Isokenkäisten Klubi Lodge

Hartverwarmende gastvrijheid aan de Russische grens

isokenkaisten-klubi-header

Isokenkäisten Klubi Lodge

Verscholen tussen de berkenbomen, aan de oever van het Heikijärvi meer, ligt deze prachtige houten lodge, Isokenkäisten Klubi. De naam is al net zo idyllisch als de plek zelf. Het betekent 'Grote Voetenclub', een verwijzing naar de welvarende en invloedrijke klanten die hier nog steeds komen. Geef ze eens ongelijk! De locatie is adembenemend, de lodge is knus ingericht en gastvrijheid is hier een echte familietraditie. Logeren in deze lodge tijdens je Lapland vakantie is een (hernieuwde) kennismaking met de natuur en de Finse gastronomie. De zussen Katja en Sirpa Kämäräinen werken met lokale producten van boeren en jagers uit de omgeving en zetten je dagelijks de heerlijkste gerechten voor, veelal van eigen (geheim) recept. Een waarschuwing is hier wel op z'n plaats... Je houdt voor altijd heimwee naar deze plek.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. Vanwege het kleinschalige karakter van het restaurant dineer je gezamenlijk met de groep. Het diner bestaat uit een 3 gangen diner van uitstekende kwaliteit.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 50 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Liever een weekend of midweek?
Het is ook mogelijk om 4 of 5 dagen in Isokenkaisten Klubi te verblijven.
Bekijk hier Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge
Bekijk hier Midweek Isokenkäisten Klubi Lodge

Highlights

 • Langlauftocht in het bos (ca. 3 uur)
 • Kookworkshop in de kota (ca. 2-3 uur)
 • IJsvissen (ca. 2-3 uur)
 • Rooksauna met turfmasker
 • Traditioneel Russisch diner
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2,5 uur)
 • Bezoek rendierfarm met rendiersledetocht, noorderlichtpresentatie en 10 km huskysafari (ca. 8 uur)
 • Optioneel: sneeuwschoenwandeling in Oulanka Nationaal Park
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - februari
 • Incl. rechtstreekse vlucht (vanaf Schiphol en Brussel) en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
katja-sirpa-ikk-lapland

Katja en Sirpa

Gastvrouwen Isokenkäisten Klubi

Een ervaring om nooit te vergeten

Isokenkäisten Klubi Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Check in en informatieb...

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Check in en informatiebijeenkomst in het Klubi restaurant. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Als welkomstkado ontvang je een paar heerlijke wollen sokken die je gedurende je verblijf in de lodge kunt dragen en uiteraard mee naar huis mag nemen! Lunch, diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Langlaufen langs de Russische grens

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavi...

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de omgeving te ontdekken. De beste manier daarvoor is op langlaufski’s, onder leiding van een ervaren gids. Vind je langlaufen moeilijk? Niet met deze speciale ski’s! Ze zijn wat korter en breder en gemaakt voor tochten in diepe sneeuw. De gids neemt je mee op een langlauftocht naar de Russische grens en vertelt je onderweg meer over de historie van dit gebied, de overweldigende natuur en hoe het is om hier te wonen. Hier zit je direct aan de Russische grens en de waarschuwingsborden om niet verder te gaan, staan op het land. Het is dus niet gek om een beetje wegwijs gemaakt te worden! Terug in de lodge staat de lunch al voor je klaar en verder heb je tijd voor jezelf en de elektrische sauna. Diner en overnachting.
​Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Authentieke rooksauna en koken in de kota

Je brengt de hele dag door in en rondom de lodge. Samen met de gastvrouwen Katja en Sirpa verken je ...

Je brengt de hele dag door in en rondom de lodge. Samen met de gastvrouwen Katja en Sirpa verken je de omgeving en hoor je meer over deze streek waar zij opgegroeid zijn en wat Isokenkäisten Klubi nu zo bijzonder maakt. Het gebouw zelf natuurlijk, de rooksauna en de kota. Een kota is een typisch Lapse houten hut in de vorm van een tent, zoals deze vroeger van rendierhuiden werd gemaakt door de rondtrekkende Sami. In de kota ga je boven het open vuur een heerlijke lunch bereiden. Ondertussen leer je van alles over de Finse en Lapse keuken. Sirpa zal zeker wat recepten met je delen, zodat je ze thuis ook nog eens kunt verrassen!  De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! Het eten zal je goed smaken: de sauna maakt hongerig en tenslotte heb je zelf aan de voorbereidingen gewerkt. Eet smakelijk! Diner en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Ontmoeting met de rendieren en husky's

Vandaag gaat je de omgeving van de lodge verkennen. Een lokale gids rijd je rond en de eerste stop i...

Vandaag gaat je de omgeving van de lodge verkennen. Een lokale gids rijd je rond en de eerste stop is bij een rendierfarm. De rendierhouder vertelt je graag meer over de rendierhouderij en natuurlijk de rendieren in het bijzonder. Na een korte instructie maak je een kort ritje in de rendierslee. Vlakbij de rendierfarm staat een speciale noorderlichtkota. De gids zal je hier meer vertellen over het noorderlicht en de mythes die er leven rondom dit fenomeen. Hopelijk heb je vanavond het geluk het noorderlicht te zien dansen in de lucht!
Nadat je genoten hebt van een welverdiende lunch op de farm gaat de trip verder per auto naar een huskyfarm. Hier krijg je eerst instructies hoe je de slede bestuurt en daarna ga je een huskytocht van 10km maken.  De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. Na de excursie word je teruggebracht naar de lodge. Diner en overnachting.
​Duur programma: ca. 8 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 IJsvissen

Na opnieuw een uitgebreid ontbijt met allerlei heerlijkheden uit de omgeving is het tijd om je geluk...

Na opnieuw een uitgebreid ontbijt met allerlei heerlijkheden uit de omgeving is het tijd om je geluk te beproeven met ijsvissen. IJsvissen is een favoriete bezigheid van de lokale bevolking hier. Omgeven door de stilte, de prachtige natuur, turend naar de dobber in dat gat in het ijs, verdwijnt alle stress als sneeuw voor de zon. Een ervaren visser leert je alle tips en trucs met haken, dobbers, hengels en netten. En natuurlijk wordt de vangst op het kampvuur bereid, midden op het bevroren meer! Rond lunchtijd ben je weer terug in Isokenkaisten Klubi, waar je kunt aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Maak in de middag nog een wandeling of geniet van de elektrische sauna. Diner en overnachting.
​Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag en Russisch diner

Na het ontbijt heb je de dag ter eigen besteding. Je kunt langlaufen, (sneeuwschoen)wandelen of in a...

Na het ontbijt heb je de dag ter eigen besteding. Je kunt langlaufen, (sneeuwschoen)wandelen of in alle rust een boek lezen bij de open haard. Lunch wordt geserveerd bij de Lodge. Uiteraard is het mogelijk om optioneel een activiteit te reserveren. Het is mogelijk om optioneel deel te nemen aan de dagtrip naar Oulanka Nationaal Park, het mooiste gebied rondom Kuusamo. Na een transfer van ca. 1 uur ga je met gids het natuurpark in met sneeuwschoenen om onder andere rivier Kitka en stroomversnelling Myllykoski te ontdekken. Onderweg stop je voor een picknick. Vergeet niet om je camera mee te nemen! Transfer terug naar de Lodge. (Optioneel ter plaatse te boeken, ca. 6 uur, € 150 per persoon)
‘s-Avonds is er een diner in Russische stijl. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten, wijn, wodka en veelvuldig proosten op het Goede Leven. Katja en Sirpa zullen je nog veel meer vertellen over de Russische tradities en hun invloed op het leven in Finland.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Sneeuwscootersafari naar de heuvels van Kuntivaara

Na het ontbijt is het tijd om sneeuwscooters te starten! Nadat je je warm hebt aangekleed maak je on...

Na het ontbijt is het tijd om sneeuwscooters te starten! Nadat je je warm hebt aangekleed maak je onder begeleiding van een ervaren gids een spannende tocht van circa 20 km per sneeuwscooter door de bossen rond Isokenkäisten Klubi. Per 2 personen rijd je naar de top van de Kuntivaara heuvel, met uitzicht over Rusland. Onderweg is er mogelijkheid om van bestuurder te wisselen.
Lunch, diner en overnachting.
Duur programma: ca 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scand...

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Langlaufen langs de Russische grens
Dag 3 Authentieke rooksauna en koken in de kota
Dag 4 Ontmoeting met de rendieren en husky's
Dag 5 IJsvissen
Dag 6 Vrije dag en Russisch diner
Dag 7 Sneeuwscootersafari naar de heuvels van Kuntivaara
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Isokenkäisten Klubi Lodge

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.745 p.p.

  Papin Talo Lodge

  papin-talo-lodge-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  thumb-header-kukkolaforsen-lodge
 • Kleinschalig verblijf
  8 dagen, v.a. € 1.990 p.p.

  Nuorgam Lodge

  nuorgam-lodge-thumb
 • Exclusief bij Voigt en adults only
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Nangu Lodge

  sneeuwavontuur-nangu-thumb
 • Luxe verblijf
  8 dagen, v.a. € 1.785 p.p.

  Ylläshumina Lodge

  yllashumina-lodge-thumb
 • Scherp geprijsd
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  loma-vietonen-lodge-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie