PRINT PAGINA

Isokenkäisten Klubi Lodge

Hartverwarmende gastvrijheid midden in de natuur

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Het is eindelijk zo ver: vandaag vlieg je naar Kuusamo! Na de directe vlucht brengt een transfer je naar Isokenkäisten Klubi Lodge. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en het gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Na het inchecken, de informatiebijeenkomst en de welkomstlunch is het tijd om er op uit te gaan. Stap in de slede voor een rit naar de top van de Kuntivaara heuvel. Je maakt meteen kennis met de 'middle of nowhere'. Bij terugkomst besef je echt dat je in een winters sprookje gestapt bent. Diner en overnachting in Isokenkäisten Klubi Lodge.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 2

Dag 2 Sneeuwschoenwandelen in de natuur en op zoek naar het noorderlicht

Sneeuwschoenwandelen in de natuur en op zoek naar het noorderlicht

Wakker worden in de Lapse wildernis: dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om weer naar buiten te gaan. Vandaag maak je onder begeleiding van een gids een prachtige tocht op de sneeuwschoenen door de diepe sneeuw. In de zomer is deze regio erg geliefd bij vissers, maar in de winter geniet je hier van de rust en stilte. Tijdens de wandeling stop je bij een Finse laavu voor een warm drankje bij het kampvuur. Na de wandeling schuif je in de lodge aan voor een lekkere lunch. In de middag kun je lekker ontspannen in en rondom de lodge. Kleed je vanaf warm aan, want je gaat met een grote slede achter de sneeuwscooter op zoek naar het noorderlicht! 
Duur programma: ca. 3-4 uur

 

Dag 3

Dag 3 Op pad met husky's en een traditioneel Fins diner

Op pad met husky's en een traditioneel Fins diner

Na je uitgebreide ontbijt staan de huksy's buiten al op je te wachten. Het is tijd voor een huskytocht van twaalf kilometer! De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg stop je om eventueel van plaats te wisselen. Rond lunchtijd ben je weer terug in Isokenkaisten Klubi. Er staat weer een heerlijke maaltijd voor je klaar. Maak in de middag nog een wandeling of geniet van de sauna. ‘s Avonds is er een traditioneel Fins diner. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten uit de streek. Katja en Sirpa prikkelen deze avond je zintuigen! Ondertussen vertellen ze je alles over de geschiedenis en het leven in de regio. Overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 1,5 uur

Dag 4

Dag 4 Stap in de schoenen van de Finnen

Stap in de schoenen van de Finnen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet maak je je op voor een bijzondere ervaring. Je gaat naar het sfeervolle en authentieke landhuis Pohjolan Pirtti & Kievari. Hier aangekomen stap je regelrecht de Finse geschiedenis in. Je maakt kennis met lokale tradities en Finse lifestyle en leert traditioneel brood en zoetigheden bakken. Dit alles sluit je af met een heerlijke lunch met gerechten uit de regio. Bij terugkomst in de lodge kun je de middag zoals je zelf wilt inrichten. Ontspannen, de bossen intrekken of wellicht wil je wel een activiteit als ijsvissen bijboeken. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Ontmoeting met de rendieren en Ruka per sneeuwscooter

Ontmoeting met de rendieren en Ruka per sneeuwscooter

Na het uitgebreide ontbijtbuffet staat een rendierhouder je bij een lokale rendierfarm op te wachten. Vandaag leer je meer over de rendierhouderij en de dieren. Na een korte instructie maak je een ritje in de rendierslee. Aan het einde van de ochtend bezoek je Ruka, een klein maar gezellig skidorp. Er zijn diverse winkels en restaurants waar je heerlijk kunt lunchen. De lunch en diner verzorg je vandaag zelf. In de middag is het tijd om op de sneeuwscooter te stappen. Na een duidelijke instructie ben je klaar om gas te geven en de omgeving van Ruka te verkennen. In Ruka heb je tijd om te dineren in een restaurant naar keuze. In de avond word je weer teruggebracht naar Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 5 -6  uur

Dag 6

Dag 6 Langlaufen en een traditioneel Fins diner

Langlaufen en een traditioneel Fins diner

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de omgeving te ontdekken en daar hebben ze bij de lodge diverse mogelijkheden voor. Daarom krijg je uitgelegd hoe je speciale sneeuwschoenen, stepsledes en langlaufski's gebruikt die je tijdens je hele verblijf bij IKK kunt pakken. Na de instructie ga je op pad. Er zijn hier diverse trails die je kunt lopen. Geniet van de intense stilte en het indrukwekkende witte landschap. Onderweg kun je zomaar oog in oog staan met rendieren of andere bosbewoners. De lunch staat voor je klaar in het restaurant van de lodge. Na een dag in de buitenlucht warm je met een warme glögg (Scandinavische glühwein) op bij de open haard. ‘s Avonds is er een traditioneel Fins diner. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten uit de streek. Katja en Sirpa prikkelen deze avond je zintuigen! Ondertussen vertellen ze je alles over de geschiedenis en het leven in de regio. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
Duur programma: ca 1,5-2 uur

Dag 7

Dag 7 Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota

Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota

Vandaag leer je Isokenkäisten Klubi beter kennen! Gastvrouwen Katja en Sirpa vertellen je alles over de omgeving, waar zij opgegroeid zijn en wat de lodge zo bijzonder maakt. Het gebouw zelf natuurlijk, de rooksauna en de kota. Een kota is een typisch Lapse houten hut in de vorm van een tent. Vroeger maakten de Sami deze tenten van rendierhuiden. Sirpa bereidt boven het open vuur in de kota een heerlijke Lapse lunch voor. Als je het leuk vindt mag je hierbij helpen. Ondertussen leer je van alles over de Finse en Lapse keuken. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen. Het eten zal je goed smaken: de sauna maakt hongerig.. Eet smakelijk! 
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in de stilte en smullen van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt word je naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: