Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

Kosteloos annuleren tot 2 maanden voor vertrek voor alle winterreizen

Boek nu je winterreis, annuleer kosteloos tot 2 maanden voor vertrek en ontvang je volledige aanbetaling retour. Zo profiteer je nu nog van de ruime keuze in ons aanbod! 

Wie droomt er nu niet van; een week verblijven in magisch Winterwonderland®, waarbij je samen met je gezin op pad gaat met een enthousiast husky-team, per sneeuwscooter door dichte bossen en over open vlakten rijdt, kennis maakt met de rendieren en tijdens een mooie en inspannende tocht op sneeuwschoenen van de stilte en de prachtige natuur geniet. Na een inspannende dag in de gezonde buitenlucht is het heerlijk thuiskomen in je eigen knusse bungalow met sauna. Je kunt in de volledig ingerichte keuken gemakkelijk zelf je maaltijden bereiden en een spelletje spelen met de kinderen bij de open haard. Trek er ook zelf op uit met sneeuwschoenen of langlaufski’s die je je gehele verblijf gratis mag gebruiken of maak een paar mooie afdalingen in de grootste skigebied van Fins Lapland. Een bezoek aan Lainio Snow Village met kamers en een restaurant van sneeuw en ijs is leuk voor jong en oud. Kortom, een heerlijk relaxte week met veel privacy in combinatie met een afwisselend activiteiten programma!

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van logies.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 45 minuten.
De check-in tijd bij de huisjes van Destination Lapland is 16:00 uur. Als extra service biedt Voigt Travel de mogelijkheid om tot die tijd uw spullen op te bergen in een aparte ruimte van restaurant Rouhe, gelegen in het centrum van Äkäslompolo. Je kunt hier tevens lunchen (op eigen kosten) en alvast wat eerste boodschappen doen in de supermarkt, die op loopafstand van het restaurant ligt. Tevens is er WiFi aanwezig in het restaurant. Zodra de huisjes gereed zijn voor check-in, word je weer door de bus en gids opgehaald.

Kinderen
Wij adviseren deze reis voor families met kinderen van 7 t/m 12 jaar oud. Wil je deze reis boeken met jongere of oudere kinderen? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten. 

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Bezoek rendierfarm met korte rendiersafari en soeplunch (ca. 4,5 uur)
 • Bezoek aan Lainio Snow Village incl. soeplunch (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (ca. 2,5 uur en 9 km)
 • Sneewschoenwandeling (ca. 2 uur)
 • Gratis gebruik van sneeuwschoenen en langlaufski's gedurende je verblijf
 • Verblijf in knusse bungalow met open haard en sauna
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur en 20 km)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Logies
 • December - februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisanne-n-lapland

Lisanne van Nie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Äkäslompolo

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kittilä in Fins Lapland en transfer naar het centrum van Äkä...

Rechtstreekse vlucht naar Kittilä in Fins Lapland en transfer naar het centrum van Äkäslompolo. Aangezien de check-in vanaf 16.00 uur is, biedt Voigt Travel als extra service de mogelijkheid om tot die tijd je spullen op te bergen in een aparte ruimte van restaurant Rouhe, gelegen in het centrum van Äkäslompolo. Je kunt hier tevens lunchen (op eigen kosten) en alvast wat eerste boodschappen doen in de supermarkt, die op loopafstand van het restaurant ligt. Tevens is er WiFi aanwezig in het restaurant. Zodra de huisjes gereed zijn voor check-in, word je weer door de bus en gids opgehaald. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. De kinderen willen vast meteen de sneeuwschoenen uitproberen die je het gehele verblijf gratis mag gebruiken of gewoon even lekker in de sneeuw spelen, er ligt recht voor het huisje meer dan genoeg sneeuw om lekker in te rollen! Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoensafari

Wakker worden in winterwonderland®, dat is genieten! Je start deze dag met een van de oudste mid...

Wakker worden in winterwonderland®, dat is genieten! Je start deze dag met een van de oudste middelen van vervoer in het gebied ten noorden van de poolcirkel: de sneeuwschoenen. Uiteraard krijg je eerst instructies en na een beetje oefenen zul je zien dat het eigenlijk best makkelijk is. Je zult merken dat je met deze speciale 'tennisrackets' zelfs door diepe sneeuw kunt wandelen en met de gids trek je door de bossen en heuvels rondom Äkäslompolo. De middag is ter vrije besteding. Misschien heb je de smaak van het sneeuwschoenwandelen te pakken en maak je nog een mooie tocht door de besneeuwde bossen. Het gebruik van langlaufski’s én sneeuwschoenen is bij het arrangement inbegrepen en je kunt er de hele week dan ook gratis gebruik van maken. Overnachting in Äkäslompolo of Villa Armas bungalows. 
Duur programma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht door Winterwon...

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. Kinderen t/m 14 jaar nemen plaats in een slede achter de sneeuwscooter. Je rijdt deels door besneeuwde bossen en over open vlakten. Halverwege stop je om foto’s te kunnen maken en kun je van bestuurder wisselen. De rest van de dag heb je wederom ter vrije besteding. Wellicht wil je gaan skiën; met 63 pistes en 29 skiliften is het Ylläs-gebied waar Äkäslompolo onderdeel van uitmaakt, het grootste skigebied van Fins Lapland. De bergen zijn natuurlijk niet zo hoog als in bijvoorbeeld de Alpen, maar de pistes zijn er heerlijk rustig en doordat er geen wachtrijen bij de skiliften voorkomen, ben je ook zo weer boven. Misschien willen de kinderen op les? In Lapland zijn korte lessen van 1,5 uur mogelijk die prima binnen het programma passen (ter plaatse te regelen nadat je je definitieve weekprogramma heeft gekregen). Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. 
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per scooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek aan Lainio Snow Village

In de ochtend word je opgehaald voor de bustransfer naar Lainio Snow Village; een meesterwerk op het...

In de ochtend word je opgehaald voor de bustransfer naar Lainio Snow Village; een meesterwerk op het gebied van sneeuw en ijs. Tijdens de rondleiding bezichtig je niet alleen de kamers in het hotelgedeelte, met bedden van ijs en rendierhuiden, maar ook het ijsrestaurant en de ijsbar. De gids vertelt je alles over het bouwen van Snow Village en hoe men het ijs uit de rivier haalt en bewaart. Aansluitend wordt er een heerlijke soeplunch geserveerd in het gezellige Lainio Restaurant. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. 
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op bezoek bij de rendierhouder

Je brengt een bezoek aan de rendierfarm van rendierhouder Sami en zijn familie (transfer ca. 70 km) ...

Je brengt een bezoek aan de rendierfarm van rendierhouder Sami en zijn familie (transfer ca. 70 km) waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroeger tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. Ook mag je proberen een rendier met een lasso te vangen en maak je een korte tocht van ca. een kilometer op een slede, voortgetrokken door een rendier. Rendieren zijn statige dieren en je zult versteld staan van hun kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Bij het kampvuur krijg je nog een warm drankje met koekjes aangeboden. Voordat je aan het eind van de middag terugkeert breng je eerst nog een bezoekje aan het rendiermuseum en de art gallery, hier kun je ook nog een leuk souvenirtje kopen. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo. 
Duur programma: ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Bezoek aan huskyfarm en mooie tocht

Vandaag is het een span dolenthousiaste husky’s waarmee je op pad gaat! Je zult versteld staan...

Vandaag is het een span dolenthousiaste husky’s waarmee je op pad gaat! Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! De honden vinden het heerlijk om aangehaald te worden en je schiet hier vast de mooiste plaatjes van je kinderen met de husky’s. Als het sein tot vertrek wordt gegeven is het ineens rustig. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slee kan gaan op de vlakke stukken! In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houd je de slee in bedwang en door je gewicht te verplaatsen op de glijders kun je meegeven in de bochten. Om de zoveel tijd ruil je van plek met je teamlid en kun je even uitrusten en genieten van het landschap. De kinderen nemen plaats in de slede. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Aan het einde van de tocht krijg je in een Lapse hut een warm drankje met koekjes aangeboden. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo.
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit ...

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen genoeg van kunt krijgen? Dan kun je deze altijd bijboeken via de receptie. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de besneeuwde bossen en heuvels, ne...

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de besneeuwde bossen en heuvels, neem afscheid van de vriendelijke mensen voordat je met de transfer naar het vliegveld gaat voor je vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Sneeuwschoensafari
Dag 3 Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®
Dag 4 Bezoek aan Lainio Snow Village
Dag 5 Op bezoek bij de rendierhouder
Dag 6 Bezoek aan huskyfarm en mooie tocht
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Familie avontuur in de voorjaarsvakantie Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.495 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Authentiek Zweeds verblijf NIEUW in Zweeds Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.995 p.p.

  Winterwonderland® week Burträsk

  winterwonderlandweek-burtrask-header-thumb
 • Gelegen op een eiland NIEUW in Zweeds Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.095 p.p., v.a. € 1.821 p.p.

  Sneeuwavontuur Kalix

  sneeuwavontuur-kalix-header-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Alles inclusief op prachtige locatie Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotka

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie voor stellen en gezinnen Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen Fins Lapland
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.645 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Lange excursies tegen aantrekkelijke prijs Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.645 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Perfecte gezinsreis inclusief huurauto Zweeds Lapland
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.699 p.p.

  Winterwonderland® week Björkliden Kids

  winterwonderland-week-kids-bjorkliden-header-thumb
 • Knusse bungalow en winterse activiteiten Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland week Levi

  winterwonderland-week-levi-thumb
 • Familie avontuur voor alle leeftijden Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.975 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Luxe verblijf en activiteiten in kleine groepen Fins Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ylläshumina

  yllashumina-lodge-thumb
 • Afwisselende gezinsreis Zweden Zweeds Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Lange safari's Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavontuur-hotel-jeris-header-thumb
 • Middle of nowhere Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Arctic Circle

  sneeuwavontuur-arctic-circle-header-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten Fins Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Inbegrepen activiteiten en verblijf in gezellig skidorp Fins Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Saariselkä

  sneeuwavontuur-saariselka-header-thumb
 • Toffe winteractiviteiten inbegrepen Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.475 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids nieuwjaar

  sneeuwavontuur-jeris-kids-ny-header-thumb
 • Kleinschalige huskytochten & perfect noorderlicht Zweeds Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.595 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

  husky-sneeuwavontuur-lappeasuando-header-thumb
 • Natuur en cultuur Fins Lapland
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavontuur-rovaniemi-header-thumb
 • Toffe reis voor gezinnen met jonge kinderen Fins Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur-tropiikki-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Het veilig-op-reis-pakket Gratis extra voor alle reizigers van Voigt Travel in de winter
veilig-op-reis-pakket-slider
Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Corona zorgmaatregelen Flexibel boeken, Repatriëringsgarantie, 24/7 bereikbaarheid op reis, Veilig-op-reis pakket
slider%20voigt%20corona%20zorgmaatregelen