Nieuw: de Noorderlicht App van Voigt Travel
Noorderlicht App

Nieuw: de Noorderlicht App van Voigt Travel

Ga jij op reis met Voigt Travel en ben je geïnteresseerd in het noorderlicht? Dan is deze exclusieve app er speciaal voor jou!
De Voigt Travel Noorderlichtapp is exclusief ontwikkeld dóór en vóór de echte noorderlichtjagers. We combineren onze decennia aan ervaring in het jagen op het noorderlicht in het arctisch gebied met de wetenschap. De app toont de zonnewind data die gemonitord wordt door een satelliet op 1,5 miljoen kilometer van de aarde, en zet dit om in een kans verwachting voor jouw favoriete locatie. Deze app is jouw persoonlijke gids voor het noorderlicht! Omdat alleen de noorderlichtjager die de parameters continu in de gaten houdt, de kansen op het zien van het noorderlicht zal maximaliseren.
 
In deze app kun je:

  • Voor jouw bestemming bekijken hoe groot de kans is dat je de komende uren het noorderlicht kunt zien
  • Zien wat de voorspelling is van bewolking en temperatuur in de komende uren
  • Voor jouw bestemming een indicatie krijgen van de kans op noorderlicht voor de komende dagen
  • Voor jouw bestemming bekijken wat de actuele stand is van de maan en zon
  • Een pushnotificatie instellen zodat je een melding ontvangt als er op jouw bestemming noorderlicht verwacht wordt
  • Zien via een webcam waar ter wereld op dit moment noorderlicht te zien is
  • Leren hoe jij de beste foto’s van het noorderlicht kunt maken
  • Meer lezen over de prachtige bestemmingen van Voigt Travel

Enkele weken voor vertrek naar je noorderlicht bestemming in Noorwegen, IJsland of Lapland ontvang jij van Voigt Travel een mail met daarin het wachtwoord waarmee je deze app kunt installeren. In de app bekijk je het 'Hoe werkt het'-filmpje om je wegwijs te maken in de app. Wij wensen je veel plezier!
Voor meer informatie neem gerust contact met ons op via: info@voigt-travel.nl of neem een kijkje op www.voigt-travel.nl.
 

Waar kan ik de app downloaden?

De Noorderlicht App is een initiatief van Voigt Travel en is gratis te downloaden op jouw mobiel in de Android Google Play en App Store. Wanneer je de app op je iPad wilt downloaden en gebruik maakt van de zoekfunctie in de App Store, klik dan boven in de menubalk van de Apple Store op "voor iPhone". Het wachtwoord ontvang je van Voigt Travel of kun je hieronder aanvragen.

Google Play  App Store

Vraag hier het wachtwoord aan

Om de Noorderlicht App te kunnen gebruiken, heb je een wachtwoord nodig. Vul onderstaand formulier in en wij sturen je het wachtwoord toe via de e-mail.

Hoe ga ik aan de slag met de Noorderlicht App?

Heb je de Noorderlicht App geïnstalleerd, kun je direct aan de slag! De eerste stap is om de locatie in te stellen van je reisbestemming. Dit doe je door te kiezen voor Wijzig Locatie in de rechter boven hoek van de Home pagina. Zo kies je bijvoorbeeld voor Tromsø in Noorwegen, Kiruna in Zweden, Myvatn in IJsland of Luosto in Finland.

Noorderlicht app screenshot
 

Ook kun je hier instellen of je push notificaties wenst te ontvangen. Zodra de noorderlichtkans op de ingestelde locatie boven de respectievelijk 25%, 50% en 75% uitkomt ontvang je daarvan een bericht. Na het aanpassen van de locatie, kun je in de app de noorderlicht kans bekijken voor de komende uren en dagen, op de door jou gekozen bestemming. Veel plezier! 

Meer weten over de werking van de App? Bekijk hiervoor in het hoofdmenu de optie: Hoe werkt de App?

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel