PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Kids Salla

Met de kinderen op een sprookjesvakantie naar Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Lapland. Na het ophalen van je bagage staat de transfer al klaar om je naar Salla te brengen. Bij aankomst in Salla krijg je een lichte welkomstlunch en is er een informatiebijeenkomst in het rendierpark. Je ontvangt je thermo overall en vervolgens kun je inchecken in je appartement of bungalow. In de avond geniet je van een dinerbuffet in restaurant Kiela.

Dag 2

Dag 2 Familiedag in Winterwonderland®

Familiedag in Winterwonderland®

Deze dag staat in het teken van heel veel winterpret! Na een uitgebreid ontbijtbuffet in restaurant Kiela ga je onder begeleiding van een gids met de kinderen een sneeuwbivak maken, ijsvissen, glijden met de stepslede en sleetjes en sneeuwhockeyen. Om de belevenis compleet te maken worden er midden in het bos boven het vuur pannenkoeken gebakken. Aan het eind van de middag, na ca. 4-5 uur, keer je weer terug naar Sallatunturi.

Dag 3

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder

Op bezoek bij de rendierhouder

Je brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij en de Sami cultuur in Lapland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het jouw beurt! Je krijgt een authentieke rendierslee en je ´eigen´ rendier. Je leert hoe je de dieren moet inspannen en dan ga je op weg. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en je het gevoel hebt de controle over de slee te hebben, kun je genieten van het landschap dat aan je voorbijtrekt. Natuurlijk lunch je in de buitenlucht bij een houtvuur. Aan het eind van de middag keer je weer terug.
​Duur programma: ca. 5-6 uur 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoentocht en ijsvissen

Sneeuwschoentocht en ijsvissen

Opnieuw maak je kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwschoen. Het lijkt moeilijk maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen. Het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen en vooral als er veel sneeuw ligt dan vraagt het toch wat van je conditie. Je komt uit op een meer waar je je geluk kunt beproeven met het ijsvissen. Gat boren, hengeltje uit en dan rustig wachten tot de vissen bijten. Benieuwd hoe groot de vangst zal zijn! Uiteraard wordt ook hier gezorgd voor wat warms te eten onderweg: als er niks gevangen is, regelen de safarigidsen iets lekkers!
​Duur programma: ca. 5-6 uur 

Dag 5

Dag 5 Prachtige lange huskytocht

Prachtige lange huskytocht

Nu is het een span dolenthousiaste husky's dat de slee gaat trekken! Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! Als het sein tot vertrek wordt gegeven is het ineens rustig. Om de zoveel tijd ruil je van plek met je teamlid en neem je zelf plaats in de slee, tijd om te genieten van het landschap. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Uiteraard maak je stops onderweg: om foto´s te maken en om lekkere verse koffie te drinken en even uit te blazen. Halverwege de tocht is er een uitgebreide lunchpauze. De honden worden verzorgd en terwijl ze uitrusten kun je genieten van een heerlijke lunch bij het houtvuur.
​Duur programma: ca. 5-6 uur 

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®, ook voor de kids!

Sneeuwscooteren door Winterwonderland®, ook voor de kids!

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht van ca. 2 uur door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. De kinderen zitten in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Onderweg wordt er een koffiestop verzorgd en daarna kun je wisselen van bestuurder. Bij terugkomst wacht er nog een spannende activiteit voor de kids! Nu is het hun beurt om op een eigen sneeuwscooter een rondje te rijden door de sneeuw. Een mooi moment, ook voor de ouders; dit moet natuurlijk vastgelegd worden op de foto of video!
​Duur programma: ca. 2,5 uur 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je uitrusten en zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen genoeg van kunt krijgen? Dan kun je deze altijd bijboeken via de receptie. Of bind nog één keer de ski's onder en ga een paar keer van de piste af.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Neem afscheid van de Sallanezen voordat je met de transfer naar het vliegveld wordt gebracht vanwaar je terug vliegt naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: