Winterwonderland® week Kids Salla

De Winterwonderland® week Kids in Salla is al jaren een populaire reis voor actieve gezinnen met (jonge) kinderen. Je kunt deze reis boeken tijdens de vakantieweken. Geniet tijdens een vakantie in Fins Lapland met je kinderen van unieke Lapse winteractiviteiten in een decor van prachtig besneeuwde heuvels, knapperende vuurtjes, bomen die buigen onder het gewicht van sneeuw en ijs en prachtig gekleurde luchten. Winterwonderland® in optima forma in Salla! Samen met je kinderen en de Lapse gidsen maak je tijdens deze week bijzondere dingen mee en leren je kinderen speciale mensen én dieren kennen.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van logies (m.u.v. dinerbuffet op zondagavond en ontbijtbuffet op maandagochtend) en 4x wildernislunch.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 2 uur

Kinderen
Wij adviseren deze reis voor families met kinderen van 3 t/m 13 jaar oud. Wil je deze reis boeken met jongere of oudere kinderen? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten. 

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Bezoek rendierfarm met rendiersafari (ca. 5-6 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen met ijsvissen (ca. 5-6 uur)
 • Huskysafari (ca. 5-6 uur)
 • Introductie sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Familiedag met o.a. ijsvissen, kicksledge en pannenkoeken bakken (ca. 5 uur)
 • Kindersneeuwscooter fun (ca. 10 - 15 min per kind)
 • Aantrekkelijke kinderkorting t/m 13 jaar
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Incl. 1 x ontbijt, 4 x lunch en 1 x diner
 • December - februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
esther-lapland-winter-2024

Esther Altena

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland® week Kids Salla

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. De beschreven maaltijden zijn inbegrepen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Lapland. Na het ophalen van je bagage staat...

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Lapland. Na het ophalen van je bagage staat de transfer al klaar om je naar Salla te brengen. Bij aankomst in Salla krijg je een lichte welkomstlunch en is er een informatiebijeenkomst in het rendierpark. Je ontvangt je thermo overall en vervolgens kun je inchecken in je appartement of bungalow. In de avond geniet je van een dinerbuffet in restaurant Kiela. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Familiedag in Winterwonderland®

Deze dag staat in het teken van heel veel winterpret! Na een uitgebreid ontbijtbuffet in restaurant ...

Deze dag staat in het teken van heel veel winterpret! Na een uitgebreid ontbijtbuffet in restaurant Kiela ga je onder begeleiding van een gids met de kinderen een sneeuwbivak maken, ijsvissen, glijden met de stepslede en sleetjes en sneeuwhockeyen. Om de belevenis compleet te maken worden er midden in het bos boven het vuur pannenkoeken gebakken. Aan het eind van de middag, na ca. 4-5 uur, keer je weer terug naar Sallatunturi. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder

Je brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhoud...

Je brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij en de Sami cultuur in Lapland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het jouw beurt! Je krijgt een authentieke rendierslee en je ´eigen´ rendier. Je leert hoe je de dieren moet inspannen en dan ga je op weg. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en je het gevoel hebt de controle over de slee te hebben, kun je genieten van het landschap dat aan je voorbijtrekt. Natuurlijk lunch je in de buitenlucht bij een houtvuur. Aan het eind van de middag keer je weer terug.
​Duur programma: ca. 5-6 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoentocht en ijsvissen

Opnieuw maak je kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwsch...

Opnieuw maak je kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwschoen. Het lijkt moeilijk maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen. Het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen en vooral als er veel sneeuw ligt dan vraagt het toch wat van je conditie. Je komt uit op een meer waar je je geluk kunt beproeven met het ijsvissen. Gat boren, hengeltje uit en dan rustig wachten tot de vissen bijten. Benieuwd hoe groot de vangst zal zijn! Uiteraard wordt ook hier gezorgd voor wat warms te eten onderweg: als er niks gevangen is, regelen de safarigidsen iets lekkers!
​Duur programma: ca. 5-6 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Prachtige lange huskytocht

Nu is het een span dolenthousiaste husky's dat de slee gaat trekken! Je zult versteld staan van ...

Nu is het een span dolenthousiaste husky's dat de slee gaat trekken! Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! Als het sein tot vertrek wordt gegeven is het ineens rustig. Om de zoveel tijd ruil je van plek met je teamlid en neem je zelf plaats in de slee, tijd om te genieten van het landschap. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Uiteraard maak je stops onderweg: om foto´s te maken en om lekkere verse koffie te drinken en even uit te blazen. Halverwege de tocht is er een uitgebreide lunchpauze. De honden worden verzorgd en terwijl ze uitrusten kun je genieten van een heerlijke lunch bij het houtvuur.
​Duur programma: ca. 5-6 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®, ook voor de kids!

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht van ca. 2 uur ...

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht van ca. 2 uur door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. De kinderen zitten in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Onderweg wordt er een koffiestop verzorgd en daarna kun je wisselen van bestuurder. Bij terugkomst wacht er nog een spannende activiteit voor de kids! Nu is het hun beurt om op een eigen sneeuwscooter een rondje te rijden door de sneeuw. Een mooi moment, ook voor de ouders; dit moet natuurlijk vastgelegd worden op de foto of video!
​Duur programma: ca. 2,5 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kun je uitrusten en zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen gen...

Vandaag kun je uitrusten en zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen genoeg van kunt krijgen? Dan kun je deze altijd bijboeken via de receptie. Of bind nog één keer de ski's onder en ga een paar keer van de piste af. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Neem afscheid van de Sallanezen voordat je met de transfer naar het vliegveld...

Alweer de laatste dag. Neem afscheid van de Sallanezen voordat je met de transfer naar het vliegveld wordt gebracht vanwaar je terug vliegt naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Familiedag in Winterwonderland®
Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder
Dag 4 Sneeuwschoentocht en ijsvissen
Dag 5 Prachtige lange huskytocht
Dag 6 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®, ook voor de kids!
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door het Rendierpark in Salla of via Sallatunturin Tuvat.  

Informatiebijeenkomst
Speciaal voor jou organiseert Voigt Travel samen met het Rendierpark in Salla een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op de dag van aankomst, nadat je met de bus vanaf de luchthaven naar Salla bent gebracht. Je krijgt een lichte lunch aangeboden en informatie over het gebied waar je verblijft, de excursies en activiteiten, huur van materialen, kleding etc. Heb je de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van je accommodatie. Het voordeel echter van vooraf je excursies al vastleggen is dat je verzekerd bent van een plekje. We kunnen je niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn, zeker in de vakantieweken rond kerst en oud & nieuw en de voorjaarsvakantie.
 
Alle excursies zijn inclusief:

 • Engelssprekende gids en instructie
 • Volledige uitrusting
 • Transfers
 

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.
 

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

salla-sneeuwschoenwandeling-noorderlicht

Sneeuwschoenwandeling noorderlicht

Ervaar een sprookjesachtige winteravond in Lapland, op sneeuwschoenen. Je maakt een wandeling door de bossen en komt bij prachtige uitzichtpunten. Als het helder is zie je sterren en met een beetje geluk het fantastische noorderlicht!

 • Prijs: € 99 per persoon | € 49,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
salla-sneeuwscooter-tunturi

Noorderlicht op de tunturi

In de avond rijd je per slee achter de sneeuwscooter naar de omgeving van de Ruuhitunturi. De sneeuwscooter brengt je naar een prachtige open plek vlakbij de heuvel, waar je geniet van de uitgestrekte wildernis en miljoenen sterren aan de hemel. Als je dan ook nog het noorderlicht kunt zien, dan wordt dit een onvergetelijke avond! Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een makkara (worstje) van het houtvuur.

 • Prijs: € 86 per persoon | € 44 per kind 2 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
salla-rendier-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht per rendier

Het noorderlicht is een betoverend lichtspel en heel bijzonder om te zien, net als de miljoenen sterren in de donkere nacht. Wordt de hemel groen, geel of zelfs rood deze keer? In een rendierslee glijd je door het stille Winterwonderland® naar een open plek waar je kans hebt om het te gaan zien. Uiteraard krijg je onderweg wat lekkers en iets warms te drinken.

 • Prijs: € 123 per persoon | € 61,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1 persoon per slede

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Toffe winteractiviteiten inbegrepen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 3.645 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  Sneeuwavontuur Jeris Kids
 • Afwisselende gezinsreis Zweden Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 3.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids
 • Gezinsvakantie in typisch Fins dorp Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 2.795 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo