Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

Een verblijf in Hotel Jeris, hoog boven de poolcirkel en op een uitstekende noorderlichtlocatie, is een echte aanrader voor diegenen die een complete Winterwonderland® beleving willen meemaken met veel mogelijkheden voor Lapse activiteiten. Je trekt er tijdens je Lapland vakantie op uit per rendierslede en per sneeuwscooter in het besneeuwde boslandschap. Ga op pad met sneeuwschoenen of langlaufski's en ervaar de stilte! De twee lange huskysafari's die je tijdens deze reis maakt, met overnachting in een authentieke wildernis cabin, maken deze reis tot een onvergetelijk avontuur.

Verzorging
Je verblijft 6 nachten in Hotel Jeris en 1 nacht in een wildernis cabin op basis van volpension. Het is over het algemeen gebruikelijk dat je met de groep dineert, maar mocht je liever privé dineren dan kun je dat bij het restaurant aangeven. In de wilderniscabin bereidt de gids een diner.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 45 minuten

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen. Bij het Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • 2-daagse huskysafari, 1 persoon/slee
 • Overnachting in wildernis
 • Bezoek rendierfarm met uitleg over Sami cultuur & 7 km rendiertocht (ca. 3-4 uur)
 • Optioneel: overnachting in een AuroraHut
 • Sneeuwscootersafari met lunch (ca. 5 uur)
 • Laps diner
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
mirjam-b-lapland

Mirjam van Breukelen

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Jeris Lakeside Resort

Een ervaring om nooit te vergeten

Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam vlieg je naar Kittilä. Hier staat de transfer naar H...

Met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam vlieg je naar Kittilä. Hier staat de transfer naar Hotel Jeris voor je klaar. Check-in, je kamer of bungalow en je krijgt alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt die je hier goed zult kunnen gebruiken: lekker warm aangekleed kun je 's avonds alvast kijken of je het noorderlicht aan de hemel kunt ontdekken. Lunch, diner en overnachting in Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Bezoek aan lokale rendierfarm

Na een overheerlijk ontbijtbuffet word je door de gids opgehaald voor een transfer per bus naar een ...

Na een overheerlijk ontbijtbuffet word je door de gids opgehaald voor een transfer per bus naar een 19e-eeuwse rendierfarm. Tijdens een diashow vertelt de rendierhouder uitgebreid over het leven van en met de rendieren. Ook breng je een bezoek aan een traditionele Lapse boerderij en museum. Alsof je zo terug gaat in de tijd! Aansluitend maak je nog een tocht van 7 km met de rendierslede om een gevoel te krijgen hoe het is om met de rendieren op pad te gaan. Je hoort niets anders dan het suizen van de wind door de besneeuwde bomen en het hijgen van de rendieren. Diner en overnachting in Jeris.
​Duur dagprogramma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscootersafari door de besneeuwde bossen

Na het ontbijt ontmoet je de gids voor een korte instructie hoe je een sneeuwscooter dient te bestur...

Na het ontbijt ontmoet je de gids voor een korte instructie hoe je een sneeuwscooter dient te besturen. Vervolgens maak je met 2 personen per sneeuwscooter onder begeleiding van een gids een prachtige lange tocht van ca. 60-80 km door de besneeuwde bossen. Eén persoon bestuurt de sneeuwscooter en de andere persoon zit achterop. Onderweg heb je de mogelijkheid om van plaats te wisselen en wordt er uiteraard gestopt voor een heerlijke lunch. Diner en overnachting in Jeris.
​Duur programma: ca. 5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Start van de 2-daagse huskysafari

Na het ontbijt is het tijd om je spullen te pakken voor de 2-daagse huskysafari. Je wordt per auto n...

Na het ontbijt is het tijd om je spullen te pakken voor de 2-daagse huskysafari. Je wordt per auto naar Harriniva Arctic Sled Dog Centre gebracht waar je verhalen hoort over het leven van deze fascinerende arctische dieren. Je maakt kennis met je eigen enthousiast blaffende hondenteam van 4 of 5 honden en na de instructie is het dan eindelijk zover: staande op de slede moedig je je harige team aan terwijl je geniet van het schitterende landschap om je heen. Niets anders dan besneeuwde bossen en uitgestrekte vlaktes! Onderweg stop je voor een overheerlijke lunch bij kampvuur, waarna de tocht voortgezet wordt. De totale afstand die je vandaag aflegt is ongeveer 25 kilometer. In de namiddag kom je aan bij de wildernis cabin waar je met de groep de nacht gaat doorbrengen. Hier kun je je kennis over overleven in de wildernis bijspijkeren tijdens het maken van een vuur, het verzorgen van de husky's, het bereiden van het diner en het warm stoken van de sauna aan de rand van het meer. Overnachting in de wildernis cabin met gedeelde faciliteiten. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Nog een heerlijke dag met de husky's

Na het ontbijt wordt de tocht met de husky's weer vervolgd. Je maakt vandaag weer een inspannend...

Na het ontbijt wordt de tocht met de husky's weer vervolgd. Je maakt vandaag weer een inspannende en schitterende tocht van zo'n 30 kilometer door het arctische landschap. Lunch vindt plaats bij kampvuur, waarbij de husky's even de tijd hebben om zich weer op te laden voor het laatste stukje van de tocht terug naar het Sled Dog Centre. Hierna word je per auto teruggebracht naar Hotel Jeris, waar de sauna lekker voor je is opgewarmd. Tijdens het diner in het restaurant kun je nog nagenieten van alle belevenissen van de afgelopen dagen. En misschien een foto delen met het thuisfront van jou met de onvergetelijke husky's! Overnachting in Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwschoenwandelen of langlaufen

Na het ontbijt heb je tijd ter vrije besteding. Optioneel kun je deelnemen aan bijvoorbeeld een snee...

Na het ontbijt heb je tijd ter vrije besteding. Optioneel kun je deelnemen aan bijvoorbeeld een sneeuwscootersafari. Ter plaatse boek je aan de hand van het weekprogramma optionele excursies bij. Of trek er op uit op de speciale sneeuwschoenen of langlaufski's voor een mooie tocht door de bossen. Tegen betaling kun je ook gebruik maken van de Arctic Spa. Diner en overnachting in Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag en Laps diner

Ook vandaag heb je alle ruimte voor het deelnemen aan een optionele excursie of wellicht heb je gist...

Ook vandaag heb je alle ruimte voor het deelnemen aan een optionele excursie of wellicht heb je gisteren zo de smaak te pakken gekregen van het langlaufen of sneeuwschoenwandelen, dat je het materiaal vandaag nog een dagje huurt voor een extra tocht. Lunch is geserveerd in Jeris. ’s Avonds kunt je genieten van een speciaal Laps afscheidsdiner aangezien het alweer je laatste avond boven de poolcirkel is. Overnachting in Jeris.
Duur programma: 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Aan al het mooie komt een einde. Helaas is het tijd om de tas weer in te pakken en afscheid te nemen...

Aan al het mooie komt een einde. Helaas is het tijd om de tas weer in te pakken en afscheid te nemen van je reisgenoten. Met de transfer word je naar de luchthaven gebracht en van daar vlieg je terug naar Nederland. Een reis om nooit te vergeten! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Bezoek aan lokale rendierfarm
Dag 3 Sneeuwscootersafari door de besneeuwde bossen
Dag 4 Start van de 2-daagse huskysafari
Dag 5 Nog een heerlijke dag met de husky's
Dag 6 Sneeuwschoenwandelen of langlaufen
Dag 7 Vrije dag en Laps diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursie wordt ter plaatse bepaald door Hotel Jeris. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst. 

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Bungalow aan de rand van het bos Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 2.195 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  Husky- en sneeuwavontuur Salla
 • Tweedaagse sneeuwscootertocht en winteractiviteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.995 p.p.

  Sneeuwscooteravontuur Iso Syöte

  Sneeuwscooteravontuur Iso Syöte

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol