Isokenkäisten Klubi Lodge

Hartverwarmende gastvrijheid aan de Russische grens

isokenkaisten-klubi-header

Isokenkäisten Klubi Lodge

Verscholen tussen de berkenbomen, aan de oever van het Heikijärvi meer, ligt deze prachtige houten lodge, Isokenkäisten Klubi. De naam is al net zo idyllisch als de plek zelf. Het betekent 'Grote Voetenclub', een verwijzing naar de welvarende en invloedrijke klanten die hier nog steeds komen. Geef ze eens ongelijk! De locatie is adembenemend, de lodge is knus ingericht en gastvrijheid is hier een echte familietraditie. Logeren in deze lodge tijdens uw Lapland vakantie is een (hernieuwde) kennismaking met de natuur en de Finse gastronomie. De zussen Katja en Sirpa Kämäräinen werken met lokale producten van boeren en jagers uit de omgeving en zetten u dagelijks de heerlijkste gerechten voor, veelal van eigen (geheim) recept. Een waarschuwing is hier wel op z'n plaats... U houdt voor altijd heimwee naar deze plek.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van volpension. Vanwege het kleinschalige karakter van het restaurant dineert u gezamenlijk met de groep. Het diner bestaat uit een 3 gangen diner van uitstekende kwaliteit.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 50 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwschoenwandelen inclusief outdoor lunch (ca. 4,5 uur)
 • Bezoek rendierfarm met rendiersledetocht, noorderlichtpresentatie en Ruka (ca. 8 uur)
 • Kookworkshop in de kota (ca. 2-3 uur)
 • IJsvissen (ca. 2-3 uur)
 • Rooksauna met turfmasker
 • Traditioneel Russisch diner
 • Optionele excursies zoals huskysafari, sneeuwscootersafari en ice karten mogelijk
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - april
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
katja-sirpa-ikk-lapland

Katja en Sirpa

Gastvrouwen Isokenkäisten Klubi

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Isokenkäisten Klubi Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. U ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Check in en informatieb...

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Check in en informatiebijeenkomst in het Klubi restaurant. U voelt zich gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Als welkomstkado ontvangt u een paar heerlijke wollen sokken die u gedurende uw verblijf in de lodge kunt dragen en uiteraard mee naar huis mag nemen! Lunch, diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoenwandeling langs de Russische grens

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavi...

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de omgeving te ontdekken. De beste manier daarvoor is op sneeuwschoenen, onder leiding van een ervaren gids. U zit hier direct aan de Russische grens en de waarschuwingsborden om niet verder te gaan, staan op het land. Het is dus niet gek om een beetje wegwijs gemaakt te worden! De gids neemt u mee op een wandeling naar de Russische grens en vertelt u onderweg meer over de historie van dit gebied, de overweldigende natuur en hoe het is om hier te wonen. De lunch wordt genuttigd in de buitenlucht. Terug in de lodge is er tijd voor uzelf en de elektrische sauna. Diner en overnachting.
​Duur programma: ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Authentieke rooksauna en koken in de kota

U brengt de hele dag door in en rondom de lodge. Samen met de gastvrouwen Katja en Sirpa verkent u d...

U brengt de hele dag door in en rondom de lodge. Samen met de gastvrouwen Katja en Sirpa verkent u de omgeving en hoort u meer over deze streek waar zij opgegroeid zijn en wat Isokenkäisten Klubi nu zo bijzonder maakt. Het gebouw zelf natuurlijk, de rooksauna en de kota. Een kota is een typisch Lapse houten hut in de vorm van een tent, zoals deze vroeger van rendierhuiden werd gemaakt door de rondtrekkende Sami. In de kota gaat u boven het open vuur een heerlijke lunch bereiden. Ondertussen leert u van alles over de Finse en Lapse keuken. Sirpa zal zeker wat recepten met u delen, zodat u ze thuis ook nog eens kunt verrassen!  De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! Het eten zal u goed smaken: de sauna maakt hongerig en tenslotte heeft u zelf aan de voorbereidingen gewerkt. Eet smakelijk! Diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Ontmoeting met de rendieren

Vandaag gaat u de omgeving van de lodge verkennen. Een lokale gids rijdt u rond en de eerste stop is...

Vandaag gaat u de omgeving van de lodge verkennen. Een lokale gids rijdt u rond en de eerste stop is bij een rendierfarm. De rendierhouder vertelt u graag meer over de rendierhouderij en natuurlijk de rendieren in het bijzonder. Na een korte instructie maakt u een kort ritje in de rendierslee. Vlakbij de rendierfarm staat een speciale noorderlichtkota. De gids zal u hier meer vertellen over het noorderlicht en de mythes die er leven rondom dit fenomeen. Hopelijk heeft u vanavond het geluk het noorderlicht te zien dansen in de lucht! Nadat u genoten heeft van een welverdiende lunch op de farm gaat de trip verder naar Ruka. U heeft voldoende tijd om deze kleine wintersportplaats te verkennen. Als u wilt kunt u deelnemen aan een optionele excursie: ijskarten, een programma van ca. 1 uur, inclusief uitrusting, instructie, oefenrondes en wedstrijd, voor € 50 p.p. Voorwaarde is dat u deze excursie ter plaatse boekt, op de maandag vooraf. Laat in de middag keert u weer terug naar de lodge. Diner en overnachting.
​Duur programma: ca. 8 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 IJsvissen

Na opnieuw een uitgebreid ontbijt met allerlei heerlijkheden uit de omgeving is het tijd om uw geluk...

Na opnieuw een uitgebreid ontbijt met allerlei heerlijkheden uit de omgeving is het tijd om uw geluk te beproeven met ijsvissen. IJsvissen is een favoriete bezigheid van de lokale bevolking hier. Omgeven door de stilte, de prachtige natuur, turend naar de dobber in dat gat in het ijs, verdwijnt alle stress als sneeuw voor de zon. Een ervaren visser leert u alle tips en trucs met haken, dobbers, hengels en netten. En natuurlijk wordt de vangst op het kampvuur bereid, midden op het bevroren meer! Rond lunchtijd bent u weer terug in Isokenkaisten Klubi, waar u kunt aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Maak in de middag nog een wandeling of geniet van de elektrische sauna. Diner en overnachting.
​Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Actief in de sneeuw en Russisch diner

Na het ontbijt volgt er een verrassing. Een enthousiast span husky's komt namelijk vandaag op vi...

Na het ontbijt volgt er een verrassing. Een enthousiast span husky's komt namelijk vandaag op visite bij de lodge. Als u wilt kunt u ter plaatse een sledetocht met deze honden reserveren (optioneel bij min. 4 deelnemers, ca. 10 km, 2 personen/slede, € 116 p.p.). Uiteraard is langlaufen, (sneeuwschoen)wandelen of in alle stilte een boek lezen bij de open haard, ook een optie. Lunch in IKK. ‘s Avonds is er een diner in Russische stijl. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten, wijn, wodka en veelvuldig proosten op het Goede Leven. Katja en Sirpa zullen u nog veel meer vertellen over de Russische tradities en hun invloed op het leven in Finland. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag - optionele sneeuwscootersafari

Nog zo’n heerlijke vrije dag waarop u zelf kunt bepalen wat u gaat doen. Uiteraard is het moge...

Nog zo’n heerlijke vrije dag waarop u zelf kunt bepalen wat u gaat doen. Uiteraard is het mogelijk om optioneel een activiteit te reserveren. Het is mogelijk om optioneel deel te nemen aan een sneeuwscootersafari: nadat u zich warm heeft aangekleed maakt u onder begeleiding van een ervaren gids een spannende tocht van circa 20 km per sneeuwscooter door de bossen rond Isokenkäisten Klubi. Per 2 personen rijdt u naar de top van de Kuntivaara heuvel, met uitzicht over Rusland. Onderweg is er mogelijkheid om van bestuurder te wisselen (ter plaatse te boeken, ca. 20 km, 2 personen/scooter, € 85 p.p. of 1 persoon/scooter, € 105 p.p.) Lunch, diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scand...

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt is er de transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Sneeuwschoenwandeling langs de Russische grens
Dag 3 Authentieke rooksauna en koken in de kota
Dag 4 Ontmoeting met de rendieren
Dag 5 IJsvissen
Dag 6 Actief in de sneeuw en Russisch diner
Dag 7 Vrije dag - optionele sneeuwscootersafari
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Isokenkäisten Klubi Lodge

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Isokenkäisten Klubi Lodge
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Uiteraard kunt u gaan (sneeuwschoen)wandelen of een skitocht maken maar een husky- of sneeuwscootersafari behoort ook tot de mogelijkheden, hoe afgelegen deze lodge ook ligt!

Hieronder vindt u informatie over de optionele excursies en activiteiten die u (alleen ter plaatse) bij kunt boeken.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

ikk-sneeuwscooter-kuntivaara

Sneeuwscooteren naar de heuvels van Kuntivaara

Maak kennis met het adembenemend mooie heuvellandschap van Kuntivaara. De 20 kilometer lange tocht start vanaf de lodge en gaat diep de ruige wildernis in, aan de Russische grens.

 • Prijs: € 85 per persoon (2 personen/scooter) | € 105 per persoon (bij 1 persoon/scooter)
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting
huskysafari

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Bent u alleen of met een oneven aantal, dan wordt u ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

ikk-huskysafari

Huskysafari

Er komen heel wat viervoeters op bezoek bij de lodge! Eerst vertelt de huskyhouder u over zijn sledehonden en hoe je de slede bestuurt. Dan gaat u kennismaken met deze atleten en als u wilt kunt u helpen bij het inspannen van de slede. De tocht van zo'n 10 km gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt.

 • Prijs: € 116 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 4 personen, 2 personen/slee

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.965 p.p.

  Muotkan Maja Wildernis Lodge

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  8 dagen, v.a. € 1.990 p.p.

  Nuorgam Lodge

  nuorgam-lodge-thumb
 • Buitenkans
  4 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Weekend in de wildernis

  weekend-in-de-wildernis-thumb
 • Bijzondere excursies
  5 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Midweek in de wildernis

  midweek-in-de-wildernis-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.655 p.p.

  Papin Talo Lodge

  papin-talo-lodge-thumb
 • Alle highlights
  5 dagen, v.a. € 1.345 p.p.

  Midweek Papin Talo Lodge

  midweek-papin-talo-lodge-thumb
 • Romantisch
  4 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Weekend Papin Talo Lodge

  weekend-papin-talo-lodge-thumb
 • Bijzondere excursies
  6 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Brändön Lodge

  brandon-lodge-thumb
 • Scherp geprijsd
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  loma-vietonen-lodge-lapland-thumb
 • Noorderlicht locatie
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Abisko Mountain Lodge

  abisko-mountain-lodge-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie