Nuorgam Lodge

Kosteloos annuleren tot 2 maanden voor vertrek voor alle winterreizen

Boek nu je winterreis, annuleer kosteloos tot 2 maanden voor vertrek en ontvang je volledige aanbetaling retour. Zo profiteer je nu nog van de ruime keuze in ons aanbod! 

Een ware ontdekkingstocht in het uiterste puntje van Fins Lapland waar de toendra en de Barentszzee elkaar bijna raken. Een gebied van extremen: sneeuw en ijs, een ruige kust en kale vlaktes. Zo noordelijk op de aarde is de lichtval telkens anders. Zelfs in het duister kleurt het noorderlicht nog de hemel. Hier komen mensen met karakter! Je verblijft in de kleinschalige Nuorgam Lodge, waar je vanwege de hartverwarmende gastvrijheid van Marjatta, Raimo en hun zonen het liefst nooit meer weg wilt. Je verkent deze week het grensgebied in een slede, op sneeuwscooters en tijdens een huskysafari. Zelfs een optionele King Crab safari of een arctische dag aan de Barentszzee behoort tot de mogelijkheden! Maak ook gebruik van de gratis materialen zoals langlaufski's, sneeuwschoenen en stepsledes om het gebied op eigen houtje te verkennen. Marjatta helpt je op weg met een lunchpakket en wat te drinken in een rugzakje, dat je onderweg in een kota bij een kampvuur kunt gebruiken. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt dat nog eens extra lekker! Avondexcursies zijn op deze unieke open locatie niet echt noodzakelijk; bij helder weer schittert het noorderlicht op 50 meter afstand van de lodge aan de hemel.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension en het diner bestaat uit een 3-gangendiner van goede kwaliteit. Het is aan je zelf of je met de groep wilt dineren of dat je liever aan een tafeltje voor 2 personen dineert.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 3 uur.

NB: dit arrangement is niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Kort bezoek aan Sami museum Siida in Inari incl. lunch (ca. 1,5 uur)
 • Sneeuwscootersafari en bezoek aan rendierboerderij (ca. 5 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2 uur)
 • Sledetocht en ijsvissen (ca. 4 uur)
 • Bezoek de huskyfarm en huskysafari bij Nuorgam (ca. 4 uur)
 • Veel informatie over en hulp bij fotografie met gratis gebruik van statief en hoofdlampjes
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen, stepslede's, langlaufski's en tobogan slede
 • Afscheidsdiner op de laatste avond in een typische Lapse hut ''Kota''
 • Goede noorderlicht locatie
 • Optioneel: Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee of een King Crab safari
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
thijmen-v-lapland

Thijmen Voogt

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Nuorgam Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Nuorgam Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ivalo en transfer naar Nuorgam, helemaal in het noordelijkst...

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ivalo en transfer naar Nuorgam, helemaal in het noordelijkste puntje van Fins Lapland. Onderweg maak je een stop voor een bezoek aan het Siida Museum inclusief lunch. In Nuorgam ben je te gast bij Marjatta en Raimo en hun zonen, die er alles aan zullen doen om je het naar de zin te maken. Na check-in krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt die je hier goed zult kunnen gebruiken. Tevens krijg je ongeveer een uur uitleg over het noorderlicht. Hoe verhoog je de kans dit fenomeen te aanschouwen en hoe kun je het beste het noorderlicht fotograferen. Lekker warm aangekleed kun je 's avonds vanaf het ijs op de rivier Tenojoki kijken of je het noorderlicht al aan de hemel kunt ontdekken. Of neem plaats bij het kampvuur in de Lavu, een open hut langs het meer en maak kennis met de rest van de groep. Je gaat met z'n allen een mooie en bijzondere week tegemoet! Diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Winterfun activiteiten

Na een goede nachtrust zo hoog in het Pure Noorden is er niets zo prettig als aanschuiven voor een u...

Na een goede nachtrust zo hoog in het Pure Noorden is er niets zo prettig als aanschuiven voor een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbufet van Marjatta. Nadat je op je gemak van het ontbijt en een goede kop Finse koffie heeft genoten is het tijd om je warm aan te kleden voor de eerste activiteit: een begeleide sneeuwschoenwandeling (ca. 2 uur). De gids neemt je mee op een mooie wandeling door het arctische landschap. Ervaar hoe je met behulp van de sneeuwschoenen door diepe sneeuw kunt wandelen zonder weg te zakken. Zo kom je op plekken waar je normaal te voet nooit zou komen! Aansluitend vindt de lunch plaats in Nuorgam Lodge. Na de lunch zal de gids uitleggen hoe je de diverse materialen dient te gebruiken voor stepslede rijden, sneeuwschoenwandelen en langlaufen zodat je er de rest van je verblijf plezier van heeft. Alle materialen zijn gedurende de week gratis te gebruiken, zoveel je maar wilt. Einde middag heb je tijd ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld met de stepslede of sneeuwschoenen een wandeling naar het dorp van Nuorgam voor een kop Finse koffie. Weer teruggekomen bij Nuorgam Lodge is de sauna al voor je warm gestookt. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur ochtendprogramma: ca 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen

Vandaag ervaar je hoe de lokale bevolking een vrije dag doorbrengt. Na het ontbijt (je broek zal wel...

Vandaag ervaar je hoe de lokale bevolking een vrije dag doorbrengt. Na het ontbijt (je broek zal wel wat strakker gaan zitten na een weekje verzorgd te worden door Marjatta) word je in een houten slede per sneeuwscooter voortgetrokken naar de top van de omliggende heuvels. Geniet onderweg van het toendra landschap met prachtige vergezichten richting Noorwegen. Eenmaal op de top gaat de tocht verder over het bevroren meer Pulmakijärvi waar je de mogelijkheid hebt het pure landschap te fotogaferen en te genieten van de oorverdovende stilte en schoonheid. In een traditionele Lavu hut, een half open hut op de heuvel, bereidt Raimo of één van zijn zonen een outdoor lunch voor je. Lekker warm bij het kampvuur, dat ondanks de sneeuw in een mum van tijd opgestookt wordt, is er alle tijd om te relaxen en om vragen te stellen over de natuur en de lokale bevolking. Als je wilt, kun je na de lunch kennis maken met een grote hobby van de Finnen, het ijsvissen. Je krijgt een grote handboor om een gat te maken in het ijs. Daarna gooi je een hengeltje uit en is het wachten geblazen. Een mooi moment om rustig te genieten van de stilte en de prachtige omgeving. Maar niet lang, want er zit flink wat vis dus reken erop dat ze bijten! Vind je al dat gehengel maar niets, dan kun je ook de sneeuwschoenen onderbinden en nog een wandeling maken over de uitgestrekte vlakten. Sauna, diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
​Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag

Vandaag kun je vrij besteden in de Lapse wildernis. Boek je nog een excursie, ga je relaxen of trek ...

Vandaag kun je vrij besteden in de Lapse wildernis. Boek je nog een excursie, ga je relaxen of trek je er zelf op uit met een van de typisch Lapse vervoersmiddelen? Bekijk het optionele programma voor meerdere excursies of vraag Marjatta om een lunchpakketje voor je eigen ontdekkingstocht. Voor een bijzondere dag raden wij je aan om de excursie naar Noorwegen en de Barentszzee bij te boeken. Einde van de dag kun je uiteraard weer genieten van een saunabezoek en aanschuiven voor het diner. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij

Na het ontbijt kleed je je warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het p...

Na het ontbijt kleed je je warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het programma. Je leert hoe je de sneeuwscooter veilig kunt besturen: over reeds geprepareerde paden, maar ook door de diepe, verse sneeuw op de vlaktes. Je rijdt met twee personen per sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. Het is een mooie tocht over de hoger gelegen heuvels en de totale lengte van de tocht is circa 40 km. Na de lunch in Nuorgam Lodge volgt er een korte transfer naar een lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder je al opwacht in zijn traditionele Sami kostuum. Je mag de rendierhouder helpen bij het voeren van ene aantal rendieren terwijl hij je vertelt over het leven van en met de rendieren. Ook is er gelegenheid om te kijken of je aanleg hebt om een rendier te vangen met een lasso! Diner en overnachting in Nuorgam.
​Duur programma: ca. 3 uur in de ochtend en ca. 2 uur in de middag
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskytocht

Na het ontbijt vertrek je naar de husky farm die in Noorwegen gelegen is. De transfertijd bedraagt c...

Na het ontbijt vertrek je naar de husky farm die in Noorwegen gelegen is. De transfertijd bedraagt circa 30 minuten. Je maakt kennis met de sledehonden en je krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de farm. Je zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met jou op pad te gaan! Daarna is het tijd om de slee op te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee. Je rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. De tocht duurt ca. 2 uur. Onderweg wordt er een warm drankje en wat snacks geserveerd bij een kampvuur. Nadat je de huskyhonden uitgebreid hebt gefotografeerd, word je weer naar Nuorgam gebracht voor de lunch. De middag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld gaan langlaufen, de sneeuwschoenen weer onderbinden en naar één van de kota's wandelen of de sauna induiken. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
​Duur programma: ca. 4 uur (incl. transfers)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Dag ter vrije besteding

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak ...

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak een schitterende tocht over de rivier. Het is ook mogelijk om vooraf bij je reis excursies te boeken (zie overzicht met excursies op de site), denk aan een extra sneeuwscootertocht of nog een dag met de rendieren. Wat de reis echter wel heel bijzonder maakt, is om te kiezen voor de King Crab safari. Je gaat onder begeleiding van een ervaren visser per boot de Noorse fjorden verkennen en op zoek naar de reusachtige King Crabs. Na vangst bereidt de visser de 'koningskrabben' ter plaatse, speciaal voor jou. Je hebt werkelijk nog nooit zoiets verrukkelijks geproefd en je kunt prachtige foto's schieten voor het thuisfront! Je staat nu eenmaal niet dagelijks met een reuzenkrab in je handen in Arctisch Lapland. Ook deze excursie is vooraf te boeken, je bent dan verzekerd van een plekje aan boord. Natuurlijk kun je ook ter plaatse bij Marjatta en Raimo nog vragen naar optionele excursies. Lunch in Nuorgam (tenzij je voor een excursie kiest). Deze laatste avond wordt een traditioneel Laps diner geserveerd in een typische Lapse hut "Kota" bij het kampvuur en zullen Marjatta, Raimo en hun zonen uw vergezellen en vertellen over het lokale leven. Overnachting in Nuorgam Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Na het laatste uitg...

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Na het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet moet het er toch van komen. Nog een laatste souvenir kopen in het kleine winkeltje van Marjatta en het is tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!
Dag 2 Winterfun activiteiten
Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen
Dag 4 Vrije dag
Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij
Dag 6 Huskytocht
Dag 7 Dag ter vrije besteding
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Nuorgam Lodge
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Vooraf kun je diverse optionele excursies bijboeken voor je vrije dagen waaronder het bezoek aan Noorwegen en de Bartenszzee op dag 4, dan ben je verzekerd van een plekje. Maar ook een sneeuwscootertocht van ca. 4 uur of een dagdeel in het leven van een rendierhouder meedraaien is mogelijk (zie de mogelijkheden hieronder voor informatie en prijzen). Ter plaatse kun je uiteraard ook nog optionele excursies en activiteiten bijboeken.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

nuorgam-panorama-safari-arctische-wildernis

Panorama Safari – Arctische wildernis

Ontdek de schoonheid van de arctische wildernis met de sneeuwscooter. Via de uitgestrekte vlakten lijkt het rijden op een sneeuwscooter als vanzelf te gaan. Onderweg maak je een stop voor lunch bij een kampvuur.

 • Prijs: € 190 per persoon (2 pers/ per scooter)
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 47,50. Te boeken vanaf 2 januari 2021.
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

nuorgam-king-crab

King Crab vangen in de fjorden

De King Crab safari is een onvergetelijk avontuur. De arctische koningskrab is één van de meest populaire maaltijden. Tijdens deze safari maak je de kans om dit bijzondere schaaldier te vangen, te koken en uiteraard op te eten! Je wordt van Nuorgam naar het vissersplaatsje Nesseby gebracht waar je kennismaakt met de kapitein. Hij neemt je mee naar de fjorden voor het vangen van de King Crab. Ook wordt er gevist naar kabeljauw, schelvis en heilbot. De kapitein maakt ter plaatse een lunch van de dagvangst.

 • Prijs: € 250 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur (incl. transfers, King Crab safari duurt 3 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: min. deelname is 4 personen. Deze excursie is te boeken vanaf 2 januari 2021.
nuorgam-dag-leven-rendierhouder

Een dag in het leven van een rendierhouder

Je gaat naar het noordelijkste puntje, naar Buolbmatjavri. Een prachtige omgeving langs de kust van de Arctische Oceaan. Hier maak je gedurende een dagdeel het leven mee van een rendierhouder. Je helpt de rendierhouder met het hoeden en voeden van de rendier en gaat op zoek naar de rendieren door middel van een sneeuwscooter met slee (max. 6 personen per slee). Na deze werkzaamheden kun je tijdens een welverdiende pauze genieten van koffie met traditionele Sami snacks bij het kampvuur. De rendierhouder vertelt je graag verhalen over de tradities van het Sami volk.

 • Prijs: € 200 per persoon
 • Duur: ca. 4-5 uur (incl. transfers)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Te boeken vanaf 30 januari 2021.
nuorgam-bezoek-noorwegen-barentszzee

Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee

Je beleeft een arctische dag aan de Barentszzee. Met een transfer word je over de grens van Noorwegen gebracht. Hier breng je een bezoek aan het piepkleine Noorse vissersdorp Nesseby. De Barentszzee stroomt hier de Varangerfjord in en door de invloed van de Warme Golfstroom blijft de fjord daardoor het hele jaar ijsvrij. Een prachtig gezicht: het diepblauwe water van de fjord te midden van de besneeuwde rotsen en stranden. Er is voldoende tijd om foto's te nemen van dit adembenemende uitzicht en je komt meer te weten over de Noorse cultuur en het leven van de vissers in deze noordelijke omgeving. Je bezoekt het Varanger Sami museum in Varangerbotn waar je kennis kunt maken met de vroegere manier van leven van de Sami bij de fjorden. Onderweg lunch je in een lokaal restaurant in Noorwegen met een typische Noorse lunch en ook wordt er een stop gemaakt bij de lokale zilversmid.

 • Prijs: € 140 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

nuorgam-overnachten-wildernis-cabin

Overnachten in een wildernis cabin

Ervaar de authentieke manier van leven in arctisch gebied tijdens een overnachting in een wildernis cabin. De houten blokhut ligt in de hooglanden van Nuorgam. Nergens is de sterrenhemel, met hopelijk het noorderlicht, zo dichtbij. Geniet bij een open kampvuurplaats van het weidse uitzicht en de oorverdovende stilte. In de namiddag vertrek je met de gids per sneeuwscooter of per slede voortgetrokken door een sneeuwscooter voor een tocht van ca. 45 minuten naar de cabin. Eenmaal aangekomen wordt de houtgestoken kachel opgewarmd en maak je met de gids een mooie tocht op sneeuwschoenen. Aansluitend bereidt de gids een traditioneel Laps diner voor jou, bestaande uit broodjes zalm en rendiervlees, rendierfilet met rosti en groenten en een heerlijk toetje van blauwe bessen. Na het diner kun je relaxen bij het kampvuur in de buitenlucht of heerlijk warm bij de kachel in je cabin. De gids overnacht in een kleine cabin of tent op loopafstand van jouw verblijf. In de ochtend word je nog verwend met een goed ontbijt, waarna je weer onder begeleiding van de gids terug naar Marjatta in Nuorgam Lodge vertrekt. Meer foto's van de wildernis cabin vind je tussen de accommodatie foto's van Nuorgam Lodge.

 • Prijs: € 370 per persoon (in slede of 2 pers/1 scooter)
 • Duur: 1 nacht
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: te boeken vanaf 2 januari 2021.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Knusse locatie in de Finse bossen Aanbieding
  8 dagen, halfpension en 6x lunch, v.a. € 2.195 p.p.

  Isokenkäisten Klubi Lodge

  isokenkaisten-klubi-thumb
 • Stijlvol en comfortabel boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 3.275 p.p.

  Skabma Lodge

  skabma-lodge-header-thumb_jpg
 • Excursies inbegrepen boekbaar 20/21
  8 dagen, halfpension en 5x lunch, v.a. € 1.845 p.p.

  Papin Talo Lodge

  papin-talo-lodge-header-thumb
 • Adults only boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.575 p.p.

  Nangu Lodge

  sneeuwavontuur-nangu-thumb
 • Scherp geprijsd en superlocatie boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 1.795 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  loma-vietonen-lodge-lapland-thumb
 • Prachtige locatie in Zweeds Lapland en leuke activiteiten boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 1.995 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  header-kukkolaforsen-lodge-thumb
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten boekbaar 20/21
  8 dagen, volpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Rajamaa Lodge

  rajamaa-lodge-header-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Corona zorgmaatregelen Flexibel boeken, Repatriëringsgarantie, 24/7 bereikbaarheid op reis
slider%20voigt%20corona%20zorgmaatregelen