Loma-Vietonen Lodge

Waar oma Kariniemi in de jaren '80 begon met een paar kleine hotelkamers, daar is Loma-Vietonen Lodge vandaag de dag omgetoverd tot een klein paradijsje. Niet in de zin van luxe, maar door de persoonlijke aandacht en de kookkunsten van de familie Kariniemi. Met kleindochter Tuija aan het roer geniet je 's ochtends in de sfeervolle boerderijwoonkamer van een uitgebreid ontbijt. En elke avond worden je smaakpapillen verwend met een voortreffelijk driegangendiner. Honger krijg je wel door al die leuke excursies: van een husky- en rendiersafari tot een sneeuwschoenwandeltocht. We verzekeren je: na een weekje Loma-Vietonen kun je er weer helemaal tegenaan!

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension (m.u.v. lunch op dag van aankomst). Het diner bestaat uit een goed 3-gangendiner. Gezien de kleinschaligheid van de accommodatie is het gebruikelijk om met de groep te dineren.  

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven van Rovaniemi: ca. 60 minuten (maar op de heenweg maak je eerst een stop van ca 1,5 uur bij Santa Claus Village).

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Instructie langlaufen en gebruik materialen gedurende de dag
 • Bezoek aan rendierfarm met sledetocht en outdoor lunch (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootertocht inclusief outdoor lunch (ca. 2 uur)
 • Bezoek aan Santa Claus Village (ca. 1,5 uur)
 • Huskysafari met snack (ca. 4,5 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2 uur)
 • Laps diner
 • Rendieren voeren
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
loma-vietonen-lodge-hosts

Tuija en Raimo

Host Loma-Vietonen Lodge

Op de kaart

Verblijf in Loma-Vietonen Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Loma-Vietonen Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Na je directe vlucht vanuit Nederland word je door je gids opgehaald op het vliegveld. De eerste sto...

Na je directe vlucht vanuit Nederland word je door je gids opgehaald op het vliegveld. De eerste stop is bij Santa Claus Village (op de poolcirkel!) waar je ongeveer anderhalf uur de tijd hebt om rond te kijken bij de vele souvenirwinkeltjes of om op de foto te gaan met de Kerstman. Vervolgens reis je per transfer door naar Loma-Vietonen Lodge. De familie Kariniemi staat al op je te wachten. Nadat je je bungalow met eigen sauna en open haard of hotelkamer hebt gecheckt, volgt er uitleg over de activiteiten van deze week. Je krijgt meteen je thermo-overall. Als je na het eten nog puf hebt, en het is helder weer, kun je het bevroren meer oplopen om te kijken of je het noorderlicht ziet. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Langlaufen

Je eerste ontbijt bij Loma-Vietonen heb je achter de kiezen. Heerlijk dat kakelverse brood wat Tuija...

Je eerste ontbijt bij Loma-Vietonen heb je achter de kiezen. Heerlijk dat kakelverse brood wat Tuija iedere ochtend zelf bakt! Buiten staat de gids je op te wachten. Hij komt jullie vertellen hoe het langlaufen werkt. Langlaufen staat sinds mensenheugenis op één voor de Finnen. Ook als je nog nooit op de dunne lange latten hebt gestaan, merk je dat je de techniek vrij snel onder de knie hebt. Na de langlaufinstructie kun je zelf op pad door het glooiende winterlandschap. Je mag het materiaal de rest van de dag gratis gebruiken. 's Avonds schuif je aan voor een diner. Sluit de dag af in de sauna. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen

Na het ontbijt is het tijd voor een echte winteractiviteit: sneeuwschoenwandelen! De gids geeft je e...

Na het ontbijt is het tijd voor een echte winteractiviteit: sneeuwschoenwandelen! De gids geeft je een korte instructie over het gebruik ervan en dan ga je op pad. Je ziet al snel dat de 'tennisrackets' onder je schoenen veel gemakkelijker lopen dan gedacht. En het is ook een stuk leuker! Tijdens de wandeling stop je om op adem te komen. De gids vertelt mooie verhalen over het land en het leven boven de poolcirkel. Lunch en diner in Loma-Vietonen.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Huskysafari door de besneeuwde bossen

Na het ontbijt in het restaurant volgt een transfer naar de huskyfarm BearHill Husky. Daar verwelkom...

Na het ontbijt in het restaurant volgt een transfer naar de huskyfarm BearHill Husky. Daar verwelkomt de huskyhouder en zijn sledehonden je. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je de slee moet besturen. Er gaan twee personen op de slee: de één zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Zo'n 16 - 22 km glijd je over bevroren meren en door de met sneeuw bedekte bomen. Halverwege de tocht is er een stop om iedereen, ook de honden, even rust te gunnen. Je krijgt wat warms te drinken en kunt even de benen strekken. Ook de honden krijgen wat te eten. Daarna keer je weer terug. Diner in Loma-Vietonen.
Duur programma: ca. 4,5 uur (waarvan ca. 2 uur sledetocht)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op pad met de rendieren en Laps diner in kota

Na het ontbijt maak je kennis met de rendieren. Je mag de rendieren die bij de familie Kariniemi hor...

Na het ontbijt maak je kennis met de rendieren. Je mag de rendieren die bij de familie Kariniemi horen voeren! Een uniek moment. Vervolgens maak je een mooie tocht met de rendieren door de omgeving. Onderweg wordt er bij een kampvuurplek een outdoorlunch geserveerd. In de middag kun je lekker ontspannen in Loma-Vietonen en genieten van het sneeuwlandschap. ’s Avonds is het tijd voor een unieke ervaring: een Laps diner in een kota! Overnachting in Loma-Vietonen.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op avontuur met de sneeuwscooter

Na een korte instructie stap je met twee personen op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht va...

Na een korte instructie stap je met twee personen op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht van ca. 25 km. De tocht neemt je mee over het bevroren Iso-Vietonen meer en door de met sneeuw bedekte bossen. Onderweg wordt er gestopt voor een warme kop koffie bij een kampvuur. De middag is ter vrije besteding bij Loma-Vietonen. Wat dacht je van nog een mooie langlauftocht of sneeuwschoenwandeltocht? Diner in Loma-Vietonen. 
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Er zijn tal van mogelijkheden om deze dag te besteden! Rustig een boek lezen bij het kampvuur of een...

Er zijn tal van mogelijkheden om deze dag te besteden! Rustig een boek lezen bij het kampvuur of een mooie winterwandeltocht maken. Een nog sportievere invulling kan ook. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een sneeuwscootertocht met ijsvissen bij te boeken. De prijs is € 228 per persoon bij twee personen op een sneeuwscooter. Je kunt deze excursie vooraf boeken. Lunch en diner in Loma-Vietonen. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas: de week is alweer voorbij! Nog één keer genieten van een heerlijk Fins ontbijt...

Helaas: de week is alweer voorbij! Nog één keer genieten van een heerlijk Fins ontbijt met uitzicht op het winterse landschap. Na het inleveren van de thermo-overall, de langlauflatten en de sneeuwschoenen, en het afscheid nemen van Tuija en Raimo, is het tijd om terug te keren naar de luchthaven van Rovaniemi voor de vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Langlaufen
Dag 3 Sneeuwschoenwandelen
Dag 4 Huskysafari door de besneeuwde bossen
Dag 5 Op pad met de rendieren en Laps diner in kota
Dag 6 Op avontuur met de sneeuwscooter
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Loma-Vietonen
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Maak gebruik van de (sneeuwschoen)wandelrackets of langlauflatten. Materiaal hiervoor kun je ter plaatse huren. Maar een sneeuwscootertocht inclusief ijsvissen behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt deze excursie vooraf bij ons boeken of eventueel daar vastleggen.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

loma-vietonen-sneeuwscootertocht-ijsvissen

Sneeuwscootertocht met ijsvissen

Klaar voor een sneeuwscootertocht over bevroren meren en door witte bossen? Onderweg wordt er gestopt om het traditionele ijsvissen uit te proberen. Met een speciale boor maak je een gat in het ijs, hengeltje uit en met een beetje geluk vis je je eigen lunch bij elkaar! De gids bereidt bij open vuur een lunch terwijl je op een rendiervel kunt genieten van de rust en de stilte.

 • Prijs: € 228 (2 personen per sneeuwscooter)
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 58

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Granö Beckasin Lodge

  Granö Beckasin Lodge
 • Bungalows op de top van een heuvel Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Iso Syöte bungalows

  Iso Syöte bungalows
 • Knusse locatie in de Finse bossen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, 6x lunch en diner, v.a. € 2.995 p.p.

  Isokenkäisten Klubi Lodge

  Isokenkäisten Klubi Lodge
 • Prachtige locatie in Zweeds Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.145 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  Kukkolaforsen Lodge
 • Meest noordelijke puntje van Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.595 p.p.

  Nuorgam Lodge

  Nuorgam Lodge
 • Fins houten huis in de bossen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.595 p.p.

  Papin Talo Lodge

  Papin Talo Lodge
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Rajamaa Lodge

  Rajamaa Lodge

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol