Noorderlichtreis Poolweek Lapland

Mooiste winteravonturen in spectaculaire arctische landschappen

noorderlichtreis-poolweek-lapland-header

Noorderlichtreis Poolweek Lapland

U wordt tijdens deze reis door Noorderlichtgids Ruben Weytjens meegenomen naar het desolate maar werkelijk prachtige toendralandschap van Kilpisjärvi, op het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. Beleef het toendralandschap intens door met locals te gaan ijsvissen op een hoogtemeer achter de heilige Saana berg, met sneeuwscooters de spectaculaire omgeving te verkennen en op sneeuwschoenen op jacht te gaan naar het noorderlicht. De reis wordt voortgezet naar de taigabossen van Centraal Lapland, waar u in het plaatsje Luosto een onvergetelijke huskysafari beleeft. Uiteraard wordt u door Ruben elke dag geüpdatet over de actuele noorderlichtkansen. Hij zal geen kans onbenut laten om u van dit mooie spektakel te laten genieten!

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Uw reis begint met een rechtstreekse vlucht naar de grootste Scandinavische stad boven de poolcirkel: Tromsø. Na een warm welkom door reisleider Ruben* gaat het avontuur beginnen. U gaat direct de hoogte in met de Fjellheisen kabelbaan voor een spectaculair uitzicht over de stad vanaf 421 meter hoogte. Dan reist u samen met de medereizigers verder naar het kleine Finse dorpje Kilpisjärvi. U verblijft de komende 4 nachten in een werkelijk schitterend gebied, en op een fabuleuze noorderlichtlocatie. Achter de voor Sami heilige berg Saana beleeft u leuke activiteiten op het hoogtemeertje. U maakt een onvergetelijke sneeuwscootersafari over de bevroren meren en moerassen en door besneeuwde valleien. Elke avond gaat u op jacht naar het noorderlicht, maar op één avond gaan we een stapje verder door op sneeuwschoenen net wat verder de natuur in te trekken. De jacht op het noorderlicht eindigt in centraal Lapland: Luosto. Met een mooie huskysafari, een privé bungalow met sauna en de goede noorderlichtlocaties vindt u hier de kers op uw taart. Vanuit Ivalo vliegt u weer met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.
* In principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
U verblijft:

 • 4 nachten in Arctic Polar apartments in Kilpisjärvi op basis van halfpension
 • 3 nachten in Silver Pine Cabins in Luosto op basis van halfpension


Transfers:

 • Luchthaven Tromsø – Kilpisjärvi: ca. 2,5 uur
 • Kilpisjärvi – Luosto: ca. 5,5 uur
 • Luosto – luchthaven Ivalo: ca. 2,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Tocht naar hoogtemeer Saana met ijsvissen en lasso-competitie
 • Stadsbezoek Tromsø met Fjellheisen kabelbaan
 • Sneeuwscootersafari rondom Kilpisjärvi
 • Noorderlicht sneeuwschoenwandeling
 • Busreis 'van toendra naar taiga'
 • Huskysafari in Luosto
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Poolweek Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het arctisch gebied!

Rechtstreekse vlucht naar Tromsø, Noorwegen. Reisleider Ruben neemt u direct mee naar de Fjellheisen...

Rechtstreekse vlucht naar Tromsø, Noorwegen. Reisleider Ruben neemt u direct mee naar de Fjellheisen kabelbaan voor een geweldige eerste panoramische blik op arctisch Noorwegen! Vervolgens reist u verder naar Kilpisjärvi. De route is adembenemend en u zult op een paar uitzichtpunten komen waar alle gelegenheid is om foto's te maken. Na het inchecken in uw privé appartement met sauna, organiseert gastheer JP van Arctic Polar een dinerbuffet in het hoofdgebouw. Ook is het tijd voor de eerste Noorderlichtbriefing van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten uw appartement op deze bijzondere locatie en u heeft al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling. Hopelijk ziet u direct op de eerste avond het magische licht aan de hemel dansen. Overnachting in Arctic Polar Apartments Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Wakker worden op de toendra, wat een bijzonder gevoel geeft dat! De kans is aanwezig dat u een vos z...

Wakker worden op de toendra, wat een bijzonder gevoel geeft dat! De kans is aanwezig dat u een vos ziet lopen zodra u de gordijnen opent. Wanneer u naar het hoofdgebouw loopt voor het ontbijtbuffet ziet u de machtige Saana berg. Voor de Sami bevolking (de autochtone bevolkingsgroep in Noord-Noorwegen, Noord-Zweden, Fins Lapland en het Russische Kola schiereiland) is deze berg heilig. Na het ontbijtbuffet hoort u uit verschillende windrichtingen het geluid van startende sneeuwscooters; een aantal locals nemen u vandaag mee op avontuur naar een hoogtemeertje achter de Saana berg. In een slede achter de sneeuwscooter glijdt u naar het Saanajärvi meer om te gaan ijsvissen! Bij de verwarmde kota speelt zich ondertussen een lasso-competitie af. Wie vangt de meest vissen en wint de lasso-competitie? In de kota bereidt gastheer JP ondertussen een lekker warm hapje en natuurlijk staat er een warm drankje voor u klaar. Dan stapt u weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijgt u van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities gaat u er vanavond zeker weer op uit. Overnachting in Arctic Polar apartments.
Duur hoogtemeer-programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren over de toendra!

Gisteren heeft u al een prachtige ervaring gehad achter de Saana berg. Wanneer u de andere kant op k...

Gisteren heeft u al een prachtige ervaring gehad achter de Saana berg. Wanneer u de andere kant op kijkt ziet u de machtige Kilpisjärvi meer, op het drielandenpunt met Zweden en Noorwegen. De komende paar uur gaat dit uw speelterrein worden. Bij het safarihuis krijgt u een uitgebreide instructie hoe u de sneeuwscooter dient te gebruiken en welke strikte regels de professionele sneeuwscootergids hanteert. Dan gaat u op pad. Eerst rustig aan om te wennen aan het voertuig, daarna kunt u midden op het bevroren meer de gashendel wat verder opentrekken. De totale afstand is ca. 40-50 km. Halverwege de middag bent u weer terug bij Arctic Polar. U kunt lekker de sauna opwarmen en wat ontspannen. Na het avondeten staan uiteraard de ogen weer op de noorderlichtparameters. Zijn de condities gunstig? En is er een heldere hemel? Ondertussen weet u al de beste locaties te vinden en uw camera met tripod te installeren. Overnachting in Arctic Polar Apartments Kilpisjärvi.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Noorderlicht sneeuwschoenwandelen

Na het ontbijtbuffet heeft u een heerlijke dag in Kilpisjärvi die u zelf kunt invullen. Misschi...

Na het ontbijtbuffet heeft u een heerlijke dag in Kilpisjärvi die u zelf kunt invullen. Misschien langlaufen of een optionele excursie boeken? Misschien waren de afgelopen nachten intensief door het noorderlicht, en wilt u gewoon even lekker ontspannen. Direct na het diner staat een volgende activiteit op het programma: noorderlichtjacht op sneeuwschoenen. Een omgeving verkennen op sneeuwschoenen is sowieso al een bijzonder leuke bezigheid; de avond maakt het echter direct een avontuur. Met hoofdlampjes gaat u op pad. Midden in de natuur doet u het lampje uit en ontwaren zich de contouren van het toendra landschap en hopelijk ook het wonderlijke noorderlicht. De gids serveert een warm drankje en een hapje in de buitenlucht. Overnachting in Arctic Polar apartments.
Duur sneeuwschoen-programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet van gastheer JP vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm ...

Na het laatste ontbijtbuffet van gastheer JP vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, met wederom voldoende mogelijkheden om uw droomplaatje te schieten en met een beetje geluk ziet u onderweg zelfs een eland. Ook steekt u nog even de grensrivier over voor een kort bezoekje aan Zweden. U zult zien dat het landschap langzaam verandert. De struiken worden steeds groter, totdat u de eerste sparren en dennen ziet verschijnen. Welkom in de beroemde taiga van Finland! In Luosto is een privé bungalow voor u gereserveerd, opgetrokken uit hele boomstammen, met open haard én een sauna. Na het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi zal Ruben u weer updaten over de noorderlichtkansen van deze avond. Gaat u naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar u een vuurtje kunt maken? Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Met husky's door de heuvels van Luosto

Vandaag wordt u wakker in het taigawoud van Finland! Uw eerste volle dag in Luosto begint met een to...

Vandaag wordt u wakker in het taigawoud van Finland! Uw eerste volle dag in Luosto begint met een tocht met sledehonden. U wordt naar de huksyfarm gebracht en ontmoet er de dolenthousiaste honden. U krijgt uitleg van de huskygids, leert hoe u de slee moet besturen en dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. U zult zien dat u het besturen van de slee al snel onder de knie krijgt en dan is het echt genieten! Gedurende de tocht is er een gelegenheid om te wisselen van bestuurder. Na afloop wordt er warme bessensap geserveerd bij het open vuur, kunt u misschien een puppy knuffelen en foto’s maken. 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing en is de kans groot dat u weer gaat noorderlichtjagen. Dinerbuffet wederom in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park

Door een lange noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbu...

Door een lange noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbuffet is de dag helemaal aan u. U heeft alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Maak bijvoorbeeld met Ruben een prachtige wandeling naar de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Naast een werkelijk schitterend uitzicht kunt u hier zelf opzoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën op de Luostotunturi heuvel. Vanavond geniet u van een bijzonder dinerbuffet in Luosto, de laatste van deze onvergetelijke poolweek. Op basis van de noorderlichtvoorspelling door Ruben gaat u op noorderlichtjacht. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wordt u wakker boven de poolcirkel en geniet u van het heerlijke ontbijt. Daarna de tra...

Nog één keer wordt u wakker boven de poolcirkel en geniet u van het heerlijke ontbijt. Daarna de transfer naar het vliegveld van Ivalo voor de vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het arctisch gebied!
Dag 2 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer
Dag 3 Sneeuwscooteren over de toendra!
Dag 4 Noorderlicht sneeuwschoenwandelen
Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto
Dag 6 Met husky's door de heuvels van Luosto
Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Arctic Polar appartementen

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Mystieke reis Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Inclusief autohuur
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Winterwonderland® fly & drive

  winterwonderland-fly-drive-thumb
 • Comfortabele reis Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Nederlandse reisleider
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.895 p.p.

  Rondreis Dwars door Lapland

  rondreis-dwars-door-lapland-thumb3
 • Actieve reis Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Seizoensafsluiter Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Uniek avontuur Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • Speciale editie Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

  noorderlichtreis-arctische-sterrenhemel-thumb2
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.245 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie