Kiruna in Noord-Zweden

kiruna zweden

lapland kiruna

Kiruna in Zweeds Lapland

Kiruna bevindt zich in het uiterste noorden van Zweden en is in de winter een geliefde vakantiebestemming. De stad beschikt over een internationale luchthaven en is vooral bekend vanwege de ijzerertsmijn die naast de stad ligt. In Kiruna kun je alle winterse activiteiten ondernemen die je van een vakantie in Zweeds Lapland verwacht. Van skiën en sneeuwscootertochten tot huskysafari’s en het noorderlicht. Niet ver van Kiruna is Abisko National Park gelegen, dat volgens de Zweden de beste plek voor het noorderlicht in Lapland is. Lapland specialist Voigt Travel vliegt in de winter van Amsterdam naar Kiruna.

Vakantie in Kiruna

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen naar Kiruna. Bekijk hieronder al onze winterreizen. Van overnachten in de heuvels van Abisko National Park, tot een verblijf in Kiruna zelf.
 

 • Met privé sauna 8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.
  Björkliden bungalows bjorkliden zweeds lapland
 • Noorderlicht locatie 8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.
  Noorderlicht in Abisko & Kiruna abisko zweden
 • Onontdekt Zweden 8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.
  Sneeuwavontuur Kiruna kiruna zweden
 • Noorderlicht topper 5 dagen, v.a. € 1.495 p.p.
  Noorderlicht in Kiruna 5 dagen zweden lapland
 • Ongerept 4 dagen, v.a. € 1.395 p.p.
  Noorderlicht in Kiruna 4 dagen lapland zweden

Kiruna Lapland uitgelicht

Kiruna ligt ongeveer 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel in Zweden, het deel dat tot Zweeds Lapland behoort. Kiruna is de laatste jaren veel in het nieuws vanwege de ijzerertsmijn, die de inwoners van de stad dwingt om alle hebben en houden op te pakken en naar een locatie een paar kilometer verderop te verhuizen. De stad ligt aan de spoorlijn Luleå – Narvik en heeft een aantal bezienswaardigheden, waaronder de kerk van Kiruna. Niet alleen in de winter is de stad een bezienswaardigheid. Bezoek ook Kiruna in de zomer.

Kiruna is echter vooral populair vanwege haar ligging in het noorden van Zweden de kans op het zien van het noorderlicht. Ook is het IJshotel, in het nabijgelegen plaatsje Jukkasjärvi, een absolute trekpleister. Tijdens de reizen van Voigt Travel is een bezoek aan het IJshotel mogelijk. Naast de hotelkamers is dit complex alleen al leuk om doorheen te lopen vanwege de vele kunstwerken van ijs.

Vakantie Kiruna boeken

Zelf ook in de winter naar Kiruna op vakantie? Dankzij de rechtstreekse vluchten van Voigt Travel van Amsterdam naar Kiruna kun je al in 3 uur in het noorden van Zweden zijn. Bekijk de vluchttijden.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel