Winterwonderland® week PAN Village Oulanka bungalows

Bij aankomst ervaar je direct al het winterwonderlandschap dat zo typisch is voor Lapland. Bomen bepakt met sneeuw, houten huizen waar hier en daar rook van de open haard uit de schoorsteen komt, een witte winter deken over de wegen en heuvels en het skigebied van Salla binnen handbereik. Kijk in het dag tot dagprogramma hoe deze vakantieweek eruit ziet. Welke bijzondere winterse activiteiten je onderneemt, met welke lokale mensen je kennis maakt en met welke dieren je in contact komt.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van logies, inclusief 4x een wildernislunch. Extra op de dag van aankomst is een lichte lunch en een dinerbuffet, en de volgende ochtend een ontbijtbuffet.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 2 uur.

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Boek de Winterwonderlandweek Kids indien je dit arrangement met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 5-6 uur)
 • Huskysafari (ca. 5-6 uur)
 • Bezoek rendierfarm met rendiersafari (ca. 5-6 uur)
 • Introductie sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Op traditionele ski's de natuur in (ca. 4-5 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen, logies
 • Incl. 1 x ontbijt, 1 x diner en 4 x lunch
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisanne-n-lapland

Lisanne van Nie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in PAN Village Oulanka bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland® week PAN Village Oulanka bungalows

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je tijdens je Lapland vakantie van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Tervetuloa! Welkom!

Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Kuusamo in Lapland. Een transfer brengt je van de luchth...

Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Kuusamo in Lapland. Een transfer brengt je van de luchthaven naar Salla. In het Rendierpark staat een lichte welkomstlunch voor je klaar en ontvang je informatie over de week en de activiteiten. Er worden thermo overalls uitgedeeld en daarna volgt de transfer naar PAN Village naar je geschakelde bungalow. Omdat er nog weinig tijd is geweest vandaag om al boodschappen te doen is het diner deze avond inbegrepen. Je dineer in het restaurant van Salla Wildnerness Park. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op traditionele ski's de natuur in en ijsvissen

Na een eerste nacht in je bungalow ‘boven’ de poolcirkel nuttig je het ontbijt in het re...

Na een eerste nacht in je bungalow ‘boven’ de poolcirkel nuttig je het ontbijt in het restaurant van het Wilderness Park.  Na het ontbijt ga je ‘langlaufen’ op traditionele langlaufski’s. Natuurlijk krijg je eerst een uitleg van een instructeur. Het is even zoeken naar de juiste techniek en zodra je dit een beetje onder de knie hebt glijd je heerlijk tussen de bomen door en over de heuvels in de omgeving van Salla. Aangekomen op het meer ga je een plek zoeken om een gat te boren in het ijs en kun je de hengel uitgooien om te ijsvissen. Nu maar hopen dat de vissen toehappen! Op een beschutte plek tussen de bomen in het bos wordt een open vuur gemaakt en nuttig je de lunch. Na een inspannende middag is het tijd om terug te gaan naar je bungalow. 
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder

Vandaag ga je naar het Wilderness Park van Salla om kennis te maken met de rendieren en te horen van...

Vandaag ga je naar het Wilderness Park van Salla om kennis te maken met de rendieren en te horen van de rendierhouder hoe de Sami leven ‘met en van’ de rendieren. Dan ga je het bos in om de rendieren te zoeken zodat je ze kunt gaan voeren. Maar niet voordat je van de gids uitleg hebt gekregen hoe je de rendieren het beste kunt benaderen en voeren. Na het inspannen van de rendieren voor de traditionele rendierslede’s glijd je met je ‘eigen’ slee en rendier door het Lapse landschap. Vergeet onderweg niet om je heen te kijken en te genieten van de winterse omgeving. De lunch gebruik je in de natuur bij een open vuur. Na wederom een dag vol indrukken keer je terug naar je bungalow.
Duur programma: ca. 5-6 uur (1 persoon per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling

Wat doe je als het pak sneeuw te dik is om er doorheen te lopen? Ja, dan binden de Finnen sneeuwscho...

Wat doe je als het pak sneeuw te dik is om er doorheen te lopen? Ja, dan binden de Finnen sneeuwschoenen onder. Dat ga je op deze safari ook doen. Je krijgt een soort van ‘tennisrackets’ onder je schoenen die voorkomen dat je diep door de sneeuw zakt. Het is even wennen maar al gauw krijg je de ‘schwung’ te pakken. Tussendoor stop je af en toe voor een fotomoment of om even te genieten van de rust. Ook voor de lunch wordt gestopt in de buitenlucht en is er iets warms te eten. Ligt er veel verse sneeuw dan vergt het toch wel iets van je conditie.
Duur programma: ca. 5-6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Prachtige lange huskytocht

Bij aankomst op de huskyboerderij voel je al dat de husky’s staan te popelen. Ze worden steeds...

Bij aankomst op de huskyboerderij voel je al dat de husky’s staan te popelen. Ze worden steeds enthousiaster, het soms oorverdovende gehuil neemt toe en ze willen niets liever dan de slee trekken. De husky’s hebben allemaal een eigen taak binnen het team en hierover zal de gids je vertellen of je kunt er naar vragen tijdens de uitleg. Zodra de sledes vertrekken zijn de husky’s rustig en doen hun werk. Na elke stop is er gelegenheid om te wisselen van bestuurder en gaat de ander in de slede zitten. Wanneer je rondom het houtvuur de lekkere lunch gebruikt, worden de husky’s verzorgd en kunnen ze even uitrusten. Onderweg is er ook gelegenheid om foto’s te maken, iets warms te drinken en even bij te komen. 
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®

Na een aantal dagen doorgebracht te hebben met rendieren en husky’s is het tijd voor wat paard...

Na een aantal dagen doorgebracht te hebben met rendieren en husky’s is het tijd voor wat paardenkracht. Met sneeuwscooters maak je een prachtige tocht door het Winterwonderland®.  Met z’n tweeën deel je een sneeuwscooter. Er wordt gestopt onderweg voor een koffiepauze. Nu is er gelegenheid om van bestuurder te wisselen. Of blijf je liever achterop zitten om te genieten van het uitzicht? In de middag kun je er op eigen gelegenheid op uit. Ga je lekker skiën of snowboarden op de Sallatunturi of liever op een slee van de sledehelling? Of gaat je voorkeur uit naar de rust en trek je er liever op sneeuwschoenen of langlaufski’s op uit over een van de vele routes. Materiaal is te huur. 
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per scooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag is ter vrije besteding en er is geen excursie gepland. Is er nog een activiteit die je graag...

Vandaag is ter vrije besteding en er is geen excursie gepland. Is er nog een activiteit die je graag zou willen doen dan biedt deze dag bij uitstek hiervoor de gelegenheid. Activiteiten kun je via de receptie bijboeken. Of geniet je van deze laatste dag in alle rust en breng je graag nog wat tijd in en rondom je bungalow door? Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Met een schat aan belevingen en ervaringen in dit Winterwonderland® is deze week ten einde gekom...

Met een schat aan belevingen en ervaringen in dit Winterwonderland® is deze week ten einde gekomen. Na een laatste blik op de omgeving van Salla brengt de transfer je van PAN Village terug naar de luchthaven van Kuusamo voor je terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Tervetuloa! Welkom!
Dag 2 Op traditionele ski's de natuur in en ijsvissen
Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder
Dag 4 Sneeuwschoenwandeling
Dag 5 Prachtige lange huskytocht
Dag 6 Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door het Wilderness Park in Salla of via PAN Village.

Speciaal voor jou organiseert Voigt Travel samen met het Wilderness Park in Salla een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op de dag van aankomst, nadat je met de bus vanaf de luchthaven naar Salla bent gebracht. Je krijgt een lichte lunch aangeboden en informatie over het gebied waar je verblijft, de excursies en activiteiten, huur van materialen, kleding etc. Heb je de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van je accommodatie. Het voordeel echter van vooraf je excursies al vastleggen is dat je verzekerd bent van een plekje. We kunnen je niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn, zeker in de vakantieweken rond kerst en oud & nieuw en de voorjaarsvakantie.

Alle excursies zijn inclusief:
Engelssprekende gids en instructie
Volledige uitrusting
Transfers

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

salla-sneeuwschoenwandeling-noorderlicht

Sneeuwschoenwandeling noorderlicht

Ervaar een sprookjesachtige winteravond in Lapland, op sneeuwschoenen. Je maakt een wandeling door de bossen en komt bij prachtige uitzichtpunten. Als het helder is zie je sterren en met een beetje geluk het fantastische noorderlicht!

 • Prijs: € 99 per persoon | € 49,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
salla-sneeuwscooter-tunturi

Noorderlicht op de tunturi

In de avond rijd je per slee achter de sneeuwscooter naar de omgeving van de Ruuhitunturi. De sneeuwscooter brengt je naar een prachtige open plek vlakbij de heuvel, waar je geniet van de uitgestrekte wildernis en miljoenen sterren aan de hemel. Als je dan ook nog het noorderlicht kunt zien, dan wordt dit een onvergetelijke avond! Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een makkara (worstje) van het houtvuur.

 • Prijs: € 86 per persoon | € 44 per kind 2 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
salla-rendier-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht per rendier

Het noorderlicht is een betoverend lichtspel en heel bijzonder om te zien, net als de miljoenen sterren in de donkere nacht. Wordt de hemel groen, geel of zelfs rood deze keer? In een rendierslee glijd je door het stille Winterwonderland® naar een open plek waar je kans hebt om het te gaan zien. Uiteraard krijg je onderweg wat lekkers en iets warms te drinken.

 • Prijs: € 123 per persoon | € 61,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1 persoon per slede
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

salla-sneeuwscooter-rusland

Lange sneeuwscootersafari

Salla ligt in een uitgestrekt natuurgebied en dan ligt een lange sneeuwscootertocht voor de hand. Ben je sportief en avontuurlijk, boek dan deze sensationele safari met waanzinnige uitzichten . Je rijdt op je eigen sneeuwscooter. Halverwege de tocht geniet je van een wildernislunch bij het vuur.

 • Prijs: € 219 per persoon
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: 1 persoon per scooter (niet geschikt voor kinderen)

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Authentiek verblijf in typisch Fins dorp Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Äkäslompolo bungalows

  Äkäslompolo bungalows
 • Accommodatie bij National Park Urho Kekkonen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 1.495 p.p.

  Fell Centre Kiilopää

  Fell Centre Kiilopää
 • Bungalows op de top van een heuvel Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Iso Syöte bungalows

  Iso Syöte bungalows
 • Authentieke accommodatie Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Keloklinna bungalow

  Keloklinna bungalow
 • Luxe vakantieverblijf aan de pistes Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Ruka MastonAitio bungalows

  Ruka MastonAitio bungalows
 • Alle comfort binnen handbereik Boekbaar 2024/2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Saariselkä bungalows

  Saariselkä bungalows