PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Jeris Kids

Gezinsvakantie in de wildernis van Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kittilä en transfer naar Jeris bungalows. Check-in, je krijgt alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall die je hier goed zult kunnen gebruiken: goed warm aangekleed kun je 's avonds alvast kijken of je het noorderlicht aan de hemel kunt ontdekken en de kinderen spelen ongetwijfeld alvast even lekker in de diepe sneeuw rondom je bungalow. Lunch, diner en overnachting in Jeris.

Dag 2

Dag 2 Huskysafari en noorderlicht avond

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch staat er een huskysafari op het programma. Je wordt per auto naar de nabij gelegen huskyfarm gebracht. Je maakt kennis met je eigen enthousiast blaffende hondenteam en de gids laat je de kennels zien waar de honden verblijven. Na een korte instructie is het dan eindelijk zover: je maakt een tocht van ca. 15 km door de besneeuwde bossen. Eén volwassene stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen met 1 of 2 kinderen voor zich. Onderweg is er gelegenheid om van plek te wisselen. Na de safari hebben de kinderen nog de tijd om met de husky’s te knuffelen terwijl je de mooiste plaatjes voor in het fotoalbum schiet. In de avond ga je met de gids op pad waarbij de gids meer vertelt over het noorderlicht en hoe het natuurverschijnsel ontstaat terwijl je geniet van een drankje en een snack. Lunch, diner overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 1-2 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Na het ontbijt ga je onder leiding van een gids de arctische wildernis in op sneeuwschoenen. Eerst krijg je een gedegen instructie hoe je de sneeuwschoenen en stokken het beste kunt gebruiken. Je zult zien dat het veel makkelijker is dan je denkt! Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om even uit te blazen en vertelt de gids je van alles over de natuur. Wedden dat de kids voorop lopen! Na de lunch ga je ijsvissen. Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids je de geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar…. Wie vangt de eerste vis? Na de afloop wacht de sauna op je. Diner en overnachting in Jeris.
Duur programma: langlaufen ca. 2 uur en ijsvissen ca. 2 uur​

Dag 4

Dag 4 Bezoek rendierfarm en lunch in ijsrestaurant

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de 19e eeuwse rendierfarm die bij Torassieppi Winter Village hoort. Hier vertelt de rendierhouder over het leven van en met de rendieren en je bezoekt een traditionele Lapse boerderij en museum. Alsof je zo terug gaat in de tijd! Aansluitend maak je nog een ritje van 3 km met de rendierslede, om een gevoel te krijgen hoe het is om met de rendieren op pad te gaan. Je hoort niets anders dan het suizen van de wind door de besneeuwde bomen en het gehijg van de rendieren. De lunch vindt plaats in het nabijgelegen ijsrestaurant van Torassieppi Winter Village. Bewonder ook de prachtige hotelkamers van sneeuw en ijs. Als je wilt kun je optioneel een overnachting in 1 van deze kamers bijboeken (zie excursies). Diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 3-4 uur​

Dag 5

Dag 5 Langlaufen en sneeuwscootertocht

Na het ontbijt ga je iets heel Fins doen: een inspannende langlauftocht. De gids geeft eerst uitleg over het gebruik van langlaufski's en de juiste techniek om je soepel door de sneeuw voort te bewegen. Vervolgens maak je met de gids een prachtige tocht door de bossen rond Jeris. Houd er wel rekening mee dat je je spieren goed zult voelen in de avond! Na de lunch in het restaurant ontmoet je je gids voor een korte instructie hoe je een sneeuwscooter dient te besturen. Vervolgens maak je met 2 personen per sneeuwscooter (de kinderen nemen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids) een prachtige tocht van circa 30 km door de besneeuwde bossen. Eén persoon bestuurt de sneeuwscooter en de andere persoon zit achterop. Onderweg heb je de mogelijkheid om van plaats te wisselen. Sauna, diner en overnachting in Jeris.
Duur programma: beide onderdelen ca. 2 uur​

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Een vrije dag waarop de mogelijkheid bestaat de omgeving te verkennen op sneeuwschoenen of tijdens een langlauftocht. Je kunt het materiaal hiervoor bij de receptie huren. Of neem eventueel deel aan optionele excursies. Je kunt ter plaatse bij aankomst informeren naar de mogelijkheden tijdens je verblijf. Lunch kan in het restaurant geserveerd worden maar je kunt ook een lunchpakket de natuur in meenemen. Sauna, diner en overnachting in Jeris.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag en Laps diner

Na het ontbijt heb je wederom de dag ter vrije besteding. Boek nog een laatste optionele excursie, of geniet van de faciliteiten van Jeris en je bungalow. Heb je de rooksauna van de Arctische Spa al getest? Lunch in Jeris of vraag de mogelijkheden voor een lunchpakket, als je liever de natuur in nog wilt. ’s Avonds kun je genieten van een speciaal Laps afscheidsdiner aangezien het alweer de laatste avond boven de poolcirkel is. Overnachting in Jeris.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Na alweer de laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet, wat zul je Lasse en zijn kookkunsten gaan missen, volgt de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur