PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Jeris Kids

Gezinsvakantie in de wildernis van Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Vanuit Amsterdam vlieg je met een directe vlucht naar Kittilä. Hier staat de transfer naar Jeris bungalows al voor je klaar. Tijdens de check-in krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall die je hier goed zult kunnen gebruiken: goed warm aangekleed kun je 's avonds alvast kijken of je het noorderlicht aan de hemel kunt ontdekken en de kinderen spelen ongetwijfeld alvast even lekker in de diepe sneeuw rondom je bungalow. Lunch, diner en overnachting in Jeris.

Dag 2

Dag 2 Bezoek rendierfarm en sledetocht

Bezoek rendierfarm en sledetocht

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de 19e eeuwse rendierfarm die bij Torassieppi hoort. Hier vertelt de rendierhouder over het leven van en met de rendieren. Aansluitend maak je een ritje van 3 km met de rendierslede, om een gevoel te krijgen hoe het is om met de rendieren op pad te gaan. Je hoort niets anders dan het suizen van de wind door de besneeuwde bomen en het geluid van de voetstappen van de rendieren. In de namiddag vertelt een gids je meer over het noorderlicht en de verhalen & mythes er omheen. Diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur​
Duur middagprogramma: ca. 1 uur

Dag 3

Dag 3 Huskysafari en diner bij open vuur

Huskysafari en diner bij open vuur

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet staat er een huskysafari op het programma. Je wordt per auto naar de nabij gelegen huskyfarm gebracht. Je maakt kennis met je eigen enthousiast blaffende hondenteam en de gids laat je de kennels zien waar de honden verblijven. Na een korte instructie is het dan eindelijk zover: je maakt een tocht van ca. 15 km door de besneeuwde bossen. Eén volwassene stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen met 1 of 2 kinderen voor zich. Onderweg is er gelegenheid om van plek te wisselen. Na de safari hebben de kinderen nog de tijd om met de husky’s te knuffelen terwijl je de mooiste plaatjes voor in het fotoalbum schiet. In de avond schuif je aan voor een heerlijk diner bij open vuur en komt er een Sami uit de regio langs die je meer vertelt over de Sami cultuur en laat een traditionele Joiku (Sami zang) horen. Lunch, diner overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari met authentiek netvissen

Sneeuwscootersafari met authentiek netvissen

Na het ontbijt is het tijd om te sneeuwscooteren! Je maakt met 2 personen per sneeuwscooter (de kinderen nemen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids) een prachtige tocht door de besneeuwde bossen (ca. 35 km). Eén persoon bestuurt de sneeuwscooter en de andere persoon zit achterop. Je stopt bij een nabijgelegen meer waar je de technieken leert van het authentiek netvissen, een bijzondere ervaring voor jong en oud! Diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 3-4 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije dag en Aurora Snow Shuttle

Vrije dag en Aurora Snow Shuttle

Vandaag heb je een vrije dag. Er is echter genoeg te doen bij het hotel. Zo is er bijvoorbeeld een glijbaan gemaakt van sneeuw waar je met banden vanaf kunt glijden of je duikt de Arctic Sauna World in, een toegangspas voor de hele week zit bij je reis inbegrepen. In de avond ga je op zoek naar het noorderlicht per Aurora Snow Train. Je zit comfortabel in een verwarmde cabine, terwijl een sneeuwscooter je voorttrekt over het meer. Bij het kampvuur grill je je eigen worstje (Makkara in het Fins) en hopelijk zie jij vanavond het noorderlicht aan de hemel verschijnen! Lunch, diner en overnachting in Jeris. 
Duur programma: ca. 2 uur 

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandelen door het nationaal park

Sneeuwschoenwandelen door het nationaal park

Na het ontbijt ga je met een minibus naar het Pallas berggebied: lage bergen en lage boomgrens. Dit grote gebied staat bekend om haar prachtige uitzichten. Onder leiding van een gids ga je de arctische wildernis in op sneeuwschoenen. Eerst krijg je een gedegen instructie hoe je de sneeuwschoenen en stokken het beste kunt gebruiken. Je zult zien dat het veel makkelijker is dan je denkt! Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om even uit te blazen en vertelt de gids je van alles over de natuur. Wedden dat de kids voorop lopen! Lunch in het restaurant.  In de middag leer je meer over de 4 verschillende sauna's, winterzwemmen en de gebruiken. Diner en overnachting in Jeris.
Duur ochtendprogramma: ca. 4 uur
Duur saunaprogramma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag en Laps diner

Vrije dag en Laps diner

Na het ontbijt heb je wederom de dag ter vrije besteding. Boek nog een laatste optionele excursie, of geniet van de faciliteiten van Jeris en je bungalow. Heb je de rooksauna van de Arctische Spa al getest? Lunch in Jeris of vraag de mogelijkheden voor een lunchpakket, als je liever de natuur nog in wilt. ’s Avonds kun je genieten van een speciaal Laps afscheidsdiner aangezien het alweer de laatste avond boven de poolcirkel is. Overnachting in Jeris.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na alweer het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet, wat zul je Lasse en zijn kookkunsten gaan missen, volgt de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: