Sneeuwavontuur Jeris Kids

Gratis annuleren tot 3 maanden voor vertrek van alle winterreizen

Boek nu je winterreis en profiteer van onze flexibele voorwaarden. Wat er ook gebeurt: tot 3 maanden voor vertrek kun je gratis je reis annuleren. 

Zoek je een actief programma met je gezin tijdens de voorjaarsvakantie? Met de actieve Sneeuwavonturenweek Jeris Kids beleef je alles wat Lapland zo speciaal maakt. Alle inbegrepen excursies zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en naast het al veelzijdige programma heb je nog alle ruimte om je vakantie naar wens uit te breiden met prachtige safari's. De Jeris bungalows zijn prachtig gelegen aan een groot meer en je trekt er op uit op sneeuwschoenen en langlaufski's, per rendierslede en sneeuwscooter. De huskytocht door de besneeuwde bossen behoort tot één van de hoogtepunten van de reis en de lunch in een restaurant van sneeuw en ijs is onvergetelijk. Het verblijf in je eigen bungalow en een duik in het 25 meter lange ijswak, maken deze reis tot een geweldig avontuur voor jong en oud. 

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. In de avond kun je genieten van een heerlijk 4 gangendiner. Je geniet eenmalig van ene traditioneel diner bij open vuur en op de laatste avond wordt er een speciaal Laps diner geserveerd. Het restaurant biedt voldoende tafeltjes om privé te dineren, maar vaak zoekt de groep elkaar op tijdens de maaltijden.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 60 minuten

Kinderen
Wij adviseren deze reis voor families met kinderen van 5 t/m 12 jaar oud. Wil je deze reis boeken met jongere of oudere kinderen? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten. 

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. Bij sneeuwscootersafari's nemen kinderen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids.

Highlights

 • Huskysafari van ca. 15 km (ca. 2,5 uur met huskyrit van 1,5 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2 uur) en ijsvissen (ca. 2 uur)
 • Langlauftocht (ca. 2 uur) en sneeuwscootersafari (ca. 30 km, 2 uur)
 • Bezoek rendierfarm met korte rendiertocht incl. lunch in ijsrestaurant (ca. 3-4 uur)
 • Noorderlicht avond (ca. 1-2 uur)
 • Arctic Spa met 25 meter lang ijswak
 • Laps diner
 • Traditioneel diner bij open vuur
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisanne-n-lapland

Lisanne van Nie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Jeris bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Jeris Kids

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kittilä en transfer naar Jeris bungalows. Check-in, je ...

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kittilä en transfer naar Jeris bungalows. Check-in, je krijgt alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall die je hier goed zult kunnen gebruiken: goed warm aangekleed kun je 's avonds alvast kijken of je het noorderlicht aan de hemel kunt ontdekken en de kinderen spelen ongetwijfeld alvast even lekker in de diepe sneeuw rondom je bungalow. Lunch, diner en overnachting in Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Huskysafari en noorderlicht avond

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch sta...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch staat er een huskysafari op het programma. Je wordt per auto naar de nabij gelegen huskyfarm gebracht. Je maakt kennis met je eigen enthousiast blaffende hondenteam en de gids laat je de kennels zien waar de honden verblijven. Na een korte instructie is het dan eindelijk zover: je maakt een tocht van ca. 15 km door de besneeuwde bossen. Eén volwassene stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen met 1 of 2 kinderen voor zich. Onderweg is er gelegenheid om van plek te wisselen. Na de safari hebben de kinderen nog de tijd om met de husky’s te knuffelen terwijl je de mooiste plaatjes voor in het fotoalbum schiet. In de avond ga je met de gids op pad waarbij de gids meer vertelt over het noorderlicht en hoe het natuurverschijnsel ontstaat terwijl je geniet van een drankje en een snack. Lunch, diner overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 1-2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Na het ontbijt ga je onder leiding van een gids de arctische wildernis in op sneeuwschoenen. Eerst k...

Na het ontbijt ga je onder leiding van een gids de arctische wildernis in op sneeuwschoenen. Eerst krijg je een gedegen instructie hoe je de sneeuwschoenen en stokken het beste kunt gebruiken. Je zult zien dat het veel makkelijker is dan je denkt! Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om even uit te blazen en vertelt de gids je van alles over de natuur. Wedden dat de kids voorop lopen! Na de lunch ga je ijsvissen. Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids je de geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar…. Wie vangt de eerste vis? Na de afloop wacht de sauna op je. Diner en overnachting in Jeris.
Duur programma: langlaufen ca. 2 uur en ijsvissen ca. 2 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek rendierfarm en lunch in ijsrestaurant

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de 19e eeuwse rendierfarm die bij Torassieppi Winter Vi...

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de 19e eeuwse rendierfarm die bij Torassieppi Winter Village hoort. Hier vertelt de rendierhouder over het leven van en met de rendieren en je bezoekt een traditionele Lapse boerderij en museum. Alsof je zo terug gaat in de tijd! Aansluitend maak je nog een ritje van 3 km met de rendierslede, om een gevoel te krijgen hoe het is om met de rendieren op pad te gaan. Je hoort niets anders dan het suizen van de wind door de besneeuwde bomen en het gehijg van de rendieren. De lunch vindt plaats in het nabijgelegen ijsrestaurant van Torassieppi Winter Village. Bewonder ook de prachtige hotelkamers van sneeuw en ijs. Als je wilt kun je optioneel een overnachting in 1 van deze kamers bijboeken (zie excursies). Diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 3-4 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Langlaufen en sneeuwscootertocht

Na het ontbijt ga je iets heel Fins doen: een inspannende langlauftocht. De gids geeft eerst uitleg ...

Na het ontbijt ga je iets heel Fins doen: een inspannende langlauftocht. De gids geeft eerst uitleg over het gebruik van langlaufski's en de juiste techniek om je soepel door de sneeuw voort te bewegen. Vervolgens maak je met de gids een prachtige tocht door de bossen rond Jeris. Houd er wel rekening mee dat je je spieren goed zult voelen in de avond! Na de lunch in het restaurant ontmoet je je gids voor een korte instructie hoe je een sneeuwscooter dient te besturen. Vervolgens maak je met 2 personen per sneeuwscooter (de kinderen nemen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids) een prachtige tocht van circa 30 km door de besneeuwde bossen. Eén persoon bestuurt de sneeuwscooter en de andere persoon zit achterop. Onderweg heb je de mogelijkheid om van plaats te wisselen. Sauna, diner en overnachting in Jeris.
Duur programma: beide onderdelen ca. 2 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag

Een vrije dag waarop de mogelijkheid bestaat de omgeving te verkennen op sneeuwschoenen of tijdens e...

Een vrije dag waarop de mogelijkheid bestaat de omgeving te verkennen op sneeuwschoenen of tijdens een langlauftocht. Je kunt het materiaal hiervoor bij de receptie huren. Of neem eventueel deel aan optionele excursies. Je kunt ter plaatse bij aankomst informeren naar de mogelijkheden tijdens je verblijf. Lunch kan in het restaurant geserveerd worden maar je kunt ook een lunchpakket de natuur in meenemen. Sauna, diner en overnachting in Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag en Laps diner

Na het ontbijt heb je wederom de dag ter vrije besteding. Boek nog een laatste optionele excursie, o...

Na het ontbijt heb je wederom de dag ter vrije besteding. Boek nog een laatste optionele excursie, of geniet van de faciliteiten van Jeris en je bungalow. Heb je de rooksauna van de Arctische Spa al getest? Lunch in Jeris of vraag de mogelijkheden voor een lunchpakket, als je liever de natuur in nog wilt. ’s Avonds kun je genieten van een speciaal Laps afscheidsdiner aangezien het alweer de laatste avond boven de poolcirkel is. Overnachting in Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na alweer de laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet, wat zul je Lasse en zijn kookkunsten ...

Na alweer de laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet, wat zul je Lasse en zijn kookkunsten gaan missen, volgt de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Huskysafari en noorderlicht avond
Dag 3 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
Dag 4 Bezoek rendierfarm en lunch in ijsrestaurant
Dag 5 Langlaufen en sneeuwscootertocht
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 Vrije dag en Laps diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursie wordt ter plaatse bepaald door Hotel Jeris. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

harriniva-aurora-dome

Slapen onder het noorderlicht

Een nacht verblijven in een Aurora Dome is een unieke manier om winters Lapland te ervaren. De knusse en warme Domes liggen vlakbij het uitgestrekte bevroren meer, een perfecte locatie om het noorderlicht aan de sterrenhemel te spotten. De comfortabele domes zijn in iglo-stijl gebouwd en beschikken over 2 bedden, een open haard en een zitje. Door het transparante raam heb je een schitterend uitzicht naar de winterse hemel en hopelijk het magische Noorderlicht. Toilet, douche en sauna zijn op loopafstand van de Dome.

 • Prijs: € 160 per persoon (bij bezetting van 2 personen)
 • Duur: 1 nacht
harriniva-torassieppi-iglo

Slapen in een kamer van sneeuw en ijs

Je leest het goed: een kamer van sneeuw en ijs! Buiten kan het heel koud zijn, binnen slechts een paar graden onder nul. Maar wat kan jou dat schelen? Je ligt lekker in een speciale, warme slaapzak van de stilte en het avontuur te genieten! Inclusief: overnachting in 2-persoonskamer en slaapuitrusting. Douche, toilet en sauna zijn op loopafstand van het sneeuwhotel.

 • Prijs: € 100 per persoon (bij bezetting van 2 personen)
 • Duur: 1 nacht

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Familie avontuur in de voorjaarsvakantie boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.495 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Alles inclusief op prachtige locatie boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotka

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie voor stellen en gezinnen boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen boekbaar 20/21
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen boekbaar 20/21
  8 dagen, logies, v.a. € 1.645 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Lange excursies tegen aantrekkelijke prijs boekbaar 20/21
  8 dagen, logies, v.a. € 1.645 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Familie avontuur voor alle leeftijden boekbaar 20/21
  8 dagen, logies, v.a. € 1.975 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Luxe verblijf en activiteiten in kleine groepen boekbaar 20/21
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ylläshumina

  yllashumina-lodge-thumb
 • Afwisselende gezinsreis Zweden boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Lange safari's boekbaar 20/21
  8 dagen, logies, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie in typisch Fins dorp boekbaar 20/21
  8 dagen, logies, v.a. € 1.895 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderlandweek-kids-akaslompolo-thumb
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavontuur-hotel-jeris-header-thumb
 • Middle of nowhere boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Arctic Circle

  sneeuwavontuur-arctic-circle-header-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten boekbaar 20/21
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Eco vriendelijk boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Torassieppi

  sneeuwavontuur-torassieppi-header-thumb
 • Inbegrepen activiteiten en verblijf in gezellig skidorp boekbaar 20/21
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Saariselkä

  sneeuwavontuur-saariselka-header-thumb
 • Toffe winteractiviteiten inbegrepen Boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.475 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids nieuwjaar

  sneeuwavontuur-jeris-kids-ny-header-thumb
 • Kleinschalige huskytochten & perfect noorderlicht Boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.595 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

  husky-sneeuwavontuur-lappeasuando-header-thumb
 • Natuur en cultuur Boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavontuur-rovaniemi-header-thumb
 • Toffe reis voor gezinnen met jonge kinderen
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.585 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur-tropiikki-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Corona zorgmaatregelen Flexibel boeken, Repatriëringsgarantie, 24/7 bereikbaarheid op reis
slider%20voigt%20corona%20zorgmaatregelen