Sneeuwavontuur Juutua

Hoor je het stromende water van de Juutua rivier al? Bijzonder aan deze rivier is dat hij niet bevriest. Pal naast de rivier en in het centrum van Sami dorp Inari bevindt zich het pas vernieuwde Wilderness hotel Juutua. De week zit bomvol mooie activiteiten: een lokale gids neemt je mee wandelen langs de rivier, je ontmoet de Sami bevolking en hun rendieren en ervaart hoe het enthousiasme van de husky’s aanstekelijk werkt tijdens de huskysafari. Na een avontuurlijke dag vol sneeuwpret, ontspan je in de modern Scandinavisch ingerichte lounge. Geniet van het indrukwekkende uitzicht over de rivier onder bijvoorbeeld het genot van een van de vele cocktails, een echte specialiteit van dit hotel. Schuif in de avond aan voor het diner bij het fine dining restaurant Aanaar, waar met lokale en biologische ingrediënten centraal staan. De lokale visgerechten uit het Inari-meer en gerookt rendier zijn aanraders. Natuurlijk mag het noorderlicht niet ontbreken, dus houdt de voorspellingen in de gaten!

Verzorging
Je verblijft 7 nachten in de Wilderness kamer op basis van volpension. Het ontbijt en de lunch worden geserveerd in buffetvorm. Het diner wordt uitgeserveerd en is een vast dagmenu.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca: 45 minuten.

NB: Wij raden dit arrangement aan vanaf 18 jaar en ouder. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je één van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

 

Highlights

 • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 4 uur )
 • Huskysafari (ca. 2-3 uur incl. bezoek/introductie)
 • Bezoek aan rendierboerderij (ca. 2 uur)
 • Bezoek aan het Siida Museum in Inari (ca. 3 uur)
 • Winterwandeling langs de Jäniskoski rivier
 • Aurora Camp (ca. 3 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
renee-r-lapland

Renée Rikhof

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Wilderness Hotel Juutua

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Juutua

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in adembenemend winterwonderland

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo, word je met een transfer in circa 45 minuten naar Juutua Wil...

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo, word je met een transfer in circa 45 minuten naar Juutua Wilderness Lodge gebracht, hier dineer en overnacht je de gehele week. Check-in in de kamer en ontdek de omgeving alvast op eigen gelegenheid. Je ontvangt bij aankomst het excursie-programma voor de komende week. Houd ‘s avonds vooral onze Noorderlicht App in de gaten, wie weet ben jij al getuige van dit fenomeen op je eerste avond. Diner en overnachting in Wilderness Hotel Juutua. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Ontdek Lapland met de sneeuwscooter

Je begint de dag met een stevig ontbijt, waarna de gids je meer verteld over de eerste activiteit: s...

Je begint de dag met een stevig ontbijt, waarna de gids je meer verteld over de eerste activiteit: sneeuwscootersafari! De ideale manier om kennis te maken met Lapland. Je maakt een adembenemende tocht van circa 4 uur door de typerend besneeuwde bossen. Geniet van het landschap en maak snelheid over het immense Inarimeer. Onderweg maak je een stop om te genieten van een lunch die bereid is boven open vuur. De middag is ter vrije besteding en ’s avonds word je verwacht in restaurant Aanaar, waar je een culinaire ervaring te wachten staat. Diner en overnachting in Wilderness Hotel Juutua.
Duur programma: circa 4 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 De geschiedenis van de Sami bevolking

Vandaag staat in het teken van de Sami, de oorspronkelijk lokale bevolking van Lapland, hun geschied...

Vandaag staat in het teken van de Sami, de oorspronkelijk lokale bevolking van Lapland, hun geschiedenis en cultuur. Na het ontbijt wandel je naar het beroemde Sami Siida, het Sami museum. De wandeling is circa 1 kilometer. Het museum is pas gerenoveerd en neemt je mee naar een reis door de tijd. Je raakt bekend met de rijke cultuur van de Sami bevolking en hun rol in de het hedendaagse Lapland. Ervaar de acht verschillende seizoenen die Lapland heeft en zie de wonderen van de Arctische natuur.
Duur programma: circa 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Wandeling langs de Juutua rivier

Vandaag begin je de dag met een wandeling naar de grootste stroomversnelling van de Juutua rivier: d...

Vandaag begin je de dag met een wandeling naar de grootste stroomversnelling van de Juutua rivier: de Jänisköski rapids. De wandeling is geschikt voor iedereen en is circa 1 kilometer lang. De gids vertelt je over de levensstijl van de locals en leert je meer over waarom de Juutua rivier een belangrijk onderdeel is van de Inari Sami cultuur. Zoals echte Finnen dat doen, stop je onderweg om een kampvuur te maken, waar je, met het geluid van stromend water op de achtergrond, worstjes grilt onder het genot van een warm drankje. De middag en avond ter vrije besteding. Spot jij vanavond het noorderlicht? Diner en overnachting in Wilderness Hotel Juutua.
Duur programma: circa 2 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Ontmoet de rendierhouder en zijn rendieren

Hoe oud worden rendieren? Leven ze in het wild? Waar vind je ze? Vandaag maak jij kennis met een lok...

Hoe oud worden rendieren? Leven ze in het wild? Waar vind je ze? Vandaag maak jij kennis met een lokale rendierherder. Na het ontbijt stap je in de auto en bezoek je een rendierfarm. Je leert alles over de herders, hun rendieren en het leven op een rendierfarm. Diner en overnachting in Wilderness Hotel Juutua.
Duur programma: circa 2,5 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Even bijkomen en het Noorderlicht

Vandaag heb je een naar eigen inzicht in te vullen ochtend en middag. Je kan even bijkomen van de in...

Vandaag heb je een naar eigen inzicht in te vullen ochtend en middag. Je kan even bijkomen van de indrukken die je de afgelopen dagen hebt opgedaan. Kom tot rust tijdens een dagje ‘wellness’ in de sauna, of maak op eigen gelegenheid een mooie wandeling door de besneeuwde bossen. ’s Avonds geniet je weer van het diner bij Aanaar, voordat de gids je meeneemt om met een slee, getrokken door een sneeuwscooter, te vertrekken naar het Aurora kamp. Onder het genot van een warm drankje, bij het knisperende kampvuur wacht je geduldig af tot de luchtshow begint. Met een beetje mazzel zie je vandaag, hetgeen waar veel mensen voor naar Lapland reizen: het Noorderlicht! Diner en overnachting in Wilderness Hotel Juutua.
Duur avondprogramma: circa 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Ontmoet de enthousiaste husky’s

Vandaag staan de enthousiaste husky’s met hun felblauwe ogen en besneeuwde warme vacht al op j...

Vandaag staan de enthousiaste husky’s met hun felblauwe ogen en besneeuwde warme vacht al op je te wachten. Je zult merken dat de honden niets liever willen dan rennen en dat hun enthousiasme aanstekelijk werkt. De rit duurt zo’n 1,5 uur, waarna je opwarmt en de honden kan knuffelen bij de huskyfarm. Houdt 's avonds de Noorderlicht app goed in de gaten, wie weet heb jij nogmaals het geluk om dit natuurwonder te aanschouwen. Diner en overnachting in Wilderness Hotel Juutua.
Duur programma: circa 2,5 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Vol herinneringen terug naar huis!

Voor het laatst wakker worden in een betoverend landschap en genieten van een heerlijk ontbijt, voor...

Voor het laatst wakker worden in een betoverend landschap en genieten van een heerlijk ontbijt, voor je weer in de bus stapt die je in circa 45 minuten naar het vliegveld brengt. Je vliegt met een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam en nu kan het nagenieten beginnen. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in adembenemend winterwonderland
Dag 2 Ontdek Lapland met de sneeuwscooter
Dag 3 De geschiedenis van de Sami bevolking
Dag 4 Wandeling langs de Juutua rivier
Dag 5 Ontmoet de rendierhouder en zijn rendieren
Dag 6 Even bijkomen en het Noorderlicht
Dag 7 Ontmoet de enthousiaste husky’s
Dag 8 Vol herinneringen terug naar huis!
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Adults only tussen de Finse bossen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 3.195 p.p.

  Nangu Lodge

  Nangu Lodge
 • Kamer met panoramaramen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Star Arctic

  Sneeuwavontuur Star Arctic