PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Juutua

Prachtige locatie aan de Juutua rivier

Dag 1

Dag 1 Welkom in adembenemend winterwonderland

Welkom in adembenemend winterwonderland

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo, word je met een transfer in circa 45 minuten naar Juutua Wilderness Lodge gebracht, hier dineer en overnacht je de gehele week. Check-in in de kamer en ontdek de omgeving alvast op eigen gelegenheid. Je ontvangt bij aankomst het excursie-programma voor de komende week. Houd ‘s avonds vooral onze Noorderlicht App in de gaten, wie weet ben jij al getuige van dit fenomeen op je eerste avond.

Dag 2

Dag 2 Ontdek Lapland met de sneeuwscooter

Ontdek Lapland met de sneeuwscooter

Je begint de dag met een stevig ontbijt, waarna de gids jou meer verteld over de eerste activiteit: sneeuwscootersafari! De ideale manier om kennis te maken met Lapland. Je maakt een adembenemende tocht van circa 4 uur door de typerend besneeuwde bossen. Geniet van het landschap en maak snelheid over het immense Inarimeer. Onderweg maak je een stop om te genieten van een lunch die bereid is boven open vuur. De middag is ter vrije besteding en ’s avonds word je verwacht in restaurant Aanaar, waar je een culinaire ervaring te wachten staat.
Duur programma: circa 4 uur.

Dag 3

Dag 3 De geschiedenis van de Sami bevolking

De geschiedenis van de Sami bevolking

Vandaag staat in het teken van de Sami , de oorspronkelijk lokale bevolking van Lapland, hun geschiedenis en cultuur. Na het ontbijt wandel je naar het beroemde Siida, het Sami museum. De wandeling is circa 1 kilometer. Het museum is pas gerenoveerd en neemt je mee naar een reis door de tijd. Je raakt bekend met de rijke cultuur van de Sami bevolking en hun rol in de het hedendaagse Lapland. Ervaar de acht verschillende seizoenen die Lapland heeft en zie de wonderen van de Arctische natuur.
Duur programma: circa 2-3 uur

Dag 4

Dag 4 Luister naar het stromende water van de Juutua rivier tijdens een wandeling

Luister naar het stromende water van de Juutua rivier tijdens een wandeling

Vandaag begin je de dag met een wandeling langs de grootste stroomversnelling van de Juutua rivier. De wandeling is geschikt voor iedereen en is circa 1 kilometer lang. Laat je inspireren door de verhalen over de levensstijl van de locals en leer meer over de Juutua rivier en waarom dit een belangrijk onderdeel is van de Inari Sami cultuur. Zoals echte Finnen dat doen, stoppen we onderweg om een kampvuur te maken, waar we, met het geluid van stromend water op de achtergrond, worstjes grillen onder het genot van een warm drankje. De middag en avond mag je zelf indelen. Kom bijvoorbeeld tot rust in de Finse sauna of geniet van een heerlijke cocktail aan de bar.
Duur programma: circa 2 uur.
 

Dag 5

Dag 5 Ontmoet de rendieren en hun herders

Ontmoet de rendieren en hun herders

Hoe oud worden rendieren? Leven ze in het wild? Waar vind je ze? Vandaag maak jij kennis met een lokale rendierherder. Na het ontbijt stap je in de auto en bezoek je een rendierfarm. Je leert alles over de herders, hun rendieren en het leven op een rendierfarm. Stap op de rendierslede en maak een rondje of laat de rendieren wat mos uit jouw handen eten.
Duur programma: circa 2,5 uur.

Dag 6

Dag 6 Even bijkomen en het Noorderlicht

Even bijkomen en het Noorderlicht

Vandaag heb je een naar eigen inzicht in te vullen ochtend en middag. Je kan even bijkomen van de indrukken die je de afgelopen dagen hebt opgedaan. Kom tot rust tijdens een dagje ‘wellness’ in de sauna, of maak op eigen gelegenheid een mooie wandeling door de besneeuwde bossen. ’s Avonds geniet je weer van het diner bij Aanaar, voordat de gids je meeneemt om met een slee, getrokken door een sneeuwscooter, te vertrekken naar het Aurora kamp. Onder het genot van een warm drankje, bij het knisperende kampvuur wacht je geduldig af tot de luchtshow begint. Met een beetje mazzel zie je vandaag, hetgeen waar veel mensen voor naar Lapland reizen: het Noorderlicht!
Duur avondprogramma: circa 3 uur

Dag 7

Dag 7 Ontmoet de enthousiaste husky’s

Ontmoet de enthousiaste husky’s

Na de gebroken nacht van gisteren heb je deze ochtend vrij om uit te slapen of rustig aan te doen. De enthousiaste husky’s met hun felblauwe ogen en besneeuwde warme vacht, horen bij het beeld van Lapland. Het mag dan ook niet ontbreken aan jouw reis: een huskysafari. Je zult merken dat de honden niets liever willen dan rennen en dat hun enthousiasme aanstekelijk werkt. De rit duurt zo’n 1,5 uur, waarna je opwarmt en de honden kan knuffelen bij de huskyfarm. Houdt 's avonds de Noorderlicht app goed in de gaten, wie weet heb jij nogmaals het geluk om dit natuurwonder te aanschouwen.
Duur programma: circa 2,5 uur.

Dag 8

Dag 8 Vol herinneringen terug naar huis!

Vol herinneringen terug naar huis!

Voor het laatst wakker worden in een betoverend landschap en genieten van een heerlijk ontbijt, voor je weer in de bus stapt die je in circa 45 minuten naar het vliegveld brengt. Je vliegt met een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam en nu kan het nagenieten beginnen.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: