Noorderlichtweekend Lapland

Beleef in één weekend Lapland in optima forma! Vanaf de aankomst vrijdagochtend tot aan het vertrek op de maandag beleef je diverse Lapland avonturen. Een garantie op noorderlicht kunnen we niet geven. Maar we gaan de kans op het zien en vastleggen van dit natuurfenomeen maximaliseren dankzij de exclusieve noorderlicht begeleiding.

Jouw 4-daagse noorderlichtreis in het kort:
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 20 januari 2023 van Amsterdam naar Kittilä in Fins Lapland. Noorderlichtman Ruben Weytjens haalt jou en de medereizigers op van de luchthaven en brengt je naar ‘zijn’ Luosto, een compact plaatsje nabij het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Na een warme lunch en het inchecken in het hotel, gaan we direct wandelen door de omgeving van Luosto, om alvast de beste noorderlichtlocaties voor de aankomende avond te verkennen. Je dineert vanavond in het blokhutrestaurant. Op dag 2 ga je sneeuwscooteren door het Winterwonderland. Tegen de avond staat er een onvergetelijk avondavontuur te wachten op de rendierboerderij van de familie Jaakkola. Ze heten jou welkom om te komen dineren in de Finse kota en aansluitend met de rendieren en een slee op een verlaten bevroren moeras te jagen op het noorderlicht. En op de 3de dag beleef je een tocht met de husky’s en gaan we uiteraard weer noorderlichtjagen. Maandagmiddag land je weer op Schiphol. Elke dag krijg je van noorderlichtgids Ruben een noorderlichtbriefing en hij neemt je mee naar de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen.
* in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Ruben Weytjens , onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.


Verzorging:
Je verblijft:

 • 3 nachten in een hotelkamer in Luosto op basis van halfpension
 
Transfers:
 • Luchthaven Kittilä – Luosto en v.v.: ca. 1 uur en 45 min

 

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Een exclusief programma bij Jaakkola rendierfarmboerderij, incl. diner in traditionele kota en avondtocht met rendieren op jacht naar het noorderlicht (ca. 4.5 uur)
 • Huskysafari (ca. 8-10 km)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét noorderlichtgids
 • 4 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. activiteiten
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Lapland Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtweekend Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma eventueel op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Direct op avontuur in Lapland!

Vroeg in de ochtend vlieg je met Transavia rechtstreeks naar de kleine Finse luchthaven Kittilä...

Vroeg in de ochtend vlieg je met Transavia rechtstreeks naar de kleine Finse luchthaven Kittilä. Noorderlichtman Ruben Weytjens staat jou op te wachten en per transferbus reis je door de besneeuwde bossen naar het prachtig gelegen dorpje Luosto. Na een warme lunch in het restaurant en het ophalen van de thermokledij bij het safarihuis, wandelen we door Luosto om alvast de beste noorderlichtlocaties voor vanavond te verkennen. Je dineert vanavond in het mooie blokhutrestaurant. Rondom het diner ontvang je de eerste noorderlichtbriefing, en gaan we ons uiterste best doen om op het noorderlicht te gaan jagen.   Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren en de Jaakkola rendieren

Tijdens deze 4-daagse reis genieten we van elk moment. Ontwaken in januari is al een belevenis op zi...

Tijdens deze 4-daagse reis genieten we van elk moment. Ontwaken in januari is al een belevenis op zichzelf. Terwijl je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet zie je het buiten langzaam licht worden. We lopen naar het safarihuis en na een instructie vertrekken we met de professionele gids op sneeuwscooters voor een tocht via gemarkeerde paden door de wildernis. Je rijdt met 2 personen per scooter, en je hebt uiteraard – indien gewenst – de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. Na wat vrije tijd start ons exclusief avondprogramma bij de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, om eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten.
Duur sneeuwscooterprogramma: ca. 3 uur (2 personen per scooter en incl. snack)
Duur Jaakkola-rendierprogramma: ca. 5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Huskytocht en noorderlichtjagen

Ook vandaag staat er weer een mooi dagprogramma voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Fa...

Ook vandaag staat er weer een mooi dagprogramma voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Farm en beleeft een huskytocht van ca. 8-10 km. Eén persoon is de musher en de ander zit in de slee. Een span van 6 oersterke husky’s trekt je door de bossen. Op sommige plekken is het zaak dat de musher de honden een beetje meehelpt door wat mee te lopen. Op andere plekken is het juist verstandig om de voetrem even flink in te drukken! Halverwege de tocht kun je indien gewenst ruilen van bestuurder. Na het dinerbuffet in het hotel-restaurant gaan we op deze laatste avond wederom op jacht naar het noorderlicht..
Duur husky-programma: ca. 2-2,5 uur incl. transfer en bezichtiging husky kennel (huskytocht 8-10 km en 2 personen per slee)
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kittilä en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Direct op avontuur in Lapland!
Dag 2 Sneeuwscooteren en de Jaakkola rendieren
Dag 3 Huskytocht en noorderlichtjagen
Dag 4 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,8
2572 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Incl. activiteiten én gids Volgeboekt
  7 dagen, mét noorderlichtgids, 19 mrt '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  lapland-noorderlichtreis-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol