PRINT PAGINA

Noorderlichtweekend Lapland

Op jacht naar het noorderlicht in het hart van Lapland

Dag 1

Dag 1 Direct op avontuur in Lapland!

Direct op avontuur in Lapland!

Vroeg in de ochtend vlieg je met Transavia rechtstreeks naar de kleine Finse luchthaven Kittilä. Noorderlichtman Ruben Weytjens staat jou op te wachten en per transferbus reis je door de besneeuwde bossen naar het prachtig gelegen dorpje Luosto. Na een warme lunch in het restaurant en het ophalen van de thermokledij bij het safarihuis, wandelen we door Luosto om alvast de beste noorderlichtlocaties voor vanavond te verkennen. Je dineert vanavond in het mooie blokhutrestaurant. Rondom het diner ontvang je de eerste noorderlichtbriefing, en gaan we ons uiterste best doen om op het noorderlicht te gaan jagen.  

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren en de Jaakkola rendieren

Sneeuwscooteren en de Jaakkola rendieren

Tijdens deze 4-daagse reis genieten we van elk moment. Ontwaken in januari is al een belevenis op zichzelf. Terwijl je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet zie je het buiten langzaam licht worden. We lopen naar het safarihuis en na een instructie vertrekken we met de professionele gids op sneeuwscooters voor een tocht via gemarkeerde paden door de wildernis. Je rijdt met 2 personen per scooter, en je hebt uiteraard – indien gewenst – de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. Na wat vrije tijd start ons exclusief avondprogramma bij de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, om eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten.
Duur sneeuwscooterprogramma: ca. 3 uur (2 personen per scooter en incl. snack)
Duur Jaakkola-rendierprogramma: ca. 5 uur
 

Dag 3

Dag 3 Huskytocht en noorderlichtjagen

Huskytocht en noorderlichtjagen

Ook vandaag staat er weer een mooi dagprogramma voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Farm en beleeft een huskytocht van ca. 8-10 km. Eén persoon is de musher en de ander zit in de slee. Een span van 6 oersterke husky’s trekt je door de bossen. Op sommige plekken is het zaak dat de musher de honden een beetje meehelpt door wat mee te lopen. Op andere plekken is het juist verstandig om de voetrem even flink in te drukken! Halverwege de tocht kun je indien gewenst ruilen van bestuurder. Na het dinerbuffet in het hotel-restaurant gaan we op deze laatste avond wederom op jacht naar het noorderlicht..
Duur husky-programma: ca. 2-2,5 uur incl. transfer en bezichtiging husky kennel (huskytocht 8-10 km en 2 personen per slee)
 

Dag 4

Dag 4 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kittilä en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: