Isokenkäisten Klubi Lodge

Isokenkaïsten Klub Lodge ligt verscholen tussen de berkenbomen aan de oever van het Heikijärvi meer. De naam is al net zo idyllisch als de plek zelf. Het betekent 'Grote Voetenclub' en verwijst naar de welvarende en invloedrijke klanten die hier toen kwamen. Geef ze eens ongelijk! De locatie is adembenemend, de lodge is knus ingericht en gastvrijheid is hier een echte familietraditie. Logeren in deze lodge tijdens je Lapland vakantie is een (hernieuwde) kennismaking met de natuur en de Finse gastronomie. De zussen Katja en Sirpa werken met lokale producten en zetten je dagelijks de heerlijkste gerechten voor. Een waarschuwing is hier wel op z'n plaats... je houdt voor altijd heimwee naar deze plek.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten, waarvan 6 nachten op basis van volpension. Vanwege het kleinschalige karakter van het restaurant dineer je gezamenlijk met de groep. Het diner bestaat uit een driegangendiner van uitstekende kwaliteit. Twee dagen lunch je op een bijzondere locatie. Tijdens de dag naar Ruka is de lunch en diner voor eigen rekening. In Ruka zijn diverse restaurants.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 50 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Liever een weekend of midweek?
Het is ook mogelijk om 4 of 5 dagen in Isokenkaisten Klubi te verblijven.
Bekijk hier Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge
Bekijk hier Midweek Isokenkäisten Klubi Lodge

Highlights

 • Dag als een Fin in authentiek landhuis Pohjolan Pirtti & Kievari inclusief lunch (ca. 3 uur)
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen, stepsledes en langlaufski's
 • Avond sledetocht op jacht naar het noorderlicht (ca. 1,5-2 uur)
 • Lapse lunch in de kota (ca. 2-3 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 1,5 uur)
 • Traditionele Finse rooksauna
 • 12 km huskysafari (ca. 1,5 uur)
 • Traditioneel Fins diner
 • Bezoek aan rendierfarm met rendiersafari en Ruka Ski Resort inclusief sneeuwscootersafari (ca. 5-6 uur)
 • Sledetocht naar de heuvels van Kuntivaara (ca. 2 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension (1 dag lunch en diner eigen gelegenheid)
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
katja-sirpa-ikk-lapland

Katja en Sirpa

Gastvrouwen Isokenkäisten Klubi

Op de kaart

Verblijf in Isokenkäisten Klubi Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Isokenkäisten Klubi Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Het is eindelijk zo ver: vandaag vlieg je naar Kuusamo! Na de directe vlucht brengt een transfer je ...

Het is eindelijk zo ver: vandaag vlieg je naar Kuusamo! Na de directe vlucht brengt een transfer je naar Isokenkäisten Klubi Lodge. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en het gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Na het inchecken, de informatiebijeenkomst en de welkomstlunch is het tijd om er op uit te gaan. Stap in de slede voor een rit naar de top van de Kuntivaara heuvel. Je maakt meteen kennis met de 'middle of nowhere'. Bij terugkomst besef je echt dat je in een winters sprookje gestapt bent. Diner en overnachting in Isokenkäisten Klubi Lodge.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoenwandelen in de natuur en op zoek naar het noorderlicht

Wakker worden in de Lapse wildernis: dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scand...

Wakker worden in de Lapse wildernis: dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om weer naar buiten te gaan. Vandaag maak je onder begeleiding van een gids een prachtige tocht op de sneeuwschoenen door de diepe sneeuw. In de zomer is deze regio erg geliefd bij vissers, maar in de winter geniet je hier van de rust en stilte. Tijdens de wandeling stop je bij een Finse laavu voor een warm drankje bij het kampvuur. Na de wandeling schuif je in de lodge aan voor een lekkere lunch. In de middag kun je lekker ontspannen in en rondom de lodge. Kleed je vanaf warm aan, want je gaat met een grote slede achter de sneeuwscooter op zoek naar het noorderlicht! 
Duur programma: ca. 3-4 uur

 

Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op pad met husky's en een traditioneel Fins diner

Na je uitgebreide ontbijt staan de huksy's buiten al op je te wachten. Het is tijd voor een husk...

Na je uitgebreide ontbijt staan de huksy's buiten al op je te wachten. Het is tijd voor een huskytocht van twaalf kilometer! De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg stop je om eventueel van plaats te wisselen. Rond lunchtijd ben je weer terug in Isokenkaisten Klubi. Er staat weer een heerlijke maaltijd voor je klaar. Maak in de middag nog een wandeling of geniet van de sauna. ‘s Avonds is er een traditioneel Fins diner. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten uit de streek. Katja en Sirpa prikkelen deze avond je zintuigen! Ondertussen vertellen ze je alles over de geschiedenis en het leven in de regio. Overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Stap in de schoenen van de Finnen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet maak je je op voor een bijzondere ervaring. Je gaat naar het sfeerv...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet maak je je op voor een bijzondere ervaring. Je gaat naar het sfeervolle en authentieke landhuis Pohjolan Pirtti & Kievari. Hier aangekomen stap je regelrecht de Finse geschiedenis in. Je maakt kennis met lokale tradities en Finse lifestyle en leert traditioneel brood en zoetigheden bakken. Dit alles sluit je af met een heerlijke lunch met gerechten uit de regio. Bij terugkomst in de lodge kun je de middag zoals je zelf wilt inrichten. Ontspannen, de bossen intrekken of wellicht wil je wel een activiteit als ijsvissen bijboeken. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Ontmoeting met de rendieren en Ruka per sneeuwscooter

Na het uitgebreide ontbijtbuffet staat een rendierhouder je bij een lokale rendierfarm op te wachten...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet staat een rendierhouder je bij een lokale rendierfarm op te wachten. Vandaag leer je meer over de rendierhouderij en de dieren. Na een korte instructie maak je een ritje in de rendierslee. Aan het einde van de ochtend bezoek je Ruka, een klein maar gezellig skidorp. Er zijn diverse winkels en restaurants waar je heerlijk kunt lunchen. De lunch en diner verzorg je vandaag zelf. In de middag is het tijd om op de sneeuwscooter te stappen. Na een duidelijke instructie ben je klaar om gas te geven en de omgeving van Ruka te verkennen. In Ruka heb je tijd om te dineren in een restaurant naar keuze. In de avond word je weer teruggebracht naar Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 5 -6  uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Langlaufen en een traditioneel Fins diner

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de omgeving te ontdekken en daar hebben...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de omgeving te ontdekken en daar hebben ze bij de lodge diverse mogelijkheden voor. Daarom krijg je uitgelegd hoe je speciale sneeuwschoenen, stepsledes en langlaufski's gebruikt die je tijdens je hele verblijf bij IKK kunt pakken. Na de instructie ga je op pad. Er zijn hier diverse trails die je kunt lopen. Geniet van de intense stilte en het indrukwekkende witte landschap. Onderweg kun je zomaar oog in oog staan met rendieren of andere bosbewoners. De lunch staat voor je klaar in het restaurant van de lodge. Na een dag in de buitenlucht warm je met een warme glögg (Scandinavische glühwein) op bij de open haard. ‘s Avonds is er een traditioneel Fins diner. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten uit de streek. Katja en Sirpa prikkelen deze avond je zintuigen! Ondertussen vertellen ze je alles over de geschiedenis en het leven in de regio. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
Duur programma: ca 1,5-2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota

Vandaag leer je Isokenkäisten Klubi beter kennen! Gastvrouwen Katja en Sirpa vertellen je alles...

Vandaag leer je Isokenkäisten Klubi beter kennen! Gastvrouwen Katja en Sirpa vertellen je alles over de omgeving, waar zij opgegroeid zijn en wat de lodge zo bijzonder maakt. Het gebouw zelf natuurlijk, de rooksauna en de kota. Een kota is een typisch Lapse houten hut in de vorm van een tent. Vroeger maakten de Sami deze tenten van rendierhuiden. Sirpa bereidt boven het open vuur in de kota een heerlijke Lapse lunch voor. Als je het leuk vindt mag je hierbij helpen. Ondertussen leer je van alles over de Finse en Lapse keuken. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen. Het eten zal je goed smaken: de sauna maakt hongerig.. Eet smakelijk! 
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in de stilte en smullen van het uitgebreide Scandinavisc...

Nog een keer genieten van het wakker worden in de stilte en smullen van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt word je naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Sneeuwschoenwandelen in de natuur en op zoek naar het noorderlicht
Dag 3 Op pad met husky's en een traditioneel Fins diner
Dag 4 Stap in de schoenen van de Finnen
Dag 5 Ontmoeting met de rendieren en Ruka per sneeuwscooter
Dag 6 Langlaufen en een traditioneel Fins diner
Dag 7 Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

ijsvissen-ikk

IJsvissen op een bevroren Fins meer

Een typisch Finse hobby! Het wordt ook wel de "lokale meditatie" genoemd. Dit is je kans om je geluk te beproeven bij het ijsvissen. De gids stelt je de uitrusting voor en leert je de kneepjes van het ijsvissen. Nadat je een gat in het meer hebt geboord kun je baars, witvis of snoek vangen. Vis vangen is het doel, maar niet de enige reden om het meer op te gaan. Een onvergetelijk avontuur!

 • Prijs: € 63 per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
bijzonder-overnachten-salla-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van deze bijzondere overnachting wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

aurora-hut-ikk-thumb

Overnachting in een Aurora Hut

Breid je reis uit met een fantastische overnachting in een Aurora Hut! Deze eco-hutten worden ingevroren in het Heikinjärvi meer, op zo’n 100 meter van het hoofdgebouw. De buitenkant van de hut is volledig van glas, waardoor je de sterrenhemel vanuit je bed kunt aanschouwen. En wie weet vang je wel een glimp op van het noorderlicht?

 • Prijs: € 180 bij 2 personen per hut
 • Duur: 1 nacht

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Granö Beckasin Lodge

  Granö Beckasin Lodge

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol