PRINT PAGINA

Isokenkäisten Klubi Lodge

Hartverwarmende gastvrijheid middenin de natuur

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi Lodge. Check in en informatiebijeenkomst in het Klubi restaurant. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Na dewelkomstlunch is het tijd om er op uit te gaan. Je stapt in de slede voor een rit door de prachtige natuur naar de top van de Kuntivaara heuvel. Een ontspannen tocht waarin je direct kennis maakt met de indrukwekkende omgeving waar je terecht bent gekomen. Bij terugkomst zul je zeker het gevoel hebben in een winters sprookje gestapt te zijn. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 2

Dag 2 Op zoek naar het noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de omgeving verder te gaan ontdekken en daar hebben ze bij de lodge diverse mogelijkheden voor. Je krijgt de basis principes uitgelegd van het gebruik van speciale sneeuwschoenen, stepslede en langlauf ski's. Gedurende het gehele verblijf mag je hier op basis van beschikbaarheid gebruik van maken om de wondere witte wereld verder te ontdekken. Geniet van de intense stilte en het indrukwekkende witte landschap. Onderweg kun je zomaar oog in oog staan met rendieren of andere bosbewoners. Na een dag in de buitenlucht is het heerlijk opwarmen bij de openhaard met een warme glögg (Scandinavische Gluhwein). Lunch wordt geserveerd bij de Lodge. In de avond kleed je je warm aan en neem je plaats in een grote slede achter de sneeuwscooter, op zoek naar het noorderlicht! Geniet van de mooie tocht door de bossen rond Isokenkäisten Klubi. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
Duur programma: ca 1,5-2 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen in de natuur

Sneeuwschoenwandelen in de natuur

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de omgeving verder te gaan ontdekken. Gisteren heb je de sneeuwschoenen misschien al even uitgeprobeerd en vandaag maak je onder begeleiding van een gids een prachtige tocht op de speciale 'tennis-rackets' door de diepe sneeuw. In de zomer is deze regio erg geliefd bij vissers, maar in de winter geniet je hier van de rust en stilte. Bij een Finse laavu wordt er gestopt voor een warm drankje bij het kampvuur. Nadat je weer terug bent bij lodge schuif je aan voor een lekkere lunch. In de middag kun je lekker ontspannen in en rondom de lodge. Deze avond wordt er een heus Laps specialiteiten diner georganiseerd in de lodge. 
Duur programma: ca. 1 uur

 

Dag 4

Dag 4 Stap in de schoenen van de Finnen

Stap in de schoenen van de Finnen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet maak je je op voor een bijzondere ervaring. Je gaat naar het sfeervolle en authentieke landhuis Pohjolan Pirtti & Kievari. Hier aangekomen stap je regelrecht de Finse geschidenis in. Je maakt kennis met lokale tradities en Finse lifestyle en leert traditioneel brood en zoetigheden te bakken. Dit alles sluit je af met een heerlijke lunch met gerechten uit de regio. Bij terugkomst in de lodge kun je de middag naar wens inrichten. Ontspannen, de bossen intrekken of wellicht wil je wel een activiteit als ijsvissen bijboeken. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Ontmoeting met de rendieren en ontdek Ruka per sneeuwscooter

Ontmoeting met de rendieren en ontdek Ruka per sneeuwscooter

Na het uitgebreide ontbijtbuffet word je per auto naar de lokale rendierfarm rendierfarm gebracht waar de rendierhouder al op je staat te wachten. Hij vertelt je graag meer over de rendierhouderij en natuurlijk de rendieren in het bijzonder. Na een korte instructie maak je een ritje in de rendierslee. Aan het einde van de ochtend bezoek je Ruka Ski Resort, een klein maar gezellig skidorp. Er zijn diverse winkels en restaurants waar je heerlijk kunt lunchen. De lunch en diner verzorg je vandaag zelf. In de middag is het tijd om op de sneeuwscooter te stappen. Na een duidelijke instructie ben je klaar om gas te geven en de omgeving van Ruka te verkennen. Bij terugkomst in Ruka heb je tijd om te dineren in een restaurant naar keuze. In de avond wordt je weer teruggebracht naar Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 5 -6  uur

 

Dag 6

Dag 6 Op pad met de husky's en traditioneel Fins diner

Op pad met de husky's en traditioneel Fins diner

Na opnieuw een uitgebreid ontbijt met allerlei heerlijkheden uit de omgeving staan de huksy's buiten al op je te wachten. Eerst krijg je instructies hoe je de slede bestuurt en daarna ga je een huskytocht van 12 km maken. De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. Rond lunchtijd ben je weer terug in Isokenkaisten Klubi, waar je kunt aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Maak in de middag nog een wandeling of geniet van de elektrische sauna. ‘s Avonds is er een traditioneel Fins diner. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten uit de streek. Katja en Sirpa zorgen deze avond voor een prikkeling de zintuigen en vertellen alles over de geschiedenis en het leven in de regio. Overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 1,5 uur

Dag 7

Dag 7 Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota

Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota

Je brengt de dag door bij de lodge. Samen met de gastvrouwen Katja en Sirpa verken je de omgeving en hoor je meer over deze streek waar zij opgegroeid zijn en wat Isokenkäisten Klubi nu zo bijzonder maakt. Het gebouw zelf natuurlijk, de rooksauna en de kota. Een kota is een typisch Lapse houten hut in de vorm van een tent, zoals deze vroeger van rendierhuiden werd gemaakt door de rondtrekkende Sami. In de kota bereidt Sirpa boven het open vuur een heerlijke Lapse lunch en als je het leuk vindt mag je hierbij helpen. Ondertussen leer je van alles over de Finse en Lapse keuken. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! Het eten zal je goed smaken: de sauna maakt hongerig en tenslotte heb je zelf aan de voorbereidingen gewerkt. Eet smakelijk! Diner en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: