PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

Op jacht naar het noorderlicht in het hart van Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar een kleine luchthaven in Fins Lapland. Met een privé bus vertrek je samen met Ruben Weytjens naar Luosto. In Luosto gaan we eerst even genieten van een uitgebreide lunch, waarna je incheckt bij de receptie van Hotel Luostotunturi en jouw privé bungalow of hotelkamer op zoekt. Ruben neemt je mee voor een introductierondje door Luosto. Zo weet je alvast de weg voor vanavond naar de beste noorderlichtlocaties. Ook haal je de thermo-overall op bij het safarihuis van Lapland Safaris die je de gehele week kunt gebruiken. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen.
Aan het begin van de avond geniet je van het diner in het restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht? 

Dag 2

Dag 2 Husky’s en noorderlicht?

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond schep je deze ochtend wat extra havermout op, want na het ontbijt staat er een mooie buitenactiviteit op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Na een uitgebreide instructie van de huskygids ga je op pad met een span husky's. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een reisgenoot zit in de slee. Tijdens de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld wat te gaan wandelen door het Winterwonderland, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan langlaufen? Diner in Hotel Luostotunturi, noorderlichtbriefing door Ruben en eventueel noorderlichtjagen. Overnachting in Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)

Dag 2

Dag 2 Jouw dag in Lapland

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel is de dag helemaal aan jou. Misschien heb je een sneeuwschoen excursie geboekt met een lokale gids die jou mee zal nemen naar locaties wat dieper in de natuur. Vanavond wordt er wederom een diner georganiseerd in het hotel. Ruben zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert. 

Dag 4

Dag 4 Jouw dag in Lapland

Een bezoek aan een rendierfarm is eigenlijk wel een must. Tijdens een rendiersafari maak je een sledetocht door de wildernis, en leer je meer over de rendier en de traditionele rendierhouderij bij een kampvuur. In Luosto heb je zoals elke dag uiteraard ook de vrije tijd om bijvoorbeeld de skipiste op te zoeken of te ontspannen in het hotel of bungalow. Gedurende de dag houdt Ruben je op de hoogte van de noorderlicht- en weersituatie. Na het diner gaan we uiteraard weer naar buiten. Of we zitten warm bij een zelfgemaakt vuurtje, of we worden warm van het dansende noorderlicht. 

Dag 5

Dag 5 Jouw dag in Lapland

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijt in het hotel restaurant. Vervolgens is het misschien wel tijd voor een sneeuwscootersafari?  Tijdens zo'n excursie rijd je op je eigen sneeuwscooter via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes, met uiteraard begeleiding van een professionele gids. Vanaf de heuvels geniet je van prachtige vergezichten over het oneindige taigawoud. Ongeveer halverwege stop je bij een knusse Finse kota om te genieten van koffie en een klein broodje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. In het hotel restaurant zul je weer genieten van het diner, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht. 

Dag 6

Dag 6 Vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je wederom de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventueel met Ruben mee op een mooie wandeltocht naar de Lampivaara heuvel, waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi (nogmaals) proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Na het diner ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht. 

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Geniet van je laatste volle dag in de geweldige natuur. Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in nog een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om een volledige dag te gaan sneeuwscooteren? Of een nog langere huskysafari te maken? Maak zeker nog een lange wandeltocht en laat de indrukwekkende stilte tot je komen. Na het diner hopen we voor een laatste maal het magische noorderlicht te kunnen verwelkomen. 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur