Sneeuwavontuur Kiruna

Van een moderne stad naar de wildernis tussen de elanden

sneeuwavontuur-kiruna-header

Sneeuwavontuur Kiruna

Kiruna is een nieuwe winterbestemming voor Voigt Travelers. Dit onontdekte deel van Lapland is vol met avontuurlijke belevenissen in het hart van het Pure Noorden. U verblijft op twee verschillende locaties met beide een eigen karakter in een landschap dat varieert van een moderne stad naar de wildernis tussen de elanden. U begint uw reis in Kiruna, de hoofdstad van Zweeds Lapland. Vanaf hier gaat u mee naar een sneeuwscootersafari op de Zweedse bergen. ‘s Avonds kunt u verder ontspannen in de Aurora Spa. Na twee nachten in Kiruna gaat u verder de Lapse wildernis in naar Lappeasuando. Hier heeft u voor 5 nachten een goede kans om het noorderlicht vanuit uw accommodatie te spotten. Overdag gaat u mee op een huskysafari, sneeuwschoensafari en ijsvissen. Nog één speciale overnachting in de wilderniscabin maakt de reis onvergetelijk.

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten in Camp Ripan cabins in Kiruna op basis van halfpension
 • 4 nachten in een 2-persoonskamer in Lappeasuando en 1 nacht in een wilderniscabin met gedeelde faciliteiten op basis van volpension


Transfers
Alle transfers zijn inbegrepen bij het arrangement.
Transfer luchthaven Kiruna – IJshotel: ca. 15 minuten
Transfer IJshotel – Camp Ripan: ca. 25 minuten
Transfer Camp Ripan – Lappeasuando: ca. 1 uur
Lappeasuando – luchthaven Kiruna: ca. 45 minuten
 

NB: de arrangementen onder het kopje 'rondreizen' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 15 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Ideale ligging voor het spotten van wilde dieren zoals elanden, rendieren en lynxen
 • Sneeuwscootersafari op de Zweedse bergen incl. wildernislunch (ca. 5 uur)
 • Overnachting in een wilderniscabin met sauna belevenis
 • Lunch en rondleiding in het IJshotel in Jukkasjärvi
 • Huskysafari incl. wildernislunch (ca. 4 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling met ijsvissen incl. lunch in Lapse kota (ca. 2 uur)
 • Aurora Spa
 • Combinatie van verblijf in een Lapse stad en de stilte van de wilderis
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
hanna-i-lapland

Hanna Ikonen

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Sneeuwavontuur Kiruna

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kiruna. Na het ophalen van uw bagage begint direct het avontuur. Per trans...

Rechtstreekse vlucht naar Kiruna. Na het ophalen van uw bagage begint direct het avontuur. Per transfer wordt u in ongeveer 20 minuten naar een van de beroemdste ijshotels ter wereld gebracht. Elke winter wordt er een nieuw ijshotel gebouwd, maar daarnaast is er ook een permanent ijshotel dat het gehele jaar geopend is. Het gehele ijshotel is gedecoreerd met indrukwekkende ijssculpturen, die elk jaar worden vernieuwd. Tijdens de rondleiding hoort u hier alles over. Na de rondleiding gaat u naar het verwarmde restaurant waar een 3-gangen lunchbuffet voor u klaarstaat. Zo maakt u direct kennis met de Zweedse keuken. Na de lunch wordt u per transfer naar Camp Ripan gebracht, waar u incheckt in uw cabin en geniet van het diner in het nabijgelegen restaurant. Uw thermo uitrusting ligt voor u klaar in uw kamer.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 De Zweedse bergen in per sneeuwscooter

Na een lekker Scandinavisch ontbijt begint het avontuur naar de Zweedse bergen. U gaat met een minib...

Na een lekker Scandinavisch ontbijt begint het avontuur naar de Zweedse bergen. U gaat met een minibus naar Nikkaluokta waar u de sneeuwscooter opstapt. Na een kort instructie rijdt u met de sneeuwscooter naar het bergmeer Láddjujávri terwijl u in de verte de hoogste berg van Zweden ziet liggen, Kebnekaise. Tijdens de pauze probeert u het ijsvissen uit. Dit is een typische Lapse manier van vrijetijdsbesteding: gat boren, hengeltje uit en dan rustig wachten tot de vissen bijten. Tevens krijgt u een heerlijke lunch bereid met lokale delicatessen. Tijdens deze trip is er een grote kans dat u een wilde eland ziet! Na de excursie wordt u teruggebracht naar Camp Ripan. Na een spannend dag is het een goed moment om de verschillende sauna’s en jacuzzi van Aurora Spa in Camp Ripan te genieten, een gratis extra van Voigt Travel speciaal voor u! Diner en overnachting in Camp Ripan.
Duur programma: ca. 5 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar Lappeasuando

Na het ontbijt is het alweer tijd om Camp Ripan te verlaten. Na uitchecken en inlevering van de ther...

Na het ontbijt is het alweer tijd om Camp Ripan te verlaten. Na uitchecken en inlevering van de thermo-uitrusting wordt u opgehaald met een minibus naar Lappeasuando, een klein dorpje zo’n 65 kilometer ten zuiden van Kiruna. Hier wordt u ontvangen door Franziska en haar vriendelijke huskyhonden! Na inchecken in uw kamer en het ophalen van uw thermo-uitrusting wordt er een heerlijke welkomstlunch in een kota, een Lapse teepee, geserveerd. Tijdens de lunch krijgt u het programma voor het week te horen van uw gids. Misschien ziet u al vanavond het noorderlicht op de hemel dansen? Diner en overnachting in Lappeasuando.
Transfertijd Camp Ripan - Lappeasuando Lodge: ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

De dag begint met een lekker ontbijtbuffet in Lappeasuando. Na het ontbijt gaat u mee naar een sneeu...

De dag begint met een lekker ontbijtbuffet in Lappeasuando. Na het ontbijt gaat u mee naar een sneeuwschoenwandeling door het Zweedse bos. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen maar dat valt best mee. Gaat u een eland in het bos spotten? Tijdens de excursie komt u op een bevroren meer waar wederom uw geluk mag beproeven tijdens het ijsvissen. Onderweg maakt u een stop voor een heerlijke lunch in kota, een Lapse teepee. Terug in de lodge staat de lunch voor u klaar. In de namiddag heeft u tijd ter vrije besteding. Wilt u misschien verder het bos in met langlaufski's of sneeuwscooteren? Vraag even voor de mogelijkheden bij de receptie. Diner en overnachting in Lappeasuando.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Huskysafari

Na ontbijt gaat u de vriendelijkste dieren van Lapland ontmoeten: huskies! De gids vertelt u alles o...

Na ontbijt gaat u de vriendelijkste dieren van Lapland ontmoeten: huskies! De gids vertelt u alles over de honden en start met een uitleg over hoe u de slede moet besturen en hoe u kunt remmen. De honden zijn getraind en willen niets liever dan rennen, dus maakt u zich geen zorgen, het glijden gaat als vanzelf. Twee personen maken gebruik van een huskyslede, een bestuurd en één zit in de slee. Maak geen zorgen, tijdens de excursie maken uw genoeg stops om bestuurder te wisselen en foto’s maken. U maakt een stop onderweg voor een lekkere wildernislunch. Diner en overnachting in Lappeasuando.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sauna belevenis en wildernisovernachting

Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch wordt u per slede, voortgetrokken...

Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch wordt u per slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter, naar uw overnachtingsplek voor die avond gebracht: een romantische wilderniscabin, ver weg van de bewoonde wereld. Dit is een locatie voor romantici. Er is een beperkte elektriciteitsvoorziening, dus u krijgt kaarsen en een zaklamp als verlichting mee naar uw tweepersoonscabin. Het gedeelde toiletgebouw is in een apart bijgebouw en douchen doet u in de sauna, met een teiltje warm water, zoals de Zweden dit honderden jaren hebben gedaan en in hun buitenhuisje vaak nog steeds doen. Geniet van een heerlijke sauna avond met wat drankjes en hapjes en schuif daarna heerlijk rozig aan voor het diner. Overnachting in de wilderniscabin. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag op z'n Laps

Vandaag heeft u een vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om een extra excursie bij...

Vandaag heeft u een vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om een extra excursie bij boeken via de receptie van Lappeasuando. Wat dacht u van nog een extra huskysafari of een sneeuwscootersafari? Lunch, diner en overnachting in Lappeasuando. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en...

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Nederland. 
Transfertijd Lappeasuando - luchthaven Kiruna: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!
Dag 2 De Zweedse bergen in per sneeuwscooter
Dag 3 Naar Lappeasuando
Dag 4 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
Dag 5 Huskysafari
Dag 6 Sauna belevenis en wildernisovernachting
Dag 7 Vrije dag op z'n Laps
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf in Lappeasuando Lodge

Verblijf in Lappeasuando wilderniscabin

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb
 • Alle highlights Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse tocht Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Meerdaagse tocht Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en Sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Exclusief bij Voigt en adults only Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Nangu

  sneeuwavontuur-nangu-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Familie avontuur Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Unieke locatie
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Björkliden

  sneeuwavontuur-bjorkliden-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Sneeuwavontuur Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.093 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.695 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie