelijk plekken waar je met gewone schoenen niet kunt komen. Je stopt op een plek met goed zicht op de hemel waar vervolgens het diner op open vuur wordt bereid. Zie jij vanavond het noorderlicht verschijnen?

Dag 8

Dag 8 Afscheid

Helaas is er een einde gekomen aan dit prachtige avontuur. Na het ontbijt word je teruggebracht naar de luchthaven om vervolgens naar Amsterdam te vliegen. Je zult nog vaak aan dit mooie avontuur terugdenken!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur