Zorgeloos op reis met de Peter Pan Vakantieclub
Peter Pan Vakantieclub

Zorgeloos op reis met de Peter Pan Vakantieclub

Wie droomt er niet van? Met het vliegtuig naar Lapland, voor de meest sprookjesachtige wintersportvakantie die je je maar kunt voorstellen! Heel stoer om achterop de sneeuwscooter te zitten en met volle snelheid over een bevroren meer te rijden. Tijdens de huskysledetocht de honden aansporen om nóg harder te rennen. Op de rendierfarm ga je op de foto met je favoriete rendier en daarna eet je soep van het vuur in de kota. Maar wat als je ziek bent?

 

Toch op reis naar Lapland

In samenwerking met de Nierpatiënten Vereniging Nederland organiseert de Peter Pan Vakantieclub voor het eerst een reis naar Lapland. Dit doen zij in samenwerking met en op initiatief van Voigt Travel en Transavia die al jarenlang partners zijn in reizen naar Noord-Europa. In maart vertrekken 16 jongeren met een nierziekte met het vliegtuig naar Kuusamo, voor een onvergetelijke 4-daagse reis naar Lapland. De reis, het verblijf en de excursies worden gesponsord door de Peter Pan Vakantieclub.

 

Een lang weekend Lapland

Dankzij de rechtstreekse vlucht zijn deze jongeren in een mum van tijd op hun bestemming. Zij logeren drie nachten in de comfortabele appartementen van Holiday Club Kuusamon Tropiikki, midden in de natuur tussen het skigebied Ruka en de stad Kuusamo. Het hotel heeft een spa met binnenzwembad, ideaal om op te laden na een inspannend avontuur. Want elke dag staat er iets bijzonders op het programma, zoals een sneeuwscootertocht, een huskysafari en een bezoek aan de rendierboerderij, allemaal supergoed verzorgd door Ruka Safari’s. Uiteraard krijgt elke deelnemer een lekker warme thermo-overall, goede winterlaarzen en wanten te leen. Wie wil kan mee gaan sneeuwschoenwandelen en natuurlijk wordt er ’s avonds uitgekeken naar het noorderlicht!

peter pan vakanties lapland 

Onbezorgd op vakantie en even niet ziek zijn

De reis is van a tot z georganiseerd. Ouders, broertjes en zusjes blijven thuis. Uit ervaring weten we dat de jongeren genoeg hebben aan elkaar. Het is fijn om met lotgenoten op vakantie te zijn. De reisbegeleiding bestaat uit een team van vrijwilligers vanuit Transavia en Voigt Travel. Zij brengen elk hun expertise in en worden daarbij vooraf getraind door de patiëntenvereniging. De begeleiders gaan dus goed voorbereid op reis, letten op voldoende warmte en vooral rust op z’n tijd maar zorgen vooral voor extra gezelligheid.
 

Wat doet Peter Pan?

De stichting Peter Pan Vakantieclub organiseert al meer dan 20 jaar vakanties voor jongeren die door ziekte niet zelfstandig op vakantie kunnen. In samenwerking met Transavia en met ondersteuning van de reisindustrie en vele sponsors worden elk jaar een aantal reizen georganiseerd door een vast team van vrijwilligers. Symbool staat Peter Pan, de sprookjesfiguur die de wensen van kinderen laat uitkomen door ze mee te laten vliegen naar Neverland om allerlei avonturen te beleven.

  peter pan vakanties logo

Donatie

Wil je ook iets betekenen voor de Peter Pan Vakantieclub? Gun jij een zieke jongere ook zo’n onvergetelijke ervaring in de sneeuw van Lapland? Elke gift is welkom.
 


 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel