Kukkolaforsen Lodge

Op zoek naar een complete Lapland belevenis, op één prachtige bestemming, maar in twee verschillende landen? Dan is Kukkolaforsen in Zweeds Lapland dé place to be. De cabins bevinden zich namelijk praktisch op de grens van Zweden en Finland, met alleen de snelstromende Tornio rivier die beide landen van elkaar scheidt. De familie Spolander legt je in de watten en zorgt voor een onvergetelijke tijd in Lapland. Het enige waar je zelf aan moet denken is het verzetten van de klok, want aan de Finse kant van de rivier is het door tijdsverschil altijd één uur later. Tijdens je vakantie zullen grenzen letterlijk vervagen, met winteractiviteiten aan beide kanten van de rivier. En óp de rivier! In Kukkolaforsen kun je verder gebruik maken van maar liefst 15 sauna’s en een hot tub, dineren in het uitstekende restaurant, een kijkje nemen in het historische vissersmuseum of saunamuseum en je zelf gevangen witvis grillen in een kota.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van halfpension en 6x lunch. De maaltijden worden deels in het hoofdrestaurant geserveerd en deels tijdens excursies (outdoor). Vier avonden bestaat het diner uit een buffet met lokale specialiteiten en drie avonden wordt er een 3- gangen diner geserveerd. Er zijn voldoende tafeltjes om privé te dineren, maar vaak zoekt de groep elkaar op tijdens de maaltijden.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 2 uur

Kids Actief
Wil je met kinderen naar Kukkolaforsen? Bekijk dan de reis Kukkolaforsen Kids.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Bezoek aan rendierfarm incl. lunch (ca. 3–4 uur)
 • Wildernis sneeuwscootersafari met outdoorlunch (ca. 3 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2 uur)
 • Bezoek aan de huskyfarm en huskysafari (gids bestuurt huskyslee) met outdoorlunch (ca. 3 uur)
 • IJsvissen en witvis grillen in Lapse hut (ca. 3 uur)
 • Bezoek aan het Torne Valley museum (ca. 2 uur)
 • Uitgebreide saunamogelijkheden en hot tub met uitzicht over de deels bevroren Tornio rivier
 • Optionele excursie met Polar Express Icebreaker mogelijk, ter plaatse te boeken
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisette-k-lapland

Lisette Hartman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Kukkolaforsen Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Kukkolaforsen Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins én Zweeds Lapland!

De dag begint met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Rovaniemi in Fins Lapland. Hier staa...

De dag begint met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Rovaniemi in Fins Lapland. Hier staat de gids al op je te wachten. Met de bus word je naar het nabijgelegen Santa Claus Village gebracht. Hier krijg je de tijd om alvast een kerstkaartje voor volgend jaar met een stempel van de kerstman te versturen, om rond te kijken in de vele winkeltjes of om een foto te maken terwijl je pal op de poolcirkel staat. Aangezien je vroeg bent opgestaan, zul je al vroeg trek krijgen in een lunch. Daar is in Santa Claus Village gelukkig de gelegenheid voor (op eigen kosten). Met een gevulde buik stap je aan boord van de comfortabele transfer. De reis naar Kukkolaforsen in Zweeds Lapland kan beginnen. Na een reis van twee uur kom je aan bij de grens van Fins en Zweeds Lapland. De familie Spolander, van Kukkolaforsen, staat je al op te wachten! Tijd om in te checken en onder het genot van een welkomstcocktail te genieten van de uitleg over het weekprogramma. Trap je vakantie op deze locatie traditioneel af met een bezoek aan de sauna. Diner en overnachting in Kukkolaforsen. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Het is altijd handig om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te...

Het is altijd handig om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te beschikken. Na het ontbijt neemt de gids je op speciale sneeuwschoenen mee de Zweedse en Finse wildernis in. Je zult ervaren hoe je op deze ‘tennisrackets’ uitstekend door de diepe sneeuw kunt wandelen en je op plaatsen brengt, die je normaal gesproken lopend niet zou kunnen bereiken. Onderweg wordt bij kampvuur een outdoorlunch geserveerd. Teruggekomen bij Kukkolaforsen duik je lekker de sauna in. Er zijn diverse sauna's bij Kukkolaforsen en eigenaar laat je graag zien hoe je zelfstandig een sauna opstookt, zowel elektrisch (makkelijk) als houtgestookt (wat avontuurlijker). Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur dagprogramma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Huskysafari

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrek je per bus naar de huskyfarm in Finlan...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrek je per bus naar de huskyfarm in Finland, waar je kennis maakt met de sledehonden en uitleg krijgt over het reilen en zeilen op de boerderij. Je zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met jou op pad te gaan! Daarna is het tijd om op de slee te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee terwijl de gids de husky's aanmoedigt en de slede bestuurt. De outdoorlunch vindt plaats op de huskyfarm. In de namiddag is het uiteraard tijd voor de sauna alvorens je mag aanschuiven voor een heerlijk diner. Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 3 uur (inclusief transfers en lunch)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet neemt de gids de instructies over het besturen van een sneeuwscoote...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet neemt de gids de instructies over het besturen van een sneeuwscooter met je door. Het is even wennen maar je ervaart al snel dat je het gas geven, remmen en sturen snel onder de knie hebt. Je maakt onder begeleiding van een gids een schitterende tocht door wederom Zweden én Finland. Als je het leuk vindt, kun je onderweg de gids helpen bij het aansteken van het kampvuur voor een overheerlijke outdoorlunch. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt alles extra lekker! In de middag ben je weer terug bij Kukkolaforsen en is er voldoende tijd om te genieten in de sauna. Diner en overnachting in Kukkolaforsen. 
Duur programma: ca. 3 uur (2 personen per scooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Bezoek aan rendierboerderij

Na het uitgebreide ontbijtbuffet rijd je met de gids naar de lokale rendierboerderij, waar de rendie...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet rijd je met de gids naar de lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder je al opwacht en je alles zult vertellen over het leven van en met de rendieren. Lunch wordt op de boerderij geserveerd en je maakt een kort ritje van circa 15 minuten op een slee achter een rendier aan, zodat je de kracht van deze imposante beesten kunt ervaren. Aansluitend bezoek je de stad Haparanda, waar je het Torne Valley museum bezoekt. Een gids vertelt je meer over de lokale en bijzondere cultuur en gewoontes die ze hebben rondom de Torne rivier. Vervolgens word je per bus teruggebracht naar Kukkolaforsen voor sauna, diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3-4 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag en sauna

Vandaag heb je tijd ter vrije besteding. Wellicht wil je je opgeven voor de optionele excursie naar ...

Vandaag heb je tijd ter vrije besteding. Wellicht wil je je opgeven voor de optionele excursie naar de Polar Explorer Icebreaker. Tijdens de 3 uur durende cruise krijg je een rondleiding door o.a. de machinekamer en bezoek je de kapitein op de brug. Het geluid van het kraken van het ijs zul je nooit meer vergeten. Evenals het ronddobberen in een speciaal drijfpak in een wak achter de boot! Einde van de dag staat in het teken van de sauna traditie. De sauna wordt voor je warmgestookt en vanuit de hot tub heb je een prachtig uitzicht over de rivier richting Finland. Vanavond worden er diverse lokale hapjes en een hoofdgerecht in het VIP sauna huis geserveerd en je mag zo lang als je wilt gebruik maken van de sauna en de hot tub.Je leert tevens waarom sauna's zo'n belangrijk onderdeel van de cultuur zijn en welke soorten er zijn. Diner en overnachting in Kukkolaforsen. Toon minder

Toon meer

Dag 7 IJsvissen en witvis grillen in de kota

Na het ontbijt ga je samen met de gids op pad om te gaan vissen op de Tornio rivier. Deze rivier is ...

Na het ontbijt ga je samen met de gids op pad om te gaan vissen op de Tornio rivier. Deze rivier is de langste rivier van Europa waar witvis en zalm voorkomen en dus een unieke plek om te (ijs-)vissen! Zelfs in de winter is de rivier maar deels bevroren en dit geeft unieke plaatjes van ijsschotsen en woeste stroomversnellingen. Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids je alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar. Wie gaat er een lekkere vis voor de lunch vangen? Kukkolaforsen staat bekend om de speciale manier van witvis grillen. De vis wordt eerst aan een stok geregen en boven open vuur gegrild. De houten rook-kota, één van de oudste gebouwen van het dorp, dateert uit de 18e eeuw. Tijdens het grillen van de vis kom je alles te weten over de manier van bereiden van de vis en de vistraditie van het dorp. De vis wordt opgediend met typisch Zweedse ‘tunnbröd’ (letterlijk vertaald dun brood) en ‘sima’, een lokaal gebrouwen zoet drankje met citroen en bruine suiker. Sauna, diner en overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan tra...

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan transfer naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins én Zweeds Lapland!
Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in
Dag 3 Huskysafari
Dag 4 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen
Dag 5 Bezoek aan rendierboerderij
Dag 6 Vrije dag en sauna
Dag 7 IJsvissen en witvis grillen in de kota
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Kukkolaforsen
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Ter plaatse kun je nog een aantal optionele excursies en activiteiten bijboeken. 

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Scherp geprijsd en superlocatie Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.495 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  Loma-Vietonen Lodge
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten Boekbaar 24/25
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Rajamaa Lodge

  Rajamaa Lodge
 • Afwisselende gezinsreis Zweden Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 3.745 p.p.

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol