PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Challenge "Singles"

Dé noorderlichtreis voor de avontuurlijke single

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kuusamo. Hier recht op de poolcirkel word je verwelkomd door onze enthousiaste noorderlichtgids Marc en ontmoet je de medereizigers. De privé bus staat te wachten om ons naar het noordelijk gelegen Sallatunturi te brengen. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland passeer je de poolcirkel en maak je direct kennis met de zeer kundige maar vooral ook enthousiaste noorderlichtgids Marc. Na aankomst in Sallatunturi check je in en zoek je je privé bungalow op en haal je je thermo-overall en laarzen op. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijg je de eerste noorderlichtbriefing en bij gunstige condities kan je meteen op pad voor de eerste noorderlichtjacht.
Je overnacht in Sallatunturi.
 

Dag 2

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met zodra je de gordijnen opendoet zicht op een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan jou. Ga lekker wandelen in de natuur of glij op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Bestel als lunch je rendierpizza in het pisterestaurant. Maar zorg dat je niet te laat aanwezig bent in het Kiela restaurant om de Lapse gerechten op te scheppen. Want nog vroeg op de avond start één van de hoogtepunten van deze reis; de noorderlichtjacht met rendieren. Nadat je in het Salla Rendierpark bent verwelkomd door Timo en Aarne en de rendieren, gaat de onvergetelijke rendiertocht van start. Zittend in je eigen slee glij je voortgetrokken door een rendier de Lapse duisternis in. Zie je de sterren tussen de besneeuwde boomtoppen door? Dan is er een kans dat we bij een open plek het noorderlicht kunnen zien. Timo en Aarne bouwen daar een enorm kampvuur en een warm drankje en koek hoort er uiteraard bij. Zelfs zonder noorderlicht wordt dit sowieso een prachtavond.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur.
Je overnacht in Sallatunturi.

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen

Ook vandaag staat er weer een geweldige dag vol avonturen op je te wachten. Je begint met een 3 tot 4 uur durende sneeuwscootersafari. Met de thermokledij en een helm ga je na een uitgebreide instructie van de sneeuwscootergids op pad. Met 2 personen per scooter volgen we de geprepareerde paden, variërend van kronkelend door de bossen tot lange rechte stukken over bevroren moerassen en kleine bevroren vennetjes. Misschien bereiken we de top van de Ruuhitunturi heuvel en hebben we helder zicht, zodat je zelfs oud-Salla kunt zien op wat heden ten dage Russisch grondgebied is. In een groot blokhut op de flanken van de Ruuhitunturi staat halverwege de tocht een warme lunch voor je klaar. Uiteraard kun je wisselen van bestuurder. Na het vroege diner ga je met een wildernisgids op sneeuwschoenen de wildernis in. Met als doel om op het noorderlicht te jagen en hopelijk vast te leggen op de wat minder toegankelijke fotogenieke plekken.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur (2 personen per scooter)
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 3 uur.
Je overnacht in Sallatunturi.
 

Dag 4

Dag 4 Natuurexcursie, rendierracen en diner in wilderniscabin

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela hebben we wederom een echt ‘challenge’ programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids wandel je op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige hike met interessante weetjes over de arctische natuur. Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Dan beleef je iets wat nog bijna geen reiziger heeft meegemaakt: rendierracen! Rendierracen is een hele serieuze en professionele volkssport in Lapland. Tussendoor bereidt de lokale gids smakelijke rendierhamburgers boven het vuur. ‘s Avonds beleven we een gezellig, smaakvol en uniek slotakkoord in Sallatunturi. Een sneeuwscooter brengt je per slee naar een wildernis cabin, waar we gaan genieten van een verrukkelijk diner met typisch Lapse gerechten. Marc zal zoals iedere avond niets aan het toeval overlaten en jou weer nauwgezet bijpraten over de noorderlichtkansen van deze avond.
Duur sneeuwschoen/rendierracen-programma: ca. 4-5 uur.
Je overnacht in Sallatunturi.
 

Dag 5

Dag 5 Hei hei Salla, hei Luosto!

Dag Salla, hallo Luosto! Na het uitgebreide lunchbuffet in Kiela is het tijd om je vrienden in Salla uit te zwaaien. Met een privé bus reizen we door naar de laatste locatie in deze reis: Luosto. Dit kleine dorpje ligt centraal in Fins Lapland, aan de rand van het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Je verblijft de aankomende 3 nachten in een bungalow met open haard en sauna of in een superior hotelkamer met gratis toegang tot de spa. Oók Luosto is een premium noorderlichtlocatie, mede dankzij de minimale lichtvervuiling. Na het dinerbuffet in het hotel-restaurant gaan we samen met een plaatselijke wildernisgids op sneeuwschoenen de flanken van de Luostotunturi heuvel bedwingen, met hopelijk weer de allermooiste noorderlichtlocaties die een avonturier en/of fotograaf zich maar kan wensen! Ten laatste rond middernacht ga je weer terug naar het centrum van Luosto en zoek je jouw hotelkamer of bungalow op.
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 4-5 uur (afhankelijk van weercondities)
Je overnacht in Luosto.
 

Dag 6

Dag 6 Huskytocht

Op de eerste ochtend in Luosto staat er weer een mooi dagprogramma voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Farm en beleeft een huskytocht van ca. 8-10 km. Eén persoon is de musher en de ander zit in de slee. Een span van 6 oersterke husky’s trekt je door de bossen. Op sommige plekken is het zaak dat de musher de honden een beetje meehelpt door wat mee te lopen. Op andere plekken is het juist verstandig om de voetrem even flink in te drukken! Halverwege de tocht kun je indien gewenst ruilen van bestuurder. Na wat vrije tijd ben je aan het begin van de avond welkom in het blokhutrestaurant voor een buffet met overheerlijke arctische gerechten. De noorderlichtbriefing van Marc zal bepalen of je rustig kunt gaan eten, of het toetje misschien toch voor een keer moet overslaan.
Duur husky-programma: ca. 2-2,5 uur incl. transfer en bezichtiging husky kennel (huskytocht 8-10 km en 2 personen per slee)
Je overnacht in Luosto.
 

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wandelingen maken of bijvoorbeeld de magische Lampivaara met haar amethistmijn bezoeken. Marc zal je hier alles over vertellen. Na het laatste dinerbuffet in Lapland ga je vanavond voor de allerlaatste keer op noorderlichtjacht. Hopelijk sluit je de reis af in stijl.
Je overnacht in Luosto.
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur