PRINT PAGINA

Midweek Sneeuwavontuur Ollila

Safari's voor bikkels en verblijf in the middle of nowhere

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Kuusamo in Fins Lapland. Nadat je je bagage hebt opgehaald word je naar Ollila gebracht, wat op ongeveer een half uur rijden ligt. Je wordt opgewacht door Tuomo en Marjo met een kopje koffie en iets lekkers. Aansluitend kun je op je gemak je bungalow en de omgeving verkennen en even bijkomen van de vroege reis. Rond 13:00 uur wordt er een lunch geserveerd en in de middag krijg je je thermo-overall, sneeuwschoenen en langlaufski’s uitgereikt, waar je je gehele verblijf gratis gebruik van kunt maken. Direct vanuit je bungalow stap je zo met je sneeuwschoenen het bevroren meer op en de langlaufmogelijkheden zijn hier ongekend! In de avond staat er alweer een overheerlijke maaltijd van Marjo gereed en krijg je uitleg over het gebruik van je houtgestookte privé sauna. Overnachting in Ollila.

Dag 2

Dag 2 Op pad met de sneeuwscooters

Na een heerlijk ontbijtbuffet krijg je van Tuomo instructies over het besturen van een sneeuwscooter. Het is even wennen maar je zult ervaren dat je het gas geven, remmen en sturen snel onder de knie hebt. Vervolgens begin je aan een mooie en lange tocht door de wildernis, waarbij Tuomo eigen tracks maakt door het witte landschap. De tracks zijn op privé terrein, waardoor je onderweg niemand tegenkomt. Je voelt je echt alleen op de wereld en kunt daarom maximaal gas geven en goed leren sneeuwscooter rijden! Onderweg bereid je samen met Tuomo een wildernislunch, bij kampvuur. Gaat het lukken om met 1 lucifer een mooi vuurtje in de sneeuw te stoken? Teruggekomen in Ollila staan er nog wat warme drankjes voor je klaar en kun je heerlijk bijkomen in je bungalow of sauna. Diner en overnachting in Ollila.
Duur programma: ca. 7 uur

Dag 3

Dag 3 Ontmoeting met rendieren en huskysafari

Na een stevig ontbijt bezoek je per sneeuwscooterslee de buurman verderop en zijn rendieren. De jonge, vijfde generatie, rendierhouders vertellen je alles over het leven van en met de rendieren en natuurlijk kun je de rendieren ook voeren en foto’s van ze maken. Het is echt een unieke ervaring om de rendierhouder met zijn rendieren in hun natuurlijke omgeving te ontmoeten en te mogen ervaren hoe zij leven. Bij het kampvuur krijg je een warm drankje geserveerd en dan is het tijd om terug te gaan naar Ollila, klaar om te beginnen aan je volgende avontuur; de huskysafari! Je bent met z'n tweeen verantwoordelijk voor je eigen huskyspan en dat is af en toe nog hard werken, want de husky’s doen niets liever dan rennen. Omdat de tocht grotendeels over privé terrein gaat, zijn de paden nog heel mooi ‘vers’ besneeuwd; dit maakt de omgeving nog sprookjesachtiger. Onderweg kom je nauwelijks iemand tegen, dus je kunt extra genieten van de stilte van de huskysafari! Bij terugkeer in Ollila staat de lunch al klaar en schuift ook de husky musher aan tafel. Zo kom je alles te weten over de husky's! 
Aansluitend sauna, diner en overnachting in Ollila.
Duur middagprogramma: ca. 2 uur
Duur middagprogramma: ca. 3,5-4 uur

Eventueel kun je de huskysafari tegen een toeslag van € 162 upgraden naar een 48 km dagtocht (1 persoon/slede). Mocht je hiervoor kiezen, dan is het niet mogelijk om ook de rendierhouder te bezoeken. 

Dag 4

Dag 4 IJsvissen op het meer

Wat is er fijner dan wakker worden in Winterwonderland? Na een heerlijk ontbijt ga je met Tuomo per sneeuwscooterslede het meer op om te gaan ijsvissen, een typisch Finse hobby. Tuomo leerde al op jonge leeftijd vissen van zijn vader en hij legt je dan ook graag uit hoe je het net binnen haalt en mag je de vis zelf uit het net halen, deze gaan allemaal mee terug aan het einde van de dag. Dit is de authentieke variant van het ijsvissen. Er wordt een kampvuur gemaakt óp het meer en Marjo heeft een fijne lunch en wat lekkers ingepakt. Nadat je bent opgewarmd met een kopje thee of koffie is het tijd om een gat te boren in het ijs en de hengel uit te werpen, de moderne variant van ijsvissen! Wie voegt er nog een mooie vis toe aan de vangst van de dag? In de avond heeft Marjo een bijzonder diner voor je bereidt, het is een proeverij menu van diverse soorten vis (waaronder de diezelfde dag gevangen vis!). De bereidingswijze varieert van rauw tot gerookt en van gebakken tot kaviaar. Een fijne avond om lang te tafelen en na te praten over de mooie ervaringen tijdens deze reis. Sauna, diner en overnachting in Ollila.
Duur programma: ca. 7 uur

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Helaas komt er aan al het moois een einde. Nog even genieten van een heerlijk ontbijt van Marjo. Je zult nog heimwee krijgen naar haar lekkere gerechten en deze prachtige locatie. Na het ontbijt word je terug naar de luchthaven gebracht om vervolgens met mooie herinneringen weer het vliegtuig naar Amsterdam in te stappen. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur