PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

Op jacht naar het noorderlicht in het hart van Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Kittilä. In Luosto aangekomen schuiven we direct aan voor een heerlijke warme lunch. Daarna check je in bij de receptie van Hotel Luostotunturi en zoek je jouw privé bungalow of hotelkamer op. Roderik neemt je mee voor een introductierondje door Luosto. Ook haal je de thermo-overall op bij het safarihuis van Lapland Safaris. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht?

Dag 2

Dag 2 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste dagexcursie op het programma. De perfecte manier om de arctische natuur te ontdekken is door op sneeuwschoenen op pad te gaan. De gids van Lapland Safaris zal je meenemen naar locaties waar je doorgaans niet zonder sneeuwschoenen kunt komen. Geniet van de indrukwekkende stilte, luister naar de verhalen van de gids en geniet bij de “Tikkalaavu” van een outdoorlunch bij het open vuur. Vanavond wordt er wederom een dinerbuffet georganiseerd in het hotel. Roderik zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert.
Duur sneeuwschoen-programma: ca. 3 uur.

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren!

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Vanaf de heuvels geniet je van prachtige vergezichten over het oneindige taigawoud. Ongeveer halverwege stop je bij een knusse Finse kota om te genieten van koffie en een klein broodje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. Vanavond eet je in het blokhutrestaurant, waar een dinerbuffet met Lapse gerechten op je staat te wachten. Roderik houd je op de hoogte van de noorderlichtsituatie.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Husky’s en noorderlicht?

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond schep je deze ochtend wat extra havermout op, want na het uitgebreide ontbijtbuffet staat er weer een mooie buitenactiviteit op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Na een uitgebreide instructie van de huskygids ga je op pad met een span husky's. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een reisgenoot zit in de slee. Tijdens de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld wat te gaan wandelen door het Winterwonderland, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan langlaufen? Diner in Hotel Luostotunturi, noorderlichtvoorspelling door Roderik en eventueel noorderlichtjagen.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)

Dag 5

Dag 5 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, langlaufen, wandelen of misschien een optionele excursie? Het hoogtepunt voor vandaag is echter ongetwijfeld het exclusieve avondprogramma met bezoek aan de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten. 
Duur rendierfarm-programma: ca. 4-5 uur.

Dag 6

Dag 6 Vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Bezoek bijvoorbeeld de Lampivaara heuvel, waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Op vrijdagavond is er een uitgebreid buffet voorzien in het gezellig ingeklede blokhutrestaurant. Vervolgens ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht.

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om een volledige dag te gaan sneeuwscooteren? Of een nog langere huskysafari te maken? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub van het hotel is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kittilä en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur