PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Salla Challenge

Noorderlicht- en fotografiereis in winters Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland maak je direct kennis met de zeer kundige maar vooral ook enthousiaste noorderlichtgids Ruben. Na aankomst in Sallatunturi check je in en zoek je je privé bungalow op en haal je je thermo-overall en laarzen op. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijg je de eerste noorderlichtbriefing en bij gunstige condities kan je meteen op pad voor de eerste noorderlichtjacht.
 

Dag 2

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met zodra je de gordijnen opendoet zicht op een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan jou. Ga lekker wandelen in de natuur of glij op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Bestel als lunch je eigen rendierpizza in het pisterestaurant en bezoek de 300m² Snowlounge. Vroeg dineren, want na het diner vertrek je in authentieke houten sledes met een eigen rendier voor een heuse noorderlicht rendiersafari. Op een open plek maken de gidsen een groot vuur. Een uitstekende locatie voor het zien van noorderlicht.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur 
 

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volg je de gids door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop, onderweg wordt er gewisseld. Deze safari wordt exclusief voor deze groep noorderlichtjagers georganiseerd, zelfs inclusief een picknick “soep” lunch. De rest van de dag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen. Na het vroege diner ga je met een wildernisgids op sneeuwschoenen de wildernis in. Met als doel om op het noorderlicht te jagen en hopelijk vast te leggen op de wat minder toegankelijke fotogenieke plekken.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur (2 personen per scooter)
Duur noorderlichtjacht op sneeuwschoenen: ca. 3 uur


 

Dag 4

Dag 4 Vrije dag in Winterwonderland

Vandaag kun je overdag lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht.
 

Dag 5

Dag 5 Natuurexcursie en rendierracen

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijke dag op het programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids ga je op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige wandeling met interessante weetjes over de arctische natuur. Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Dan beleef je iets wat nog bijna geen reiziger heeft meegemaakt: rendierracen! Rendierracen is een hele serieuze en professionele volkssport in Lapland. Tussendoor bereidt de lokale gids smakelijke rendierhamburgers boven het vuur. 's Avonds staat er weer een diner voor je klaar in het Kiela restaurant en geeft Ruben de noorderlicht briefing voor de  avond.
Duur sneeuwschoen/rendierracen-programma: ca. 4-5 uur.


 

Dag 6

Dag 6 Husky’s en noorderlicht

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. En tijdens een pauze bij het open vuur geniet je van een warme lunch.

Na lekker wat vrije tijd in je bungalow praat Ruben je rond het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt.

Duur husky-programma: ca. 4 uur

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen of rondwandelen door Sallatunturi? Of misschien vond je eerder deze week nog een leuke optionele excursie die je ter plaatse hebt bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen geladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Deze week wordt immers in stijl afgesloten: Speciaal voor jou en de medereizigers wordt er een diner georganiseerd op een afgelegen locatie in het Rendierpark. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut. 

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur