PRINT PAGINA

Loma-Vietonen Lodge

Familielodge in boerderijsfeer

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Na je directe vlucht vanuit Nederland word je door je gids opgehaald op het vliegveld. De eerste stop is bij Santa Claus Village (op de poolcirkel!) waar je ongeveer anderhalf uur de tijd hebt om rond te kijken bij de vele souvenirwinkeltjes of om op de foto te gaan met de Kerstman. Vervolgens reis je per transfer door naar Loma-Vietonen Lodge. De familie Kariniemi staat al op je te wachten. Nadat je je bungalow met eigen sauna en open haard of hotelkamer hebt gecheckt, volgt er uitleg over de activiteiten van deze week. Je krijgt meteen je thermo-overall. Als je na het eten nog puf hebt, en het is helder weer, kun je het bevroren meer oplopen om te kijken of je het noorderlicht ziet.

Dag 2

Dag 2 Langlaufen

Langlaufen

Je eerste ontbijt bij Loma-Vietonen heb je achter de kiezen. Heerlijk dat kakelverse brood wat Tuija iedere ochtend zelf bakt! Buiten staat de gids je op te wachten. Hij komt jullie vertellen hoe het langlaufen werkt. Langlaufen staat sinds mensenheugenis op één voor de Finnen. Ook als je nog nooit op de dunne lange latten hebt gestaan, merk je dat je de techniek vrij snel onder de knie hebt. Na de langlaufinstructie kun je zelf op pad door het glooiende winterlandschap. Je mag het materiaal de rest van de dag gratis gebruiken. 's Avonds schuif je aan voor een diner. Sluit de dag af in de sauna.

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

Na het ontbijt is het tijd voor een echte winteractiviteit: sneeuwschoenwandelen! De gids geeft je een korte instructie over het gebruik ervan en dan ga je op pad. Je ziet al snel dat de 'tennisrackets' onder je schoenen veel gemakkelijker lopen dan gedacht. En het is ook een stuk leuker! Tijdens de wandeling stop je om op adem te komen. De gids vertelt mooie verhalen over het land en het leven boven de poolcirkel. Lunch en diner in Loma-Vietonen.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Huskysafari door de besneeuwde bossen

Huskysafari door de besneeuwde bossen

Na het ontbijt in het restaurant volgt een transfer naar de huskyfarm BearHill Husky. Daar verwelkomt de huskyhouder en zijn sledehonden je. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je de slee moet besturen. Er gaan twee personen op de slee: de één zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Zo'n 16 - 22 km glijd je over bevroren meren en door de met sneeuw bedekte bomen. Halverwege de tocht is er een stop om iedereen, ook de honden, even rust te gunnen. Je krijgt wat warms te drinken en kunt even de benen strekken. Ook de honden krijgen wat te eten. Daarna keer je weer terug. Diner in Loma-Vietonen.
Duur programma: ca. 4,5 uur (waarvan ca. 2 uur sledetocht)

Dag 5

Dag 5 Op pad met de rendieren en Laps diner in kota

Op pad met de rendieren en Laps diner in kota

Na het ontbijt maak je kennis met de rendieren. Je mag de rendieren die bij de familie Kariniemi horen voeren! Een uniek moment. Vervolgens maak je een mooie tocht met de rendieren door de omgeving. Onderweg wordt er bij een kampvuurplek een outdoorlunch geserveerd. In de middag kun je lekker ontspannen in Loma-Vietonen en genieten van het sneeuwlandschap. ’s Avonds is het tijd voor een unieke ervaring: een Laps diner in een kota! Overnachting in Loma-Vietonen.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 6

Dag 6 Op avontuur met de sneeuwscooter

Op avontuur met de sneeuwscooter

Na een korte instructie stap je met twee personen op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht van ca. 25 km. De tocht neemt je mee over het bevroren Iso-Vietonen meer en door de met sneeuw bedekte bossen. Onderweg wordt er gestopt voor een warme kop koffie bij een kampvuur. De middag is ter vrije besteding bij Loma-Vietonen. Wat dacht je van nog een mooie langlauftocht of sneeuwschoenwandeltocht? Diner in Loma-Vietonen. 
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Er zijn tal van mogelijkheden om deze dag te besteden! Rustig een boek lezen bij het kampvuur of een mooie winterwandeltocht maken. Een nog sportievere invulling kan ook. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een sneeuwscootertocht met ijsvissen bij te boeken. De prijs is € 228 per persoon bij twee personen op een sneeuwscooter. Je kunt deze excursie vooraf boeken. Lunch en diner in Loma-Vietonen.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas: de week is alweer voorbij! Nog één keer genieten van een heerlijk Fins ontbijt met uitzicht op het winterse landschap. Na het inleveren van de thermo-overall, de langlauflatten en de sneeuwschoenen, en het afscheid nemen van Tuija en Raimo, is het tijd om terug te keren naar de luchthaven van Rovaniemi voor de vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: