Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

Beleef het noorderlicht en de arctische natuur in Salla en Luosto

noorderlichtreis-arctische-sterrenhemel-header2

Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

Laat uw Laplanddromen in vervulling gaan tijdens deze speciale 8-daagse Noorderlichtreis naar twee verschillende locaties in Fins Lapland. Wanneer eind februari de zon ’s middags weer wat hoger aan de hemel staat, gaat u samen met Noorderlichtgids en fotograaf Joris van der Maarel en gelijkgestemde reizigers op jacht naar het noorderlicht. In zowel Salla als Luosto slaapt u in een privé bungalow met sauna. Overdag beleeft u geweldige Laplandavonturen en ’s avonds laat Joris niets aan het toeval over om het noorderlicht te zien. Voor de (beginnende) fotografieliefhebber is de aanwezigheid van Joris ook een absolute meerwaarde.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
U vliegt op 24 februari 2019 met een rechtstreekse vlucht naar Fins Lapland. Het avontuur begint met een prachtige rit door de taigabossen van Finland naar het kleine Salla, dichtbij de Russische grens. In Sallatunturi verblijft u 4 nachten in een privé bungalow en maakt u in een slee voortgetrokken door een rendier op jacht naar het noorderlicht, beleeft u een sneeuwscootersafari en wordt er een prachtige wildernisexcursie georganiseerd op sneeuwschoenen. Tijdens de laatste avond in Salla wordt er zelfs een exclusief diner geserveerd in een wildernis cabin. En iedere avond krijgt u van Joris een briefing over de noorderlichtsituatie en gaat u ’s avonds naar de beste noorderlichtlocaties in en nabij Sallatunturi. Op dag 5 verplaatst u zich naar Luosto, aan de rand van het Nationaal Park Pyhä-Luosto in Centraal Lapland. Ook de laatste 4 dagen zult u genieten van een privé bungalow, met sauna en open haard. Naast de dagelijkse noorderlichtjachten in en nabij Luosto, gaat u op safari met een eigen huskyspan door de besneeuwde bossen en bevroren moerassen. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u weer naar huis. Joris zal meermaals een fotografie en astronomie workshop inplannen, om u perfect te begeleiden in deze fascinerende arctische wereld.
* In principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Joris van der Maarel, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.
 
Verzorging
U verblijft:

 • 4 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension
 • 3 nachten in Silver Pine Cabins Luosto op basis van halfpension


Transfers

 • Luchthaven Kuusamo - Sallatunturi: ca. 2 uur
 • Sallatunturi - Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto – luchthaven Kittilä: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Joris van der Maarel
 • Noorderlicht rendiersafari in Salla (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari in Salla (ca. 2 uur)
 • Natuurexcursie in Salla (ca. 4 uur)
 • Huskysafari 10km in Luosto
 • Een exclusief diner in wildernis cabin
 • Fotografie en astronomie workshops
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
joris-maarel-lapland

Joris van der Maarel

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

U vliegt van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap ...

U vliegt van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland, maakt u direct kennis met reisleider Joris van der Maarel. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijgt u de eerste noorderlichtbriefing van Joris en gaat u bij gunstige condities naar buiten voor de noorderlichtjacht. Mocht er geen noorderlicht zijn maar wel een schitterende Lapse sterrenhemel, luister dan vooral naar Joris. Hij kan u alles vertellen over astronomie en wat er aan de sterrenhemel is te zien. Overnachting in Sallatunturin Tuvat bungalow. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer u de gordijnen open doet een prachtig winters...

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer u de gordijnen open doet een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan u. Ga met de gidsen lekker wandelen in de natuur of ga op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Of bekijk nog eens de (noorderlicht?) foto’s van gisteren, samen met Joris. Vroeg dineren, want na het diner vertrekt u in authentieke houten sledes met een eigen rendier voor een heuse noorderlicht rendiersafari. Op een open plek met kans op het zien van noorderlicht. Overdag is er ook zeker tijd om met Joris een fotografie workshop in te plannen. U overnacht in Sallatunturin Tuvat.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren!

Vandaag is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volgt u de gids door de ...

Vandaag is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volgt u de gids door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Er zijn tijdens deze introductie-tocht zeker mogelijkheden om te wisselen of om mooie foto’s te schieten. De rest van de dag heeft u de tijd om heerlijk te ontspannen en om uw privé sauna op te stoken. Of om bijvoorbeeld even te skiën op de Sallatunturi skipiste. Na het diner gaat u wederom met Joris op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Natuurexcursie en ijsvissen

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijk...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijke dag op het programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids gaat u op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige wandeling met interessante weetjes over de arctische natuur. Midden op een bevroren meer boort u een gat door het ijs en gaat u proberen wat de Finnen het liefste doen tijdens de vroege winterlente dagen: ijsvissen! Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Na deze inspannende activiteit geniet u deze laatste avond in Salla van een smakelijk diner in een wildernis cabin, op een perfecte noorderlichtlocatie. Terug in Sallatunturi laat Joris niets aan het toeval over. Het kan wederom een lange noorderlichtavond worden. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur sneeuwschoen-programma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto

Na het ontbijt staat er een transfer van ca. 1,5 uur op het programma. Maar dat is in dit wonderscho...

Na het ontbijt staat er een transfer van ca. 1,5 uur op het programma. Maar dat is in dit wonderschone landschap zeker geen straf. Grote kans dat u ook tijdens deze rit de camera gaat gebruiken. In Luosto aangekomen gaat u inchecken bij Hotel Luostotunturi voor uw privé cabin, opgetrokken uit hele boomstammen met een privé sauna! Na een korte rondleiding door het kleine Luosto weet u precies waar de beste noorderlichtplekken zijn en haalt u de thermo overall en laarzen op. Na het diner gaat u bij goede condities op noorderlichtjacht met Joris. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari!

Even rustig uitslapen in uw knusse cabin; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op u te wachten. Daarna...

Even rustig uitslapen in uw knusse cabin; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op u te wachten. Daarna staat de excursie op het programma die u eigenlijk móet doen in winters Lapland: de huskysafari! Een mooie tocht van ca. 10 km, met één persoon in de slee, de ander achterop. In de middag heeft u weer wat tijd voor uzelf. Geniet van het diner in Hotel Luostotunturi. Joris van der Maarel doet weer een noorderlichtbriefing en afhankelijk van de situatie gaat u weer noorderlichtjagen op ‘locatie meertje’ of ‘locatie veldje’. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.
Duur huskytocht: ca. 2 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: u kunt in Luosto hele mooie wande...

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: u kunt in Luosto hele mooie wandelingen maken of met Joris een excursie maken naar de magische Lampivaara met haar amethistmijn. Joris zal u hier alles over vertellen. Na het laatste dinerbuffet in Lapland gaat u vanavond voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Hopelijk sluit u de reis af in stijl. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reist u naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reist u naar luchthaven Kittilä en vliegt u weer terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!
Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier
Dag 3 Sneeuwscooteren!
Dag 4 Natuurexcursie en ijsvissen
Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto
Dag 6 Huskysafari!
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Excursies

Meer avonturen in Luosto
Er staat u een druk programma te wachten tijdens uw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Mystieke reis Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Inclusief autohuur
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Winterwonderland® fly & drive

  winterwonderland-fly-drive-thumb
 • Comfortabele reis Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Nederlandse reisleider
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.895 p.p.

  Rondreis Dwars door Lapland

  rondreis-dwars-door-lapland-thumb3
 • Actieve reis Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Seizoensafsluiter Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Uniek avontuur Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • Op de toendra Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.245 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie