Noord-Lapland

noord lapland

Noord-Lapland: ingeklemd tussen Noorwegen en Rusland

Het uiterste noorden van Lapland is een fascinerend gebied. Ingeklemd tussen Noorwegen en Rusland is het een gebied van extremen: sneeuw en ijs, een ruige kust, eindeloze bossen en het immense Inarimeer. Hier domineert de wildernis en kunt u kennismaken met de bijzondere tradities en oude cultuur van de Sami, de oorspronkelijke inwoners van Lapland. Niet voor niets geloven zij in de oerkracht van de natuur als hier ’s winters het noorderlicht aan de hemel danst.

Kenmerken van de regio

  • Meertalig: behalve Fins wordt er ook Inari Sámi, Noord Sámi and Skolt Sámi gesproken
  • Inari, het culturele centrum van de Sami in Finland (nog ca. 9.000)
  • Nationale Parken Urho Kekkonen en Lemmenjoki
  • Skigebied van Saariselkä is Kaunispää (438 m)
  • Hoogste heuvel is Sokosti (738 m)
  • Inarimeer, het op vijf na grootste meer van Europa: 1040 km² met zo’n 3000 eilandjes

Deze regio heeft alles in zich om u een geweldige wintervakantie te bezorgen, in authentieke sfeer.


 

Lapland Avontuur - Saariselkä

Saariselkä ligt zo’n 250 km boven de poolcirkel. Liefhebbers van skiën, langlaufen en wandelen kunnen hier hun hart ophalen, want het heuvelgebied met het Nationale Park Urho Kekkonen leent zich uitstekend voor mooie tochten: ook op sneeuwschoenen, de sneeuwscooter, de husky- of rendierslee. Tijdens zo’n excursie ontmoet u echte Sami rendierhouders of ambachtslieden die prachtig Sami handwerk maken, zoals de zilversmid.

Kies voor Avontuur - Saariselkä als u een week wilt doorbrengen in een hotel of bungalow en zelf uw dagindeling wil bepalen.


 

Lodges in Lapland - Muotkan Maja Wildernis Lodge

Dichtbij de Russische grens, niet ver van het Inarimeer, ligt een van de best bewaarde geheimen van Lapland. In the middle of nowhere wordt u hier helemaal in de watten gelegd door de Finse gastheren en –vrouwen. Elke dag maakt u de mooiste safari's in de besneeuwde wildernis om ’s avonds terug te komen bij de lodge en te weten dat de sauna op temperatuur is en de kok aan het eten is begonnen.

Kies voor Muotkan Maja Wildernis Lodge als u de ultieme plek zoekt om 's avonds het noorderlicht aan de hemel te zien verschijnen.


 

Lapland Actief - Noord-Lapland

Als u droomt van een expeditie, diep in de wildernis van Lapland, dan heeft Voigt Travel een aantal pareltjes voor u die u nóg dichter bij het authentieke Lapland brengen.

Kies voor de Sneeuwavontuur Saariselkä of de Sneeuwavontuur Lemmenjoki als u actief de wildernis in wilt, vanuit een kleinschalig wildernishotel. Zo bent u verzekerd van direct contact met de gastheer en gastvrouw. Zij geven u een fotografieworkshop en nemen u mee de wildernis in: op zoek naar rendieren en het noorderlicht. U maakt een skitocht en gaat ijsvissen.


 

Kies voor Aurora- en Huskyweek als u gek bent op honden en tijdens een meerdaagse huskysafari op een intense manier wil kennismaken met de wildernis. Met uw eigen hondenslede maakt u een 3-daagse tocht op en om het Inarimeer. 's Avonds overnacht u in een wildernishut op een eiland op het meer: de ideale plek om noorderlicht te spotten.


 

Nieuw sinds het winterseizoen van 2016 is de Nuorgam Lodge, een unieke reis naar het noordelijkste puntje van Fins Lapland. Het Noordelijke IJszee Avontuur maakt u kennis met de bijzondere levensstijl van de Sami. Net als zij maakt u lange sledetochten door toendra en taiga, overnacht u in de wildernis en gaat u op koningskrab vissen op de Noordelijke IJszee.


 

Tip: ga twee weken!

Als u alles wilt meemaken van de winter van het Pure Noorden, boek dan een 15-daagse reis en combineer een week in het noorden van Lapland met een verblijf aan de fjordenkust van Noord-Noorwegen. Wij vliegen u halverwege de reis in een uurtje van Ivalo naar Evenes: dat krijgt u met geen enkele andere reisorganisatie zo snel voor elkaar!

rondreis noorwegen