PRINT PAGINA

Winterwonderland® week PAN Village Oulanka bungalows

Ervaar de magie van Lapland en de natuur

Dag 1

Dag 1 Tervetuloa! Welkom!

Tervetuloa! Welkom!

Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Kuusamo in Lapland. Een transfer brengt je van de luchthaven naar Salla. In het Rendierpark staat een lichte welkomstlunch voor je klaar en ontvang je informatie over de week en de activiteiten. Er worden thermo overalls uitgedeeld en daarna volgt de transfer naar PAN Village naar je geschakelde bungalow. Omdat er nog weinig tijd is geweest vandaag om al boodschappen te doen is het diner deze avond inbegrepen. Je dineer in het restaurant van Salla Wildnerness Park.

Dag 2

Dag 2 Op traditionele ski's de natuur in en ijsvissen

Op traditionele ski's de natuur in en ijsvissen

Na een eerste nacht in je bungalow ‘boven’ de poolcirkel nuttig je het ontbijt in het restaurant van het Wilderness Park.  Na het ontbijt ga je ‘langlaufen’ op traditionele langlaufski’s. Natuurlijk krijg je eerst een uitleg van een instructeur. Het is even zoeken naar de juiste techniek en zodra je dit een beetje onder de knie hebt glijd je heerlijk tussen de bomen door en over de heuvels in de omgeving van Salla. Aangekomen op het meer ga je een plek zoeken om een gat te boren in het ijs en kun je de hengel uitgooien om te ijsvissen. Nu maar hopen dat de vissen toehappen! Op een beschutte plek tussen de bomen in het bos wordt een open vuur gemaakt en nuttig je de lunch. Na een inspannende middag is het tijd om terug te gaan naar je bungalow. 
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 3

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder

Op bezoek bij de rendierhouder

Vandaag ga je naar het Wilderness Park van Salla om kennis te maken met de rendieren en te horen van de rendierhouder hoe de Sami leven ‘met en van’ de rendieren. Dan ga je het bos in om de rendieren te zoeken zodat je ze kunt gaan voeren. Maar niet voordat je van de gids uitleg hebt gekregen hoe je de rendieren het beste kunt benaderen en voeren. Na het inspannen van de rendieren voor de traditionele rendierslede’s glijd je met je ‘eigen’ slee en rendier door het Lapse landschap. Vergeet onderweg niet om je heen te kijken en te genieten van de winterse omgeving. De lunch gebruik je in de natuur bij een open vuur. Na wederom een dag vol indrukken keer je terug naar je bungalow.
Duur programma: ca. 5-6 uur (1 persoon per slee)

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandeling

Wat doe je als het pak sneeuw te dik is om er doorheen te lopen? Ja, dan binden de Finnen sneeuwschoenen onder. Dat ga je op deze safari ook doen. Je krijgt een soort van ‘tennisrackets’ onder je schoenen die voorkomen dat je diep door de sneeuw zakt. Het is even wennen maar al gauw krijg je de ‘schwung’ te pakken. Tussendoor stop je af en toe voor een fotomoment of om even te genieten van de rust. Ook voor de lunch wordt gestopt in de buitenlucht en is er iets warms te eten. Ligt er veel verse sneeuw dan vergt het toch wel iets van je conditie.
Duur programma: ca. 5-6 uur

Dag 5

Dag 5 Prachtige lange huskytocht

Prachtige lange huskytocht

Bij aankomst op de huskyboerderij voel je al dat de husky’s staan te popelen. Ze worden steeds enthousiaster, het soms oorverdovende gehuil neemt toe en ze willen niets liever dan de slee trekken. De husky’s hebben allemaal een eigen taak binnen het team en hierover zal de gids je vertellen of je kunt er naar vragen tijdens de uitleg. Zodra de sledes vertrekken zijn de husky’s rustig en doen hun werk. Na elke stop is er gelegenheid om te wisselen van bestuurder en gaat de ander in de slede zitten. Wanneer je rondom het houtvuur de lekkere lunch gebruikt, worden de husky’s verzorgd en kunnen ze even uitrusten. Onderweg is er ook gelegenheid om foto’s te maken, iets warms te drinken en even bij te komen. 
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)

Dag 6

Dag 6 Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®

Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®

Na een aantal dagen doorgebracht te hebben met rendieren en husky’s is het tijd voor wat paardenkracht. Met sneeuwscooters maak je een prachtige tocht door het Winterwonderland®.  Met z’n tweeën deel je een sneeuwscooter. Er wordt gestopt onderweg voor een koffiepauze. Nu is er gelegenheid om van bestuurder te wisselen. Of blijf je liever achterop zitten om te genieten van het uitzicht? In de middag kun je er op eigen gelegenheid op uit. Ga je lekker skiën of snowboarden op de Sallatunturi of liever op een slee van de sledehelling? Of gaat je voorkeur uit naar de rust en trek je er liever op sneeuwschoenen of langlaufski’s op uit over een van de vele routes. Materiaal is te huur. 
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per scooter)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag is ter vrije besteding en er is geen excursie gepland. Is er nog een activiteit die je graag zou willen doen dan biedt deze dag bij uitstek hiervoor de gelegenheid. Activiteiten kun je via de receptie bijboeken. Of geniet je van deze laatste dag in alle rust en breng je graag nog wat tijd in en rondom je bungalow door?

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Met een schat aan belevingen en ervaringen in dit Winterwonderland® is deze week ten einde gekomen. Na een laatste blik op de omgeving van Salla brengt de transfer je van PAN Village terug naar de luchthaven van Kuusamo voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: