PRINT PAGINA

House of Northern Senses

Verblijf in een landhuis midden in de natuur

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht van Transavia van Amsterdam naar Kuusamo, stap je het winterwonderland in. Op de luchthaven word je opgewacht en volgt een korte transfer naar je verblijf voor de komende week: House of Northern Senses. Diner en overnachting in House of Northern Senses.

Dag 2

Dag 2 Naar de top van Valtavaara op sneeuwschoenen

Naar de top van Valtavaara op sneeuwschoenen

In de ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijt. Vervolgens is het tijd om de sneeuw in te trekken en dat doe je vandaag op de sneeuwschoenen. Onder begeleiding van een gids ga je op pad en ontdek je de Valtavaara heuvel. Mooie vergezichten over de Ruka Fjell en de besneeuwde “marshmallow” bomen maken dit een tocht door een sprookjesachtige omgeving. Onderweg stop je om een kampvuur te maken. Hier warm je op met een warme drankje en, zoals het traditie is in Finland, en een geroosterd worstje. Bij terugkomst in het landhuis kun je ontspannen bij de open haard of een plons in het zwembad nemen. Diner en overnachting in House of Northern Senses.
Duur programma: ca. 3,5 uur

Dag 3

Dag 3 Bezoek aan de rendierfarm

Bezoek aan de rendierfarm

Ook vanochtend schuif je weer aan voor een heerlijk ontbijt. Vandaag staat de ontmoeting met rendieren op het programma. Bij de farm vertelt de rendierhouder in geuren en kleuren alles over de rendieren en het leven als rendierhouder. Uiteraard kun je hier dichtbij deze bijzondere dieren komen en ze voeren. Nadat de rendieren gegeten hebben, is het tijd voor een drankje en een snack in een traditionele kota. Om het bezoek in stijl af te sluiten, maak je een korte sledetocht door het bos. Diner en overnachting in House of Northern Senses.
Duur programma: ca. 2-3 uur

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari

Sneeuwscootersafari

Vandaag voel je de adrenaline door je lijf gaan, wanneer je op de sneeuwscooter door de besneeuwde bossen rijdt. Vooraf krijg je uiteraard een duidelijke instructie, maar dan is het tijd om op pad te gaan. Geniet onderweg van de witte omgeving. Halverwege wordt gestopt om je te warmen aan het kampvuur en een soeplunch. Vervolgens is het tijd om de tocht voort te zetten. Wissel nog even van bestuurder en je kunt weer op pad.
Diner en overnachting in House of Northern Senses.
Duur programma: ca. 4 uur

Dag 5

Dag 5 Op pad met de husky’s

Op pad met de husky’s

De huskysafari staat op vrijwel ieders verlanglijstje voor Lapland en vandaag is het zover. Aangekomen bij de huskyfarm staan de honden al in de startblokken. Zoveel zin hebben ze om met je op pad te gaan! Uiteraard worden je eerst de kneepjes van het aansturen van je hondenspan geleerd voordat je met z'n tweeën op een slede plaatsneemt. Halverwege stop je voor een lichte lunch en om lekker op te warmen. Dit is ook een mooi moment om te wisselen van bestuurder voordat de tocht weer verder gaat. Geniet van de omgeving, terwijl je met je hondenspan over het witte laken glijdt. Diner en overnachting in House of Northern Senses.
Duur programma: ca 4-5 uur

Dag 6

Dag 6 Als de Finnen op de langlaufski’s en sledetocht onder de sterrenhemel

Als de Finnen op de langlaufski’s en sledetocht onder de sterrenhemel

Finnen zijn zeer bedreven in het langlaufen - ofwel cross country skiing zoals ze het noemen. Op de lange latten beweeg je je een stuk sneller door de sneeuw. Vandaag stap jij in de langlaufschoenen van de Finnen. Een gids geeft je de nodige instructies en begeleid je over de tracks in de omgeving. Krijg jij de juiste “swung” te pakken? Na deze inspanning is het tijd voor een heerlijke lunch in het landhuis. De middag is ter vrije besteding. Na het diner is het tijd om je weer in je thermopak te hijsen en je op te maken voor een bijzondere sledetocht onder de sterrenhemel. Wie weet zijn de sterren je goed gezind en spot je vanavond het noorderlicht! Overnachting in House of Northern Senses.
Duur dag programma: ca 2 uur
Duur avond programma: ca 3 uur

Dag 7

Dag 7 IJsvissen en Finse sauna-avond

IJsvissen en Finse sauna-avond

Na een heerlijk ontbijt kleed je je rustig aan.Vandaag staat een stukje survival skills op het programma. Kun jij die vis onder het ijs aan je hengel slaan? Een gids laat je zien hoe het ijsvissen in zijn werk gaat. Eerst een gat boren in de dikke laag ijs, je pilkki (vislijn) uitzetten en wie weet wordt jouw geduld beloond. In de avond sluit je deze reis in stijl af, namelijk met een heuse Finse sauna-avond. Aan het meer wordt gedurende de dag de traditionele rooksauna opgewarmd. Een gezonde manier van ontspanning zoals de Finnen al jaren doen. Durf jij na de sauna af te koelen in het ijswak, of zoals de Finnen dat doen, te rollen in de sneeuw? Lunch, diner en overnachting in House of Northern Senses.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Duur avondprogramma: ca. 2-3 uur

Dag 8

Dag 8 Met mooie herinneringen naar huis

Met mooie herinneringen naar huis

Na het ontbijt is het dan toch echt tijd om huiswaarts te gaan. Na een korte transfer stap je op de luchthaven van Kuusamo weer op de vlucht naar Amsterdam. Wedden dat Lapland voor altijd een plekje in je hart heeft veroverd?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: