Noorderlichtreis Challenge "Singles"

Speciaal voor de avontuurlijke single Lapland reiziger bieden wij een unieke editie aan van de populaire Challenge noorderlichtreis. Samen met Noorderlichtgids Marc de Mos en andere gelijkgestemde singles verblijf je in maart ’22 op twee locaties in Fins Lapland. In zowel Salla als Luosto zoek je de minder toegankelijke plekken op in de wildernis om op het noorderlicht te jagen. Overdag beleef je unieke activiteiten, zoals rendier racen, een sneeuwscootersafari met lunch of een noorderlichtjacht per slee en je privé rendier. In Salla is een bungalow voor je gereserveerd en in Luosto kun je kiezen uit een hotelkamer of een bungalow. Maaltijden, verblijf, vluchten, transfers, activiteiten en de enthousiaste begeleiding is inbegrepen. Met Marc en de overige enthousiaste noorderlichtjagers zul jij je kans op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseren!

Jouw 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 6 maart 2022 van Amsterdam naar Kuusamo en reis je met de noorderlichtgids en medereizigers naar Salla, een klein plaatsje dicht bij de Russische grens. Op de tweede avond ga je tijdens een rendiersafari op jacht naar het noorderlicht. Ook de volgende dagen zijn spectaculair, met een sneeuwscootersafari, ‘rendier racen’ en een hike op sneeuwschoenen. Op de 4e avond in Salla is er een speciaal Laps diner in een wildernis cabin georganiseerd. Op dag 5 verplaatsen we ons naar het centraal in Fins Lapland gelegen dorpje Luosto. Hier slaap je in het Luostotunturi Hotel of in een bungalow. Direct op de eerste avond staat er een noorderlichtjacht op sneeuwschoenen op het programma, met het doel om het noorderlicht op de flanken en misschien zelfs op de top van de Luostotunturi heuvel.  Een bezoek aan een huskyfarm met aansluitend een tocht met een span husky’s zal ook niet ontbreken. Gedurende deze week zal je door onze Arcticans Guide Marc op sleeptouw genomen worden. Elke dag krijg je van hem een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Daarbij zal hij jou ook assisteren.
 * in principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Marc, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.


Verzorging
Je verblijft:

 • 4 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow in Salla op basis van halfpension + 2 x lunch
 • 3 nachten in Hotel Luostotunturi of bungalow in Luosto op basis van halfpension + 2 x lunch


Transfers

 • Luchthaven Kuusamo - Salla: ca. 1,5 uur
 • Salla - Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto – luchthaven Kuusamo: ca. 2,75 uur

 

Highlights

 • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 3 - 4 uur)
 • Een exclusief Laps diner in wildernis cabin
 • Noorderlichtjacht per rendier (ca. 3 uur)
 • Huskytocht (ca. 8 - 10km)
 • Noorderlichtjachten met noorderlichtgids Marc
 • Noorderlichtjacht per sneeuwschoen in Salla (ca. 3 uur)
 • Rendierracen, sneeuwschoenwandeling incl. outdoor lunch (ca. 5 uur)
 • Noorderlichtjacht per sneeuwschoen in Luosto (ca. 3 - 5 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét noorderlichtgids
 • Verblijf op 2 locaties
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
marc-mos-noorderlicht

Marc de Mos

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Challenge "Singles"

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kuusamo. Hier recht op de poolcirkel word ...

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kuusamo. Hier recht op de poolcirkel word je verwelkomd door onze enthousiaste noorderlichtgids Marc en ontmoet je de medereizigers. De privé bus staat te wachten om ons naar het noordelijk gelegen Sallatunturi te brengen. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland passeer je de poolcirkel en maak je direct kennis met de zeer kundige maar vooral ook enthousiaste noorderlichtgids Marc. Na aankomst in Sallatunturi check je in en zoek je je privé bungalow op en haal je je thermo-overall en laarzen op. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijg je de eerste noorderlichtbriefing en bij gunstige condities kan je meteen op pad voor de eerste noorderlichtjacht.
Je overnacht in Sallatunturi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met zodra je de gordijnen opendoet zicht op een prachtig ...

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met zodra je de gordijnen opendoet zicht op een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan jou. Ga lekker wandelen in de natuur of glij op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Bestel als lunch je rendierpizza in het pisterestaurant. Maar zorg dat je niet te laat aanwezig bent in het Kiela restaurant om de Lapse gerechten op te scheppen. Want nog vroeg op de avond start één van de hoogtepunten van deze reis; de noorderlichtjacht met rendieren. Nadat je in het Salla Rendierpark bent verwelkomd door Timo en Aarne en de rendieren, gaat de onvergetelijke rendiertocht van start. Zittend in je eigen slee glij je voortgetrokken door een rendier de Lapse duisternis in. Zie je de sterren tussen de besneeuwde boomtoppen door? Dan is er een kans dat we bij een open plek het noorderlicht kunnen zien. Timo en Aarne bouwen daar een enorm kampvuur en een warm drankje en koek hoort er uiteraard bij. Zelfs zonder noorderlicht wordt dit sowieso een prachtavond.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur.
Je overnacht in Sallatunturi.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen

Ook vandaag staat er weer een geweldige dag vol avonturen op je te wachten. Je begint met een 3 tot ...

Ook vandaag staat er weer een geweldige dag vol avonturen op je te wachten. Je begint met een 3 tot 4 uur durende sneeuwscootersafari. Met de thermokledij en een helm ga je na een uitgebreide instructie van de sneeuwscootergids op pad. Met 2 personen per scooter volgen we de geprepareerde paden, variërend van kronkelend door de bossen tot lange rechte stukken over bevroren moerassen en kleine bevroren vennetjes. Misschien bereiken we de top van de Ruuhitunturi heuvel en hebben we helder zicht, zodat je zelfs oud-Salla kunt zien op wat heden ten dage Russisch grondgebied is. In een groot blokhut op de flanken van de Ruuhitunturi staat halverwege de tocht een warme lunch voor je klaar. Uiteraard kun je wisselen van bestuurder. Na het vroege diner ga je met een wildernisgids op sneeuwschoenen de wildernis in. Met als doel om op het noorderlicht te jagen en hopelijk vast te leggen op de wat minder toegankelijke fotogenieke plekken.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur (2 personen per scooter)
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 3 uur.
Je overnacht in Sallatunturi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Natuurexcursie, rendierracen en diner in wilderniscabin

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela hebben we wederom een echt...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela hebben we wederom een echt ‘challenge’ programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids wandel je op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige hike met interessante weetjes over de arctische natuur. Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Dan beleef je iets wat nog bijna geen reiziger heeft meegemaakt: rendierracen! Rendierracen is een hele serieuze en professionele volkssport in Lapland. Tussendoor bereidt de lokale gids smakelijke rendierhamburgers boven het vuur. ‘s Avonds beleven we een gezellig, smaakvol en uniek slotakkoord in Sallatunturi. Een sneeuwscooter brengt je per slee naar een wildernis cabin, waar we gaan genieten van een verrukkelijk diner met typisch Lapse gerechten. Marc zal zoals iedere avond niets aan het toeval overlaten en jou weer nauwgezet bijpraten over de noorderlichtkansen van deze avond.
Duur sneeuwschoen/rendierracen-programma: ca. 4-5 uur.
Je overnacht in Sallatunturi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Hei hei Salla, hei Luosto!

Dag Salla, hallo Luosto! Na het uitgebreide lunchbuffet in Kiela is het tijd om je vrienden in Salla...

Dag Salla, hallo Luosto! Na het uitgebreide lunchbuffet in Kiela is het tijd om je vrienden in Salla uit te zwaaien. Met een privé bus reizen we door naar de laatste locatie in deze reis: Luosto. Dit kleine dorpje ligt centraal in Fins Lapland, aan de rand van het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Je verblijft de aankomende 3 nachten in een bungalow met open haard en sauna of in een superior hotelkamer met gratis toegang tot de spa. Oók Luosto is een premium noorderlichtlocatie, mede dankzij de minimale lichtvervuiling. Na het dinerbuffet in het hotel-restaurant gaan we samen met een plaatselijke wildernisgids op sneeuwschoenen de flanken van de Luostotunturi heuvel bedwingen, met hopelijk weer de allermooiste noorderlichtlocaties die een avonturier en/of fotograaf zich maar kan wensen! Ten laatste rond middernacht ga je weer terug naar het centrum van Luosto en zoek je jouw hotelkamer of bungalow op.
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 4-5 uur (afhankelijk van weercondities)
Je overnacht in Luosto.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskytocht

Op de eerste ochtend in Luosto staat er weer een mooi dagprogramma voor je klaar. Je bezoekt vandaag...

Op de eerste ochtend in Luosto staat er weer een mooi dagprogramma voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Farm en beleeft een huskytocht van ca. 8-10 km. Eén persoon is de musher en de ander zit in de slee. Een span van 6 oersterke husky’s trekt je door de bossen. Op sommige plekken is het zaak dat de musher de honden een beetje meehelpt door wat mee te lopen. Op andere plekken is het juist verstandig om de voetrem even flink in te drukken! Halverwege de tocht kun je indien gewenst ruilen van bestuurder. Na wat vrije tijd ben je aan het begin van de avond welkom in het blokhutrestaurant voor een buffet met overheerlijke arctische gerechten. De noorderlichtbriefing van Marc zal bepalen of je rustig kunt gaan eten, of het toetje misschien toch voor een keer moet overslaan.
Duur husky-programma: ca. 2-2,5 uur incl. transfer en bezichtiging husky kennel (huskytocht 8-10 km en 2 personen per slee)
Je overnacht in Luosto.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wand...

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wandelingen maken of bijvoorbeeld de magische Lampivaara met haar amethistmijn bezoeken. Marc zal je hier alles over vertellen. Na het laatste dinerbuffet in Lapland ga je vanavond voor de allerlaatste keer op noorderlichtjacht. Hopelijk sluit je de reis af in stijl.
Je overnacht in Luosto.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!
Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier
Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen
Dag 4 Natuurexcursie, rendierracen en diner in wilderniscabin
Dag 5 Hei hei Salla, hei Luosto!
Dag 6 Huskytocht
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens de rondreis! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag in Luosto wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, halfpension, 8 jan '23, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Singlereis naar Arctisch Lapland Boekbaar 22/23
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.445 p.p.

  Nuorgam Singles

  nuorgam-singles-thumb
 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 22/23
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 1.745 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Volledige avonturenweek Volgeboekt
  8 dagen, mét noorderlichtgids, jan & feb '23, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam
 • Mét Noorderlichtgids Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, halfpension, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Sallatunturi "Krokus"

  noorderlichtreis-salla-challenge-thumb
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 31 dec '22 & 18 feb '23, v.a. € 2.385 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  header_thumb
 • De klassieker Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 18 mrt '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 4 feb '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlicht-arcticans-luosto-thumb
 • Nederlandse reisleider Boekbaar 22/23
  8 dagen, groepsreis, halfpension + aantal lunches, v.a. € 2.995 p.p.

  Groepsreis Lapland Compleet

  groepsreis_lapland_compleet_header_thumb
 • Singlereis met verblijf in knusse villa Boekbaar 2023
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Nederlandse reisleider Boekbaar 2023
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Groepsreis Luppolinna Lodge

  groepsreis-luppolinna-lodge-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol