Rondreis Onontdekt Zweeds Lapland

Een avontuurlijke rondreis voor echte pioniers in winters Zweden

rondreis-onontdekt-zweeds-lapland-header

Rondreis Onontdekt Zweeds Lapland

Een reis voor echte pioniers en nieuw binnen het aanbod van Voigt Travel! U verblijft op 3 verschillende locaties met ieder een eigen karakter in een landschap dat varieert van uitgestrekt toendralandschap tot ruig berglandschap met wild stromende rivieren en hoge bergpieken. Geniet van authentieke wildernissafari’s met rendieren en husky’s en bind de lange latten onder voor een tocht op traditionele ski’s door de besneeuwde bossen. 's Avonds wordt u tijdens het diner in de watten gelegd met lokale specialiteiten en is het goed toeven bij de open haard met een goed glas wijn. De overnachting in de wilderniscabin maakt de reis onvergetelijk. Met een beetje geluk verschijnt het noorderlicht aan de heldere hemel. Een kleine waarschuwing vooraf: u bent na afloop van deze vakantie helemaal verknocht aan de hartverwarmende gastvrijheid van de Zweden!

Verzorging
U verblijft: 

 • 1 nacht in Camp Ripan cabins in Kiruna op basis van halfpension
 • 3 nachten in een 2-persoonskamer in Stora Sjöfallet op basis van volpension
 • 2 nachten in een 2-persoonskamer in Lappeasuando en 1 nacht in een wilderniscabin met gedeelde faciliteiten op basis van volpension
 

Transfers
Alle transfers zijn inbegrepen bij het arrangement. 
Transfer luchthaven Kiruna – IJshotel: ca. 15 minuten
Transfer IJshotel – Camp Ripan: ca. 25 minuten
Transfer Camp Ripan – Stora Sjöfallet: ca. 3 uur
Transfer Stora Sjöfallet – Lappeasuando: ca. 2,5 uur
Lappeasuando – luchthaven Kiruna: ca. 45 minuten
 

NB: Deze reis is vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel om advies als u een rondreis met kinderen wilt gaan ondernemen.

Highlights

 • Lunch en rondleiding in het IJshotel in Jukkasjärvi
 • Overnachting in een wilderniscabin
 • Ontmoeting met de Sami (ca. 1 uur)
 • Tocht op traditionele ski’s (ca. 2 uur)
 • Aurora sneeuwschoenwandeling (ca. 2,5 uur)
 • Huskysafari incl wildernislunch (ca. 4 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl wildernislunch (ca. 4-5 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies
laura-b-lapland

Laura Benner

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Rondreis Onontdekt Zweeds Lapland

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst in iedere accommodatie bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het sprookje van Zweeds Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kiruna. Bij aankomst haalt u de bagage op en gaat u het eerste avontuur te...

Rechtstreekse vlucht naar Kiruna. Bij aankomst haalt u de bagage op en gaat u het eerste avontuur tegemoet. De gids neemt u mee naar het enige echte IJshotel, een van de beroemdste hotels ter wereld. Het ligt in Jukkasjärvi, op zo'n 20 minuten rijden. Of u nu in sprookjes gelooft of niet, een bezoek aan dit hotel van sneeuw en ijs is een onvergetelijke ervaring. Walt Disney had dit huzarenstukje van de Zweden nooit kunnen evenaren. Want pas als u er bent, beseft u wat een prestatie het is om hier jaarrond gasten te ontvangen! Er wordt permanent gewerkt aan dit kunstwerk, door ijskunstenaars van over de hele wereld. Tijdens de rondleiding van een half uur hoort u er alles over. Daarna heeft u alle tijd om zelf rond te dwalen door de prachtig gedecoreerde hotelkamers. Bewonder ook de ijskunsthal, bezoek de kapel en drink een drankje in de ijsbar. Bijkomen van alle indrukken doet u in het verwarmde restaurant. Daar wacht u een 3-gangen lunchbuffet met Zweedse gerechten zoals de bekende gehaktballetjes maar ook zalm en rendiervlees, tenslotte bent u nu in Lapland! Na de lunch wordt u opgewacht door uw gids voor de transfer naar Camp Ripan. Check in, diner en overnachting. 
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Stora Sjöfallet en sneeuwschoenwandelen

Na het ontbijt wordt u per minibus naar uw tweede locatie gebracht; Stora Sjöfallet in het geli...

Na het ontbijt wordt u per minibus naar uw tweede locatie gebracht; Stora Sjöfallet in het gelijknamige National Park in de regio Gällivare. Check in, lunch en het passen van de thermo kleding die u tijdens uw verblijf in Stora Sjöfallet mag gebruiken. Na het diner staat er nog een leuke activiteit op het programma. Onder begeleiding van een gids stapt u de arctische wildernis in op sneeuwschoenen. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat u niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen en vooral als er veel sneeuw ligt, vraagt het toch wat van de conditie! De gids vertelt u van alles over de natuur en het noorderlicht en onderweg wordt er bij kampvuur een warm drankje en een snack geserveerd. Wij duimen alvast voor u dat u dit prachtige natuurfenomeen mag bewonderen! Overnachting in Stora Sjöfallet.
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije dag en ontmoeting met de Sami

Na het ontbijt heeft u tijd voor uzelf en is het mogelijk een optionele excursie bij te boeken zoals...

Na het ontbijt heeft u tijd voor uzelf en is het mogelijk een optionele excursie bij te boeken zoals ijsvissen of wandelen door het Nationaal Park. Na de lunch wordt u opgehaald door de gids voor een bijzondere ontmoeting met een Sami rendierhouder. In een traditionele Lavu tent vertelt hij over het leven van en met de rendieren, onder het genot van een warm drankje en een lichte snack. Het zingen van de Sami klinkt magisch. De klanken nodigen uit om uw ogen dicht te doen en u helemaal over te geven aan het lied dat vol overgave wordt gezongen. U voelt zich helemaal één met de mensen en de natuur om u heen. Dat is de joik, de unieke en eeuwenoude muziekcultuur van de Sami in het noorden van Scandinavië. Iedereen heeft zijn eigen joik en die is heel persoonlijk. U maakt hem niet zelf, u krijgt hem van de mensen om u heen. Misschien vindt u het leuk om te proberen om mee te zingen met de rendierhouder en na afloop is er gelegenheid om foto’s te maken van de rendieren. Diner en overnachting in Stora Sjöfallet.
Duur programma: ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Tocht op traditionele ski's de wildernis in

Neemt u nog wat extra's van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want het wordt een spor...

Neemt u nog wat extra's van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want het wordt een sportieve dag. U krijgt een gedegen instructie van een ervaren gids hoe u zich op traditionele ski’s kunt voortbewegen en zodra u de belangrijkste technieken onder de knie heeft, gaat u samen op pad voor een prachtige tocht, dwars door de besneeuwde bossen. Wedden dat u helemaal fit en warm terugkeert voor de lunch in het hotel?! In de middag is er vrije tijd. In de middag is de sauna al voor u opgestookt en kunt u heerlijk ontspannen aanschuiven voor het diner! Overnachting in Stora Sjöfallet.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Overnachten in de wildernis

Na het ontbijt volgt de transfer naar de derde locatie van deze afwisselende reis: Lappeasuando, te ...

Na het ontbijt volgt de transfer naar de derde locatie van deze afwisselende reis: Lappeasuando, te midden van uitgestrekt toendra landschap. Check-in, lunch in het restaurant en u krijgt wederom warme thermo-kleding uitgereikt voor uw verblijf in Lappeasuando. Aansluitend wordt u per slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter naar uw overnachtingsplek voor die avond gebracht: een romantische wilderniscabin, ver weg van de bewoonde wereld. Dit is een locatie voor romantici. Er is een beperkte elektriciteitsvoorziening, dus u krijgt kaarsen en een zaklamp als verlichting mee naar uw tweepersoonscabin. Het gedeelde toiletgebouw is in een apart bijgebouw en douchen doet u in de sauna, met een teiltje warm water, zoals de Zweden dit honderden jaren hebben gedaan en in hun buitenhuisje vaak nog steeds doen. Geniet van een heerlijke sauna avond met wat drankjes en hapjes en schuif daarna heerlijk rozig aan voor het diner. Om het plaatje compleet te maken hopen we natuurlijk dat het noorderlicht aan de hemel verschijnt. Overnachting in de wilderniscabin. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwscooteren

Wat zult u heerlijk geslapen hebben na zo’n ontspannende avond en de stilte om u heen. Na een ...

Wat zult u heerlijk geslapen hebben na zo’n ontspannende avond en de stilte om u heen. Na een goed ontbijt wordt u weer per slede teruggebracht naar Lappeasuando. Houdt u van snelheid en avontuur? Dan kunt u vandaag uw hart ophalen, want u gaat namelijk een sensationele sneeuwscootersafari maken! Na een duidelijke instructie over hoe u deze machine moet bedienen gaat u met 2 personen per sneeuwscooter op pad. Onderweg maakt u een stop voor een wildernislunch bij kampvuur en kunt u van plek wisselen, zodat ook uw medereiziger de sneeuwscooter kan besturen. Diner en overnachting in Lappeasuando.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Huskysafari

Na een goed ontbijt maakt u kennis met een groep enthousiaste huskyhonden die staan te popelen om sa...

Na een goed ontbijt maakt u kennis met een groep enthousiaste huskyhonden die staan te popelen om samen met u een prachtige sledetocht te gaan maken. De gids vertelt u alles over de honden en start met een uitleg over hoe u de slede moet besturen en hoe u kunt remmen. De honden zijn getraind en willen niets liever dan rennen, dus maakt u zich geen zorgen, het glijden gaat als vanzelf. Het is even spannend als de tocht van start gaat, maar u zult zien dat u al snel de 'schwung' te pakken heeft. Het is geweldig om te merken dat de luid blaffende husky's direct stil zijn als ze kunnen rennen en dat ze regelmatig naar u omkijken om af te stemmen of alles nog steeds goed gaat. Een unieke tocht, die u niet snel zult vergeten! Onderweg worden natuurlijk fotostops gemaakt en kunt u even pauzeren en genieten van een lekker warm drankje en een wildernislunch. Ook geeft de break de mogelijkheid om van bestuurder te wisselen, want u maakt per 2 personen gebruik van een huskyslede. In de namiddag bent u weer terug in Lappeasuando en heeft u de tijd aan uzelf. Diner en overnachting in Lappeasuando.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en...

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Nederland. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het sprookje van Zweeds Lapland!
Dag 2 Stora Sjöfallet en sneeuwschoenwandelen
Dag 3 Vrije dag en ontmoeting met de Sami
Dag 4 Tocht op traditionele ski's de wildernis in
Dag 5 Overnachten in de wildernis
Dag 6 Sneeuwscooteren
Dag 7 Huskysafari
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf in Stora Sjöfallet

Verblijf in Lappeasuando Lodge

Verblijf in Lappeasuando wilderniscabin

Excursies

Tijdens u reis kunt u diverse unieke activiteiten ondernemen, waarvan er een aantal al zijn inbegrepen bij dit arrangement. Eventueel kunt u bij Stora Sjöfallet nog extra optionele excursies bijboeken. Dit kan echter alleen ter plaatse.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Beste garantie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Inclusief transfers
  8 dagen, v.a. € 2.845 p.p.

  Rondreis door het land van de Sami

  rondreis-land-sami-thumb
 • Van Lapland naar fjorden
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Grand Tour Lapland en Noord-Noorwegen

  grand-tour-lapland-noord-noorwegen-thumb
 • Van fjorden tot Lapland
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Grand Tour Noord-Noorwegen en Lapland

  grand-tour-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Beste garantie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb
 • Buitenkans
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Inclusief autohuur
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® fly & drive

  winterwonderland-fly-drive-thumb
 • Inclusief autohuur
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Grenzeloos Lapland fly & drive

  grenzeloos-lapland-flydrive-thumb2
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.825 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Nederlandse reisleider
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Rondreis Dwars door Lapland

  rondreis-dwars-door-lapland-thumb3
 • Actieve reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.925 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol Smart Parking Gratis parkeren op Schiphol
smartparking-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie