Sneeuwavontuur Kiruna

Van een Zweedse bergstad naar de wildernis tussen de elanden

sneeuwavontuur-kiruna-header

Sneeuwavontuur Kiruna

Regio Kiruna staat bekend als een perfecte plek voor het spotten van noorderlicht. Naast het noorderlicht is dit nog het onontdekte deel van Lapland, vol met avontuurlijke belevenissen in klein groepsverband. Tijdens deze afwisselende reis verblijf je op twee verschillende locaties met beide een eigen karakter in een landschap dat varieert van een noordelijke bergstad tot Lapse wildernis tussen de elanden. Je begint je reis in het sfeervolle Camp Ripan in Kiruna. Vanaf hier maak je een sneeuwscootersafari naar de Zweedse bergen. ‘s Avonds kun je verder ontspannen in de bijzondere Aurora Spa, met diverse sauna's, stoombad en een binnen- en buiten jacuzzi. Met een beetje geluk zie je het noorderlicht vanuit het jacuzzi aan de hemel dansen!  Na twee nachten in Kiruna ga je verder de Lapse wildernis in naar Lappeasuando. Bij deze kleinschalige lodge voel je je door de persoonlijke aandacht ook direct thuis. Overdag ga je mee op een huskysafari, sneeuwschoensafari en ijsvissen en na een verkwikkende sauna schuif je 's avonds aan voor een heerlijk diner. Het hoogtepunt van deze reis is toch wel de overnachting in de wilderniscabin in 'the middle of nowhere'. Maak hier kennis met de traditionele sauna in de wildernis. 


Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in Camp Ripan cabins in Kiruna op basis van halfpension
 • 4 nachten in een 2-persoonskamer in Lappeasuando en 1 nacht in een wilderniscabin met gedeelde faciliteiten op basis van volpension


Transfers
Alle transfers zijn inbegrepen bij het arrangement.
Transfer luchthaven Kiruna – Camp Ripan: ca. 15 minuten
Transfer Camp Ripan – Lappeasuando: ca. 1 uur
Lappeasuando – luchthaven Kiruna: ca. 45 minuten
 

NB: de arrangementen onder het kopje 'Actief' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 15 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Ideale ligging voor het spotten van wilde dieren zoals elanden, rendieren en lynxen
 • Overnachting in een wilderniscabin met sauna belevenis
 • Sneeuwschoenwandeling met ijsvissen incl. lunch in Lapse kota (ca. 5 uur)
 • Combinatie van verblijf in een Lapse stad en de stilte van de wildernis
 • Huskysafari incl. wildernislunch (ca. 4 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Eenmalig toegang aurora spa inclusief lokale wellness producten
 • Perfecte noorderlicht locaties
 • Kleine groepjes in onontdekt Zweden
 • Twee unieke hotels waar je je snel thuis voelt
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
kimberley-j-lapland

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Kiruna

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Je reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Kiruna in onontdekt Zweeds Lapland. Na het ophalen v...

Je reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Kiruna in onontdekt Zweeds Lapland. Na het ophalen van je bagage word je naar Camp Ripan gebracht, waar je incheckt bij de cabin en alvast je thermo uitrusting kan ophalen. Verken alvast de omgeving of het kleine centrum van Kiruna, of kom lekker bij van de vroege vlucht in je cabin of in de relaxruimte in het hoofdgebouw. 's Avonds schuif je aan voor een overheerlijke diner in het sfeervolle restaurant met open keuken.  Overnachting in Camp Ripan.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 De Zweedse bergen in per sneeuwscooter

Na een uitstekend Scandinavisch ontbijtbuffet begint het avontuur naar de Zweedse bergen. Na het aan...

Na een uitstekend Scandinavisch ontbijtbuffet begint het avontuur naar de Zweedse bergen. Na het aantrekken van je warme kleren stap je in Camp Ripan op de sneeuwscooter. Na een korte instructie rijd je met de sneeuwscooter over bevroren meren naar de wilde bossen toe.Tijdens de pauze krijg je een snack en kun je genieten van de wildernis. Tijdens deze trip is er een grote kans dat je een wilde eland ziet, die veel voorkomen in de regio. Na een inspannende dag is het in de namiddag/avond een goed moment om van de verschillende sauna’s en jacuzzi van Aurora Spa in Camp Ripan te genieten; een gratis extraatje van Voigt Travel speciaal voor jou. Maak gebruik van de inbegrepen lokale wellness producten zoals een koffiemasker, bodyscrub, huidolie en je voelt je absoluut als herboren. Bestel een lekker drankje en geniet van de rust en stilte vanuit de buiten jacuzzi. We duimen dat het noorderlicht voor je aan de hemel verschijnt! Diner en overnachting in Camp Ripan.
Duur programma: ca. 3 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar Lappeasuando

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om Camp Ripan te verlaten. Na uitchecken en inlevering van ...

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om Camp Ripan te verlaten. Na uitchecken en inlevering van de thermo-uitrusting word je opgehaald met een minibus om naar Lappeasuando te reizen, een klein dorpje zo’n 65 kilometer ten zuiden van Kiruna. Hier word je hartelijk ontvangen door Franziska en haar vriendelijke huskyhonden! Na het inchecken en het ophalen van je nieuwe thermo-uitrusting wordt er een heerlijke welkomstlunch in een kota, een Lapse tipi, geserveerd. Tijdens de lunch krijg je het programma voor het week te horen van de gids. Misschien zie je al vanavond het noorderlicht op de hemel dansen? Op loopafstand van Lappeasuando ligt een open veld vanwaar je wijds uitzicht hebt naar het noorden, dus als het aan de hemel verschijnt zie je het hier gegarandeerd! Diner en overnachting in Lappeasuando.
Transfertijd Camp Ripan - Lappeasuando Lodge: ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

De dag begint met een lekker ontbijtbuffet in Lappeasuando. Na het ontbijt neemt de gids je mee voor...

De dag begint met een lekker ontbijtbuffet in Lappeasuando. Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een inspannende en leuke sneeuwschoenwandeling door het Zweedse bos. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen maar dat valt reuze mee en je zult zien dat je er steeds meer lol in krijgt en steeds dieper door de sneeuw probeert te lopen. Probeer zo stil mogelijk te zijn want misschien spot je wel een eland in het bos! Tijdens de excursie kom je op een bevroren meer waar je je geluk mag beproeven tijdens het ijsvissen. Ook wordt er gestopt voor een heerlijke lunch bij kampvuur in een Lapse kota.  In de namiddag heb je tijd ter vrije besteding. Wil je misschien verder het bos in met langlaufski's of sneeuwscooteren? Vraag even voor de mogelijkheden bij de receptie. Het is natuurlijk ook mogelijk om lekker de sauna in te duiken. Diner en overnachting in Lappeasuando.
Duur programma: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Huskysafari

Wakker worden in Lapse wildernis blijft een bijzondere ervaring. Waarschijnlijk keek je hier al de h...

Wakker worden in Lapse wildernis blijft een bijzondere ervaring. Waarschijnlijk keek je hier al de hele week naar uit maar na alweer een heerlijk ontbijt van Franziska ga je de vriendelijkste dieren van Lapland ontmoeten: de husky's! De gids vertelt je alles over de honden en start met een uitleg over hoe je de slede moet besturen en hoe je kunt remmen. De honden zijn getraind en willen niets liever dan rennen, dus maak je geen zorgen, het glijden gaat als vanzelf. Twee personen maken gebruik van een huskyslede, één stuurt en één zit in de slee en tijdens de excursie maak je genoeg stops om van bestuurder te wisselen en foto’s te maken. Terwijl de husky's uitrusten geniet je wederom van een echte Lapse wildernislunch. Diner en overnachting in Lappeasuando.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sauna belevenis en wildernisovernachting

Na het ontbijt heb je de ochtend ter vrije besteding. Geniet van de omgeving tijdens een mooie wande...

Na het ontbijt heb je de ochtend ter vrije besteding. Geniet van de omgeving tijdens een mooie wandeling of vraag of Franziska de sauna voor je opwarmt, het is tenslotte vakantie en je hebt alle tijd. Na de lunch word je per slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter, naar de overnachtingsplek voor die avond gebracht: een romantische wilderniscabin, ver weg van de bewoonde wereld. Dit is een locatie voor romantici. Er is een beperkte elektriciteitsvoorziening, dus je krijgt kaarsen en een zaklamp als verlichting mee naar je tweepersoonscabin. Het gedeelde toiletgebouw is in een apart bijgebouw en douchen doe je in de sauna, met een teiltje warm water, zoals de Zweden dit honderden jaren hebben gedaan en in hun buitenhuisje vaak nog steeds doen. Geniet van een heerlijke traditionele sauna avond met wat drankjes en hapjes en schuif daarna heerlijk rozig aan voor het diner. Overnachting in de wilderniscabin. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag op z'n Laps

Vandaag heb je een vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om een extra excursie bij ...

Vandaag heb je een vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om een extra excursie bij boeken via de receptie van Lappeasuando. Wat dacht je van nog een extra huskysafari of een sneeuwscootersafari? Vraag Franziska gerust naar de mogelijkheden. Lunch, diner en overnachting in Lappeasuando. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en...

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Nederland. Laat je ons weten hoe je vakantie was?
Transfertijd Lappeasuando - luchthaven Kiruna: ca. 45 minuten
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!
Dag 2 De Zweedse bergen in per sneeuwscooter
Dag 3 Naar Lappeasuando
Dag 4 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
Dag 5 Huskysafari
Dag 6 Sauna belevenis en wildernisovernachting
Dag 7 Vrije dag op z'n Laps
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf in Lappeasuando Lodge

Verblijf in Lappeasuando wilderniscabin

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb
 • Alle highlights 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.965 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Tweedaagse huskytocht 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis met lange excursies 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Excursies inbegrepen 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Gezinsreis Zweden 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis met verblijf in knusse villa 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.795 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Complete reis 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie in typisch Fins dorp 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.445 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderlandweek-kids-akaslompolo-thumb
 • Toffe reis voor gezinnen met jonge kinderen 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.585 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur-tropiikki-kids-thumb
 • Veelzijdige faciliteiten 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Singlereis naar Arctisch Lapland 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Nuorgam Singles

  nuorgam-singles-thumb
 • Excursies inbegrepen 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur in de voorjaarsvakantie 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Kleinschalig verblijf en aandacht voor flora en fauna
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie