Vartiosaari Lodge

Romantische Lapland reis in kleinschalig boutique hotel nabij Rovaniemi

vartiosaari-lodge-header

Vartiosaari Lodge

Een plek voor romantici! Rustig maar toch centraal gelegen op ongeveer 10 km van Rovaniemi. Dit boutique hotel biedt een intieme en bijzondere ervaring. Vanaf het moment dat je de brug oversteekt naar dit eiland, kom je in een andere wereld. Eén van schoonheid, rust en sereniteit. De 11 kamers zijn netjes ingericht en bieden uitzicht op de bevroren rivier met prachtig besneeuwde bossen rondom het water; de natuur staat elke dag van het jaar voor de deur. Ook heel bijzonder: de maaltijden worden geserveerd in een sfeervolle Lapse Kota met een grote open haard. Je gastheer Markus verwelkomt je graag in dit exclusieve en kleinschalige hotel!

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van halfpension. 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 15 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Verblijf in een kleinschalig boutique hotel
 • Bezoek aan Santa Claus Village (ca. 1 uur)
 • IJsvissen (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (ca. 15 km)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2- 2,5 uur)
 • IJskarten (ca. 1 uur)
 • Sneeuwscootersafari naar rendierfarm incl. lunch (ca. 5 uur)
 • Stadstour Rovaniemi incl. bezoek Arktikum museum
 • Dichtbij centrum van Rovaniemi, maar toch idyllisch gelegen
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisanne-n-lapland

Lisanne van Nie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Vartiosaari Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi waar de gids al op je staat te wachten. Vervolgens word je naar ...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi waar de gids al op je staat te wachten. Vervolgens word je naar de kleinschalige Vartiosaari Lodge gebracht, gelegen op een klein eilandje. Sauna, diner en overnachting in Vartiosaari Lodge. Als je nog puf over hebt en het is helder weer, loop dan zeker nog even een stukje het meer op om te kijken of het noorderlicht aan de hemel verschijnt! Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op bezoek bij de kerstman en de rendieren

Na een stevig ontbijtbuffet stap je na een gedegen instructie met 2 personen op de sneeuwscooter voo...

Na een stevig ontbijtbuffet stap je na een gedegen instructie met 2 personen op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht van ca. 25 km over bevroren meren en door de met sneeuw bedekte bossen. De tocht eindigt bij een rendierboerderij, waar je uitleg krijgt over het leven van en met de rendieren. Tevens maak je een kort ritje (circa 500 meter) op een rendierslede. Er is voldoende tijd om foto’s te maken en je krijgt een lunch aangeboden. Aansluitend word je naar Santa Claus Village op de poolcirkel gebracht waar je ongeveer een uur de tijd hebt om rond te kijken bij de vele souvenirwinkeltjes of om op de foto te gaan met de Kerstman. Vervolgens word je weer teruggebracht naar Vartiosaari Lodge. Sauna, diner en overnachting in Vartiosaari Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 6 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Fisherman's luck

Na het ontbijt word je door de gids opgehaald voor de volgende Lapse activiteit: ijsvissen! Op een v...

Na het ontbijt word je door de gids opgehaald voor de volgende Lapse activiteit: ijsvissen! Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids je de geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren in het ijs, hengeltje uit en wachten maar... Wie vangt de eerste vis? De middag heb je ter vrije besteding. Wellicht maak je een mooie wandeling door het sprookjesachtige landschap. Na afloop kun je opwarmen in de sauna. Diner en overnachting in Vartiosaari Lodge.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Huskysafari

In de ochtend heb je tijd ter vrije besteding. Na de lunch volgt een korte transfer naar een huskyfa...

In de ochtend heb je tijd ter vrije besteding. Na de lunch volgt een korte transfer naar een huskyfarm waar je wordt verwelkomd door de huskyhouder en zijn sledehonden die niet kunnen wachten om de slede te kunnen trekken! Je krijgt eerst een korte uitleg hoe je de slede moet besturen. Er gaan twee personen op de slede: de één zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slede. Zo'n 14 - 18 km glijd je over bevroren meren en door de met sneeuw bedekte bossen. Na de onvergetelijke rit verzamel je rond het kampvuur voor een drankje en vertelt de huskyhouder je meer over het leven op een huskyfarm. Diner en overnachting in Vartiosaari Lodge.
Duur programma: ca. 2 - 2,5 uur (2 personen per huskyslede, huskytocht ca. 1 - 1,5 uur) 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwschoenwandelen en ijskarten

Aan het einde van de ochtend is het tijd voor een volgende Lapse ervaring: sneeuwschoenwandelen! Het...

Aan het einde van de ochtend is het tijd voor een volgende Lapse ervaring: sneeuwschoenwandelen! Het lijkt moeilijk, die ‘tennisrackets’ onder je schoenen, maar ze geven perfect grip en door middel van de ‘poles’ houd je je evenwicht en heb je steun. Je wordt meegenomen door de gids voor een tocht door het winterse landschap, op zoek naar sporen van vogels en wilde dieren in de sneeuw. Onderweg geniet je bij een kampvuur van een warm drankje en een snack. Na afloop van de wandeling word je naar restaurant Lumi gebracht voor een heerlijke soeplunch. Daarna is het tijd voor wat actie! Je gaat ijskarten op een speciaal aangelegd parcours. Je zult merken dat het neerzetten van een goede tijd niet alleen neerkomt op snelheid, maar ook op goede rijtechnieken. Diner en overnachting in Vartiosaari Lodge.
Duur programma: ca. 5 uur (min. lengte voor ijskarten is 1m40)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding. Er zijn tal van mogelijkheden om de dag door te komen! W...

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding. Er zijn tal van mogelijkheden om de dag door te komen! Wat dacht je van een spannende avond sneeuwscootersafari in het donker, op zoek naar het noorderlicht. Of een korte of langere sneeuwscootertocht overdag. Ook kun je kiezen voor een skipas van 3 uur in het nabijgelegen skigebied Ounasvaara. De ski-uitrusting en transfers zijn inbegrepen. Je kunt deze optionele excursies vooraf al bij Voigt Travel boeken. Diner en overnachting in Vartiosaari Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Rovaniemi city tour

De laatste volle dag in winters Lapland. Je gaat vandaag de hoofdstad van het Noorden ontdekken: Rov...

De laatste volle dag in winters Lapland. Je gaat vandaag de hoofdstad van het Noorden ontdekken: Rovaniemi. Je bezoekt het Arktikum museum met een indrukwekkende expositie over het leven in Lapland. Ontdek het centrum van Rovaniemi met leuke souvenirwinkeltjes en gezellige cafés. Je krijgt een plattegrond mee van de gids met tips en aanbevelingen voor leuke restaurantjes en/of cafés en om de stad te leren kennen. Diner en overnachting in Vartiosaari Lodge.
Duur programma: ca. 6 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas de week is alweer voorbij. Na het ontbijt en het afscheid is het tijd voor de transfer naar d...

Helaas de week is alweer voorbij. Na het ontbijt en het afscheid is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Rovaniemi voor de terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Op bezoek bij de kerstman en de rendieren
Dag 3 Fisherman's luck
Dag 4 Huskysafari
Dag 5 Sneeuwschoenwandelen en ijskarten
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 Rovaniemi city tour
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Vartiosaari Lodge

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Vartiosaari Lodge
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dagdelen wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kun je vooraf via Voigt Travel regelen.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

rovaniemi-op-zoeknaar-noorderlicht-sneeuwscooters

Op zoek naar het noorderlicht met sneeuwscooters

Je bevindt je op een uitstekende locatie om op het juiste moment het magische noorderlicht te spotten! Rijden door de donkere landschappen is al een geweldige ervaring op zichzelf, maar als de lucht helder is en met een beetje geluk, dan kun je de prachtige show van het noorderlicht, een sterrenhemel of mystieke volle maan ervaren. Inclusief een snack en een warm drankje.

 • Prijs: € 122 per persoon | € 61 per kind 4 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
rovaniemi-sneeuwscootertocht-wildernis

Sneeuwscootertocht in de wildernis

Deze safari is een goede keuze voor diegenen die een echt gevoel voor sneeuwscooteren willen krijgen en ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Zelfs in de buurt van het centrum van Rovaniemi, omringt de wildernis je. Je start rustig per sneeuwscooter zodat je vertrouwd raakt. Onderweg wordt er een stop gemaakt.

 • Prijs: € 99 per persoon | € 50 per kind 4 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
rovaniemi-lange-sneeuwscootertocht

Lange sneeuwscootertocht

Op zoek naar een echte, sportieve sneeuwmobielervaring? Rondom Rovaniemi zijn er maar liefst 1100 kilometer tracks met routes die geschikt zijn voor iedereen. De gids kiest de paden voor het avontuur en neemt je buiten de gebaande paden naar de bossen van Arctic Circle.

 • Prijs: € 139 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45 (niet geschikt voor kinderen)
skien-snowboarden

Skiën en snowboarden

rovaniemi-skien-ounasvaara

Skiën in Ounasvaara

Het skigebied Ounasvaara is bescheiden in hoogte, maar beschikt over 11 hellingen, 5 liften en een geweldig uitzicht vanaf de top! Het gebied is heel geschikt voor beginners en biedt ook enkele uitdagingen voor ervaren skiërs, vooral als je een halve dag blijft. Er is een cafetaria voor het geval je een pauze wilt nemen. Inclusief transfers en een skipas voor 3 uur met skiuitrusting.

 • Prijs: € 131 per persoon | € 92 per kind 4 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.745 p.p.

  Papin Talo Lodge

  papin-talo-lodge-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  thumb-header-kukkolaforsen-lodge
 • Gastvrij
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Isokenkäisten Klubi Lodge

  isokenkaisten-klubi-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  8 dagen, v.a. € 1.990 p.p.

  Nuorgam Lodge

  nuorgam-lodge-thumb
 • Exclusief bij Voigt en adults only
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Nangu Lodge

  sneeuwavontuur-nangu-thumb
 • Luxe verblijf
  8 dagen, v.a. € 1.785 p.p.

  Ylläshumina Lodge

  yllashumina-lodge-thumb
 • Scherp geprijsd
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  loma-vietonen-lodge-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie