Isokenkäisten Klubi Lodge

Hartverwarmende gastvrijheid aan de Russische grens

isokenkaisten-klubi-header

Isokenkäisten Klubi Lodge

Verscholen tussen de berkenbomen, aan de oever van het Heikijärvi meer, ligt deze prachtige houten lodge, Isokenkäisten Klubi. De naam is al net zo idyllisch als de plek zelf. Het betekent 'Grote Voetenclub', een verwijzing naar de welvarende en invloedrijke klanten die hier nog steeds komen. Geef ze eens ongelijk! De locatie is adembenemend, de lodge is knus ingericht en gastvrijheid is hier een echte familietraditie. Logeren in deze lodge tijdens je Lapland vakantie is een (hernieuwde) kennismaking met de natuur en de Finse gastronomie. De zussen Katja en Sirpa Kämäräinen werken met lokale producten van boeren en jagers uit de omgeving en zetten je dagelijks de heerlijkste gerechten voor, veelal van eigen (geheim) recept. Een waarschuwing is hier wel op z'n plaats... Je houdt voor altijd heimwee naar deze plek.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. Vanwege het kleinschalige karakter van het restaurant dineer je gezamenlijk met de groep. Het diner bestaat uit een 3 gangen diner van uitstekende kwaliteit.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 50 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Liever een weekend of midweek?
Het is ook mogelijk om 4 of 5 dagen in Isokenkaisten Klubi te verblijven.
Bekijk hier Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge
Bekijk hier Midweek Isokenkäisten Klubi Lodge

Highlights

 • Gratis gebruik winter uitrusting zoals sneeuwschoenen, stepslede en langlaufski's
 • Lapse lunch in de kota
 • Rooksauna met turfmasker
 • Traditioneel Russisch diner
 • Sneeuwscootersafari naar rendierboerderij incl noorderlichtpresentatie en lunch (ca. 5 -6 uur)
 • Huskysafari (ca. 10 km)
 • Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen
 • Sledetocht naar de heuvels van Kuntivaara
Beleef deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
katja-sirpa-ikk-lapland

Katja en Sirpa

Gastvrouwen Isokenkäisten Klubi

Een ervaring om nooit te vergeten

Isokenkäisten Klubi Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi Lodge. Check in en infor...

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi Lodge. Check in en informatiebijeenkomst in het Klubi restaurant. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Als welkomstkado ontvang je een paar heerlijke wollen sokken die je gedurende je verblijf in de lodge kunt dragen en uiteraard mee naar huis mag nemen! Na de lunch is het tijd om de omgeving te gaan ontdekken op een wel heel bijzondere manier; je krijgt de basis principes uitgelegd van het gebruik van speciale sneeuwschoenen, stepslede en langlauf ski's. Gedurende het gehele verblijf mag je hier op basis van beschikbaarheid gebruik van maken om de wondere witte wereld verder te ontdekken. Je zit hier direct aan de Russische grens en de waarschuwingsborden om niet verder te gaan, staan op het land. Het is dus niet gek om hier een beetje wegwijs te worden gemaakt door uw gastvrouw! Terug in de lodge heb je tijd voor jezelf en de elektrische sauna. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoenwandelen langs de Kuusinki rivier en ijsvissen

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavi...

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de omgeving verder te gaan ontdekken. Gisteren heb je de sneeuwschoenen misschien al even uitgeprobeerd en vandaag maak je onder begeleiding van een gids een prachtige tocht op de speciale 'tennis-rackets' door de diepe sneeuw. In de zomer is deze regio erg geliefd bij vissers, maar in de winter geniet je hier van de rust en stilte. Bij een Finse laavu wordt er gestopt voor een lunch bij kampvuur. Nadat je weer terug bent bij Isokenkaisten Klubi Lodge staat er nog een volgende Finse activiteit op het programma; ijsvissen. Dit is een erg populaire bezigheid bij de lokale bevolking. Omgeven door de stilte, de prachtige natuur, turend naar de dobber in het gat in het ijs, verdwijnt alle stress als sneeuw voor de zon! Terug in de lodge heb je tijd voor jezelf en de elektrische sauna. Diner en overnachting.
​Duur programma: ca. 3 - 4  uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota

Je brengt de hele dag door in en rondom de lodge. Samen met de gastvrouwen Katja en Sirpa verken je ...

Je brengt de hele dag door in en rondom de lodge. Samen met de gastvrouwen Katja en Sirpa verken je de omgeving en hoor je meer over deze streek waar zij opgegroeid zijn en wat Isokenkäisten Klubi nu zo bijzonder maakt. Het gebouw zelf natuurlijk, de rooksauna en de kota. Een kota is een typisch Lapse houten hut in de vorm van een tent, zoals deze vroeger van rendierhuiden werd gemaakt door de rondtrekkende Sami. In de kota bereidt Sirpa boven het open vuur een heerlijke Lapse lunch en als je het leuk vindt mag je hierbij helpen. Ondertussen leer je van alles over de Finse en Lapse keuken. Sirpa zal zeker wat recepten met je delen, zodat je ze thuis ook nog eens kunt verrassen!  De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! Het eten zal je goed smaken: de sauna maakt hongerig en tenslotte heb je zelf aan de voorbereidingen gewerkt. Eet smakelijk! Diner en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscooteren en ontmoeting met de rendieren

Na het uitgebreide ontbijtbuffet word je per auto naar het safarihuis gebracht waar de sneeuwscooter...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet word je per auto naar het safarihuis gebracht waar de sneeuwscooters staan te wachten. Na een korte instructie ga je met 2 personen per sneeuwscooter op pad voor een mooie tocht door de besneeuwde bossen naar een lokale rendierfarm. De rendierhouder vertelt je graag meer over de rendierhouderij en natuurlijk de rendieren in het bijzonder. Na een korte instructie maak je een kort ritje in de rendierslee. Vlakbij de rendierfarm staat een speciale noorderlichtkota. De gids zal je hier meer vertellen over het noorderlicht en de mythes die er leven rondom dit fenomeen. Hopelijk heb je vanavond het geluk het noorderlicht te zien dansen in de lucht! Nadat je genoten hebt van een welverdiende lunch op de farm rijd je per sneeuwscooter weer terug naar Ruka met aansluitend de transfer terug naar Isokenkaisten Klubi Lodge.  Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 5 -6  uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag

Na het ontbijt heb je de dag ter eigen besteding. Je kunt langlaufen, (sneeuwschoen)wandelen of in a...

Na het ontbijt heb je de dag ter eigen besteding. Je kunt langlaufen, (sneeuwschoen)wandelen of in alle rust een boek lezen bij de open haard. Lunch wordt geserveerd bij de Lodge. Uiteraard is het mogelijk om optioneel een activiteit te reserveren. Het is mogelijk om optioneel deel te nemen aan de dagtrip naar Oulanka Nationaal Park, het mooiste gebied rondom Kuusamo. Na een transfer van ca. 1 uur ga je met gids het natuurpark in met sneeuwschoenen om onder andere rivier Kitka en stroomversnelling Myllykoski te ontdekken. Onderweg stop je voor een picknick. Vergeet niet om je camera mee te nemen! Transfer terug naar de Lodge. (Optioneel ter plaatse te boeken, ca. 6 uur, € 150 per persoon). Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op pad met de husky's en Russisch diner

Na opnieuw een uitgebreid ontbijt met allerlei heerlijkheden uit de omgeving staan de huksy's bu...

Na opnieuw een uitgebreid ontbijt met allerlei heerlijkheden uit de omgeving staan de huksy's buiten al op je te wachten. Eerst krijg je instructies hoe je de slede bestuurt en daarna ga je een huskytocht van 10 km maken.  De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. Rond lunchtijd ben je weer terug in Isokenkaisten Klubi, waar je kunt aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Maak in de middag nog een wandeling of geniet van de elektrische sauna. ‘s Avonds is er een diner in Russische stijl. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten, wijn, wodka en veelvuldig proosten op het Goede Leven. Katja en Sirpa zullen je nog veel meer vertellen over de Russische tradities en hun invloed op het leven in Finland. Overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Sledetocht naar de heuvels van Kuntivaara

Na het ontbijt kleed je je warm aan en neem je plaats in een slede, die voortgetrokken wordt door ee...

Na het ontbijt kleed je je warm aan en neem je plaats in een slede, die voortgetrokken wordt door een sneeuwscooter. Geniet van de mooie tocht door de bossen rond Isokenkäisten Klubi. Vanaf de top van de Kuntivaara heuvel heb je prachtig uitzicht over Rusland. Lunch, diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
Duur programma: ca 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scand...

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Sneeuwschoenwandelen langs de Kuusinki rivier en ijsvissen
Dag 3 Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota
Dag 4 Sneeuwscooteren en ontmoeting met de rendieren
Dag 5 Vrije dag
Dag 6 Op pad met de husky's en Russisch diner
Dag 7 Sledetocht naar de heuvels van Kuntivaara
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Isokenkäisten Klubi Lodge

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Kleinschalig en knus verblijf in arctisch gebied boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Nuorgam Lodge

  lapland-lodges-nuorgam-thumb
 • Excursies inbegrepen boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.845 p.p.

  Papin Talo Lodge

  papin-talo-lodge-header-thumb
 • Scherp geprijsd en superlocatie boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  loma-vietonen-lodge-lapland-thumb
 • Adults only
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Nangu Lodge

  sneeuwavontuur-nangu-thumb
 • Prachtige locatie in Zweeds Lapland en leuke activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  header-kukkolaforsen-lodge-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie