Midweek Isokenkäisten Klubi Lodge

5 dagen in één van de best bewaarde geheimen van Lapland

midweek-in-de-wildernis-header

Midweek Isokenkäisten Klubi Lodge

Tijdens deze midweek Lapland verblijf je in een prachtige houten lodge; de Isokenkaisten Klubi. Vlakbij de grens met Rusland, verscholen aan de oever van het Heikijärvi meer, beleef je gastvrijheid zoals je dat nog nooit heeft ervaren. De lodge is prachtige ingericht en de zussen Katja en Sirpa Kämäräinen zetten je iedere dag van je vakantie de heerlijkste gerechten voor. Beleef in deze 5 dagen een heuse kookworkshop in een kota, geniet van de rooksauna met turfmasker, ontmoet husky's en rendieren, maak een sneeuwscootertocht en sneeuwschoenwandeling. Deze midweek zal je voor altijd bijblijven.

Verzorging
Je verblijft 4 nachten op basis van volpension. Vanwege het kleinschalige karakter van het restaurant dineert u gezamenlijk met de groep. Het diner bestaat uit een 3 gangen diner van uitstekende kwaliteit.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 50 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Liever een weekend of week?
Het is ook mogelijk om 4 of 8 dagen in Isokenkaisten Klubi te verblijven.
Bekijk hier Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge
Bekijk de weekreis Isokenkäisten Klubi Lodge

Highlights

 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2,5 uur)
 • Kookworkshop in de kota (ca. 2-3 uur)
 • Sneeuwscootersafari 20 km (ca. 2,5 uur)
 • Rooksauna met turfmasker
 • Bezoek rendierfarm met rendiersledetocht, noorderlichtpresentatie en 10 km huskysafari (ca. 8 uur)
 • Traditioneel Laps diner
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 5 dagen
 • Volpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
katja-sirpa-ikk-lapland

Katja en Sirpa

Gastvrouwen Isokenkäisten Klubi

Een ervaring om nooit te vergeten

Midweek Isokenkäisten Klubi Lodge

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Check-in en informatieb...

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Check-in en informatiebijeenkomst in het Klubi restaurant met lunch. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Als welkomstkado ontvang je een paar heerlijke wollen sokken die je gedurende je verblijf in de lodge kunt dragen en uiteraard mee naar huis mag nemen! Na de lunch is het tijd om de omgeving te ontdekken. De beste manier daarvoor is op sneeuwschoenen, onder leiding van een ervaren gids. Je zit hier direct aan de Russische grens en de waarschuwingsborden om niet verder te gaan, staan op het land. Het is dus niet gek om een beetje wegwijs gemaakt te worden! De gids neemt je mee op een wandeling over de bevroren meren en door de besneeuwde bossen en vertelt je onderweg meer over de historie van dit gebied, de overweldigende natuur en hoe het is om hier te wonen. Als je terug bent is de elektrische sauna al warm voor je gestookt. Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren naar Kuntivaara

Geniet van het wakker worden in totale stilte en van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. N...

Geniet van het wakker worden in totale stilte en van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Nadat je je warm hebt aangekleed, maak je onder begeleiding van een ervaren gids een spannende tocht van circa 20 km per sneeuwscooter door de bossen rond Isokenkäisten Klubi. Per 2 personen op de sneeuwscooter rijd je naar de top van de Kuntivaara heuvel, met uitzicht over Rusland. Onderweg is er een mogelijkheid om van bestuurder te wisselen. Lunch vindt plaats in het Klubi restaurant. In de middag is er tijd ter vrije besteding. Maak nog een mooie tocht op de sneeuwschoenen of op de traditionele langlaufski's, die je tijdens je verblijf gratis mag gebruiken. Bij terugkomst is de sauna al weer warm gestookt. Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 2,5 uur (2 personen/scooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Kookworkshop in de kota en rooksauna

Vandaag ga je de hele dag op stap met Sirpa en Katja. Eerst wordt de omgeving van Klubi verkend, waa...

Vandaag ga je de hele dag op stap met Sirpa en Katja. Eerst wordt de omgeving van Klubi verkend, waarbij ieder gebouw zijn eigen verhaal heeft. Een kota bijvoorbeeld is een typisch Lapse houten hut in de vorm van een tent, zoals deze vroeger van rendierhuiden werd gemaakt door de rondtrekkende Sami. In de kota ga je boven het open vuur een heerlijke lunch bereiden. Ondertussen leer je van alles over de Finse en Lapse keuken. Sirpa zal zeker wat recepten met je delen, zodat je ze thuis ook nog eens kunt verrassen! Ook bereid je gezamenlijk alvast een grote zalm boven het haardvuur voor het diner van vanavond. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! De zalm zal je goed smaken: de sauna maakt hongerig en tenslotte heb je zelf aan de voorbereidingen gewerkt. Eet smakelijk! Diner en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek aan rendierfarm en huskysafari

Vandaag ga je de omgeving van de lodge verkennen. Een lokale gids rijd je rond en de eerste stop is ...

Vandaag ga je de omgeving van de lodge verkennen. Een lokale gids rijd je rond en de eerste stop is bij een rendierfarm. De rendierhouder vertelt je graag meer over de rendierhouderij en natuurlijk de rendieren in het bijzonder. Na een korte instructie maak je een kort ritje in de rendierslee. Vlakbij de rendierfarm staat een speciale noorderlicht kota. De gids zal je hier meer vertellen over het noorderlicht en de mythes die er leven rondom dit fenomeen. Hopelijk heb je vanavond het geluk het noorderlicht te zien dansen in de lucht!
Nadat je genoten hebt van een welverdiende lunch op de farm gaat de trip verder per auto naar een huskyfarm. Hier krijg je eerst instructies hoe je de slede bestuurt en daarna ga je een huskytocht van 10km maken. De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. Na de excursie word je teruggebracht naar de lodge.
Het diner is vandaag een traditioneel Laps feest. Reken erop dat je gaat genieten van al het goede dat Lapland te bieden heeft. Sirpa en Katja zullen je alles vertellen over het traditionele leven en eten in deze onherbergzame gebieden waar de natuur bepaalt wat er op tafel komt. Alles komt uit de buurt en is geplukt, geoogst, gedroogd, gerookt of gevangen in de zomer en in de herfst in de wildernis rondom Isokenkäisten Klubi. Je krijgt een proeverij van voorgerechten, als hoofdgerecht staat er rendiervlees op het menu en als toetje is er een feestelijke verrassing met typische Lapse specialiteiten.
Duur dagprogramma: ca. 8 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte en genieten van het uitgebreide Scandin...

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte en genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Aansluitend is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Sneeuwscooteren naar Kuntivaara
Dag 3 Kookworkshop in de kota en rooksauna
Dag 4 Bezoek aan rendierfarm en huskysafari
Dag 5 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Isokenkäisten Klubi Lodge

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Buitenkans
  4 dagen, v.a. € 1.385 p.p.

  Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge

  weekend-in-de-wildernis-thumb
 • Alle highlights
  5 dagen, v.a. € 1.385 p.p.

  Midweek Papin Talo Lodge

  midweek-papin-talo-lodge-thumb
 • Romantisch
  4 dagen, v.a. € 1.295 p.p.

  Weekend Papin Talo Lodge

  weekend-papin-talo-lodge-thumb
 • Meerdaagse tocht
  5 dagen, v.a. € 2.595 p.p.

  Midweek Sneeuwscooter avontuur Kuusamo

  sneeuwscooteravontuur-kuusamo-thumb
 • Alles bij de hand en gratis excursie
  4 dagen, v.a. € 895 p.p.

  Weekend Ruka AurinkoRinne

  weekend-ruka-aurinkorinne-thumb
 • Alles bij de hand en gratis excursie
  5 dagen, v.a. € 825 p.p.

  Midweek Ruka AurinkoRinne

  midweek-aurinkorinne-thumb
 • Buitenkans
  4 dagen, v.a. € 895 p.p.

  Weekend MastonAitio bungalows Ruka

  weekend-mastonaitio-thumb
 • Aan de skipistes
  5 dagen, v.a. € 825 p.p.

  Midweek MastonAitio bungalows Ruka

  midweek-mastonaitio-thumb
 • Alles bij de hand
  4 dagen, v.a. € 895 p.p.

  Weekend RukaSuites

  weekend-rukasuites-thumb
 • Alle highlights
  5 dagen, v.a. € 825 p.p.

  Midweek RukaSuites

  midweek-rukasuites-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  5 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Midweek Sneeuwavontuur Ollila

  midweek-sneeuwavontuur-ollila-thumb
 • Charmant verblijf
  5 dagen, v.a. € 895 p.p.

  Midweek Hotel Rukan Kaarna

  midweek-hotel-rukatonttu-thumb
 • Stijlvol
  4 dagen, v.a. € 925 p.p.

  Weekend Hotel Rukan Kaarna

  weekend-hotel-rukatonttu-thumb
 • Alles bij de hand
  5 dagen, v.a. € 865 p.p.

  Midweek Levi Hotel Spa

  midweek-levi-hotel-spa-thumb
 • Stijlvol
  4 dagen, v.a. € 895 p.p.

  Weekend Break Sokos Hotel Levi

  weekend-break-sokos-hotel-levi-thumb
 • Korte trip
  5 dagen, v.a. € 985 p.p.

  Midweek Break Sokos Hotel Levi

  midweek-break-sokos-hotel-levi-thumb
 • Alles bij de hand
  4 dagen, v.a. € 895 p.p.

  Weekend RukaVillage

  weekend-rukavillage-thumb
 • Alles bij de hand
  5 dagen, v.a. € 845 p.p.

  Midweek RukaVillage

  midweek-rukavillage-thumb
 • Skipas inbegrepen
  5 dagen, v.a. € 895 p.p.

  Midweek Lapland Hotel Saaga Ylläs

  midweek-lapland-hotel-saaga-thumb
 • Skipas inbegrepen
  4 dagen, v.a. € 895 p.p.

  Weekend Lapland Hotel Saaga Ylläs

  weekend-lapland-hotel-saaga-thumb
 • Middle of nowhere
  4 dagen, v.a. € 1.825 p.p.

  Weekend Sneeuwavontuur Ollila

  weekend-sneeuwavontuur-ollila-thumb
 • Noorderlicht topper
  4 dagen, v.a. € 1.445 p.p.

  Weekend Iisakki Glass Village

  weekend-iisakki-glass-village-thumb
 • Noorderlicht topper
  5 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Midweek Iisakki Glass Village

  midweek-iisakki-glass-village-thumb
 • Naar de Noorse grens
  5 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Midweek Sneeuwscooter avontuur Powder Pro

  harriniva-hotels-snowmobiling-lapland-thumb
 • Wereldberoemd
  5 dagen, v.a. € 745 p.p.

  Midweek Hotel Hullu Poro Levi

  midweek-hotel-hullu-poro-thumb
 • Aantrekkelijk geprijsd
  4 dagen, v.a. € 745 p.p.

  Weekend Hotel Hullu Poro Levi

  weekend-hotel-hullu-poro-thumb
 • Wintersport bestemming
  4 dagen, v.a. € 785 p.p.

  Weekend Levi Hotel Spa

  weekend-levi-hotel-spa-thumb
 • Rustig gelegen
  4 dagen, v.a. € 875 p.p.

  Weekend Tunturinlaita appartementen Levi

  weekend-tunturinlaita-appartementen-levi-thumb
 • Rustig gelegen
  5 dagen, v.a. € 845 p.p.

  Midweek Tunturinlaita appartementen Levi

  midweek-tunturinlaita-appartementen-levi-thumb
 • In het centrum
  5 dagen, v.a. € 845 p.p.

  Midweek Levin Stara appartementen

  thumb-midweek-levin-appartementen
 • In het skigebied
  4 dagen, v.a. € 875 p.p.

  Weekend Levin Stara appartementen

  weekend-levin-stara-appartementen-thumb
 • Noorderlicht topper
  5 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Noorderlicht in Kiruna 5 dagen

  noorderlicht-kiruna-5-dagen-thumb
 • Ongerept Zweeds Lapland
  4 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Noorderlicht in Kiruna 4 dagen

  noorderlicht-in-kiruna-4-dagen-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie